Nie jesteś zalogowany.
Witam szukam dwóch rodzajów książek:
1) Książki fabularnie w stylu mangi/anime Ghost Hunt, przy czym wolałbym by w książce były prawdziwe zjawiska paranormalne a nie oszustwo/demaskowanie oszustwa.
2) Książki z dialogami na poziomie Bakemonogatari, Nisemonogatari. Tutaj akurat poprzeczkę postawiłem bardzo wysoko ale mam nadzieję że jakaś książka się znajdzie.
PS. Książki pisane w gówniarskim stylu to nie to czego szukam.
Gdyby ktoś znał książki które by pasowały do jednego z wymienionych typów to byłbym wdzięczny za podanie ich tytułu.
1) może "Metro 2033" ?
Metro już czytałem, byłbym wdzięczny za inne propozycje.
EDIT:
Wiem że u mnie interpunkcja leży i kwiczy, ale szczerze mówiąc, nie mam ochoty wysilać się by ją poprawić.
Ostatnio edytowany przez Foris (2012-02-05 19:19:24)
Nie wiem, który moderator usunął mi posta stąd, ale powtórzę, wolę dostać warna niż pozwolić takim debilom jak Foris pisać bezkarnie, co chcą. Więc powtórzę, co leciało w poprzednim poście:
EDIT:
Wiem że u mnie interpunkcja leży i kwiczy, ale szczerze mówiąc, nie mam ochoty wysilać się by ją poprawić.
To nie pisz wcale.
I tutaj małe wyjaśnienie dla tegoż modka, który post usunął i nawet nie poinformował: jest coś takiego jak netykieta. I ogólnie ta netykieta przewiduje, że wypadałoby pisać poprawnie. Spoko, każdy robi błędy mniejsze lub większe, ale debilowi, który wprost oświadcza, że nie ma ochoty pisać poprawnie, należy oświadczyć, żeby nie pisał wcale. Z urzędu.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-02-05 23:19:13)
Ty dulowaty userze!
Nie wiem, który moderator usunął mi posta stąd, ale powtórzę, wolę dostać warna niż pozwolić takim debilom jak Foris pisać bezkarnie, co chcą. Więc powtórzę, co leciało w poprzednim poście:
Foris napisał:EDIT:
Wiem że u mnie interpunkcja leży i kwiczy, ale szczerze mówiąc, nie mam ochoty wysilać się by ją poprawić.To nie pisz wcale.
I tutaj małe wyjaśnienie dla tegoż modka, który post usunął i nawet nie poinformował: jest coś takiego jak netykieta. I ogólnie ta netykieta przewiduje, że wypadałoby pisać poprawnie. Spoko, każdy robi błędy mniejsze lub większe, ale debilowi, który wprost oświadcza, że nie ma ochoty pisać poprawnie, należy oświadczyć, żeby nie pisał wcale. Z urzędu.
Gdyby nie jego głupia odpowiedź sam bym ciebie pocisnął.
A co do książek to jaki język czy tylko Polski?? Czy może być coś z fantastyki, dużo tego czytam.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2012-02-05 23:21:56)
coellus napisał:Nie wiem, który moderator usunął mi posta stąd, ale powtórzę, wolę dostać warna niż pozwolić takim debilom jak Foris pisać bezkarnie, co chcą. Więc powtórzę, co leciało w poprzednim poście:
Foris napisał:EDIT:
Wiem że u mnie interpunkcja leży i kwiczy, ale szczerze mówiąc, nie mam ochoty wysilać się by ją poprawić.To nie pisz wcale.
Gdyby nie jego głupia odpowiedź sam bym ciebie pocisnął.
A co do książek to jaki język czy tylko Polski?? Czy może być coś z fantastyki, dużo tego czytam.
A pociśnij, kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie i ja sobie z tego zdaję sprawę.
Co innego jest robić błędy, a co innego wprost oświadczać, że ma się wszystkie zasady w głębokim poważaniu, w dodatku w temacie, gdzie nikt go, do cholery, nie poprawiał.
Tak że drogi ksenoformie, dajesz, co ci leży na sercu.
Ty dulowaty userze!
A zdania już lepiej sklecić nie można było?
I trzeba pisać zwięźle i poprawnie, wielokrotnie było już udowadniane, że dla przykładu brak przecinków tudzież ich nadmiar powodował zmianę sensu wypowiedzi. Sam wielokrotnie spotykam się na różnych forach z pytaniami do mnie tak bezsensownie skleconymi i z tyloma błędami, że aby pomóc danej osobie, muszę zadać trzy inne pytania, aby pojąć, o co jej w ogóle chodziło. O ile da się jeszcze zrozumieć sens wypowiedzi, to pomniejsze błędy nie stanowią większego problemu.
Zwłaszcza że dużo czytasz...
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2012-02-05 23:30:49)
Niestety angielskiego nie znam na tyle dobrze by móc przyjemnie czytać książki w tym języku, dlatego tylko język polski. Gatunek dowolny jeśli tylko wpasowuje się w ww. rodzaje książek.
EDIT:
Proszę nie pisać na tematy inne niż tematu tego wątku. Moderator usunął tamtego posta na moją prośbę, i teraz też złożyłem prośbę by znów usunął spam. Poza tym, niezłym trzeba być hipokrytą by zasłaniać się netykietą w tym samym poście w którym się kogoś obraża.
Ostatnio edytowany przez Foris (2012-02-05 23:47:04)
EDIT:
Proszę nie pisać na tematy inne niż tematu tego wątku. Moderator usunął tamtego posta na moją prośbę, i teraz też złożyłem prośbę by znów usunął spam. Poza tym, niezłym trzeba być hipokrytą by zasłaniać się netykietą w tym samym poście w którym się kogoś obraża.
Bo ty chyba sobie sprawy nie zdajesz, jak bardzo to twoje zdanie z poprzedniej edytki ocieka głupotą. Nawet twój kolega ksenoform przyznał, że ta odpowiedź była głupia. A na mnie ostatnio to działa jak płachta na byka. Więc wyciągnij może jakieś wnioski.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-02-06 00:11:21)
Ty dulowaty userze!
Swoją drogą, po za besztaniem, odpowie ktoś na temat?
Ja, jak szukałem dobrych książek, to pisałem na . Poltergeist
Chyba najlepsze forum jakie spotkałem.
A jak chcesz dobre teksty, to oglądaj M.D. House
Taki tam Edit:
<ciach>
Zwłaszcza że dużo czytasz...
Aż mi się dowcip przypomniał:
'Czym się rożni gołąb od zwłaszcza ?- Gołąb siada na parapecie, a zwłaszcza na dachu !'
Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2012-02-06 00:45:02)
LagoonCompany dzięki za link, na pewno skorzystam.
Zdanie które tak bardzo ci przeszkadza może świadczyć o lenistwie, braku chęci rozwijania się lub byciu świadomym swoich wad ale nie świadczy o głupocie. Polecam użycie słownika zanim się użyje jakiegoś słowa.
Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.
Brak chęci rozwoju = głupota.
Brak rozwoju = zastój - przyrównując do wciąż rozwijającego się świata otaczającego, relatywnie rzecz ujmując, oznacza cofanie się.
Cofanie się = brak szans w przyszłości - nieumiejętność przewidywania skutków obecnych decyzji.
Jak wynika z tego prostego wyprowadzenia, twoje stwierdzenie
oznacza głupotę.
A jeśli chodzi o książki, to polecam Pratchetta. Cokolwiek. Wszystko trzyma ten sam, wysoki poziom.
coellus, ja usunąłem Twój post. Infa nie dostałaś, bo 1) nie ma automatu; 2) był zwykłym postem trollowym. Na następny raz po prostu nie pisz, zamiast się później tłumaczyć płachtami. Gdybyśmy mieli wywalać wszystkich, którzy nie piszą poprawnie (w tym wypadku właściwie tylko z powodu przecinków), poleciałyby 4/5 userów. Przy okazji dostajesz warna za obrażanie innego użytkownika.
Na tym koniec, każdy post, który nie będzie nic wnosił bezpośrednio do tematu, poleci w niebyt, pozostawiając za sobą ostrzeżenie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Yoshimori rozważałem już Pilipiuka ale masz może na myśli jakieś jego konkretne dzieła?
Khelu twoje równanie ma tyle samo sensu co to:
Jak dla mnie ma bardzo dużo sensu. Ukazuje logiczny ciąg przyczynowo - skutkowy. Jeśli możesz zakwestionować choćby jedną linię z tego "równania", podając sensowne uzasadnienie, to chętnie tego wysłucham. Poza tym sprawdź, gdzie się stawia kropki, bo założę się, że nie na początku linijki...
Ach, przypomniało mi się. Jeśli szukasz horroro-zagadko-tajemnicy z paranormalnymi elementami w niezłym stylu, to przeglądnij twórczość Stephena Kinga. Mnie osobiście bardzo spodobało się "Miasteczko Salem" i "Sklepik z marzeniami".
Ach, przypomniało mi się. Jeśli szukasz horroro-zagadko-tajemnicy z paranormalnymi elementami w niezłym stylu, to przeglądnij twórczość Stephena Kinga. Mnie osobiście bardzo spodobało się "Miasteczko Salem" i "Sklepik z marzeniami".
Za to ja z Kinga mogę polecić nie tak dawno wydane "Pod Kopułą" oraz, z tych starszych, "Dolores Claiborne". W pierwszej mają miejsce zjawiska paranormalne na pewno. Co do drugiej nie mam pewności, bo czytałem dawno temu. IMO, lektury genialne ze świetnie wykreowanym światem i relacjami międzyludzkimi.