Nie jesteś zalogowany.
Czyli pozostaje sprawa egzekwowania postanowień ACTA, pierwszeństwo ma konstytucja, możemy robić co chcemy (w zgodzie z prawem państwowym), problemem będzie zmiana konstytucji, która podobno będzie niepotrzebna.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-01-23 21:46:34)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Czyli pozostaje sprawa egzekwowania postanowień ACTA, pierwszeństwo ma konstytucja, możemy robić co chcemy (w zgodzie z prawem państwowym), problemem będzie zmiana konstytucji, która podobno będzie niepotrzebna.
Zniesienie/zmiana konstytucji? Bzdura...
Ostatnio edytowany przez Maryskowo (2012-01-23 21:53:09)
Konstytucji znieść nie mogą, na zmianę nie dostaną zgody.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Sir_Ace napisał:Great succes! I to jeszcze przed podpisaniem porozumienia
Btw. naprawdę miło by było, gdyby Polacy nabyli kultury torrentowej. Dawniej wszyscy mieliśmy kiepskie łącza i naprawdę trudno było nabić odpowiednie ratio na odcinek głupiej bajki, a teraz...
Dobra, przekonałeś mnie. Przejrzałem f.pl pod kątem tego co mam aktualnie na dysku i gdzie się dało dołączyłem (kilka raptem ), przy wielu wydaniach nie ma torrentów, przy kilku odnośniki kierowały w kosmos... ale macie te moje 30kB upu
Wiecie, że zhakowali stronę Ministerstwa Obrony Narodowej? DDoS przeciąża serwery, więc ciężko się bronić ale to już poważna wtopa
Pokaż spoilerA u mnie wystarczyło przecinków?
Nope. Trzymaj pakiecik: .
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Takie małe btw...
Demonis Angel napisał:Z tego co wiem, taki wirus jak i jego działanie jest niewidzialne dla zwykłego oprogramowania antywirusowego, więc raczej dostawca neta też wiedzieć niebędzie czy masz tego wira czy nie.
A Ziemia się kręci, bo kopnął ją Chuck Norris ;]
O to się rozchodzi? http://pclab.pl/news48464.html
Ostatnio edytowany przez Fari (2012-01-23 22:31:16)
- MegaUpload - Closed.
- x7.to - Shuts down.
- FileServe - Closing does not sell premium.
- Wupload - masowo kasuje pliki
- FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S..
- UploadStation - Locked in the U.S..
- FileSonic - the news is arbitrary (under FBI investigation).
- VideoBB - Closed! would disappear soon.
- Uploaded - Banned U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
- FilePost - Deleting all material (so will leave executables, pdfs, txts)
- Videoz - closed and locked in the countries affiliated with the USA.
- 4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
- MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors pro FBI
-Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
- Network Share mIRC - awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrente everything.
- Koshiki - operating 100% Japan will not join the SOUP / PIPA
- Shienko Box - 100% working china / korea will not join the SOUP / PIPA
- ShareX BR - group UOL / BOL / iG say they will join the SOUP / PIPA
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-24 00:04:36)
O czymś nie wiem?
- MegaUpload - Closed.
- FileServe - Closing does not sell premium.
- FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S..
- UploadStation - Locked in the U.S..
- FileSonic - the news is arbitrary (under FBI investigation).
- VideoBB - Closed! would disappear soon.
- Uploaded - Banned U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
- FilePost - Deleting all material (so will leave executables, pdfs, txts)
- Videoz - closed and locked in the countries affiliated with the USA.
- 4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
- MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors pro FBI
-Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
- Network Share mIRC - awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrente everything.
Dopisz x7.to - shuts down.
Edit
Polskie hosty również planują coś takiego?
Ostatnio edytowany przez Fari (2012-01-23 22:40:30)
My jesteśmy uparci, i jak politycy będziemy walczyć do końca.
Prywatyzacja internetu to czubek góry lodowej, pomyślmy o lekach. Teraz dany lek produkuje 3 korporacje, wymusza to na nich konkurencję (teoretycznie), po wprowadzeniu ACTA produkować będzie mogła ta korporacja, która ma patent (czy coś w tym stylu) na substancję czynną (to co leczy), reszta nie może nic zrobić, a skoro mam władzę to robię po swojemu (każdy tak robi), cena rośnie, pensje pozostają takie same i społeczeństwo "odmładza się" kosztem eksterminacji emerytów.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-01-23 22:50:00)
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Oj szykuje się chyba rewolucja, jak to jednak podpisze, to będzie jego koniec
Maryskowo, przekleiłem to dalej, bo wygląda wiarygodnie, a potwierdzić nie mam jak.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/dziekuje … omosc.html
MSZ stale monitoruje sytuację, by zapewnić bezpieczeństwo swoich stron internetowych i systemów informatycznych przed atakami hakerów - powiedział w Brukseli minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. Wieczorem Sikorski dodatkowo "podziękował" hakerom na Twitterze. - Dziękuję panom hakerom za test strony MSZ. Kolejny atak odparty po kilkudziesięciu minutach.
Zapowiada się, że i jego własną stronę zjadą
edit: Zapowiada się DDoS msz.gov.pl 24 godzinny.
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-23 23:46:10)
Baśka a ACTA
http://www.youtube.com/watch?v=QKAH3Xj1 … ture=share
edit: Zapowiada się DDoS msz.gov.pl 24 godzinny.
Strona padła w jakieś 15 minut po tym jak Sikorski pochwalił się, że jest prawie nie do ruszenia.
Odnośnie DDoS wykładowca od bezpieczeństwa informacji stwierdził, że w razie złapania mamy się tłumaczyć, że zasnęliśmy na F5.
może Sikorskiemu chodziło o to, że się nie włamali ? DDoS'em się nie hackuje stron, tylko je zawiesza...
może Sikorskiemu chodziło o to, że się nie włamali ? DDoS'em się nie hackuje stron, tylko je zawiesza...
Nie, Sikorski to po prostu ćwok.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
luki349 napisał:może Sikorskiemu chodziło o to, że się nie włamali ? DDoS'em się nie hackuje stron, tylko je zawiesza...
Nie, Sikorski to po prostu ćwok.
~96% naszych polityków to niekompetentni debile, z racji tego trzeba na sprawę spojrzeć troszkę optymistycznie, żeby nie przyznać się, że Polska to tylko Amerykańska kolonia, w której dużo do powiedzenia mają Rosjanie.
WARNING: Anonyupload aren't from #Anonymous!
Uwaga!
Bardzo polecam ten wpis o ACTA
www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1090
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-24 02:31:42)
Kolejna krytyczna opinia prawna podważająca ACTA.
Nie wiem czy oglądaliście wczoraj Lisa. Hołdys mówił, że to zwykła umowa handlowa mająca na celu eliminacje podróbek z Chin i Neapolu. Chyba obaj czytaliśmy "Gamorre" Saviano Roberto, ale on tylko we fragmentach. W okolicach Neapolu produkuje się podróbki, ale są wysokiej jakości i z najlepszych materiałów. Najczęściej zjeżdżają się tam światowej rangi projektanci i zlecają im produkcję tych ubrań. To się dzieje za zgodą i wiedzą projektantów posiadających prawa autorskie. Jeśli chodzi o Chiny to wprowadziły oficjalną politykę olewania zachodnich praw autorskich, z resztą tak się wzbogacili, że zaczęli wynajmować holiwoodzkie gwiazdki do reklamowania ich ubrań na głównych ulicach miast jak Londyn i Paryż. Nie wiem jak teraz, ale jeszcze niedawno były bardzo chętnie kupowane, bo na oryginały nikogo nie było stać i były podobnej jakości.
Tak na marginesie. Obecnie w ubraniowych sklepach firmowych na terenie naszego kraju też sprzedają rozlatujące się badziewie. Trzeba mieć takie samo szczęście jak przy tanich podróbach. Tak jest z moich obserwacji.
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2012-01-24 17:48:03)