Nie jesteś zalogowany.
Miałem kilkumiesięczny przestój w oglądaniu i interesowaniu się anime. Chciałbym teraz znowu do tego wrócić, jednak okazało się, że moje ulubione strony, z których mogłem ściągnać bezpośrednio anime, jak: galanime czy lolipower już nie istnieją. Zamiast tego powstało wiele stron typu stream, czego nie jestem zwolennikiem. Czy są jeszcze jakieś źródła anime, z których można bezpośrednio ściągnąć ulubioną serię?
Prywatne trackery i bakabt. Żaden animu-warez nie jest już taki pewny.
Do nowowydawanych serii - nyaa.eu, do serii ukończonych - bakabt.me. W większoci przypadków tylko z torrentów ściągniesz anime, bo po tej paranoi z ACTA prawie wszystko poleciało.
P.S. Dziwne, nie chce mi pisać "ć" i "ś" na tej stronie :|
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-05-11 17:22:19)
Dzięki, to już będę wiedział A tak trochę z innej beczki, bo nie chcę zakładać nowego wątku: jaki konwerter video do PS Vity najlepszy?
Ostatnio edytowany przez Envie (2012-05-11 17:24:00)
MeGui jest dobry do konwertowania filmów, jeżeli chcesz też wtopić napisy, ale musisz popatrzeć po poradnikach, jak uzyskać w miarę przyzwoitą jakość. Do zwykłych wideo używam poczciwego WinMenca po tuningu (szybko konwertuje i bardzo dobra jakość, jeżeli się odpowiednio ustawi)
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-05-11 17:39:04)
Dzięki, to już będę wiedział A tak trochę z innej beczki, bo nie chcę zakładać nowego wątku: jaki konwerter video do PS Vity najlepszy?
O ile w Vicie niespecjalnie się orientuje, to wiem, że na stare PSP najlepszy był Xvid4PSP, który miał zresztą multum formatów i rozdzielczości wyjściowych. Sam korzystałem i byłem bardzo zadowolony. Od premiery Vity trochę już minęło, więc powinny być do niego ustawienia na tę konkretnie konsolę, a jak nie, zawsze można zrobić je ręcznie.
@Ninjaaa, Xvid4PSP strasznie wolno konwertował. To było jego najgorszą wadą. Tam, gdzie ja WinMenc konwertowałem w 5-10min. jemu zajmowało
0,5-1 godz.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-05-11 18:26:05)
No nie powiedziałbym. Miałem jakąś dziwną wersję z Winnydows'a z ustawieniami specjalnie pod anime, to konwertowało mi w ~15 minut uzyskując świetną jakość przy wielkości odcinka 60mb.
I żeby nie było, nie mam komputera z CERN'u, tylko zwykłą maszynkę do mielenia plików, KTÓRĄ BARDZO LUBIĘ(pisząc to pierwszy raz wywalił mi BSOD -.-" Chyba się na mnie obraził), z core 2 duo na pokładzie.
Do nowych serii polecam animetake.com
Linki do nyaa.eu oraz linki bezpośrednie. Ze starszymi seriami/odcinkami mogą być problemu.
Po uploadzie epka, gdy nie ma jeszcze ulubionej grupy(a wiemy, że serię tłumaczą), wystarczy poczekać aż usktualnią.
Jednak czasem źle linkują kolejne odcinki, więc trzeba kombinować z linkami, ale ogólnie polecam.
Powiem krótko: IRC. Kanały konkretnych grup lub agregatory (http://nibl.co.uk/ lub http://news.is-fabulo.us/). Jeśli czegoś tam nie ma to wtedy bakabt. I nie ma możliwości, żeby czegoś nie znaleźć.
@wruuth, np. wszystkie odcinki The World God Only Knows sezon 1 i 2 od horriblesubs tam nie znajdziesz
No fakt, złapałeś mnie od - horriblesubs nie ma. Ale jeśli ktoś chce od Chihiro czy Commie to już nie ma problemu, wystarczy tylko wejść na kanał konkretnej grupy.
Nie wszystkie grupy mają kanały/boty. Co wtedy?
Wtedy masz problem - proste
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja szczerze polecam minitheatre.org - nie dość, że można znaleźć tam większość serii anime, to jeszcze odwalają tam kawał dobrej roboty z ich dekodowaniem czy czymś tam, dzięki czemu odcinki w mtHD zajmują mniej niż 100 MB ;P Rejestracja jest darmowa ;P
Ja szczerze polecam minitheatre.org - nie dość, że można znaleźć tam większość serii anime, to jeszcze odwalają tam kawał dobrej roboty z ich dekodowaniem czy czymś tam, dzięki czemu odcinki w mtHD zajmują mniej niż 100 MB
Jak się uprę, to i fullHD film zakoduję w 100 MB aceHD (termin wymyślony, podobnie jak mtHD). Tylko po co gubić jakość?
Hostile napisał:Ja szczerze polecam minitheatre.org - nie dość, że można znaleźć tam większość serii anime, to jeszcze odwalają tam kawał dobrej roboty z ich dekodowaniem czy czymś tam, dzięki czemu odcinki w mtHD zajmują mniej niż 100 MB
Jak się uprę, to i fullHD film zakoduję w 100 MB aceHD (termin wymyślony, podobnie jak mtHD). Tylko po co gubić jakość?
Przede wszystkim odcinki kodowane poniżej 100 mb a la minitheatre czy ONS team nie są przeznaczone na kompa, to jest bardzo ważne. Raczej na telefon ewentualnie jakieś inne małe ustrojstwo, które można dowolnie przenosić. A że ktoś to ogląda na kompie - to już kwestia indywidualna. Mnie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, i wbrew temu, co można myśleć, nie ma jakiejś chamskiej pikselozy, rzekłabym, że jak na taki rozmiar nad wyraz przyzwoicie.
Ty dulowaty userze!
Mam pytanie do źródeł pobierania anime.
Gdzieś na forum czytałem kiedyś poradę jak ustawić irca do ściągania anime od botów.
Ktoś może pomóc?
Czy tylko irc na windowsie daje taką możliwość? Czy na każdym innym odpowiedniku też będzie to działać?
Oprócz źródeł torrent to jeszcze: tokyotosho.info
Ja korzystam z MIRCa więc tak: wchodzisz w opcje, później DCC-> zaznaczasz "auto get file" i "if file exist resume", w zakładce folders ustawiasz gdzie mają zapisywać się pliki, w zakładce ignore dodajesz rozszerzenia plików jakie zamierzasz pobierać (ja polecam MKV dodać od razu bo to jest teraz najpopularniejsze) i to w zasadzie tyle. Wszystko powinno działać.
Gdzieś na forum czytałem kiedyś poradę jak ustawić irca do ściągania anime od botów.