Nie jesteś zalogowany.
To jest FF 6. Czy w nowszych coś się poprawiło? lol.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2011-11-22 02:08:36)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
W FF 8 znaczącej różnicy nie widać. Ponoć 9 albo 10 ma przynieść jakieś większe zmiany w tej kwestii, ale jeszcze zobaczymy.
@SoheiMajin Firefox 8 uptime ~7h przy ~23 kartach aktualnie 467 MB.
btw. co mówi about:memory? być może masz jakiś dodatek z wyciekiem pamięci.
Wie ktoś jak dodać strone pustą (karta bez nazwy) w firefoxie przy otwieraniu nowej karty? Denerwuje mnie wyszukiwarka facemods.com która nachalnie mi się wbija przy otwieraniu nowej karty.
Co masz na myśli pisząc :
wyszukiwarka facemods.com która nachalnie mi się wbija przy otwieraniu nowej karty.
Jak otwierasz nową kartę to masz nową pustą kartę, opcjonalnie możesz sprawdzić czy coś nie siedzi w: menu > narzędzia > dodatki > wtyczki.
Dzięki skynet sam bym na to nie trafił. Odinstalowałem ten śmieć i mam tak jak chciałem.
Mam jeszcze jeden mało ważny problem mój przełożony ma w komputerze zainstalowany system win98se. Miałem mu doinstalować przeglądarkę, która otworzyłaby stronę Play, niestety nowe przeglądarki nie chcą się zainstalować, a kilka starszych nie współpracują ze stroną.
Jest jakiś sposób by zainstalować jakąś nową przeglądarkę na starym systemie win98se?
Ewentualnie nowa przeglądarka do starego systemu?
Po zainstalowaniu KernelEx można np. zainstalować Firefoxa 3.6 i nowsze na win98.
http://kernelex.sourceforge.net/wiki/Mozilla_Firefox
Ostatnio edytowany przez marc99 (2011-11-23 22:21:56)
Dzięki skynet sam bym na to nie trafił. Odinstalowałem ten śmieć i mam tak jak chciałem.
Mam jeszcze jeden mało ważny problem mój przełożony ma w komputerze zainstalowany system win98se. Miałem mu doinstalować przeglądarkę, która otworzyłaby stronę Play, niestety nowe przeglądarki nie chcą się zainstalować, a kilka starszych nie współpracują ze stroną.
Jest jakiś sposób by zainstalować jakąś nową przeglądarkę na starym systemie win98se?
Ewentualnie nowa przeglądarka do starego systemu?
win 98 ? rany kto używa takiej skamieliny ?
@krzykr na win98 netscape albo firefox 2, można też próbować poprzez wersje portable [np. firefox_portable].
Nie używałem KernelEx, a ponieważ win98 wywala się na VBox'ie nie mogę sprawdzić[być może później odpalę na VMware], IMHO lepiej by pasował Debian, Tiny Core Linux albo Puppy Linux
@krzykr na win98 netscape albo firefox 2, można też próbować poprzez wersje portable [np. firefox_portable].
Nie używałem KernelEx, a ponieważ win98 wywala się na VBox'ie nie mogę sprawdzić[być może później odpalę na VMware], IMHO lepiej by pasował Debian, Tiny Core Linux albo Puppy Linux
Dzieki za pomoc
W końcu zabrałem się i zrobiłem dla szefa tą stronke, KernelEx spisał się na medal i zdołałem zainstalować Firefoxa 7.01,
Ps. Po instalacji KernelEx miałem przez kilka odpaleń systemu krytyczny błąd zabezpieczeń, ale pewnie to tylko zbieg okoliczności.
Podczepię się pod ten temat, bo sensu zakładania kolejnego nie widzę.
Takie pytanko mi głowę i google zawraca:
Czy istnieje jakaś sprawna metoda na zablokowanie skryptu AdBlock Detectora?
Wiem, że można to zrobić blokując wykonywanie wszystkich skryptów js'a w przeglądarce, jednak chcę, żeby inne skrypty się normalnie wykonywały.
Nick na ANSI: bobek784v2
Wyłączyć Adblocka?
bobek784 pobaw się dodatkiem noscript, powinien pomóc
FAiM
Mówi się, że proste rozwiązania są najlepsze, ale nie tym razem.
Foris
Już wcześniej się nim bawiłem i noscript również wyłącza wszystkie skrypty, z tym, że w przeciwieństwie do przeglądarki tylko na konkretnych stronach, a ja potrzebuje czegoś, co załatwi jeden konkretny skrypt na wszystkich stronach.
noscript powinien mieć możliwość zablokowanie tylko jednego skryptu.
Ok, poszedłem na drobny kompromis, rezygnacja z adblocka załatwiła niechciany skrypt, a dodatek noscript załatwił niechciane reklamy.
Chociaż w statycznych zostały jeszcze ramki z info, że zostały zablokowane przez noscript, ale to jakoś przeżyję.
Dzięki za pomoc.
Ramki z info, że zostały zablokowane przez noscript można wyłączyć, szukaj w opcjach.
Ramki z info, że zostały zablokowane przez noscript można wyłączyć, szukaj w opcjach.
Rzeczywiście nie zauważyłem tej opcji. Teraz jest super. NoScript włącza mi się tylko na stronach ze skryptem do sprawdzania czy używam Adblocka, a sam Adblock się na tych stronach wyłącza. Na pozostałych działa Adblock, a NoScript jest wyłączony.