Nie jesteś zalogowany.
http://www.geekweek.pl/japonski-rzad-ch … ma/362824/
Japonia to najbardziej szalony kraj świata – co do tego chyba nie ma żadnych wątpliwości. Teraz szaleństwo poszło jeszcze o krok dalej, gdyż przedstawiciele tamtejszej Partii Liberalno-Demokratycznej wystosowali właśnie plan – chcą zbudować w pełni funkcjonalnego Gundama – wielkiego robota bojowego.
Partia, którą reprezentują panowie Tadamori Oshima oraz Bunmei Ibuki liberalna jest tylko z nazwy – rządziła ona Japonią przez 50 lat po drugiej wojnie światowej i przedstawia poglądy raczej konserwatywne. Teraz jej członkowie wykazali się jednak dużą dozą fantazji proponując zbudowanie bojowego robota.
W 2008 przeprowadzono obliczenia, z których wynikło, że skonstruowanie w pełni funkcjonalnego Gundama kosztować będzie 725 milionów dolarów – licząc same koszty części i materiałów.
Ciekawi jesteśmy czy taki robot sprawdziłby się w prawdziwych bojowych warunkach pola walki XXI wieku.
Co ciekawe, Japonia nie posiada faktycznej armii lecz Japońskie Siły Samoobrony – wszyscy tam służący są cywilami i nie może ona posiadać broni ofensywnej (jest to wynikiem traktatów podpisanych po II Wojnie Światowej). Dla nas taki wielki, bojowy robot wydaje się bardzo ofensywny, lecz pytamy – jeśli nie Japonia to kto? Nie ma chyba równie szalonego kraju, który plan taki postanowiłby wprowadzić w życie.
Oczywiście do realizacji daleko – choćby z tego względu, że Partia Liberalno-Demokratyczna nie rządzi obecnie Japonią. Liczą oni jednak na szybkie odzyskanie władzy, a być może plan z wielkimi robotami jest tylko częścią gry politycznej, aby przekonać do siebie fanów tego anime.
Trzeba ich pobić. Budujemy wielką pszczółkę maję.
Ale trzeba przyznać za pomysł.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-06-29 15:04:51)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Najwyraźniej już się odbudowali po trzęsieniu ziemi i poradzili sobie z horrendalnym zadłużeniem publicznym.
Zuchy.
Ty dulowaty userze!
Trzeba ich pobić. Budujemy wielką pszczółkę maję.
Ale przecież pszczółka Maja jest Japonką. My możemy zbudować np. Reksia.
My możemy zbudować np. wielkiego Jezusa!
Zaraz, zaraz...
Wyjaśnienie sytuacji tutaj i na paru kolejnych stronach.
Zresztą to jakaś pomyłka albo inny kretyński żart. 18-metrowe humanoidalne roboty nie mają racji bytu. Ciężkie i nieruchawe, a z takim echem radarowym aż prosi się o serię rakiet.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-06-29 15:59:42)
18-metrowe humanoidalne roboty nie mają racji bytu.
Może, gdy wymyślą przekaźnik masy lub odkryją antygrawitony.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-06-29 16:17:33)
Ore wa GUNDAM!
Buhahaha! Lepiej niech się wezwą za VOTOMSY!
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Demonis Angel napisał:Trzeba ich pobić. Budujemy wielką pszczółkę maję.
To wiem, ale kojarzy się z Polską tak samo jak Reksio. Choć i tak najlepiej zbudować w pełni funkcjonalnego bazyliszka (do tego nasz nierząd jest zdolny).
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Demonis Angel napisał:Trzeba ich pobić. Budujemy wielką pszczółkę maję.
chodzi wam chyba o Misia Uszatka 18-to metrowy Uszatek z bronia laserowa
marc99 napisał:Demonis Angel napisał:Trzeba ich pobić. Budujemy wielką pszczółkę maję.
On by walczył uchem.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Podbijam Ciocią Chrum-Chrum.
Nie wątpię że japoński przemysł obronny jest w stanie mecha zbudować (oczywiście w rozsądnym rozmiarze), tylko że zakazy którymi objęte ich przedsiębiorstwa (eksport) dość skutecznie wydłużają proces opracowywania oraz zwiększają koszty nowych typów uzbrojenie.
a tak na poważnie:
http://www.altair.com.pl/start-8167
Gundamy są przereklamowane, lepiej zająć się poczciwym Zaku.
Ostatnio edytowany przez wariacikV2 (2012-06-29 17:08:15)
...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield
A tam od razu Gundamy... mogliby na początek opracować jakieś mniejsze pancerze wspomagane albo cuś...
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Według mnie, nawet gdy go zbudują to i tak będzie jedynie atrakcją turystyczną przyciągającą fanów, bez żadnych zdolności bojowych.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Według mnie, nawet gdy go zbudują to i tak będzie jedynie atrakcją turystyczną przyciągającą fanów, bez żadnych zdolności bojowych.
Już takiego mieli, ale im się znudził i nawet wywołali tsunami, żeby się go pozbyć.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-06-29 20:55:44)