Nie jesteś zalogowany.
Nie przesadzajmy. Wojna by była, gdyby to Chiny naparzały się światłowodami z USiA. Na wojnę cybernetyczną łoży się miliardy i gdyby do akcji naprawdę wkroczyło wojsko ze wszystkim co ma (w stanie 'realnej' wojny), to by anonimowi długo nie pociągnęli.
Ja to traktuję jako wyraźny protest, ale tylko protest. Na razie anonimowi tylko DDoS-ują strony, ale te bardzo szybko wstają. Dopiero później dowiemy się, czy wyrządzono jakieś realne szkody, ale imo skończy się tylko na kilku przemowach o 'wzmożeniu wysiłków w zwalczaniu cyberterroryzmu'.
Strona fbi.com padła. Swoją drogą, dla części grup hardsuberskich zamknięcie MU będzie wielkim problemem, szczególnie jeśli nigdzie nie ma kopii napisów/odcinków -_-
Ale się dzieje . Za cdaction.pl:
Co więcej: jak donoszą różne źródła, w tym strona ProPublica.org, poparcie dla ustaw SOPA i PIPA w kongresie i senacie spadło drastycznie w ciągu zaledwie jednego dnia. Z 80 popierających zostało 65 osób, a z 31 przeciwnych "zrobiło się" 101. Wygląda na to, że los SOPA i PIPA został przesądzony.
@up
Właśnie podali o tym na twiterze anonimowych.
Co więcej mogę napisać, to fakt, że protestanci zostali ostrzelani gumowymi pociskami... Takie są doniesienia anonimowych...
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że z powodu czegoś takiego nie przejdą ustawy.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać...
Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2012-01-20 09:35:10)
Ile ponownego upania mnie czeka... Kurna, najlepszy serwis musieli dopaść, gnoje. MU szans na respawn razem z aktywnymi linkami pewnie nie ma :/
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ile ponownego upania mnie czeka... Kurna, najlepszy serwis musieli dopaść, gnoje. MU szans na respawn razem z aktywnymi linkami pewnie nie ma :/
No, MU miało o tyle jeszcze lepiej w odróżnieniu od innych serwisów, że jak wrzucałeś jakiś plik, który istniał na ich serwerze, to był kopiowany na twoje konto... Coś podobno słyszałem, że mają się zabrać także za fileserve, filesonic i całą resztę...
Teraz pójdzie lawinowo. Dlatego zanim zacznę ponowny upload naszych wydań, muszę rozeznać się w FTP-ach.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Teraz pójdzie lawinowo. Dlatego zanim zacznę ponowny upload naszych wydań, muszę rozeznać się w FTP-ach.
A ja się nawet cieszę, może poginą wydania moich paskudnych subów. Bo ja tego na pewno nigdzie wrzucać nie będę.
Jak znajdziesz jakiś darmowy, to daj znać...
www.laquadrature.net/wiki/Jak_walczyć_z_ACTA
Zapraszam do działania
Takie pytanie do osób, które mają większy dostęp do sieci niż ja - podobno Megaupload jest teraz pod linkiem megavideo.bz. Orientuje się kto, czy oznacza to, ze plika jednak nadal są dostępne do pobierania bez dodatkowego jebania?
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
MU nie ma domeny, ale żyje pod adresem IP - http://109.236.83.66 Niestety dane na tę chwilę są niedostępne. Skoro jednak mają serwery, to coś tam może uratują. Trza czekać.
Quithe napisał:Teraz pójdzie lawinowo. Dlatego zanim zacznę ponowny upload naszych wydań, muszę rozeznać się w FTP-ach.
Jak znajdziesz jakiś darmowy, to daj znać...
Szybkie spojrzenie w wujka... i nie ma co szukać, przynajmniej w przypadku AG. Za dużo GB-tów naprodukowaliśmy Napisałem do Alfiego, w oczy rzucił mi się też 1&1 Hosting (6 m-cy darmo, potem 40 miech, umowa na rok, brak limitów przestrzeni i wysyłania).
slymsc, jak na razie linki nie trybią i przez przeglądarkę, i przez JDownloadera.
Urizithar, kont też jeszcze nie odtworzyli.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-01-20 11:14:46)
A ja się wczoraj zastanawiałem czemu mi pobieranie w jdownloader stanęło. Rozpierducha na całego Może wreszcie lista mi się wyczyści bo zbierałem głównie MU jako, że bez problemów się pobierało. Jeśli uderzą w kolejne serwisy to czeka nas spory regres.
Uderzą jeszcze w Bakabt czy nyaa i wrócimy do czasów wysyłki IRCami i własnych trackerów tworzonych przez grupy
W razie potrzeb stwórzcie listę zaginionych materiałów (na pewno każdy trochę posiada).
A ja się nawet cieszę, może poginą wydania moich paskudnych subów. Bo ja tego na pewno nigdzie wrzucać nie będę. wow
Nie martw się, Votomsy wszystko przetrwają
Ostatnio edytowany przez adi90a (2012-01-20 11:59:11)
Trochę tak śmiesznie...
Serwis internetowy Megaupload.com został zamknięty za masowe łamanie praw autorskich. Strona była platformą darmowej wymiany plików (filmów, muzyki gier) – podała Polska Agencja Prasowa.
Zatrzymano również w Nowej Zelandii cztery osoby prowadzące stronę. W tym założyciela Kima Schmitza.
W piątek ma zostać rozpatrzony wniosek i ich ekstradycję do USA.
wrócimy do czasów wysyłki IRCami
Irc cały czas ma się dobrze i mnóstwo grup tam udostępnia swoje relki. ;p
Albo do wymienienia się anime na VHS.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Prawie wszystkie serwery MU stoją sobie bezpiecznie w Hongkongu. Jeżeli pozostali na wolności władni się nie przestraszą, może nawet odzyska się pliki.