#641 2012-01-23 18:25:59

sosik102
Użytkownik

#642 2012-01-23 18:44:07

luki349
Użytkownik

Odp: Internauta = Przestępca

o Boże...

co do wirusa:
To Anymous na jakiejś tam swojej stronie umieściło java-scripta, który sprawia, że twój komputer jest wykorzystywany do ataku DDoS... bla, bla, bla rzekome źródło

Ostatnio edytowany przez luki349 (2012-01-23 18:49:27)

#643 2012-01-23 18:53:37

Kensai
Użytkownik

Demonis Angel napisał:

Z tego co wiem, taki wirus jak i jego działanie jest niewidzialne dla zwykłego oprogramowania antywirusowego, więc raczej dostawca neta też wiedzieć niebędzie czy masz tego wira czy nie.

A Ziemia się kręci, bo kopnął ją Chuck Norris ;]

#644 2012-01-23 18:55:22

Wax
Użytkownik

No i podpisujemy ACTA. Co teraz?

#645 2012-01-23 19:00:47

Yoshimori
Użytkownik

ZA ACTA (Przeciw rezolucji potępiającej tryb pracy nad ACTA) głosowali:

PiS:

Tadeusz Cymański, Marek Józef Gróbarczyk, Michał Tomasz Kamiński, Ryszard Antoni Legutko, Marek Henryk Migalski, Jacek Olgierd Kurski, Mirosław Piotrowski, Tomasz Piotr Poręba, Konrad Szymański, Zbigniew Ziobro

Ciekawa sprawa, pan Kurski głosował za ACTA, a dziś rano przypadkiem słuchałem jego dramatycznej wypowiedzi, o tym jak to Donald Tusk chce wprowadzić w Polsce komunę poprzez cenzurę internetu. Kłamczuch jak zwykle w formie. szalony
Trololololololololo...  taniec2

Yoshimori.png

#646 2012-01-23 19:15:43

Sacredus
Użytkownik

Kensai napisał:
Demonis Angel napisał:

Z tego co wiem, taki wirus jak i jego działanie jest niewidzialne dla zwykłego oprogramowania antywirusowego, więc raczej dostawca neta też wiedzieć niebędzie czy masz tego wira czy nie.

Też gdzieś o tym czytałem, ale podobno chodzi tylko o komputery, które były zainfekowane jakimś wirusem.

#647 2012-01-23 19:17:57

Demonis Angel
Użytkownik

Sacredus napisał:
Kensai napisał:
Demonis Angel napisał:

Też gdzieś o tym czytałem, ale podobno chodzi tylko o komputery, które były zainfekowane jakimś wirusem.

Ja właśnie o tym. Tylko zainteresowana tematem osoba, podobno czytała gdzieś, że mają to na dniach zrobić.

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#648 2012-01-23 19:25:59

ksenoform
Użytkownik

PRZECIW ACTA (Za rezolucją) głosowali tylko posłowie SLD i UP:

Lidia Joanna Geringer de Oedenberg, Bogusław Liberadzki, Wojciech Michał Olejniczak, Joanna Senyszyn, Marek Siwiec, Janusz Władysław Zemke, Adam Gierek

Nie wiem czy to przebłysk mądrości, czy po prostu sami piracą, ale mimo wszystko ktoś był przeciw jezor

#649 2012-01-23 19:28:32

Demonis Angel
Użytkownik

Oni chcą jeszcze jakiś czas kraść pieniądze obywateli.

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#650 2012-01-23 19:51:29

lugos
Użytkownik

http://webhosting.pl/YCombinator.czas.z … k.dla.kina

YCombinator opublikował tekst nawiązujący do prób wprowadzenia przez branżę rozrywkową mało rozrywkowej ustawy SOPA, której celem jest obrona praw autorskich i majątkowych, a przypadkową ofiarą domniemanie niewinności i prawo do sprawiedliwego sądu. Co ciekawe, tekst to nie tylko narzekania na cenzurę – to także zapowiedź wypowiedzenia wojny branży filmowej.

Teraz coś do śmiechu

http://wyborcza.pl/1,75248,11019583,Bon … kacja.html

- Rząd Polski jako jeden z pierwszych zwrócił uwagę na konieczność negocjacji umowy w sposób jawny - mówił z kolei Zdrojewski Ocenił, że to "że akurat ten rząd został zaatakowany" jest ''niesprawiedliwe''.

I jeszcze jedno...

Wczoraj anonimowi opublikowali informację na tweeterze:

https://twitter.com/#!/AnonymousWiki/st … 8395804672

We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.

A dzisiaj czytamy u nas:

http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ … trowskiego

- Hakerzy włamali się do komputera wiceministra, było zgłoszenie na policję. Uważam, że to jest skandaliczne – oświadczył Michał Boni na antenie TOK FM. Zaznaczył też, że hakerstwo jest łamaniem prawa.

Jeszcze jeden artykuł!!

http://www.dobreprogramy.pl/Nam-tez-nie … 29936.html

ACTA to nie tylko prawo autorskie i regulacje dotyczące walki z piractwem. Równie istotną częścią naszego życia, na którą wpływ może mieć porozumienie, jest szeroko pojęty przemysł — innowacje z dziedziny elektroniki, chemii, medycyny i wielu innych. Wszelkie innowacje mogą być ryzykowne z punktu widzenia finansowego ponieważ ACTA przewiduje bardzo wysokie, liczone na podstawie ceny rynkowej towarów będących podstawą naruszenia, odszkodowania dla właścicieli patentów, zarejestrowanych wzorów przemysłowych i wszelkiej własności intelektualnej. Każdy nowy wynalazek zostanie automatycznie wysłany na patentowy poligon, na którym czeka go prawie pewna porażka. ACTA może mieć wpływ nawet na obrót lekami poprzez nałożenie regulacji na produkcję tanich „zamienników”, które nierzadko produkowane są w identycznym procesie technologicznym, jak markowe „oryginały”. Na wniosek posiadaczy praw autorskich możliwe będą nawet wzmożone kontrole graniczne, a w szczególnych przypadkach nawet przeszukiwanie bagaży osób prywatnych. ACTA może ponownie zbudować mury tam, gdzie już osiągnięto kompromis (Światowa Organizacja Handlu, Światowa Organizacja Własności Intelektualnej, porozumienie TRIPS i inne).

Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-23 20:23:13)

#651 2012-01-23 20:12:09

MasterPLASTER
Użytkownik

lugos napisał:

http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/ … iera-tuska

Polish Underground zhackowało stronę premiera Tuska

premiergovpl.png

[...] zbyt wielkie zainteresowanie danym adresem może spowodować przeciążenie serwerów. Dlatego też lepiej nie odwiedzać bez potrzeby rządowych serwisów, by umożliwić administratorom stron sprawniejsze działanie mające na celu zniwelowanie skutków aktywności cyberprzestępców” – dodaje Aleksander Łapiński.

Rozumiem, że bodzio już pracuje nad zhakowaniem zhakowanej strony, żeby w charakterystycznie szyderczym dla siebie stylu wyszydzić te błędy w przekazie? Oui, non?

Tylko napomknę, bo dawałem już linka w tym temacie, ale po wprowadzeniu we Francji podobnej i równie głośnej ustawy, która pozwalała "odcinać złodziei od internetu", odsetek piractwa wzrósł, a ludzi z torrentów przerzucili się na bardziej anonimowe kanały dystrybucji typu ptm.

Swoją drogą znowu człowiek na chwilę wyszedł do roboty, a gdy wraca - świat stoi na głowie. Zaczyna mnie to powoli denerwować.  oczkod Wróć, właśnie się ffffffffffuuuuuuuuuuuuuurwiłem, bo razem z MU siadło moje oglądanie 10-siątego sezonu SG. A to, co koń pod brzuchem nosi, by ich strzelił. beznadzieja Na szczęście są jeszcze kucyki. yahoo

#652 2012-01-23 20:20:58

Sacredus
Użytkownik

#653 2012-01-23 20:32:17

bodzio
Użytkownik

MasterPLASTER napisał:

Rozumiem, że bodzio już pracuje nad zhakowaniem zhakowanej strony, żeby w charakterystycznie szyderczym dla siebie stylu wyszydzić te błędy w przekazie? Oui, non?

Niestety rozczaruję cię... wisi mi to  jezor
Już zdecydowałem, że będę wysyłać hardki pocztą  szalony

wladza1.png

#654 2012-01-23 20:33:15

Yoshimori
Użytkownik

bodzio napisał:
MasterPLASTER napisał:

Na pewno? W takim razie co to jest? ;p
grammanymous.jpg

Yoshimori.png

#655 2012-01-23 20:34:18

bodzio
Użytkownik

Yoshimori napisał:
bodzio napisał:
MasterPLASTER napisał:

http://img94.imageshack.us/img94/3122/grammanymous.jpg

Damn, wydało się  szalony
Wiedz, że za chwilę zapukają do twych drzwi smutni panowie   ukryty

wladza1.png

#656 2012-01-23 20:35:21

Yoshimori
Użytkownik

bodzio napisał:
Yoshimori napisał:
bodzio napisał:

http://img94.imageshack.us/img94/3122/grammanymous.jpg

Damn, wydało się  szalony
Wiedz, że za chwilę zapukają do twych drzwi smutni panowie   ukryty

A gdzie zgubiłem przecinek? jezor Jestem niewinny ^^.

Ostatnio edytowany przez Yoshimori (2012-01-23 20:35:39)

Yoshimori.png

#657 2012-01-23 20:46:21

Besamir
Użytkownik

Już niedługo przyjdzie nam się zmierzyć z nową rzeczywistością.

821327-HG1XR3K.jpg

#658 2012-01-23 20:56:33

adi90a
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Great succes! I to jeszcze przed podpisaniem porozumienia oczkod

Btw. naprawdę miło by było, gdyby Polacy nabyli kultury torrentowej. Dawniej wszyscy mieliśmy kiepskie łącza i naprawdę trudno było nabić odpowiednie ratio na odcinek głupiej bajki, a teraz...

Dobra, przekonałeś mnie. Przejrzałem f.pl pod kątem tego co mam aktualnie na dysku i gdzie się dało dołączyłem (kilka raptem jezor), przy wielu wydaniach nie ma torrentów, przy kilku odnośniki kierowały w kosmos... ale macie te moje 30kB upu jezor

Wiecie, że zhakowali stronę Ministerstwa Obrony Narodowej? jezor DDoS przeciąża serwery, więc ciężko się bronić ale to już poważna wtopa oczkod

Pokaż spoiler
MjxxJ.png

A u mnie wystarczyło przecinków? jezor

#659 2012-01-23 21:10:31

Yoshimori
Użytkownik

Besamir napisał:

Już niedługo przyjdzie nam się zmierzyć z nową rzeczywistością.

http://sadpanda.us/images/821327-HG1XR3K.jpg

821327hg1xr3k.jpg

Yoshimori.png

#660 2012-01-23 21:42:37

duch_84
Użytkownik

Pytałem chłopaków od internetu. Nawet nie chcą słyszeć, że mają cokolwiek kontrolować (poza testami serwisowymi czy jak to sie zwie) i prawdopodobnie nie będą.

Stopka forum

© Animesub.info 2024