Nie jesteś zalogowany.
Jakbyście nie wiedzieli ze wszystkiich serwisów nam obowiązujących. Madzię niestety odnaleźli:( Jestem z tego osiedla i bardzo mnie boli, gdy ktoś mówi, że to niebezpieczna okolica. Mieszkam tu już kilka lat a nigdy nic takiego się nie zdarzyło. Bardziej pilnujemy porządku niż psy. Po tej akcj i(tydzień wcześniej) kilka osób, (które chodzą z psami), (teoretycznie starsze babki), wolałyby żebyśmy stali z piwskiem i pilnowali porządku. One czują się bezpeczniej:) To jest taki (NIE)głupi przykład ale ludzie wola ufac nam niz P(som)z policji.
Sorry Bodzio za brak albo nadmiar przecinków.:)
Ostatnio edytowany przez Dambo (2012-02-03 05:49:59)
Yyyy, eto... Chodzi o te rzekome porwanie dziecka, a co się okazało kilka godzin temu, zginęło w wypadku uderzając głową o coś tam?
Do tekstu to ja bym się przyczepił nie o przecinki, a o ogólny przekaz, bo nie wiadomo o co chodzi. Po co ten temat, kim jest 'Madzia', co za osiedle, miasto, a nawet o co chodzi z tym bezpieczeństwem, no i czemu o tym na forum ANSI?
Powinieneś przeczytać co napisałeś i to poprawić, bo nie wiem, czy to wina późnej pory, a śpiący jestem jak cholera, czy to Twoja wina, ale naprawdę nie wiem, co chcesz przekazać tym tematem xD
Dambo lunatykujesz po nocach chyba :>
OK właśnie przeczytałem, że to faktycznie chodzi o tą porwaną
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2012-02-03 08:13:43)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
No ale ja tu czegoś nie rozumiem, fakt faktem zdawkowo przyglądałam się sprawie, ale słyszałam, że ponoć wiedzieli mniej więcej, jak wygląda porywacz, bo były nagrania z monitoringu. To policja teraz się obudziła, że nigdy żadnych nagrań nie było?
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-02-03 09:53:11)
Ty dulowaty userze!
Po dłuższym zastanowieniu temat zostawię, ale nazwa zmieniona, a za bełkot w pierwszym poście teoretycznie należy się nagroda. Ja dalej nie wiem, co poeta miał na myśli. Że okolica bezpieczna? Że gliny nieskuteczne? Dunno, ale to dobry przykład na to, że nie powinno się pisać na forach po pijaku.
"Skazany na zajebistość"
Okazuje się, że informacja o znalezieniu była nieprawdziwa. Nie ma to jak wiarygodne media.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/po … omosc.html
ale słyszałam, że ponoć wiedzieli mniej więcej, jak wygląda porywacz, bo były nagrania z monitoringu.
Psycholog określił profil sprawcy na podstawie zeznań matki. A sprawa śmierdziała od początku bo matka ciągle zmieniała zeznania.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2012-02-03 10:18:10)
może i wydaje się to dziwne i straszne, ale bardzo często się zdarza tak, że dziecko umiera w wypadku, matka czuje się winna i wymyśla porwania i inne takie. Jeśli na prawdę dziewczynka nie żyje to matce nic nie zrobią, bo primo to był wypadek, a sekundo jej działania były wynikiem szoku i traumy więc ni była zbyt poczytalna.
Policyjny psycholog : 0 ; Randomowa mama : 1 ; det. Rutkowski : 3
Ta nieudolność jest trochę straszna...
Ta, nieszczęśliwy wypadek. Sraty taty. Gdyby to był wypadek, to żaden normalny człowiek nie zareagowałby w ten sposób. Zakopała ciało pod drzewem, a potem szła z pustym wózkiem i twierdziła, że ktoś za nią szedł i porwał dziecko. Stawiam, że specjalnie je zabiła, a potem narobiła zamieszania, bo chciała pozbyć się dziecka w taki sposób, żeby potem mogła udawać, że to był nieszczęśliwy zbieg okoliczności i że cierpi. Myślicie, że można wymyślić taki wyrachowany, racjonalny plan pod wpływem szoku? Poza tym słyszałam, że nie bardzo się lubiła opiekować tym dzieckiem, no i młode dziewczę - być może za młode na macierzyństwo jak na dzisiejsze czasy, więc...
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2012-02-03 14:36:37)
To tylko pokazuje w jakim kraju żyjemy
Matka zabiła dziecko, nie ważne czy specjalnie. Zabiła dziecko, na które powinna uważać i chronić. Potem zesrała się, gdyż nie wiedziała jaka kara ją za to spotka, więc wymyśliła bajeczkę z porwaniem. Użyła zanpatou Aizena, żeby wszyscy jej uwierzyli. Więc całe Soul Society poruszone jej dramatyczną historią zaczęło szukać ów niegodziwca, który dopuścił się kradzieży dziecka .
Zabiła dziecko i zostawiła... pod drzewem? Czy tak zachowuje się matka?
Myślałem, że najpierw dzwoni się na pogotowie, czy coś xD.
A co z ojcem?
Edit:
Bodzio, z łaski swojej... nie się ;]
Chyba, że będziemy gadać na temat odmiany przypadków, bądź interpunkcji. Czego nie widzę w nazwie .
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-02-03 19:41:18)
Więc całe Soul Society poruszone jej dramatyczną historią zaczęło szukać ów niegodziwca, który dopuścił się kradzieży dziecka .
Co to jest 'ów niegodziwca'?
http://pl.wiktionary.org/wiki/ów
Interpunkcję przemilczę, ale odmienianie przez przypadki to poziom podstawówki...
Użyła zanpatou Aizena, żeby wszyscy jej uwierzyli. Więc całe Soul Society poruszone jej dramatyczną historią zaczęło szukać ów niegodziwca, który dopuścił się kradzieży dziecka .
Cool story, bro.
Kolejny przykład pokazujący, że animu źle działa na ludzi.
Albo czas zmienić dilera.
down:
Pochlałeś? Czy chcesz zapracować na bana? W każdym razie dawno takich głupot nie czytałem.
Jakby nie patrzeć temat jest dość poważny, chociaż nie wiem po co ktoś go tu umieścił, skoro w telewizji o tym huczy...
Ostatnio edytowany przez Yoshimori (2012-02-03 16:56:34)
Yoshiori, bodzio, jak Wam tak bardzo zależy na kłótni, to załóżcie taki temat. Dziś mam trochę wolnego czasu. Zbierzcie całą bandę napinaczy i jedziemy ;]
Edit: Zapomniałem.
Wiesz gdzie powinieneś włożyć te przecinki?
Edit 2 (Last):
Sado .
Yoshimori, chamstwo trzeba zwalczać chamstwem. Przykro mi .
Robienie syfu zaczęło się z Waszej inicjatywy, więc jak ban, to tylko dla całej grupy .
Kolejny przykład pokazujący, że animu źle działa na ludzi.
Nie licz, że będę obojętny na takie docinki ;] Gorzej działają na ludzi takie "CH"asła.
Jakby nie patrzeć temat jest dość poważny, chociaż nie wiem po co ktoś go tu umieścił
Skoro jest, to znaczy, że ktoś chce usłyszeć opinie innych ludzi na ten temat, a nie słuchać komu brakuje wiedzy, a komu przecinków.
Myślcie, a nie popisujcie się wiedzą "z podstawówki" czy "wiki".
Koniec.
Koniec offtopu w tym temacie... Jak pisałem, chcecie kłótni, zróbcie temat.
Pozdrawiam .
Ostatnio edytowany przez KermitEvilMan (2012-02-03 17:19:00)
Wiesz gdzie powinieneś włożyć te przecinki?
W miejsca, gdzie brakuje ich w Twoich zdaniach?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Sam nie wiem, co ten temat tu jeszcze robi, ale skoro już Zjadek zdecydował się go zostawić, zostanie. Tematyka jest poważna, więc jeżeli zamierzacie sobie robić jaja, nie piszczcie w nim. Jak na razie to się głównie tyczy Ciebie, KermitEvilMan.
Kolejne niestosowne posty będą wywalane i nagradzane.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Co do matki w mieście się mówi, że była leczona psychicznie, więc wszystko jest możliwe.
Co do matki w mieście się mówi..
plotki szybko się rozchodzą... zazwyczaj nie powinno im się ufać nawet jeśli mają ziarno prawdy
że była leczona psychicznie
uwielbiam jak ludzie gadają o czymś, o czym pojęcia nie mają - nie można się leczyć psychicznie tylko psychiatrycznie
więc wszystko jest możliwe.
to jedyne mądre napisane słowo.
od siebie dodam - łatwo osądzać kogoś na podstawie niepotwierdzonych danych, gorzej już potem przyznać, że nie powinno się takich bzdur gadać.
zanim cokolwiek powiecie miejcie na uwadze, że osądzać tą kobietę będzie sąd na podstawie zebranych śladów, a nie poszlak czy słów kogoś, kto tylko sprawą chce załatwić sobie popularność.
w niektórych miejscach internetu dochodzi już do tak absurdalnych wniosków, że jako matka jestem w szoku, jak można takie głupoty opowiadać, bo dla kogoś "wyślizgnięcie się dziecka z kocyka to morderstwo z premedytacją"
ktoś kto ma dziecko dobrze sobie sprawę zdaje z tego, że nie da się przewidzieć pewnych rzeczy mimo wielkiej uwagi i ostrożności.
najbardziej boli mnie fakt, że najgorsze słowa wypowiada ktoś, kto powinien wiedzieć, że tak jest - matki, zazwyczaj "matki-polki".
Hmm... Tak sobie czytam i widzę, że twórczość kwitnie w najlepsze xD.
Cały czas zastanawia mnie, czemu ludzie, którzy (przynajmniej w większości, jak mniemam) nie mają zbyt dużego pojęcia o psychologii i zachowaniach człowieka, tak mocno wydają osądy... Czy ktoś z Was miał szansę z tą kobietą chociaż porozmawiać? Widział ją poza konferencjami prasowymi? Psycholodzy i psychiatrzy potrzebują wielu godzin, ba, nierzadko nawet dni, żeby ocenić stan psychiczny drugiego człowieka, a pół Polski już wie, że jest niepoczytalna, że na pewno by tak nie zareagowała, że robi wszystkich w konia... Możliwe, ale chyba nie nam o tym decydować. My na razie nie wiemy, co nią powodowało (może nawet ona sama tego do końca nie wie).
I podpisuję się pod tym, co napisała moja przedmówczyni - naprawdę nie jest łatwo wychowywać małe dziecko, a jak ktoś już słusznie zauważył, dziewczyna jest młoda i niedoświadczona, tym mniej mnie dziwi fakt, że mogło się (oczywiście nie musiało, ale to trzeba jakoś udowodnić, a nie pluć gdzie popadnie) jej takie nieszczęście przytrafić. Teraz nagle się okazuje, że wszyscy doskonale wiedzieli, że matka była w to zamieszana... To czemu ci eksperci odezwali się dopiero teraz? Policja nie chciała bezpodstawnie oczerniać - bez zebrania materiału dowodowego. Ale czemu ludzie na forach dopiero teraz się rozpisali o źle wyzierającym wprost ze źrenic tej dwudziestokilkuletniej dziewczyny? Tajemnica lasu... ;>
Ostatnio edytowany przez kalayit (2012-02-03 22:08:54)
Psychiatria różni się od psychologii faktem, iż jest ona nauką medyczną, psychologia zaś, według podziału klasycznego jest subdyscypliną filozoficzną, która obecnie wyrosła na samodzielną naukę społeczną. Obie nauki są interdyscyplinarne i posiadają zróżnicowane podejścia, zawierające swoiste podstawy teoretyczne.
Nerwica, stres, czy inne typy załamania leczone są przez psychologa.
http://www.psychiczne.choroby.biz/
Leczenie psychologiczne w większości jest prowadzone przez rozmowy i doradztwo, z małą ilością dawkowanych leków.
Schizofrenia i inne leczone są przez psychiatrę.
http://www.kwik98.pl/category/choroby-psychiatryczne
Leczenie psychiatryczne to faszerowanie człowieka lekami, aby zahamować jego objawy, jak głosy w głowie, zwidy i omamy.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2012-02-03 22:22:51)
Czyli, ma się rozumieć, nic się takiego nie stało? "Nieumyślne spowodowanie śmierci", "zakopanie ciała", "upozorowanie porwania" i "telewizyjne przedstawienia" to standard w dzisiejszych czasach, zwykła codzienność?
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-02-03 22:20:23)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!