Nie jesteś zalogowany.
Pewnego dnia Shinta Mizumura, przeciętnie uczący się student, spotyka Lilithę Kishimoto, uczennicę z Rumunii, która niedawno rozpoczęła naukę w tej samej szkole. Nowa koleżanka zaczyna naprzykrzać się Shincie. Jednak młody mężczyzna skrywa pewien sekret - jest potomkiem klanu Romualdów, łowców wampirów.
Tłumaczenie: Xam
Korekta: Kazara oraz engrisz(gościnnie)
Typesetting: MasaGratoR
Fajnie fajnie:) Kiedy 2 odcinek:P?
Chyba w następnym.
Dzięki za tłumaczenie.
Zagłębiając się w opis na anidb wychodzi że premierę miało następująco Volume 1 21.03.2012 , Volume 2 25.05.2012. Między Volume 1 a 2 były dwa miesiące przerwy a więc Volume 3 powinien ukazać się dopiero ok 20-25 lipca oczywiście jeśli wyjdzie. Więc z ogłaszaniem zakończenia bym się wstrzymał przynajmniej do końca miesiąca
Obejrzałem wczoraj te dwie OAVki i co do napisów powiem tyle, że wydawały się raczej dobre (nie licząc kilku drobnych błędów), ale szkoda że omijałeś sufiksy.
A samo anime oglądało się nawet przyjemnie (główny bohater był sympatyczny i raczej do polubienia), ale to nic więcej jak tylko taki wstęp. Fabuły praktycznie w ogóle nie rozwinięto, a najdziwniejsza to jest ta ogromna różnica pod względem erotyki pomiędzy anime, a mangą.
Przykładowo w mandze był seks, a tą samą scenę w anime zamieniono na pocałunek.
Oczywiście manga to mimo wszystko mocne ecchi, ale niewiele jej brakuje do czegoś więcej.
Napisy 7/10
Anime 6/10
Bardzo dobrze, że nie ma syfiksów, precz z tym ! A same napisy są dobrze zrobione.
Te dwie OVA są bardzo słabe, a główny bohater to jeden z tych idiotów, co lecą na maślane oczka i przeżywają jak mrówka okres. Bardzo się cieszę, że nie ma więcej odcinków.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2012-10-11 11:42:13)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Bardzo dobrze, że nie ma syfiksów
Nie wiem co to syfiksy, ale sufiksy powinny być zawsze stosowane (może nie licząc anime, które nie dzieją się w Japonii). Ty też kostek je stosuj.
A same napisy są dobrze zrobione.
7/10 za napisy, czyli uznaję je za dobre.
Te dwie OVA są bardzo słabe, a główny bohater to jeden z tych idiotów, co lecą na maślane oczka i przeżywają jak mrówka okres. Bardzo się cieszę, że nie ma więcej odcinków.
OVA były przeciętne (jak dla mnie to gdzieś 5,5-6/10), a nie słabe. Natomiast główny bohater był sympatyczny, miły i łatwy do polubienia. Możesz jednak powiedzieć, że to pewien schemat zachowania, który akurat mi nie przeszkadzał. W ogóle mnie nie denerwował, a wielu innych niestety tak.
Oczywiście ty masz pełne prawo uważać inaczej.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-10-11 12:26:33)
Był tam główny bohater, bo ja nie zauważyłem? Bohaterka, tępa dzida, najpierw jest zdecydowana dać dupy za batona, jak ma do czegoś dojść to się czerwieni i wycofuje. Coś tu nie halo.
Organizacja, łowcy, masło maślane. Jedyny plus za grafikę.
2/10 typowy gniot
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
2/10 typowy gniot
Ja dałem 1. : p A myślałem, że większej szmiry niż Maken-Ki! nie napotkam. ^^
A napisy z tego co pamiętam całkiem fajne. Miałem wrażenie, że kilka zdań było z lekka sztywnych, ale to pewnie złudzenie wywołane tej produkcji. W każdym razie dzięki za tłumaczenie. Chociaż... gdyby nie powstały, to pewnie bym tego nie obejrzał. xd
Ostatnio edytowany przez Camizi (2012-10-11 15:57:41)
To temat o napisach, a nie o tytule. Jak chcecie się pokłócić, załóżcie osobny temat w odpowiednim dziale.
P.S. Widziałem gorsze gnioty.
Był tam główny bohater, bo ja nie zauważyłem? Bohaterka, tępa dzida, najpierw jest zdecydowana dać dupy za batona, jak ma do czegoś dojść to się czerwieni i wycofuje.
O jakim batonie ty piszesz ?
Nie wiem jak można nawet nie zrozumieć celu jej zachowania.
Przecież jeśli dla ciebie takie zmienne zachowanie (jak chociażby głównej bohaterki) jest nowością to widać, że rozeznania w świecie anime, mang, vn nie masz prawie żadnego. Zresztą mi się coś takiego bardzo podoba w sferze erotyki.
Ja dałem 1. : p A myślałem, że większej szmiry niż Maken-Ki! nie napotkam. ^^
Ja widziałem wiele gorszych anime, które oceniałem 1-2/10, ale największą wadą Holy Night jest po prostu czas trwania. To tylko 2 odcinki, więc nawet nie wiadomo co było z tego wyszło.
P.S. Widziałem gorsze gnioty.
Amaenaide yo jest chyba najgorsze z najgorszych (jeśli chodzi o serie podobnej długości, czyli 12-13 odcinków).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-10-11 16:46:15)
Napisy dobre, literówek nie zauważyłem 8/10 za to, że chciało wam się to tłumaczyć. Seria wybitna, aż tak słabej dawno nie widziałem, choć nastawiłem się na zapychacz czasu..
@Camizi
O czym ty mówisz, w Maken-ki było dobre aż pół odcinka (jak zsumujemy dobre fragmenty).
@ Kenshiro
Wyjaśnię ci taką fajną zasadę panującą w realnym życiu, bo widzę, że rzadko tam przebywasz.
Każdy myśli samodzielnie, ma swoje zdanie, a twoje nikogo nie obchodzi (to tylko sugestia) i nie próbuj innych przekonywać do swojego zdania, chyba że masz jakieś argumenty.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-10-11 16:53:38)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Każdy myśli samodzielnie, ma swoje zdanie, a twoje nikogo nie obchodzi (to tylko sugestia)
Ja przynajmniej staram się oceniać z pewną dozą obiektywizmu. Jak widzę jakieś zalety w danym anime (oglądanie było choć trochę przyjemne) to na pewno nie uznam je za słabe. A te pisanie głupot w stylu "nikogo nie obchodzi" lepiej sobie daruj.
i nie próbuj innych przekonywać do swojego zdania, chyba że masz jakieś argumenty.
Kogo ja przekonuję ? Zadałem po prostu pytanie, ale nikogo nie przekonywałem.