Nie jesteś zalogowany.
http://pokazywarka.pl/stopacta/
Kto ma ochotę jednym mailem powiedzieć całej tej bandzie, co o tym wszystkim myśli, to ma taką możliwość.
Ty dulowaty userze!
http://pokazywarka.pl/stopacta/
Kto ma ochotę jednym mailem powiedzieć całej tej bandzie, co o tym wszystkim myśli, to ma taką możliwość.
Gorąco zachęcam do wysyłania posłom tej wiadomości, nic to nie kosztuje, a przynajmniej nie będziemy mieli później wyrzutów sumienia, że nic nie zrobiliśmy, żeby zablokować wprowadzanie ACTA.
Poszła wiadomość, nie pierwsza już. Oby coś to dało...
Sądzę, że szeroko pojęci ONI spodziewają się takich działań. Zawalanie skrzynek, hakowanie stron - tego się można spodziewać po internautach. Przecież wiadomo, że to ludzie, którzy siedzą w swoich pokoikach przed komputerkami, żyją w wymyślonym wirtualu i od kilkunastu godzin trzęsą portkami, żeby im nie zabrano ulubionych darmowych zabawek. ONI opierają się na naszym przekonaniu, że INTERNAUTA = PRZESTĘPCA. Wydaje mi się, że wszyscy, ONI i MY, zapomnieli, że jesteśmy przede wszystkim KONSUMENTAMI. A konsument ma potężną broń w kieszeni - portfel;] Z portfela konsumenta idą pieniądze na wszystko, począwszy od reklam, które puszczają w kinie przed seansem, po srajtaśmę, którą podciera sobie tyłek szef Zaiksu. Bez kasy prostego zjadacza filmów i muzyki cała idea praw autorskich nie ma sensu. Napisano, że użytkownicy MU ukradli właścicielom praw autorskich jakieś koszmarne pieniądze (miliardy?). Jak myślicie, gdyby wszyscy, którzy są piratami nagle zaprotestowali i przez weekend nie wydali ani jednej złotówki w durnym Empiku czy innym Multikinie... jakie byłyby straty, co? Gdyby kasy przez dwa dni nie pikały, zliczając pieniądze, które de facto utrzymują potężne lobby artystyczno-rozrywkowe? A przez tydzień? W całej Polsce, a nie ograniczajmy się, przecież Internet to globalna wioska - niech będzie tydzień bez zysków w całym Zachodnim świecie Wystarczy, że każdy, kto miał zamiar kupić, nie kupi. Bierny opór - Ghandi był wszak geniuszem;)
@up
Na jakim ty świecie żyjesz? Myślisz, że anonimowi i wszyscy inni walczą o darmowe internetowe papu? Przetrzyj oczy i zacznij się interesować światem, bo na dzień dzisiejszy taki człowiek którego ty określasz za małego człowieczka w innym świecie ma większą wiedzę na temat co się dzieje na tym globie od ciebie.
Protest typu "nie kupować nic przez jeden dzień" to głupota niestety. Myślisz, że takim gigantom coś by to zrobiło? KOMPLETNIE NIC! Bo w ciągu tego jednego dnia robi się już dziura zapotrzebowania konsumentów i tacy pójdą do kina/na zakupy prędzej czy później czyli dzień później albo nawet dzień wcześniej. I kto tu jest stratny? Na pewno nie ci "ONI".
Kolejna sprawa - to co się dzieje teraz - bezprawne zamknięcie MU to nie tylko lament internautów, którzy wymieniali się tam plikami a przede wszystkim bezczelne łamanie prawa człowieka do wolności (chyba w większości tego słowa znaczeniu).
Nikt nie zapomniał tutaj o tym, że jesteśmy konsumentami - problem leży tu po stronie tych koncernów, które nie potrafią wykorzystać odpowiednio tego potencjału cyfryzacji multimediów. Zamiast iść z prądem i na tym więcej zarabiać to stają okoniem wypuszczają sieci i próbują nachapać się ile wlezie.
Polecam też poczytać http://www.cdaction.pl/artykul-24520/so … ernet.html
@down
to chyba ty nie ujęłaś poprawnie tego co chciałaś przekazać
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2012-01-21 13:42:16)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Nie będę z tobą dyskutować, bo nie bawi mnie udowadnianie, że nie jestem wielbłądem komuś, kto kompletnie nie zrozumiał, co napisałam za pierwszym razem.
Pora na wysyp nowinek.
fileserve zamyka program partnerski
VideoBB podobnie
Filepost zawiesza konta z materiałami naruszającymi prawa
uploaded.to jest niedostępny w USA (nie wiem czy czasowo na znak protestu czy jak; u nas działa)
Filesonic ponoć pliki usuwa
źródła: 1 2
Choć te wszystkie cięcia najbardziej dotykają muzyki i filmów, o anime nikt się póki co chyba nie upomina (na youtube widziałem jakieś usunięte z adnotacją Sony (Japan), ale tam to nie nowość).
Ostatnio edytowany przez adi90a (2012-01-21 11:44:52)
Z serii "jednak ktoś ten spam o ACTA czyta":
Szanowni Wyborcy,
W odpowiedzi na setki listów e-mail dotyczących Anti-Counterfeiting Trade Agreement...
Ta umowa to skandal. Ja również będę interpelowała i protestowała.
Sądzę, że klub poselski Ruch Palikota w całości dołączy do tego protestu.
Kilka godzin temu złożyłam zapytanie poselskie dotyczące ACTA skierowane do Prezesa Rady Ministrów.Z poważaniem
Anna Grodzka
Ty dulowaty userze!
Tak na rozluźnienie w ramach czegoś o MU. Teledysk promujący.
normalnie szał. http://www.youtube.com/watch?v=K9caPFPQUNs
Znam tę piosenkę praktycznie na pamięć, bo często się włączała, gdy coś się pobierało xD
Że tak zapytam, dlaczego nyaa.eu nie działa?
Konserwacja serwera czy fbi?
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-01-21 14:39:06)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Nyaa nie działa? Nie no super...
W sumie sam chciałbym wiedzieć, ale lepiej żeby to był zbieg okoliczności
Chyba zbieg okoliczności, bo tracker nadal działa.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Chyba macie rację, bo jak nyaa nie działało, to strona horriblesubs też, a oni nadal działają. Chyba mają inicjatywę stworzenia strony na wzór piratebay nadal jest animetake, dla DDL
Edit: już działa nyaa :p Ale dlaczego jest taka inicjatywa od okropnych? Czyżby bali się zamknięcia strony na domenie eu?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-01-21 15:22:15)
Albo przypadek albo znowu jakiś "protest"?
horriblesubs.org też pusta strona, gdzie wisi tylko pewna informacja.
Ostatnio edytowany przez Maryskowo (2012-01-21 14:45:59)
Że tak zapytam, dlaczego nyaa.eu nie działa?
Często im się to zdarza.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
horriblesubs.org też pusta strona, gdzie wisi tylko pewna informacja.
http://horriblesubs.info/ - to jest ich nowa strona
BUTTSUBUSU!! YA HA!!
Po protestach, które miały miejsce we wtorek i odroczeniu przez Izbę Reprezentantów amerykańskiego Kongresu głosowania nad SOPA, to samo uczynili senatorowie w związku z projektem PIPA. ESA z kolei wycofała swoje wsparcie dla ustaw!
Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-21 19:26:21)