Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam. Często jak coś ściągam to trzymam na dysku dłuższy czas ale przeważnie zmieniam lokalizację pliku i nazwę. I tak ostatnio napociłem się z zassaniem jednego tytułu gdzie od czasu do czasu był jeden seed... więc dopóki mam coś u siebie chciał bym pomagać:> Coś tam czytałem że trzeba mieć dany plik torrenta by dołączyć do sedowania ale np jak nie pamiętam skąd go pobrałem? Da się jakoś inaczej to zrobić?
Jak nie pamiętasz, to poszukaj w google tego torrenta. A nazwy ściągniętych plików muszą być te same. Inaczej nic nie zdziałasz.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Nie wiem jak z innymi klientami, ale ja mam µTorrenta i on przechowuje wszystkie pliki torrentów w folderze
"Documents and Settings\nazwa użytkownika\Dane aplikacji\uTorrent".
Ostatnio edytowany przez pr3ston (2012-02-15 21:39:29)
No jak nazwy muszą być te same to może daruję se przeszłość i zajmę się przyszłością:) Ok dzięki wam;)
Nazwy plików nie muszą być te same, ale uTorrent (albo inny program) musi wiedzieć który z "nowych" plików odpowiada oryginałom. Robisz to przez kliknięcie Relocate. Niestety trzeba to robić osobno dla każdego pliku, co przy większych torrentach jest uciążliwe.
A nazwy ściągniętych plików muszą być te same. Inaczej nic nie zdziałasz.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd - ewentualnie zmień swojego klienta BitTorrent.
Już jak podstawy zrozumiałem to wiem że da się skierować dany torent na odpowiedni plik ale jak torent posiada powiedzmy 10 plików i u mnie jest parę zmienionych nazw to nie wiem:> Jakoś nigdzie nie widziałem "Relocate" ale dzięki za info sprawdzę to;)
W przypadku torrenta zawierającego kilka plików, musisz go dodać bez jego uruchamiania (odznacz "Uruchom torrent") najlepiej zapisując w folderze, w którym masz te pliki ze zmienioną nazwą (później będzie mniej klikania).
Następnie po kliknięciu na nazwę torrenta, w zakładce "Pliki" będziesz miał ich listę. Tam naciskasz na każdy plik PPM, "Przenieś.." (Relocate) i wskazujesz swój plik.
Gdy już to zrobisz ze wszystkimi plikami, naciskasz prawym na nazwę torrenta, "Ponowne sprawdzanie" (Rehash) i trochę czekasz. Jeśli wszystko zrobiłeś poprawnie powinno wyskoczyć 100% (oczywiście jeśli wskazałeś wszystkie pliki - jeśli jakiegoś nie masz i nie chcesz go ściągać, to prawym i "Nie pobieraj" (oczywiście przed rehashem)).
Teraz możesz uruchomić tego torrenta i zacząć seedować
Super, dzięki za pomoc;) Teraz wszystko wiadomo. Jakiegoś powalającego łącza nie mam ale na coś się przyda
Strony 1