#141 2012-04-04 23:55:54

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Odp: Porwana Madzia odnaleziona

Maigo napisał:

Raczysz żartować?

Niestety w tym przypadku nie.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#142 2012-04-05 00:00:15

Maigo
Użytkownik

Pytam, bo czytając Twoją wypowiedź odniosłam wrażenie, że znasz tę kobietę osobiście. Bardzo ciekawe, zważywszy fakt, że informacje o niej możemy jedynie wyciągać z medialnej papki.

#143 2012-04-05 00:05:46

Kenshiro
Użytkownik

Uważam, że wszyscy powinni dać spokój tej matce Madzi. Jeśli naprawdę to był nieszczęśliwy wypadek to należało by zrozumieć jej problemy psychiczne (chyba już nikt nie ma co do tego wątpliwości) i darować karę. No chyba, że celowo zabiła to dziecko.

#144 2012-04-05 00:05:55

DiamondBack
Użytkownik

Maigo napisał:

Bardzo ciekawe, zważywszy fakt, że informacje o niej możemy jedynie wyciągać z medialnej papki.

chyba ty

Kenshiro napisał:

Uważam, że wszyscy powinni dać spokój tej matce Madzi. .

Jestem za! Powinno się tylko oddać do niej strzał ostrzegawczy w tył głowy.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2012-04-05 00:06:43)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#145 2012-04-05 00:24:38

Maigo
Użytkownik

DiamondBack napisał:
Maigo napisał:

Bardzo ciekawe, zważywszy fakt, że informacje o niej możemy jedynie wyciągać z medialnej papki.

chyba ty.

Owszem. Doceniam Twoją próbę sprostowania mojego niefortunnego sformułowania. Jeżeli Yagami_Raito8920 naprawdę zna osobiście tę kobietę, to przepraszam i przypominam jednocześnie, że to i tak nie ma większego znaczenia, ponieważ żaden człowiek nie ma moralnego prawa skazywać drugiego człowieka na śmierć. Chyba że mówilibyśmy o naprawdę skrajnych przypadkach, ale nie mówimy. papa

DiamondBack napisał:

Jestem za! Powinno się tylko oddać do niej strzał ostrzegawczy w tył głowy.

To bierz broń i idź zbawiać świat. Nie wiem, na co jeszcze czekasz, mając taki światopogląd.

#146 2012-04-05 09:20:18

samael16
Użytkownik

@Maigo skończ pani z tą lewacką paplaniną w stylu, żaden człowiek nie ma moralnego prawa skazywać drugiego człowieka na śmierć. Powiedz to wszystkim mordercą itp, którzy chodzą wolni a nie gryzą piach, każdy kto tak poważnie łamie ład społeczny jak z premedytacją pozbawienie kogoś życia, zasługuje tylko na jedno, nie krzesło, ani strzał w tył głowy, to za drogie rozwiązanie ale szubienica czy hak to dobre rozwiązanie.
@DiamondBack, szkoda amunicji, lepiej po prostu powiesić.

#147 2012-04-05 12:35:18

Maigo
Użytkownik

Jak tam sobie chcesz. Chociaż dzielenie ludzi na złych (tych, którzy powinni umrzeć) i dobrych (tych, którzy mają rację, więc mogą zlikwidować złych) jest moim zdaniem bardzo dziecinne. Za dużo anime? oczkod

#148 2012-04-05 12:43:56

dulu
Moderator

Maigo napisał:
dulu napisał:

Mówiłem, że walnięta baba, ale nie, ludzie na siłę chcieli jej bronić... teraz macie. Wydoiła nas jak bure suki.

Nas na pewno nie, bo nie mamy z nią nic wspólnego. Ja przynajmniej nie mam.

Przepraszam, ale te, nie wiem, 300 000 na poszukiwania to z czego? Sama zapłaciła? No nie bardzo, to z naszej kieszeni.

#149 2012-04-05 13:06:45

Maigo
Użytkownik

Masz rację, daje to średnio 0,8 grosza na każdą osobę w Polsce. Tak Cię to denerwuje, że czujesz się osobiście oszukany? Poza tym mówisz "wydoiła", tak jakby wzięła te pieniądze dla siebie. Nie chcę jej bronić, bo nie sądzę, że jest taka całkowicie niewinna, ale nie rozumiem tej całej powszechnej złości. Powinno się z nią poczekać na wyrok sądu.

#150 2012-04-05 13:09:40

dulu
Moderator

Ja już mam całą sprawę w głębokim poważaniu, niech tylko odpracuje pieniądze, które na nią wydaliśmy. I tak, denerwuje mnie to. Prawie tak samo jak tusek.

#151 2012-04-05 13:10:45

coellus
Użytkownik

Nie, Maigo, nie masz racji. Powinni jej wystawić rachunek, bo wiedziała, że dziecko nie żyje, a poszukiwania wiążą się z kosztami i nie uwierzysz - wysiłkiem ludzi dobrej woli, którzy poświęcili swój czas i środki, żeby to dziecko znaleźć. Nie żałowałabym nawet złotówki od obywatela, gdyby jej pierwotna wersja o porywaczu była prawdziwa, a tak mimo wszystko szastanie publicznymi pieniędzmi nie przystoi. Kowalskiemu za 20 gr źle policzonego podatku wlepią taką karę, że się będzie zbierał finansowo 2 miesiące, a jej za 300 tys. nic nie jest. Tak nie może być.

Ty dulowaty userze!

#152 2012-04-05 13:49:29

Maigo
Użytkownik

No cóż, takie jest prawo. Powszechnie wiadomo, że nie jest za dobre. Póki nikt jej nie udowodni, że rzeczywiście działała z premedytacją na szkodę państwa, nie będzie wyciągania konsekwencji. Wszyscy są co prawda pewni, że jest złą morderczynią, której celem było oszukiwanie ludzi i żerowanie na ich dobroci, może i mają rację, ale powinno się to jednak najpierw sprawdzić. Póki co jej pobudki nie są znane, więc pozostaje nam mieć nadzieję, że jak już będzie wiadomo, o co chodzi, to kobieta odpowie za wszystko stosownie do swoich przestępstw.

Domniemanie niewinności, o którym wspomniał wcześniej Sir_Ace, jest akurat dobrym aspektem naszego prawa. A że czasem nie działa, jakby nam się podobało, to już mniejsze zło, które trzeba ścierpieć. W każdym razie na pewno nie pomoże tu słowna agresja, jaką przejawiają niektórzy forumowicze.

#153 2012-04-05 14:17:07

Boomerek
Użytkownik

Ja to czekam już tylko na artykuł w stylu: "Nieżyjąca Madzia Odnaleziona!" "Madzia z Sosnowca żyje!"
Czy coś w ten deseń  szalony

@edit: A jak by ta pseudo matczyna wpadła mi w łapy, to do końca życia miała by problemy z wysławianiem się  klnie

Ostatnio edytowany przez Boomerek (2012-04-05 14:20:49)

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#154 2012-04-05 16:10:35

samael16
Użytkownik

@Maigo, może coś nie zrozumiałaś, powiedz mi jeśli z premedytacją wpadnę do twojego domu i zarżnę twoich rodziców jak świnie, albo jak byłbym kobietą i dopuścił się czegoś takiego, jak najprawdopodobniej ta suka, wróć dla niej to za dobre słowo, suka troszczy się o swoje potomstwo, czyli dopuścił się zabójstwa swojego dziecka, z premedytacją, nieważne czy rzuciła nim o podłogę czy nie, ale nie zawiadomiła pogotowia, oraz zrobiła szopkę wokół siebie. To jakiej kary dla mnie oczekujesz, 10 lat i w między czasie przypakuję, poćwiczę, na twój koszt pożyję, pooglądam TV, poczytam, czy też abym od razu szedł na stryczek ?
@Boomerek A wiesz nawet nie zdziwiłbym się, jak by się nawet nie okazało, że tego dziecka nigdy nie było i był to jeden wielki test społeczny, biorąc pod uwagę co się dzieje wokół tej sprawy.

#155 2012-04-05 16:10:56

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Za dużo Plebanii i Klanu, Maigo, oj za dużo. Według Ciebie, co powinniśmy zrobić z mordercami, pedofilami, gwałcicielami i innym elementem, droga panno? Każdy ma mieć drugą szansę, tak?
Te kurwy siedzące w ciupach zżerają NASZE pieniądze, a taki fagas ma prawo do uzyskania renty lub emerytury po odsiedzeniu wyroku. Już nie mówię o naszych więzieniach, co przypominają hotel pięcio gwiazdkowy. A takiemu dać klatkę metr na metr i o szklance wody raz dziennie i żeby pracował w kamieniołomach 16 godzin, od razu by mu przeszło zrobienie czegoś złego, gdyby wiedział, że w więzieniu czekają na niego takie spartańskie warunki.

96gaix.jpg

#156 2012-04-05 16:22:08

Kenshiro
Użytkownik

W ogóle to ciekawe jak się ta sprawa  zakończy i czy ją skażą czy nie. Ale przynajmniej teraz jest pewne na 100 procent, że ma problemy psychiczne i to całkiem spore.

#157 2012-04-05 16:26:11

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Uda niepoczytalną, skierują ją na pół lub cały rok do psychiatryka i ją wypuszczą. Tyle.

96gaix.jpg

#158 2012-04-05 16:40:28

Syriusz15
Użytkownik

Maigo - podziwiam. Jak przeczytałem tę trollinadę to aż odechciało mi się odpowiadać na ten temat. Pytam serio, chce Ci się?

#159 2012-04-05 16:57:51

coellus
Użytkownik

Maigo napisał:

Póki nikt jej nie udowodni, że rzeczywiście działała z premedytacją na szkodę państwa, nie będzie wyciągania konsekwencji.

Nie. Mnie nie chodzi o to, czy ona zabiła to dziecko, czy to był wypadek. Ona zgłaszając zaginięcie dziecka, WIEDZIAŁA, że dziecko nie żyje i na to SĄ niezbite dowody. I to już jest narażanie państwa na straty z premedytacją.

Ty dulowaty userze!

#160 2012-04-05 18:06:54

Maigo
Użytkownik

samael16 napisał:

@Maigo, może coś nie zrozumiałaś, powiedz mi jeśli z premedytacją wpadnę do twojego domu i zarżnę twoich rodziców jak świnie, albo jak byłbym kobietą i dopuścił się czegoś takiego, jak najprawdopodobniej ta suka, wróć dla niej to za dobre słowo, suka troszczy się o swoje potomstwo, czyli dopuścił się zabójstwa swojego dziecka, z premedytacją, nieważne czy rzuciła nim o podłogę czy nie, ale nie zawiadomiła pogotowia, oraz zrobiła szopkę wokół siebie. To jakiej kary dla mnie oczekujesz, 10 lat i w między czasie przypakuję, poćwiczę, na twój koszt pożyję, pooglądam TV, poczytam, czy też abym od razu szedł na stryczek ?

Jeśli pytasz mnie, co bym wolała z dwojga złego, to tak, to pierwsze.
Widzę, że nie chcesz odłożyć osądzania tej kobiety na czas, kiedy sytuacja już się wyjaśni. Cóż, chyba nie mam Ci już nic do powiedzenia. Baw się dalej. papa

Yagami_Raito8920 napisał:

Za dużo Plebanii i Klanu, Maigo, oj za dużo. Według Ciebie, co powinniśmy zrobić z mordercami, pedofilami, gwałcicielami i innym elementem, droga panno? Każdy ma mieć drugą szansę, tak?

Nie widziałam nigdy ani jednego odcinka i nie mam zamiaru. Mam po prostu swoje zdanie na ten temat. Napisałabym Ci jakie, ale pewnie nie chciałoby Ci się tego czytać. Albo nie, napiszę i dam w spoiler. Komu się chce czytać, niech czyta.

Pokaż spoiler
Mówisz "morderca", widzisz mordercę i to wszystko. Zapytałbyś o zdanie członka rodziny jakiegoś hipotetycznego mordercy, to pewnie mógłbyś usłyszeć coś innego - że kiedyś taki nie był, że trauma w dzieciństwie, że miał dobry powód, że życie mu dokopało, że miał zrytą psychikę, że tamten zabił mu żonę, dziecko i wysadził samochód, że w dzieciństwie go torturowali albo gwałcili, że kosmici go porwali i go popsuli, że zrobił to w akcie miłosierdzia, że wychowali go na mordercę, że to wszystko przez jego złego ojca, że go zmusili, że miał długi, że chciał wyżywić rodzinę, że to nie jego wina, że ogólnie to dobry człowiek, że był lekarzem i ratował ludzi, że nie chciał, że afekt, że to niesprawiedliwe, że inni robią gorzej, że życie jest straszne i tak dalej i tak dalej. Oglądałeś zapewne jakieś filmy, gdzie byli jacyś mordercy i co, o każdym bez wyjątku myślałeś, że musi umrzeć? Szybko i łatwo osądza się ludzi, których się nie zna. Jak się pozna, to pojawiają się wątpliwości i nie jest już tak fajnie. Oczywiście, że powinno się karać tych ludzi. Ale nie śmiercią. Zresztą jakby się zabijało wszystkich morderców, to na świecie zostaliby sami mordercy. To dziwne, że niesprawiedliwość ludzie zazwyczaj odnoszą tylko do siebie. Łatwo się mówi, że co złego to nie ja, że mnie to nigdy nie spotka i żadne okoliczności na niebie i na ziemi nie zmuszą mnie do zabicia kogoś. Ale w życiu różnie bywa. Są pewnie osoby, jacyś święci czy inni, którzy by nie zabili i tyle, ale to moim zdaniem zdecydowana mniejszość. Pewnie jakby Twoje życie potoczyło się zupełnie inaczej i przydarzyłoby Ci się coś takiego (chociaż pewnie powiesz, że nigdy by się nie przydarzyło), to chciałbyś się wytłumaczyć i nie podobałoby Ci się, że ludzie widzą w Tobie tylko mordercę, a nie widzą człowieka i pewnie chciałbyś, żeby okoliczności mogły złagodzić Twoją karę, a przynajmniej chociaż trochę usprawiedliwić Cię w oczach ludzi. Więc dlaczego by nie dać takiej możliwości też innym? Bo oni są z gruntu źli, więc zasłużyli? Nawet jeśli, to skąd Ty możesz o tym wiedzieć?

W tej całej aferze to nie zła matka najbardziej mnie przeraża, ale właśnie reakcje ludzi i ich "sprawiedliwość". Najpierw osądzacie, a potem ewentualnie możecie się zastanowić, co nią powodowało i co chodzi. A może by tak odwrotnie?

Też uważam, że polski system jest niewłaściwy. Więźniowie powinni pracować, a nie żyć wygodnie w więzieniach. Co nie oznacza, że zabicie ich jest dobrym wyjściem.

Syriusz15 napisał:

Maigo - podziwiam. Jak przeczytałem tę trollinadę to aż odechciało mi się odpowiadać na ten temat. Pytam serio, chce Ci się?

Akurat wczoraj wyjątkowo mi się chciało. Żeby to jeszcze faktycznie były same trolle, ale odnoszę przykre wrażenie, że niektórzy tu mówią serio...

coellus napisał:

Nie. Mnie nie chodzi o to, czy ona zabiła to dziecko, czy to był wypadek. Ona zgłaszając zaginięcie dziecka, WIEDZIAŁA, że dziecko nie żyje i na to SĄ niezbite dowody. I to już jest narażanie państwa na straty z premedytacją.

Niby tak, ale można wymyślić do tego jeszcze dużo historyjek. Na przykład, że była w szoku, w depresji, miała traumę albo ktoś ją zmusił. Próbuję teraz zgadnąć, co myślą ludzie zajmujący się tą sprawą, bynajmniej nie chcę z Tobą polemizować, bo akurat sama uważam, że lepiej byłoby, jakby w ten czy inny sposób zwróciła tę kasę.

Stopka forum

© Animesub.info 2024