Nie jesteś zalogowany.
Japonia pokonała Hiszpanię w piłce nożnej. : )
Zapowiedziano nowy film Macross, w dodatku mają tam krzyżować się Macross 7 z Frontierem Premiera kinowa tej jesieni.
http://myanimelist.net/forum/?topicid=468553
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-07-27 10:59:00)
Ty dulowaty userze!
Tak słucham teraz wiadomości i dwa razy pada:
"pani ministra Mucha"
może mi ktoś wyjaśnić fenomen tego mutanta?
Tak słucham teraz wiadomości i dwa razy pada:
"pani ministra Mucha"może mi ktoś wyjaśnić fenomen tego mutanta?
Feministki.
Ty dulowaty userze!
Za 2 tygodnie wyłączą analogową telewizję, w związku z powyższym będę w końcu musiał wykupić multiroom dla 2 telewizora w telewizji kablowej Vectra czy też da się dalej na rozdzielonym kablu oglądać jak myślicie, czy cyfrowa = kodowana w odniesieniu dla naziemnej telewizji kablowej?
Nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale jeśli masz kablówkę analogową, to dalej będziesz mógł normalnie rozdzielać sygnał. Natomiast jeśli masz cyfrową, to potrzebujesz drugiego dekodera - inaczej się nie da.
Wyłączenie analogowej telewizji naziemnej nie jest równoznaczne z wyłączeniem analogowych kablówek czy osiedlówek.
edit
Ej... pierwsze wyłączenie będzie dopiero 7 listopada .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-08-18 21:22:44)
Ok dzięki za odpowiedz. Z datą to pomyłka wygląda na to, że roku 2013 nie doczytałem. W najgorszym razie stracę dodatkowe parę złotych miesięcznie na dodatkowy dekoder, szkoda mi tylko listy programów i pilota, bo przedmiot do bezprzewodowej nawigacji od dekodera na to zaszczytne miano "pilot" nie zasługuje.
A nie masz tam w kablu też sygnału analogowej kablówki? Bo tak jest chyba w UPC.
Analogowy sygnał jest (zapewne tak jak w upc) i mam nadzieję przez wzgląd na grubość portfela, że długo analogowy sygnał w nich pozostanie.
Nie chce mi się szukać odpowiedniego tematu... Ciekawe, jak zwolennicy sufiksów wybrnęliby z takiej zbitki słownej: przy okazji oglądania japońskiego programu kulinarnego pojawia się kucharz, do którego zwracają się per Shinchan-sensei (podczas gdy nazywa się on Shin'ichi Sogo)
Nie chce mi się szukać odpowiedniego tematu... Ciekawe, jak zwolennicy sufiksów wybrnęliby z takiej zbitki słownej: przy okazji oglądania japońskiego programu kulinarnego pojawia się kucharz, do którego zwracają się per Shinchan-sensei (podczas gdy nazywa się on Shin'ichi Sogo)
LOL1: http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=15343 LOL2: Ale w czym problem? Nie wiem, może Ty wojujesz z innymi wyznawcami sufiksów, a ja wierzę w coś innego, ale skoro zwracają się do niego "Shinchan-sensei" to czemu w linię dialogową miałoby być wpisane coś innego? Nie wiem, może przegapiłem coś ostatnio, ale w sufiksach chyba zawsze chodziło o to, żeby zostawiać tak, jak jest. W mojej ocenie bardziej pod górkę miałby tu "ortodoksy", bo wychodzi coś w stylu "Panie Shiniusiu?" - DAFUQ w ogóle to jest? Można by było ciąć na skróty i zostawić "Pan Shino/Shin'ichi", ale wtedy gubi się tą luźną więź między bohaterami. Nie, żebym był jakimś znawcą, ale takie me zdanie.
Przede wszystkim nie "panie", a "szefie". Swoją drogą dziwny zabieg, z jednej strony "mistrzu", z drugiej zdrobnienie oO
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jeśli "Shinchan" to forma ksywki, to czemu nie .
Ewentualnie kryje się za tym jakieś drugie dno, które zrozumie jednie rodowity Japończyk .
kurczę...kuśka mnie swędzi..:/
kurczę...kuśka mnie swędzi..:/
Mam takie głupie pytanie: co to jest kuśka?
Ty dulowaty userze!
Koledze się najzwyczajniej chce. Głowa go nie boli i w ogóle.
Mam takie głupie pytanie: co to jest kuśka?
Serio?
Wiem tylko, że jak uchwycę dziewczynę,
Której dupina i cycka odrasta,
Kuśka mi staje - obłapiam i basta!
Fredro - 1817
Serio, serio. Przeszło mi przez myśl to i owo ( ), ale sobie pomyślałam, że przecież nie ma większego sensu pisanie o tym tutaj i że kolega ma coś innego na myśli.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-08-20 22:46:12)
Ty dulowaty userze!