#121 2012-04-04 12:07:00

SoheiMajin
Moderator

#122 2012-04-04 12:13:34

Sidorf
Użytkownik

Odp: Porwana Madzia odnaleziona

Taki cyrk, że głowa mała. Mogli od razu dożywocie dać, a nie teraz będą ją ganiać...

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#123 2012-04-04 14:02:11

Hyuga
Użytkownik

teraz wiadomo na 100% ze ona coś ukrywa!!! Z drugiej strony szkoda mi tego Bartka ,przez jego żonę życie wywróciło mu sie do góry nogami! Teraz ma powód żeby zakończyć ten związek i zacząć "nowe życie"

#124 2012-04-04 14:02:24

dulu
Moderator

Mówiłem, że walnięta baba, ale nie, ludzie na siłę chcieli jej bronić... teraz macie. Wydoiła nas jak bure suki.

#125 2012-04-04 14:09:24

Hyuga
Użytkownik

Tak naprawdę to wielkie brawa dla niej !!! Przez tyle miesięcy całą prawdę ukrywała i nawet oszukała Rutkowskiego! Prokuratura tak naprawdę tez na nią nic nie miała!(prócz tych zarzutów co jej postawili) Grała do samego końca!

#126 2012-04-04 14:12:31

dulu
Moderator

Mogli przyjść do mnie, ja wiedziałem, że coś z nią nie tak. Poza tym byłbym tańszy niż cały ten cyrk. smile_lol

#127 2012-04-04 15:16:39

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Sidorf napisał:

Taki cyrk, że głowa mała. Mogli od razu dożywocie dać, a nie teraz będą ją ganiać...

Ona już zapewne pali cygaro na Kubie z Raulem  smile_lol Wszystkich zrobiła w konia. Po ch*j ją wypuszczali z paki? Tak jest jak się lituje nad przestępcami. A ponoć w Sosnowcu wszyscy chcieli ją zlinczować, jaka szkoda  brakslow

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#128 2012-04-04 19:28:15

Tanis
Użytkownik

Szmatę złapać skopać i niech tępa dzida odda kluczyki od tego mieszkania!!!!

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#129 2012-04-04 20:37:00

coellus
Użytkownik

Już ją znaleźli.

Ty dulowaty userze!

#130 2012-04-04 21:20:06

Maigo
Użytkownik

O co Wam chodzi? Z tego, co udało mi się wyłapać z medialnego chaosu, to kobieta wyprowadziła się od męża z jakiegoś tam powodu, a jak znalazła ją policja, to podała jej nowy adres. Sprawa sądowa będzie się toczyć tym samym rytmem, co się toczyła i nic się nie stało. Wariograf był albo nie był zamieszany. Z jakiegoś powodu odnoszę wrażenie, że wszyscy uznali to za niezbity dowód na winę tej kobiety. Ale dlaczego? Bo media i Rutkowski tak sugerują? Zależy im tylko na większym zamieszaniu.

Głowa mnie boli od tego całego medialnego szumu. Daliby spokój, bo już nie można tego słuchać. Będzie sprawa sądowa i co się okaże, to się okaże. Zachowanie tej kobiety jest jak najbardziej dziwne, ale mnie samej już niedobrze się robi, jak patrzę na to wszystko w telewizji, a co dopiero ona musi mieć w głowie, jak zewsząd pluje się na nią nienawiścią i rzuca oskarżeniami. Już wcześniej musiało coś być z nią nie tak, a obecna sytuacja na pewno nie pomaga ani śledztwu, ani czemukolwiek innemu.

Sidorf napisał:

Nie, nie mogli.

dulu napisał:

Mówiłem, że walnięta baba, ale nie, ludzie na siłę chcieli jej bronić... teraz macie. Wydoiła nas jak bure suki.

Nas na pewno nie, bo nie mamy z nią nic wspólnego. Ja przynajmniej nie mam.

Hyuga napisał:

Tak naprawdę to wielkie brawa dla niej !!! Przez tyle miesięcy całą prawdę ukrywała i nawet oszukała Rutkowskiego! Prokuratura tak naprawdę tez na nią nic nie miała!(prócz tych zarzutów co jej postawili) Grała do samego końca!

Do jakiego końca?

Yagami_Raito8920 napisał:

Tak jest jak się lituje nad przestępcami. A ponoć w Sosnowcu wszyscy chcieli ją zlinczować, jaka szkoda

cojest

Tanis napisał:

brakslow

I po co te emocje? Mnie tam już powoli przestaje obchodzić, czy ona to dziecko zabiła, czy nie. Jestem tylko ciekawa, o co chodzi, ale wolałabym spokojnie poczekać na wyrok sądu i oficjalne wyjaśnienie sprawy, bez tych wszystkich medialnych rewelacji. Poza tym chciałabym zauważyć, że przemoc jest niewłaściwa wobec każdego człowieka i jest przestępstwem, tak na wszelki wypadek, jakby ktoś zapomniał.

tl;dr
Uspokójcie się, bo żal czytać.

#131 2012-04-04 21:44:43

samael16
Użytkownik

@Maigo, ty chyba czegoś nie rozumiesz.
Niezbite dowody na jej winę już są dawno. Powiedz mi jak zachowuje się normalna matka, jeśli jej dziecko upadnie i stanie mu się krzywda ?
Szczerze za to wszystko co się stało, to zgodzę się mogli ją zlinczować i po kłopocie ile to by się pieniędzy naszych i Rutkowskiego zaoszczędziło.

#132 2012-04-04 21:49:44

Tanis
Użytkownik

Maigo napisał:
Tanis napisał:

brakslow

I po co te emocje? Mnie tam już powoli przestaje obchodzić, czy ona to dziecko zabiła, czy nie. Jestem tylko ciekawa, o co chodzi, ale wolałabym spokojnie poczekać na wyrok sądu i oficjalne wyjaśnienie sprawy, bez tych wszystkich medialnych rewelacji. Poza tym chciałabym zauważyć, że przemoc jest niewłaściwa wobec każdego człowieka i jest przestępstwem, tak na wszelki wypadek, jakby ktoś zapomniał.

tl;dr

A co mnie obchodzi ten zdechlak? Mnie obchodzi to mieszkanie, które dostali za zamordowanie tej gówniary. TEŻ CHCĘ MIESZKANIE!   ej

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#133 2012-04-04 21:53:10

Revan
Użytkownik

Tanis napisał:
Maigo napisał:
Tanis napisał:

brakslow

tl;dr

A co mnie obchodzi ten zdechlak? Mnie obchodzi to mieszkanie, które dostali za zamordowanie tej gówniary. TEŻ CHCĘ MIESZKANIE!   ej

Zamorduj dziecko -> profit?

#134 2012-04-04 21:54:01

Sir_Ace
Użytkownik

Niezbite dowody znamy tylko z telewizji. Poza tym mamy jeszcze w tym kraju domniemanie niewinności. 

Fakt, niezła się porobiła telenowela, ale to jeszcze nie powód, żeby zaraz linczować. Dużo gorsze rzeczy matki robią z dziećmi (pamięta ktoś jeszcze sławną swego czasu bekę po kapuście?), ale rzadko nakręca się taką spiralę.

#135 2012-04-04 22:05:43

coellus
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Niezbite dowody znamy tylko z telewizji. Poza tym mamy jeszcze w tym kraju domniemanie niewinności. 

Fakt, niezła się porobiła telenowela, ale to jeszcze nie powód, żeby zaraz linczować. Dużo gorsze rzeczy matki robią z dziećmi (pamięta ktoś jeszcze sławną swego czasu bekę po kapuście?), ale rzadko nakręca się taką spiralę.

Rzadko, to prawda. Ale to pierwszy ogólnie znany przypadek, kiedy kobieta sobie ostro pograła w ciula z ludźmi w całej Polsce i właśnie to jest tak naprawdę podstawą nakręcenia tej spirali. Babka kisząca dzieci w beczce normalna nie była, ale szopki w telewizji nie odstawiała, nie kazała 3/4 miasta szukać swoich pociech, nie miała z tego jakichś profitów itd. Krótko mówiąc: ludzie się nadziwili, jak tak można, i przeszli do porządku dziennego. A to jest kuriozalny przypadek mimo wszystko: kobieta oszukiwała nie tylko najbliższych (zakładając, że nie mieli z tym nic wspólnego, oczywiście), ale całą Polskę. Jak cię ktoś raz oszuka, to już inaczej na to patrzysz, proste.
I kobieta, odstawiając szopkę, na spiralę sobie zasłużyła, bo to miecz obosieczny.

Ty dulowaty userze!

#136 2012-04-04 22:24:29

Sir_Ace
Użytkownik

To chyba nie ona pierwsza zgłosiła się do telewizji, ale nie dziwię się, że zgodziła się na pierwsze wywiady. W końcu to był świetny kamuflaż. W jej najlepszym interesie było jak najszybciej wszystko wyciszyć, ale kiedy media rozpędziły machinę, a potem Rutkowski jeszcze popychał, sprawa wymknęła się spod kontroli. Wątpię, żeby jej celem było okłamanie całego narodu, ale jak już zabrnęła, nie mogła się wycofać. Nie mam zamiaru jej bronić, ale potrafię zrozumieć, dlaczego zrobiła jak zrobiła.

#137 2012-04-04 22:37:33

Maigo
Użytkownik

samael16 napisał:

@Maigo, ty chyba czegoś nie rozumiesz.
Niezbite dowody na jej winę już są dawno. Powiedz mi jak zachowuje się normalna matka, jeśli jej dziecko upadnie i stanie mu się krzywda ?
Szczerze za to wszystko co się stało, to zgodzę się mogli ją zlinczować i po kłopocie ile to by się pieniędzy naszych i Rutkowskiego zaoszczędziło.

Masz rację, nie rozumiem. Nie rozumiem, od kiedy rozważania na temat ludzkiej psychiki w obliczu sytuacji, która nie została nawet potwierdzona przez żadnego świadka są niezbitym (niezbitym!) dowodem. Mówię o tych świadkach, bo przecież mamy teraz tysiące innych hipotez, że to dziecko wcale wtedy nie zginęło i tak dalej, i tak dalej. Prawda jest taka, że nic nie wiadomo na 100%.

Nasze pieniądze marnuje się regularnie w pięknym świecie zwanym polityką. Powinniśmy się cieszyć, kiedy się dowiadujemy, że czasem policja marnuje je też na wykonywanie swoich obowiązków. A pieniądze Rutkowskiego... Czy to naprawdę kogoś obchodzi? Przecież najprawdopodobniej to właśnie on (+ media) czerpie z tego całego szumu największe zyski.

Tanis, jak się okaże, że jest winna, to pomieszka sobie dla odmiany w więzieniu.

coellus napisał:

I kobieta, odstawiając szopkę, na spiralę sobie zasłużyła, bo to miecz obosieczny.

W pewnym sensie masz rację. Kobieta podjęła decyzję, jaką było okłamywanie policjantów i innych (zakładamy, że nikt jej do niczego nie zmuszał, bo przecież istnieje też taka hipoteza), więc mogła przewidzieć do pewnego stopnia konsekwencje, czyli nagłośnienie sprawy. Jednak samej spirali to nie usprawiedliwia. Przeraża mnie, jak głęboko media mogą zasiać w ludziach nienawiść i do jakiego poziomu ludzie mogą się przez taką nienawiść zniżyć. No tak, bo jak od początku wiadomo, że ktoś postąpił źle, to stwierdzimy, że to straszne i koniec, dalej to nie nasza sprawa. Ale jak najpierw komuś współczuliśmy, a potem nic z tego nie wyszło, to jest wielka afera, bo wszyscy poczuli się osobiście urażeni i chcą złą kobietę osobiście ukarać. Ciekawe, że aż tak bolała wszystkich ta odrobina współczucia. Wychodzi na to, że sądy są w naszym kraju niepotrzebne, bo każdy wie lepiej.

#138 2012-04-04 23:49:36

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Jakie domniemanie niewinności?  Zabiła bez skrupułów, zimna, bezwzględna, nie mająca wyrzutów sumienia suka. Jak widzę jej mordę, to od razu scyzoryk otwiera mi się w kieszeni. Taki element nie ma prawa do egzystencji.  Na stos.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#139 2012-04-04 23:53:07

Maigo
Użytkownik

Raczysz żartować?

#140 2012-04-04 23:53:41

DiamondBack
Użytkownik

Brech jak tłumaczył się "ojciec", ze szukane frazy typu "trumienki dla dziecka" itp były niby przed zakupem kompa - co oczywiście jest bzdurą + fakt, że te wyniki wyszukiwania są zapisane do historii google C: a nie na jakimś tam kompie.
np tutej https://www.google.com/history/?ctz=-120 i nie trzeba być hakierem by to wiedzieć.
i stąd były brane te frazy. ściemniają jak nic i powinni zdechnąć.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2012-04-04 23:54:54)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

Stopka forum

© Animesub.info 2024