#821 2012-01-29 13:36:49

Sir_Ace
Użytkownik

Odp: Internauta = Przestępca

kalayit napisał:

Pomijam fakt, że wątpię, by ona akurat dużo na piractwie traciła

Ciekawe, ile milionów internautów co dzień pobiera odcinki Klanu czy innych M jak miłość. Może to właśnie takich zboczeńców ma pozamykać ACTA?

#822 2012-01-29 13:49:36

Demonis Angel
Użytkownik

Sir_Ace napisał:
kalayit napisał:

Ciekawe, ile milionów internautów co dzień pobiera odcinki Klanu czy innych M jak miłość. Może to właśnie takich zboczeńców ma pozamykać ACTA?

Jeśli płacisz abonament to masz do tego prawo.

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#823 2012-01-29 14:04:32

qwig
Użytkownik

Demonis Angel napisał:
Sir_Ace napisał:
kalayit napisał:

Tak samo każdy posiadacz kutasa ma prawo do gwałtu.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#824 2012-01-29 14:09:04

Demonis Angel
Użytkownik

qwig napisał:
Demonis Angel napisał:
Sir_Ace napisał:

Tak samo każdy posiadacz kutasa ma prawo do gwałtu.

Jak co to do seksu.

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#825 2012-01-29 14:12:15

Sir_Ace
Użytkownik

Oglądanie za przyzwoleniem (w TV) to seks. Branie bez pytania o zgodę...

#826 2012-01-29 14:34:04

lugos
Użytkownik

51d9ea21e60320e04f7d9409ef42dbcf.jpg?1327667549

Takie małe podsumowanie

edit: jeszcze jedno

903e0c0dcdf9ee1dc1095613d0f57ef6.png?1327691234

Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-29 15:54:57)

#827 2012-01-29 14:56:36

SoheiMajin
Moderator

Sir_Ace napisał:

Oglądanie za przyzwoleniem (w TV) to seks. Branie bez pytania o zgodę...

Przecież ponoć pobierać dla własnego użytku wolno. Boni mówił.

#828 2012-01-29 15:03:01

Sir_Ace
Użytkownik

To, że nasze prawo nie sankcjonuje internetowego 'seksu niespodzianki', nie znaczy, że każdy powinien bez skrępowania go uprawiać jezor

#829 2012-01-29 15:13:05

SoheiMajin
Moderator

Właściwie za samo pobieranie to chyba nigdzie nie aresztują (to już by pod terror podchodziło, bo każdy kiedyś coś pobrał). Zawsze chodzi albo o udostępnianie, albo zarabianie grubej kasy na udostępnianiu, a z tym drugim się jak najbardziej zgadzam.

#830 2012-01-29 15:38:46

lugos
Użytkownik

Nie czaję waszej gadki z szukaniem powiązania miedzy gwałceniem, pobieraniem a udostępnianiem. Abonament radiowo-telewizyjny to złodziejstwo.

SoheiMajin, nie wiem czy to nie jakieś moje zaćmienie, ale czy ty pijesz do zarabiania na udostępnianiu jak np przez megaupload? Np, że właściciel megaupload powinien się wstydzić, że zechciał na tym zarabiać, albo ktoś brać udział w programie partnerskim?

#831 2012-01-29 16:48:27

luki349
Użytkownik

@up
chodzi mu o to, że udostępniasz i chcesz brak kasę za ściąganie. Powiedzmy, że chomikuj pod to podchodzi, ale płaci te jaki im tam "tantiemy" czy coś takiego.

#832 2012-01-29 17:22:43

qwig
Użytkownik

lugos napisał:

Nie czaję waszej gadki z szukaniem powiązania miedzy gwałceniem, pobieraniem a udostępnianiem. Abonament radiowo-telewizyjny to złodziejstwo.

Bo jesteś w gimnazjum i nie wiesz, że jeśli coś powstaje za Twoje pieniądze, to nie znaczy, że to jest Twoje?

I abonament R-T to aktualnie sensowna rzecz.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#833 2012-01-29 17:43:28

kalayit
Użytkownik

Sir_Ace napisał:
kalayit napisał:

Myślę, że większość zapaleńców nagrywa w tv xP. Zresztą jak się czasem spojrzy na ten nieszczęsny program telewizji publicznej, to się okazuje, że tam powtórka na powtórce, czyli specjalnie się wysilać nie trzeba, żeby sobie obejrzeć - powtórki oczywiście, bo nowe rzeczy, na które tak ciężko nasza ukochana tvp w pocie czoła pracuje, jakoś giną w natłoku tych pierwszych.
Z nagrywarkami też jest ciekawie... Najpierw sami wciskają nam sprzęt do nagrywania - będziesz sobie utrwalał, oglądał, gdy zechcesz - a potem się okazuje, że to nielegalne smile_big Sami nauczyli ludzi czerpać z tego, co oferują, ba, sami do tego dali środki i narzędzia namawiając w, mniej lub bardziej zgrabnych, kampaniach reklamowych do korzystania. Nie wiem, czy to ze zwykłymi ludźmi trzeba porządek zrobić... Tak samo, jak oni mają gdzieś mnie, tak i ja mam głęboko, że im myślenie przyczynowo-skutkowe szwankuje. Może to zabrzmi, jakbym miała setkę na karku i była stetryczałą emerytką, ale kiedyś przynajmniej, jeśli człowieka przerosła sytuacja, to się zrzekał stanowiska - tylko kiedy to było...? Może najstarsi górale jeszcze pamiętają ;].

Jak to jest? Wciska się ludziom szajs i najgorsze g... Przyzwyczaja się ich do nieskomplikowanych intelektualnie shitów i oducza działania, sprawia się, że kulturę (taką przez duże "K") spycha się na dalszy plan, zapomina się o istnieniu wartości, bo promuje się li tylko "Kocham cię Polsko" czy inne "Tańce na lodzie", a potem ma się pretensję, że się nie postawili w czyimś położeniu i dorobku kulturalnego nie szanują? Może i żadne wytłumaczenia, ale naprawdę ciężko jest wymagać od młodych - i takich przecież niedoświadczonych, łatwych do zmanipulowania i niesamodzielnych ideologicznie, jak raczą twierdzić niektórzy - ludzi, że sami odnajdą wartości, które się tak skrzętnie przed nimi chowa (no sorry, ale kto normalny siedzi w środku tygodnia do 3 nad ranem, żeby móc jakiś ciekawy film obejrzeć albo kto wstaje w niedzielę o 8 rano, żeby zobaczyć magazyn kulturalny?!). Z własnych doświadczeń nie wiem, co się robi na WOK-u, bo mnie taki przedmiot ominął (historię sztuki miałam, a to - przynajmniej w teorii - różni się trochę programem), ale znajomi czasem mi coś o tym napomknęli i naprawdę nie bardzo wiem czy się śmiać, czy płakać... Jak się tak społeczeństwo edukuje i uwrażliwia na kwestie kultury, to tak to wygląda... A etyka? Co to w zasadzie za pomysł, żeby była tylko alternatywą dla religii (u mnie część osób, która nie wyznawała wiary chrześcijańskiej, wolała chodzić na religię, bo łatwiej zaliczyć, tak to powinno wyglądać?)? Kiedyś było inaczej - zabraniano się ludziom uczyć i dociekać pewnych rzeczy, więc na przekór robili to sami. Ale nie ma co liczyć, że w czasie pokoju, gdy nie trzeba się przeciw niczemu buntować (dobra, teraz by wypadało...), kiedy myśl techniczna dostarcza wielu udogodnień i "czasoumilaczy", ludzie sami będą łaknąć całej tej wiedzy - zbyt wiele rozprasza uwagę i jeśli ci, którzy chcą mienić się elitą kulturalną, nie zajmą się propagowaniem kultury, to nikt o to nie będzie dbał, bo niby kto? Chyba nie politycy - na ich miejscu pewnie też nie zależałoby mi na przekształceniu szarej masy w lud oświecony, jeszcze by się zorientowały te tłumy, co się święci smile.

Ostatnio edytowany przez kalayit (2012-01-29 17:48:07)

kalayit.png

#834 2012-01-29 17:44:53

Silla
Użytkownik

A koncerny kombinują jak się da: https://torrentfreak.com/copyright-indu … ip-120127/

podpisq.png

#835 2012-01-29 17:59:16

SoheiMajin
Moderator

kalayit napisał:

Z nagrywarkami też jest ciekawie... Najpierw sami wciskają nam sprzęt do nagrywania - będziesz sobie utrwalał, oglądał, gdy zechcesz - a potem się okazuje, że to nielegalne smile_big

Kto powiedział, że używanie nagrywarki jest nielegalne?

#836 2012-01-29 18:01:47

kalayit
Użytkownik

qwig napisał:

(...)
I abonament R-T to aktualnie sensowna rzecz.

W swoim założeniu, owszem. Niestety u nas jakoś tak nie widać, by te pieniądze były mądrze rozdysponowane. W dużej części idą na niebotyczne honoraria dla prezenterów wiadomości czy produkcje jedynie nabijające oglądalność i będące mniej lub bardziej odtwórcze w stosunku do zachodnich bądź komercyjnych stacji. Oczywiście lepsze to niż nic, no ale... Jeśli w tej chwili wmawia się, że jest się jedyną stacją, która nie przerywa programów reklamami, to powiem, że wolę już te reklamy, jeśli to spowoduje wzrost produkcji nowych i różnorodnych programów/wydarzeń kulturalnych.Zresztą gadanie, że reklam nie ma, jeśli dłuższe transmisje i tak się dzieli na kilka części jest chyba ciut nie na miejscu ;]  Na razie nie dzieli się jeszcze filmów, bo to byłoby zbyt oczywiste, ale przypuszczam, że i tak to nas czeka.

@up
Skoro nagrywam coś, na co nie mam wykupionej licencji, to chyba ma się to tak naprawdę nijak do działania w zgodzie z prawem - ale sprzeczać się nie będę, różne paradoksy u nas funkcjonują, może się zagalopowałam ;P

@down
Proszę sobie z biednej grafomanki nie żartować smile.

Ostatnio edytowany przez kalayit (2012-01-29 18:15:09)

kalayit.png

#837 2012-01-29 18:05:13

KermitEvilMan
Użytkownik

~kalayit, zakochałem się, ale Ty jesteś inteligentna smile_big smile_big
(Co robisz w piątek?   smile   )

SoheiMajin napisał:

Właściwie za samo pobieranie to chyba nigdzie nie aresztują

Za pobieranie nie, ale jak coś ściągniesz, skoro nikt nie będzie udostępniał? ;P

Ja tam od zawsze popieram słowa Chady- "Jak nie masz hajsu, to zajeb to z empiku" smile_big

A pamiętam te czasy. co się VHS-y katowało i było: Mamo nagraj mi SpiderMana, bo mam lekcje do 16  smile_big
Wracałem do domu, odpalałem VHS i wpieprzałem pomidorową  jezor

#838 2012-01-29 18:21:15

lugos
Użytkownik

qwig, ty trollu jezor

http://wyborcza.pl/1,75248,11050377,Pol … ca_za.html

Mieszkaniec Bolesławca oskarża bydgoską policję o kradzież własności intelektualnej. Chodzi o zdjęcie policyjnego koguta na radiowozie, które komenda bez jego zgody zamieściła na swojej stronie internetowej
Komendant odpisał, że a) użycie fotografii koguta służyło "celom bezpieczeństwa publicznego"; b) "przeprowadzona przez ekspertów ocena kwestionowanego pliku graficznego nie pozwala na jednoznaczne stwierdzenie, że jest pan jego autorem"; c) "nie wykazał pan również, z czego wynika pańska kalkulacja dotycząca kwoty odszkodowania".
Adwokat Janusz Mazur uważa, że powoływanie się policji w tym konkretnym przypadku na artykuł ustawy o prawach autorskich, który mówi, że wolno korzystać z cudzych materiałów, m.in. fotograficznych, do celów bezpieczeństwa publicznego jest nieuzasadnione. - Tu nie zachodziła żadna nadzwyczajna okoliczność. Chodziło o zwykłą policyjną informację zamieszczoną na stronie prasowej. Policja mogła korzystać z własnych zdjęć, a tego nie zrobiła. Nie podpisała także fotografii nazwiskiem autora.

Hehe:

Za ceny paliw w Polsce odpowiada nie rząd, a kurs dolara - przekonywał wicepremier.

A jak tam sondaże?

http://wyborcza.pl/1,75248,11050556,Po_ … arcia.html

z11050886Z.jpg
Najmłodsi wyborcy odchodzą od Platformy Obywatelskiej. Po tym, jak Polska przystąpiła do ACTA, aż 17 proc. wśród osób, które nie przekroczyły 24 lat zrezygnowały z poparcia formacji Tuska. Teraz na PO chce głosować niespełna 20 proc. badanych - wynika z sondażu dla TVN.
PO traci młodych wyborców, a zyskują ich Ruch Palikota i - przede wszystkim - PiS. Partia Janusza Palikota może dziś liczyć na 31 procent głosów wyborców, którzy nie skończyli 24 lat (wzrost o 2 punkty procentowe), a PiS - na 22 procent wyborców z tej grupy (wzrost o 11 punktów procentowych).

Aż 17% K***A

images?q=tbn:ANd9GcTkvgxdGd6OH6gyHD-IRNrnDdJ6rLPtEPInSNlHgd4fZBZhC3oB

edit: SoheiMajin, to miało pokazać rozpacz... Nie ma z czego się cieszyć. Cieszyłbym się z frekwencji na wyborach oscylującej w graniach 0-15%.  Liczyłem na poparcie dla PO na poziomie błędu statystycznego. Tutaj ładny słupkowy ranking: http://wiadomosci.onet.pl/wiadomosci/,1 … omosc.html
Znalazłem też inny sondaż.
173503e6d8153c3fb45d8a3b257cbc32,21,1.jpg

Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-29 18:40:30)

#839 2012-01-29 18:27:35

SoheiMajin
Moderator

Jeśli chodzi o ten sondaż - z czego tu się cieszyć? Palikot? Widać jakie mózgi, ci najmłodsi.

Ostatecznie i tak ACTA po Polski nie wejdzie z tych czy innych powodów i PO poparcie skoczy, bo Donek ocali świat.

Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2012-01-29 18:27:56)

#840 2012-01-29 18:39:37

coellus
Użytkownik

Te sondaże są, no, łagodnie rzecz ujmując, mało miarodajne.
Raz, że pytanie kto robił i na czyje zlecenie (nie oszukujmy się)*, dwa, że niepełnoletnich zapewne nie pytali, a za 3 lata ci dzisiejsi niepełnoletni już będą mieli prawa wyborcze, trzy, że nie wiem jak z wami, ale mnie jeszcze nigdy się nie udało jakoś trafić do owej mitycznej grupy reprezentatywnej (czytaj: nigdy nie byłam ankietowana pod kątem upodobań politycznych).
_____
* Bo jeśli np. na TVP, a gazeta za nimi powtarza, to taka mała ciekawostka: reporterka TVP w dniu protestów powiedziała, że Palikot spotkał się z entuzjazmem wśród protestujących. A jak było naprawdę? True story.

Ty dulowaty userze!

Stopka forum

© Animesub.info 2024