Nie jesteś zalogowany.
dulu napisał:A teraz kolega powinien to pchać online. Ale by wam głupio było.
Za bardzo nienawidzę online aby wspomagać tych złodziei
Robię to głównie dla siebie i potomności. Gdy nastanie apokalipsa i odetną internet będę miał sporą kolekcję, którą chętnie się podzielę.
To dawaj namiary. Pamiętaj, że to trolle z ansi ci pomogły.
mam Windows 7 64 bit mam kodeki k-lite 32 bit i Avisynth_2.5.8.7. Nie wiem gdzie jest folder filters avisyth-a? i czy mam rozpakować każde z osobna zip do takiego samego folderu i wkleić do filters avisyth-a?
Ostatnio edytowany przez michal2008 (2012-05-31 11:14:42)
mam kodeki k-lite
Na tym forum takich się nie lubi. Tutaj rządzi CCCP.
Nie wiem gdzie jest folder filters avisyth-a
Dla niepoznaki nazywa się 'plugins'.
i czy mam rozpakować każde z osobna zip do takiego samego folderu i wkleić do filters avisyth-a?
Filtry w postaci skryptu AVS, AVSI albo DLL wrzucasz do folderu plugins i używasz w skrypcie. Jeżeli filtr znajduje się poza folderem plugins, musisz go załadować/zaimportować do skryptu odpowiednim poleceniem.
Czy można prosić o reupload tego poradnika (linki z 1. postu zdechłe)?
...
Łoż. o_O
Mam na drugim pececie, jutro mogę upnąć.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dzięki.
...
Coś nie mogę uruchomić tego złoma... No raczej nic z tego nie będzie.
[edytka]
Bodziaski ma na drugim kompie (tym z AMD), więc może na dniach reupnie poradnik.
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-07-20 23:10:04)
Pr0tip - lanczos, megui i tona filtrów nigdy nie były aktualne/na czasie.
Pr0 tip - ten poradnik raczej nigdy nie miał być pr0.
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-07-21 14:47:07)
A co jest na czasie?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A co jest na czasie?
To:
Avsp + x264 linia poleceń = zero problemów
Każdy poradnik powinno się ograniczyć do dwójki powyższych.
Nieprawda, bo dziś się koduje pisząc skrypty avs w emacsie!
Bo w Emacsie można wszystko. Emacs to nie edytor, tylko mały system operacyjny
Mam pytania:
Czy da się z hardsuba wyciągnąć napisy? Czy raczej można powiedzieć że jest to już część obrazu?
Hardsub różni się od softsuba tylko tym że jest wpisany w film czy może jakieś inne atuty posiada?
bodziowy poradnik sztuk jeden.
Zerkając na ostatnie komentarze. Czy warto jeszcze to czytać? Już wogle nie jest to aktualne czy wciąż można powiedzieć, że szary człowiek coś jeszcze się z tego nauczy:>?
Edit:
Tak na własny użytek? Może poczytać, żeby podłapać ogólną ideę i poznać podstawy obsługi MeGUI. Ale wypisane tam filtry to już sobie odpuść.
Można powiedzieć że na własny, może kiedyś ta umiejętność przyda się do czegoś:) Chociaż jak tak bardziej poczytałem wydaje mi się że lepiej będzie się pobawić softsubami a hard to sam jeszcze nie wiem na jakie okazje:) Dzięki.
Ostatnio edytowany przez Skowyt (2012-08-17 00:32:07)
Czy da się z hardsuba wyciągnąć napisy?
Jeżeli chce ci się bawić w OCR i potem ręcznie poprawiać cały skrypt... Z reguły ludziom się nie chce.
Czy warto jeszcze to czytać? Już wogle nie jest to aktualne czy wciąż można powiedzieć, że szary człowiek coś jeszcze się z tego nauczy:>?
Tak na własny użytek? Może poczytać, żeby podłapać ogólną ideę i poznać podstawy obsługi MeGUI. Ale wypisane tam filtry to już sobie odpuść.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-08-15 22:06:04)
Witam , mam mały problem z napisami do anime
pobrałem ją z napisami ang , usunąłem napisy w formacie mkv programem MKVextractGui.exe następnie chciałem zrobić hardsuba i zrobiłem go w tym programie, anime chce oglądać na dvd wiec prze konwertowałem ja do formatu avi ale napisy zniknęły, nie było ich wiec pobrałem program avi recomp i tam zrobiłem kolejny raz hardsuba ale napisy były bardzo duże , na cały ekran tak samo jak robiłem to w format factory czy ktoś wie gdzie robię błąd ? i co zrobić by napisy były normalne ? i chyba nie mam polskich znakow tam ;/
Bardzo Prosze o pomoc !
Ostatnio edytowany przez Scraw (2013-04-12 00:34:24)
MKVextractGui nie usuwa ani nie dodaje, tylko wykonuje kopię napisów siedzących w kontenerze.