Nie jesteś zalogowany.
Nie przepadam za ludźmi z tego forum (zbyt zadufani w sobie, za często przesadzają ten temat byłby świetnym przykładem [zrobim wszystko aby wyśmiać innych - którzy mają inne zdanie niż my]). Ale mniejsza z tym.
Co do strajku to nic mi do tego chcieli to strajkowali, widocznie uważali, że tak osiągną jakiś cel.
A piszę posta ponieważ z tego linku gdzie jeden z członków grupy będącej w unii się burzył o napisy bodzia (przy okazji nie zgadzam się z jego robieniem sobie jaj) wychodzi prawdopodobnie niezła hipokryzja bo:
O tłumaczenie się burzą mangi a na własnej stronie łamią postulaty grup suberskich anime o online - bo jakoś nie chce się mi wierzyć, że pytali się o zgodę na danie Fate/Zero (RyuuTsuru Teikoku) i Ao no Exorcist (BUTAZARU)
Niech mnie owe grupy poprawią/wyzwą jak chcą ale po mojemu to na pierwszy rzut oka wygląda jak "hipokryzja pełną gębą"
[edit.] Zapomniałem dać link do ich strony żeby nie było http://www.vongola.com.pl/news.php?rowstart=0
[przestaje dolewać oliwy do ognia i przygląda się efektom z boku]
ps.
I kolejny idiota, który nie potrafi nawet zapisać nazwy grupy szalony
Każdemu zdarzają się błędy, nawet Bogu [patrząc na niektórych ludzi].
Ostatnio edytowany przez paskud (2011-11-05 22:22:23)
A piszę posta ponieważ z tego linku gdzie jeden z członków grupy będącej w unii się burzył o napisy bodzia (przy okazji nie zgadzam się z jego robieniem sobie jaj) wychodzi prawdopodobnie niezła hipokryzja bo:
O tłumaczenie się burzą mangi a na własnej stronie łamią postulaty grup suberskich anime o online - bo jakoś nie chce się mi wierzyć, że pytali się o zgodę na danie Fate/Zero (Ryuu Tsuru Teikoku) i Ao no Exorcist (BUTAZARU)Niech mnie owe grupy poprawią/wyzwą jak chcą ale po mojemu to na pierwszy rzut oka wygląda jak "hipokryzja pełną gębą"
Lol, ten koleś ma problem, bo ktoś miał niby czelność podpierdzielić "jego" projekt, a nie, że ktoś umieszcza skany na stronie bez pytania.
A śmieszny strajk jest śmieszny.
Ps. Ten twój post boli, ciężko skumać o co chodzi. Chyba że o tej porze ciężko mi się myśli.
ten koleś ma problem, bo ktoś miał niby czelność podpierdzielić "jego" projekt
(Dalej robiąc sobie jaja i czepiając się wyrwanych z kontekstu słówek)
Nie jego projekt, tylko jego mangę, którą on robi
A temat dalej żywy:
Ja tam uważam że skoro był strajk to 1,5 miesiąca można poczekać i nikt nie umrze się jak nie przeczyta mangi. Podkradanie projektów jest chamskie, ale nie zmienia to tego, że każda grupa może dodać tutaj swój rozdział.
Jestem zdania, że skoro ktoś podejmuje projekt, to nie powinno mu się go odbierać, jednak jak słusznie stwierdził Spraycro - można dublować rozdziały, dzięki czemu czytelnik będzie mógł sobie wybrać kogo tłumaczenie będzie czytał. Innymi słowy to czy się dublują czy nie nie powinno nikomu przeszkadzać. Jeśli ktoś sądzi, że JUSTAWAY jest kiepskie po prostu poczeka. Ja tam czytam po angielsku, a dopiero później po polsku
Aż mam ochotę zacząć trollować... znaczy się dublować inne tytuły
Ostatnio edytowany przez bodzio (2011-11-04 12:35:55)
qba25 napisał:ten koleś ma problem, bo ktoś miał niby czelność podpierdzielić "jego" projekt
Ale jesteś zadufany w sobie.
Ostatnio edytowany przez qwig (2011-11-04 13:05:37)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
qba25 napisał:ten koleś ma problem, bo ktoś miał niby czelność podpierdzielić "jego" projekt
Ale fail z mojej strony, zapomniałem, że to skanlatorzy robią/tworzą mangi.
Jeśli ktoś sądzi, że JUSTAWAY jest kiepskie po prostu poczeka.
Jeżeli ktoś tak sądzi, to...
Ostatnio edytowany przez qba25 (2011-11-04 13:30:49)
Bodzio, jakby co to zgłaszam się na ochotnika do trollowania... znaczy się dublowania... znaczy się tworzenia naszych - ich mang. Takie przygłupy aż proszą się, żeby im dopiec.
Edit: Aż się nie mogłem powstrzymać z komentarzem do The Breaker.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2011-11-04 18:13:37)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Ta, bodzio zacznie dublować i skanozjeby rozpoczną następną krucjatę.
Więcej korzyści dla nas
Dobra strona strajku bodzio troluje mangi znaczy dubluje^^
Weźcie się ogarnijcie.
Niektóre jednostki z tego tematu robią z nich jakichś niedorozwojów bo walczą np: o większą oglądalność swoich stron i podszywanie się. Może i przesadzają, może część ich żądań jest komiczna, ale ich główny cel wydaje mi się słuszny.
Kogoś z was nie wk********, gdyby jakiś osobnik skopiował jego napisy, zmienił co najwyżej czcionkę, kolor, a następnie podpisał się jako ich autor? Mnie by krew zalała.
Najwyraźniej część osób już zapomniała o innym temacie, w którym wyrażali swoją opinię o anime online i jakie niektórzy mieli poronione pomysły walki z takimi serwisami.
Ostatnio edytowany przez Fari (2011-11-04 20:13:09)
Kogoś z was nie wk********, gdyby jakiś osobnik skopiował jego napisy, zmienił co najwyżej czcionkę, kolor, a następnie podpisał się jako ich autor? Mnie by krew zalała.
Ktoś tak robi z ich mangami?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jakoś nie widzę usuwanych stopek autorskich w mangach, a co do walki z anime online to obecnie ci co dłużej w tym siedzą zapewne leją na to.
Weźcie się ogarnijcie.
Niektóre jednostki z tego tematu robią z nich jakichś niedorozwojów bo walczą np: o większą oglądalność swoich stron i podszywanie się. Może i przesadzają, może część ich żądań jest komiczna, ale ich główny cel wydaje mi się słuszny.
Najwyraźniej część osób już zapomniała o innym temacie, w którym wyrażali swoją opinię o anime online i jakie niektórzy mieli poronione pomysły walki z takimi serwisami.
Podpisuję się pod pytaniem SoheiMajina, bo twierdzenie, że M-L przypisuje sobie ich autorstwo jest bzdurą, wszędzie stopki są, czcionki nie są zmieniane. A że mają głupich czytelników, którzy stron ze stopkami nie czytają, i przez to myślą, że to M-L jest ich autorem, to to jest wina M-L czy głupich czytelników?
ed down:
znaki wodne
fail. W tym temacie udowodniono, na czym te "znaki wodne" polegają. Nie modyfikował mang, tylko naniósł obrazek na mangę przez kod html. De facto to żaden znak wodny, o tym, że kod jego strony może wyglądać, jak mu się podoba, to milczę, bo to w ogóle nie powinno być omawiane.
Co do stopek, to rzekomo coś takiego było 2-3 lata temu. Oczywiście, bez dowodów, bo po co.
jeszcze raz ed down:
Są bo wywalczyli.
fail. Były wcześniej. M-L czytam jakoś od roku, na długo przed strajkiem. Zawsze były. Przynajmniej przez ostatni rok. A jeśli oni teraz sobie przypomnieli, co było 2-3 lata temu, to chociażby się nie przyznawali.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-11-04 21:03:06)
Ty dulowaty userze!
Ktoś tak robi z ich mangami?
I tak, i nie.
Z tego co opisali w poście "propaganda" chodzi o znaki wodne, stopki, ogólnie modyfikację informacji kto co zrobił i część ludzi myśli, że to mangalib wszystko tłumaczy.
/Edit
Podpisuję się pod pytaniem SoheiMajina, bo twierdzenie, że M-L przypisuje sobie ich autorstwo jest bzdurą, wszędzie stopki są, czcionki nie są zmieniane. A że mają głupich czytelników, którzy stron ze stopkami nie czytają, i przez to myślą, że to M-L jest ich autorem, to to jest wina M-L czy głupich czytelników?
Są bo wywalczyli. Z tego co napisali dawniej było inaczej (a przynajmniej tak to odbieram). Link
/Edit_2
fail. W tym temacie udowodniono, na czym te "znaki wodne" polegają.
Nie czytałem całego tematu i nie zamierzam. Większość postów to nic innego jak spam przez który nie mam ochoty się przebijać.
No dobrze. Skoro jest tak kolorowo i miło, to powiedz mi proszę, o co walczy tyle grup? Bo chyba nie o "haracz" za tłumaczenie i edycję mang.
Ostatnio edytowany przez Fari (2011-11-04 21:14:08)
Nie czytałem całego tematu i nie zamierzam. Większość postów to nic innego jak spam przez który nie mam ochoty się przebijać.
Ale swoją opinie napiszesz. Więc stwierdzam, że jest gówno warta i nie zamierzam się przez nią przebijać.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
No dobrze. Skoro jest tak kolorowo i miło, to powiedz mi proszę, o co walczy tyle grup? Bo chyba nie o "haracz" za tłumaczenie i edycję mang.
No właśnie sami chcielibyśmy wiedzieć.
Ja myślę, że o to, żeby ich traktowali jak Mahometa. Słowem, w dupach się dzieciakom poprzewracało, sam fakt, jak o sobie piszą "nasze mangi", "to my robimy mangę" etc. tylko to potwierdza. Strajk sam w sobie też. A tu kicha, nie dość, że zamierzonego efektu nie uzyskali, to jeszcze zgodnie z moimi przewidywaniami mamy nową doramę. Gdyby im przyszło skoczyć z poziomu swojego ego na poziom swojej inteligencji, to samobójstwo i "pan Kleks" na mur beton.
Ty dulowaty userze!
Ale swoją opinie napiszesz. Więc stwierdzam, że jest gówno warta i nie zamierzam się przez nią przebijać.
Godne podziwu zachowanie i kultura.
Jak dla ciebie drwiny, wyśmiewanie oraz obrażanie innych (tak jak ty mnie teraz) zamiast zwykłej dyskusji na w/w temat nie jest formą spamu, nie mam pytań.