Nie jesteś zalogowany.
co sądzicie o tym lapku jako o gamingowym ? jaki porównywalnie mocowo jest Stacjonarny PC ?? i czy np nowy batman na full detalach w fullhd da rade ??
Jak nie masz jakiś konkretnych przesłanek do kupowania laptopa, to do gier polecałbym jednak stacjonarny. Wyjdzie cię to dużo lepiej finansowo, a podzespoły na stacjonarny są prawie zawsze bardziej wydajne. Przy mocnym obciążeniu dochodzi też kwestia chłodzenia - w lapku zbyt dużych możliwości rozbudowy nie masz, a w stacjonarnym w razie problemów wkładasz większy wiatrak albo dokładasz drugi.
Ja mam Dell Inspiron N5040 z zintegrowaną kartą graficzną - spece z Media Expertu mówili, że do gier będzie dobry, a zainstalowałem The Saboteur, wszystko idzie fajnie, tylko że mam czarny ekran i po skosie wąski pasek z prawidłowym obrazem gry.
Podpisuje się pod Kensaiem - do gier lepiej stacjonarny.
Piszesz na niewłaściwym forum. Ale do gier zawsze stacjonarka będzie lepsza. Od dość dawna nie jestem na czasie jeśli chodzi o laptopy, ale pewnie nie pomylę się twierdząc, że kupując Della (do tego w takiej konfiguracji) - przepłacisz.
A skoro już piszę posta...
z zintegrowaną kartą graficzną - spece z Media Expertu mówili, że do gier będzie dobry
Nie wiem, czy bardziej mnie śmieszy część pogrubiona, czy podkreślona.
Przy mocnym obciążeniu dochodzi też kwestia chłodzenia - w lapku zbyt dużych możliwości rozbudowy nie masz, a w stacjonarnym w razie problemów wkładasz większy wiatrak albo dokładasz drugi.
Albo dbasz o komputer i czyścisz układ chłodzenia przynajmniej raz w roku. Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile kasy zbijają producenci podkładek chłodzących pod laptopy, czy innego tego typu badziewia...
Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile kasy zbijają producenci podkładek chłodzących pod laptopy, czy innego tego typu badziewia...
Pożyteczna rzecz, ale osobiście nie znam nikogo, kto by używał.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Laptop do gier? Nigdy.
Czyszczenie kompa raz w roku? Za rzadko.
Jeśli już komputer do gier to tylko stacjonarny.
Albo dbasz o komputer i czyścisz układ chłodzenia przynajmniej raz w roku. Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile kasy zbijają producenci podkładek chłodzących pod laptopy, czy innego tego typu badziewia...
Z doświadczenia wiem, że jedno drugiemu nie przeszkadza. A przynajmniej ja i czyszczę, i używam podkładki.
Ty dulowaty userze!
Z doświadczenia wiem, że jedno drugiemu nie przeszkadza. A przynajmniej ja i czyszczę, i używam podkładki.
Tylko jaki jest wtedy cel używania takiej podkładki? Chyba że nawet czyszczone chłodzenie nie wyrabia, ale w przypadku lapka to się raczej rzadko zdarza. A z drugiej strony, w przypadku zapchanego chłodzenia podkładka nic nie daje. Dlatego uważam coś takiego, w większości przypadków, za stratę pieniędzy.
Czyszczenie kompa raz w roku? Za rzadko.
Napisałem "przynajmniej", bo nie chcę generalizować. Stacjonarkę czyszczę częściej, a znowu moim laptopom czyszczenie raz w roku w zupełności wystarcza.
coellus napisał:Z doświadczenia wiem, że jedno drugiemu nie przeszkadza. A przynajmniej ja i czyszczę, i używam podkładki.
Tylko jaki jest wtedy cel używania takiej podkładki? Chyba że nawet czyszczone chłodzenie nie wyrabia, ale w przypadku lapka to się raczej rzadko zdarza. A z drugiej strony, w przypadku zapchanego chłodzenia podkładka nic nie daje. Dlatego uważam coś takiego, w większości przypadków, za stratę pieniędzy.
W te upały, co były tego lata? Uwierz mi, nic nie wyrabiało
Ty dulowaty userze!
To zależy, gdzie korzysta się lapka, jeżeli używa się go, mają cały czas na kolanach czy na łóżku, oczywiste jest, że chłodzenie nie wyrabia, jednak jeżeli użytkuje się go na twardej powierzchni (np. stole czy biurku), gdzie żadnych "dziur" nie ma pozatykanych, wtedy nawet w upalne dni nie powinien się przegrzewać, aczkolwiek jego średnia temperatura na pewno będzie wyższa niż zazwyczaj.
Laptopa nigdy nie powinno się kłaść na miękkich nawierzchniach. A na kolanach tylko wtedy gdy nie są przysłaniane otwory wentylacyjne.
Każdy wie, że laptop przegrywa z komputerem pod względem wydajnościowym. Jak ktoś się pyta, jak wygląda sprawa z laptopem to znaczy, że potrzebuje laptopa i prawdopodobnie lubi sobie pograć. Nie bardzo rozumiem takie teksty jak ten powyżej w temacie, w którym człowiek się pyta o laptopa.
Nie kupuj pod żadnym pozorem tego laptopa. Ta grafika jest słaba. Lapki za 3000zł potrafią mieć lepszą grafikę.
Jako użytkownik MSI GX660 - laptop do gier?
Jak najbardziej, tyle że wyjdzie Ci ponad 1k pln drożej niż za desktopa.
Każda gra działa na MAX DETAIL przy fHD(1920x1080).
Klikam jeden guzik i chłodzenie na maxa w razie potrzeby.
Po 1,5 roku wymieniłem pasty i jest OK
A to że wystarczy mieć ładowarkę i myszkę i można grać wszędzie gdzie jest gniazdko to miód