Nie jesteś zalogowany.
Co nie zmienia faktu, że w Polsce będą obowiązywały sprzeczne przepisy, a dalej wolna amerykanka.
Ty dulowaty userze!
Dobra załóżmy, że ACTA wejdzie, są dwa warianty.
1 ACTA wchodzi i żaden sąd nie przejmuje się Konstytucja i Polskim Prawem, mamy zamykanie stron, i wystawianie kar pieniężnych.
2 ACTA wchodzi, a sądy kierują się postanowieniami Konstytucji i Prawa Polskiego, czyli nic się nie zmienia do czasu zmienienia polskich ustaw i konstytucji.
3. ACTA wchodzi, przeciętny zjadacz chleba nie odczuwa zmian, tylko trochę trudniej mu znaleźć pliki do ściągnięcia w necie.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Dobrze, że wypada tak oszukiwać naród i brnąć w zaparte.
A co im zależy? Cały czas tak robią, a jakoś w sondażach za bardzo nie spadli . Co by nie zrobili, i tak wygrają kolejne wybory. Ludzie na nich zagłosują, bo jak nie oni, to wygra wściekły PiS, który wywoła wojny i będzie chciał wprowadzić w Polsce faszyzm . Life is life.
ksenoform napisał:Dobra załóżmy, że ACTA wejdzie, są dwa warianty.
1 ACTA wchodzi i żaden sąd nie przejmuje się Konstytucja i Polskim Prawem, mamy zamykanie stron, i wystawianie kar pieniężnych.
2 ACTA wchodzi, a sądy kierują się postanowieniami Konstytucji i Prawa Polskiego, czyli nic się nie zmienia do czasu zmienienia polskich ustaw i konstytucji.
3. ACTA wchodzi, przeciętny zjadacz chleba nie odczuwa zmian, tylko trochę trudniej mu znaleźć pliki do ściągnięcia w necie.
pkt 2 już mówi o braku zmian, może paru zostanie oskarżonych, ale zaraz sądy ich uniewinnią i nic się nie zmieni.
Mamooth - ja będę ;P
kalayit napisał:Dobrze, że wypada tak oszukiwać naród i brnąć w zaparte.
A co im zależy? Cały czas tak robią, a jakoś w sondażach za bardzo nie spadli . Co by nie zrobili, i tak wygrają kolejne wybory. Ludzie na nich zagłosują, bo jak nie oni, to wygra wściekły PiS, który wywoła wojny i będzie chciał wprowadzić w Polsce faszyzm . Life is life.
Dobrze waść prawisz, nie ma dla baranów alternatywy...
BTW ta ACTA oprócz tego lolograniczania wolności w necie jeszcze coś ma "zepsuć", co takiego? Tak jak mówię - nie interesowałam się i nie chce mi się czytać textwalli, ale jakby ktoś wspomniał o co chodzi z lekami czy z czym tam to jeszcze miało się bawić, byłabym wdzięczna
pirackie towary chronione prawem autorskim oznaczają towary będące kopiami
stworzonymi bez zgody posiadacza praw lub osoby przez niego należycie upoważnionej
w kraju wytworzenia i które są wytworzone bezpośrednio lub pośrednio z przedmiotu,
przy czym wytworzenie takiej kopii stanowiłoby naruszenie prawa autorskiego lub
prawa pokrewnego zgodnie z prawodawstwem kraju, w którym wykorzystano procedury
określone w rozdziale II (Ramy prawne dla dochodzenia i egzekwowania praw
własności intelektualnej)
"Osoba przez niego należycie upoważniona" to dystrybutor. Towary to leki tworzone przez np. Polfy.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dobrze waść prawisz, nie ma dla baranów alternatywy...
ZAWSZE jest jakaś alternatywa, więc nie wciskaj już ludziom takich głupot. Możesz ewentualnie powiedzieć, że "dla mnie nie ma żadnej alternatywy".
Został jeszcze Palikot i Korwin.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Klaun i Sekciarz...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jeśli w Japonii podpisali coś w rodzaju ACTA, to już dla nas nie będzie anime tych oprócz z licencjonowanych?
Życie to nie film, to jest wojna, musicie zabijać inaczej nie przeżyjecie...
tu macie ciekawy artykół
ACTA ad acta. Co ma wspólnego internet z biblioteką
Ostatnio edytowany przez camel (2012-01-23 22:39:28)
Cóż to już zależy od wydawców w Japonii, jeśli się uprą mogą pozamykać wiele serwerów z anime.
@Maniak7
A były w tej bajce smoki?
Z Japonii anime wędruje powiedzmy, że do Chin, Chiny ACTA nie podpisały (chyba), tam wrzucają je na serwy, po jakimś czasie zabierają się za ich tłumaczenie w USA, po czy m polacy tłumaczą je na nasz rodzimy język i tak właśnie będzie to wyglądało. Jedynie trzeba będzie czekać kilka dni (godzin) dłużej.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
kalayit napisał:Dobrze waść prawisz, nie ma dla baranów alternatywy...
ZAWSZE jest jakaś alternatywa, więc nie wciskaj już ludziom takich głupot. Możesz ewentualnie powiedzieć, że "dla mnie nie ma żadnej alternatywy".
Crane, słucham uważnie, jaką proponujesz REALNĄ alternatywę - taką, za którą pójdą tłumy i taką, która po wzięciu pod lupę nie okaże się jeszcze większym shitem ;>. Korwin-Mikke też na pierwszy rzut oka wydaje się fajną alternatywą (tak mniej więcej do momentu, gdy zaczniesz słuchać jego wypowiedzi na jakiś temat dłużej niż 2-3 minuty i zdąży się wgryźć w szczegóły)...
Prawda jest taka, że pensje są tak wysokie, że pcha się tam każdy, a specjaliści i ludzie kompetentni nie mają zbyt dużo do powiedzenia. Gdybyśmy mieli diety poselskie jak w Szwajcarii, to pewnie można by mówić o alternatywie, a tak możemy mówić o "mniejszym lub większym źle".
Rząd bedzie robił co chce, do czasu aż zaczniemy go rozliczać, ale pozostało w nas zbyt wiele nawyków z komunizmu.
Wybór jest taki:
"Wściekły" PiS = walka z "układem" i chrystianizacja polaków.
"Lizid*pce" PO = mówcie co chcecie, my i tak zrobimy jak chcemy.
"Klaun i skandalista" Palikot = marihuana w każdym kiosku i brak skrzyrzowań, bo się kojażyć z wiarą mogą.
"Sekciaż" Janusz Korwin-Mikke = nie biorę nic, ruscy wezmą za mnie. A tak na serio, to jaki on ma plan rządzenia, bo nie interesując się nim spotkałem tylko 2 filmiki o tym co zabiera nam państwo i że on chce to zmienić.
"Przydomki" zaczerpnięte z waszych opini.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-01-23 23:16:06)
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Będzie ktoś z ANSI jutro na proteście w Wawie? Nie mam kasy na bilet, więc będę żebrał na ulicy, ale być tam muszę. Może ktoś jeszcze będzie?
Ten protest nie miał być 25go?