Nie jesteś zalogowany.
nover, nie będziesz mi mówić, do jakich wypowiedzi mam prawo, a do jakich nie. To po pierwsze. Po drugie morderstwo to morderstwo i od tego nie ma "ale". Po trzecie, matką nie jestem, ale wystarczy poczytać opinie innych matek, dla których ta sytuacja jest nie do pojęcia. Więc z łaski swej przestańcie się użalać nad morderczynią, bo to, że niby nie dorosła do macierzyństwa, jest gównianym usprawiedliwieniem.
Ty dulowaty userze!
Wg mnie to głupoty chrzanisz, nover. Człowiek człowiekowi nierówny. Może do matki mi daleko, ale dwoje rodzeństwa odchowałem, jak mój młodszy brat (wtedy miał jakiś rok) walnął głową o kant ściany i polała się krew, nie myślałem o tym, żeby go zakopać. Po prostu ta baba jest pieprznięta, tyle.
Ostatnio edytowany przez dulu (2012-02-04 17:59:09)
Zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci córki postawiła w sobotę katowicka prokuratura matce półrocznej Magdy. Kobieta przyznała się do zarzucanego jej czynu. "Matka przyznała się do zarzucanego jej czynu i złożyła bardzo obszerne wyjaśnienia. Potwierdziła wersję wcześniej podawaną w mediach, że doszło do nieszczęśliwego wypadku w mieszkaniu" - powiedział na konferencji prasowej prok. Mariusz Łączny z katowickiej prokuratury okręgowej. Prokuratura zleciła badanie psychiatryczne Katarzyny W. W sobotę spodziewa się jego wstępnych wyników. Jest to ważne m.in. dla decyzji o tym, czy będzie wnioskować o aresztowanie podejrzanej. Przesłuchanie Katarzyny W. trwało pięć godzin, do godz. czwartej nad ranem. Podejrzanej grozi do pięciu lat więzienia.
coellus, tylko że te matki (a na pewno większość z nich) nie doznały śmierci własnego dziecka, w takiej (wersja z progiem) lub podobnej sytuacji.
Dla mnie też nie jest to normalne zachowanie, może i okaże się, że jest chora psychicznie. Tylko pamiętajmy, że ludzie są różni, i różnie reagują na zdarzenia losowe. Poczekajmy na wyniki badań, nawet jeśli by miała być mordercą.
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-02-04 18:05:55)
Ja rozumiem, że każdy może inaczej zareagować w takiej sytuacji, rozumiem również, że nie jest to sytuacja normalna, ale do ciężkiej cholery, ta baba zawinęła swoje żywe dziecko i zakopała (przysypała). No wybaczcie, ale ja nie rozumiem, jak można się nad nią litować.
Wg mnie to głupoty chrzanisz, nover. Człowiek człowiekowi nierówny. Może do matki mi daleko, ale dwoje rodzeństwa odchowałem, jak mój młodszy brat (wtedy miał jakiś rok) walnął głową o kant ściany i polała się krew, nie myślałem o tym, żeby go zakopać. Po prostu ta baba jest pieprznięta, tyle.
dulu, po co od razu zakładać, że kobieta jest chora psychicznie? To tak samo, jak interpretowanie twojego posta jako wyrazu szczerego żalu, że nie wykorzystałeś tej ogromnej szansy na "ostatecznie rozwiązanie kwestii braterskiej". [czarny humor mode]
A tak serio. Cholera wie, co jej w głowie siedzi, jak reaguje w sytuacjach kryzysowych. Laska z mojej dalszej rodziny podobno ukrywała ciążę, której jakoś nikt nie dostrzegł u niej, a potem rodziła w domu i pozbyła się noworodka. Sprawa wyszła, bo matka krew znalazła (ciuchy we krwi). Niby normalna dziewczyna, poukładana. Szok pourodzeniowy? Zaplanowane morderstwo? Głupota? Czy też może skutek pozostawienia samej sobie? I dunno. W każdym razie przekroczyła pewne granice, normy, które uznajemy jako społeczeństwo. Zrobiła źle, teraz pokutuje.
Ostatnio edytowany przez slymsc (2012-02-04 18:17:10)
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
dulu napisał:Wg mnie to głupoty chrzanisz, nover. Człowiek człowiekowi nierówny. Może do matki mi daleko, ale dwoje rodzeństwa odchowałem, jak mój młodszy brat (wtedy miał jakiś rok) walnął głową o kant ściany i polała się krew, nie myślałem o tym, żeby go zakopać. Po prostu ta baba jest pieprznięta, tyle.
dulu, po co od razu zakładać, że kobieta jest chora psychicznie? To tak samo, jak interpretowanie twojego posta jako wyrazu szczerego żalu, że nie wykorzystałeś tej ogromnej szansy na "ostatecznie rozwiązanie kwestii braterskiej". [czarny humor mode]
To "pieprznięta" nie odnosiło się do jej statu psychicznego (wiem, że definicja mówi inaczej). Po prostu chciałem jej na szybko jakoś ubliżyć, bo pies chciał na spacer, a nic innego nie przyszło mi do głowy.
To nie pierwszy i nie ostatni raz (jeśli tak było tym razem), że po śmiertelnym wypadku próbuje się zatuszować zdarzenie, pozorując inne. Dopóki nie podadzą oficjalnych zeznań, nie ma co gdybać.
W sumie nie wiem, o co tyle krzyku. Pewnie z powodu nagonki medialnej.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
O matce już swoje powiedziałem. Mnie bolą jeszcze te zmarnowane złotówki. Ja wiem, że i tak bym ich na oczy nie zobaczył, wiem też, że i tak gdzieś by je przepuścili, ale jak to się mówi - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.
acta sracta.... O MADZIA! MAMY TEMAT ZASTEPCZY!
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Quithe napisał:W sumie nie wiem, o co tyle krzyku. Pewnie z powodu nagonki medialnej.
O matce już swoje powiedziałem. Mnie bolą jeszcze te zmarnowane złotówki. Ja wiem, że i tak bym ich na oczy nie zobaczył, wiem też, że i tak gdzieś by je przepuścili, ale jak to się mówi - czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.
A co mieli zrobić? Sprawę przecież trzeba było zbadać. Pytanie tylko, czy z kasy państwowej płacili Rutkowskiemu. Nie śledzę sprawy, więc nie mam pojęcia, skąd się tam wziął.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Akurat nawet gdyby Rutkowskiemu płacili za państwowe pieniądze, to co by nie mówić, sprawę rozwiązał i to dosyć szybko. W przeciwieństwie do naszej policji i psychologów, którzy już na pewno brali kasę z podatków.
Ty dulowaty userze!
dulu napisał:Quithe napisał:W sumie nie wiem, o co tyle krzyku. Pewnie z powodu nagonki medialnej.
A co mieli zrobić? Sprawę przecież trzeba było zbadać. Pytanie tylko, czy z kasy państwowej płacili Rutkowskiemu. Nie śledzę sprawy, więc nie mam pojęcia, skąd się tam wziął.
Nie no, oczywiście decyzja o zbadaniu sprawy była właściwa, tyle że niepotrzebna, i o tym właśnie mówię, ponieważ mordercy, chyba śmiało mogę tak powiedzieć, zachciało się grać w gierki (za nasze pieniądze). Rutkowski powiedział, że robił to za free, ale do nagrody się zgłosi (nagrody za znalezienie dziecka), tylko rozda ją potrzebującym. Burak jest, to prawda, ale zrobił to szybciej i w sumie taniej.
Rutkowski to Rutkowski. Ma swoje sposoby na dochodzenie. Nie ważne dlaczego to zrobił. Sprawa jest na zakończeniu.
Nie potrzebnie tylko ta prokuratora się wpi...la. Zwykłe urzędasy (zresztą sam Rutkowski o tym wspominał). A on może robić rzeczy o których nasze organy ścigania mogą pomarzyć w toku postępowania. Mamy debilne prawo i tyle. Dobrze że są tacy ludzie.
Gdyby przestępców karać ciężką pracą, a nie wakacjami to by pomyśleli wcześniej. Jeśli ta matka okazałaby się winna to takie kopanie rowów 12h na dobę by jej wybiło z mózgu pomysły na podobne akcje.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Mnie się bardzo podoba pomysł wprowadzenia chłosty :)
Niestety oprócz rozrywki taka kara nie przynosi żadnej korzyści
Osoba, która przyjmuje karę, wie, że kolejne popełnienie przestępstwa będzie ją bardzo bolało, i że będzie to głupota. Drobne przestępstwa już nie będą tak atrakcyjne Większość ludzi to złodzieje. Chłosta jest bardzo bolesna. Chłosta publiczna też może być ciekawym rozwiązaniem.
edit: Oczywiście można by było sobie wybrać, czy się chce siedzieć, czy mieć chłostę. Nie każdy chłostę wytrzyma. Za to się szybciej wychodzi
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-02-04 19:54:40)
Miałem na myśli bezproduktywność. Mój kumpel czeka aktualnie na rozprawę i jedyne co robi to chodzi na siłkę i czyta książki :]
Co do kary to jeśli już to powinni przywrócić karę śmierci. Przynajmniej oszczędności by były w Państwie a nie z naszych podatków musimy utrzymywać jakichś popaprańców. Jeśli wierzyć danym to:
1. Polska ma najwięcej odsiadujących w Europie.
2. mamy prawie 100 zakładów karnych
3. Dane z 2009 r mówiły o około 90k więźniów (z wyrokami) a już jest 2012. Pewnie już ponad 100 będzie. A dochodzą jeszcze tacy jak matka Madzi. Takich ludzi czekających jest kilkadziesiąt tysięcy.
Na stos z nimi. nie wierzę w resocjalizację.
PS: mam na myśli osoby, które mają skłonności do przemocy - również na tle rodzinnym. Pobicia, zabójstwa, próby zabójstw itp.
PS2 to tylko moje zdanie.
Ostatnio edytowany przez zoltan (2012-02-04 21:03:33)