Nie jesteś zalogowany.
Główny powód stworzenia danego tematu to poinformowanie osób z ansi zamieszkałych w Trójmieście i okolicach o wydarzeniach, imprezach itp. rzeczach, które maja mieć miejsce w Trójmieście. Coraz częściej mają miejsce atrakcje o tematyce japońskiej, ale łatwo je przegapić jak się specjalnie się ich nie szuka więc jak dobra duszyczka czasem podzieli się napotkanymi informacjami to wielkie podziękowania dla niej .
Przykładowe wydarzenia, które miały miejsce:
1. Yamato - fenomenalni bębniarze z Japonii;
2. Weekendy z Japonią w Gdańsku;
3. Kendo - Mistrzostwa Europejskie Kendo w Gdyni;
4.Gdańsk dla Japonii
itd.
Drugi powód to jakby osoby z ansi z okolic Trójmiasta (gości z reszty polski jakby mieli chęć nasz odwiedzić też serdecznie zapraszamy) miały by mniejsze lub większe chęci pogadać i się spotkać to wszelkie propozycje, terminy i miejsca spotkać proszę jak najbardziej zamieszczać w danym temacie .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Obecnie najbliższym znanym mi wydarzeniem jest:
Cyberhood - Chapter 7: Cyberhood, 25-26 czerwca Gdańsk
(Akurat czy na tym konwencie będę to nie mam pojęcia, może akurat na mazurach będę a może w okolicach Poznania. Na dniach pewnie dam znać jakby ktoś był zainteresowany to informacją bo się wybiera na dany konwent ).
To by było na tyle moich wypocin, chyba w miarę przejrzyście za spamowałem .
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2012-05-19 15:53:50)
"Wysłuchaj wszystkich, ale miej własny rozum.
Vagabond MMV
Idea fajna, jestem mieszkanką Gdańska i chętnie będę się dzieliła (a także dowiadywała) o ciekawych wydarzeniach. O weekendach w muzeum słyszałam, ale póki co się nie wybierałam. Moja koleżanka była na jakiejś japońskiej wystawie rok temu i twierdziła, że było fajnie - ale tylko tyle słyszałam. Yamato przegapiłam, a szkoda .
Na Cyberhood się wybieram, ale tylko na sobotę, więc jeśli ktoś jest zainteresowany spotkaniem - jestem otwarta na wszelkie propozycje. Takoż podczas trwania konwentu, jak i kiedyś indziej, gdyż w Gdańsku jeszcze kilka lat posiedzę ;>.
Więc tak, na konwencie będę na 95% (chyba że zdarzy się coś nieprzewidywanego) więc jak coś w sprawach dokładniejszych rozmów (czas itp.) to może napisz do mnie na PW, a jak coś ustalimy to zapewne w temacie zamieścimy info może ktoś jeszcze się skusi zagościć. Ja biorę pod uwagę opcje że jak będzie gorąco, jakiś wypad na morze (kolega interesujący się M&A może przyjedzie do trójmiasta i pewnie chciałby te morze chociaż zobaczyć więc jak atrakcje na konwencie nas nie zachwycą after party może znacznie przyśpieszyć).
Edycja zaistniała poniżej linii
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2011-06-24 17:55:20)
Vagabond MMV
Zapraszamy chętnych z ANSI na małe spotkanie w Gdańsku, wstępnie ustalony termin to:
Wtorek 01.11.11r. około godziny 18 (termin dziś ustalałem z Prince_Vegetą, chłopak pracuje i tylko w niedzielę i wtorek ma wolne).
Jeśli ktoś ma chęć przybyć, to serdecznie zapraszamy. Proszę udzielać się w temacie,
swój nr gg lub telefonu podeślę na pw, dla osób zdecydowanych lub chcących uzyskać więcej, dokładniejsze informacje.
Na stan w danej chwili liczba osób, która jest pewna to aż dwie.
PS. Frou_Frou wysłałem ci sms-a o tej informacji, mam nadzieje, że nr telefonu nie zmieniłaś
Vagabond MMV
Jest ktoś chętny na taką imprezę?
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 … ent_invite
I tak przy okazji odświeżam temat wtorkowego spotkania
Mnie prawdopodobnie nie będzie, ale jeszcze dam znać.
Ostatnio edytowany przez Nightwish (2011-10-30 20:39:18)
Na "Soul of Asia" może się zjawie, ale się jeszcze okaże bo może o 22 pracę skończę, ale z ciekawości najwyżej na 23 lub 24 zajrzę, zobaczyć jak to wygląda, troszkę mnie to ciekawi, chociaż za pop-em zbytnio nie przepadam, może jednak zostanę mile zaskoczony.
Nightwish, dzięki za informację .
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2011-10-31 10:46:11)
Vagabond MMV
Chętnie bym wpadł na spotkanie. Zatem gdzie by to było?
Dzisiaj :
Starówka (najpierw) Brama na końcu ulicy Długi Targ, spotkanie później się ustali gdzie zmierzamy. Godzina 16:20 (ale podam tel, na starówce będziemy gdzieś to jak chcesz i masz czasz możesz dołączyć).
Link do miejsca spotkania (raczej miejsce najbliżej bramy, które można oznaczyć).
PS:
Akurat, niedługo miałem wychodzić.
tel.
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2011-11-01 16:26:24)
Vagabond MMV
Najbliższa SKM-ka na którą bym zdążył dojedzie do Gdańska dopiero o 17:50, a więc mocno bym się spóźnił (myślałem, że będzie o 18). Niemniej będę nią jechał, mam nadzieję, że jeszcze tam będziecie.
EDIT: Wychodzi na to, że nawet na tę się nie wyrobię, zatem będę jeszcze pół godziny później.
Ostatnio edytowany przez pepkin88 (2011-11-01 17:37:10)
Co do dzisiejszej imprezy, kopiuje info z facebook-a, jak ktoś nie posiada konta to nie przeczyta infa stąd ta inicjatywa.
Termin Dzisiaj o 22:00 - Jutro o 06:00
Lokalizacja Klub Buffet
IS Wyspa - Ul. Doki 1 - Stocznia Gdańsk
Gdansk, PolandStworzone przez: BUFFET
Więcej informacji 05.11 | SOUL OF ASIA
START - 22:00 / WSTĘP - 5 PLN
MUZYKA - Azjatycka (Japonia / Korea / Chiny)Na tą jedną noc Stocznia Gdańska rozbrzmiewać będzie w tanecznych rytmach
największych gwiazd orientalnej Azji. Smak Wschodu, na który tak długo czekaliście. Będziecie mogli usłyszeć między innymi czołowych artystów takich jak: DBSK, JYJ, 2NE1, BigBang, Rain, 2PM, Beast, Gackt, L`arc en Ciel, D=out, Ayumi Hamasaki, Utada Hikrau, Kat-tun, T.M.Revolution. Także znane motywy z anime oraz dram. YōkosoNa wizualizacjach puszczane będą azjatyckie teledyski oraz openingi i endingi ze znanych anime.
Muzyka z trzech najpopularniejszych stron Azji – Japonia, Korea, Chiny.
Mile widziane stroje związane z kultura azjatycką oraz cosplay !
ZAPRASZAMY
Vagabond MMV
Krótko o imprezie w klubie Bufet.
Po minucie do głowy przytaczała się jedna myśl "Co ja tu robię".
Jak przypuszczałem z azjatycką muzyką popowa jest ciężka do słuchania, szału nie ma.
Puszczane były z rzutnika teledyski nom, ale co innego człowiek widział np. zespół azjatycki rockowy a muzyka pop.
Na dodatek piosenek za wiele nie mieli bo słyszałem co nie które powtarzały się.
P.S. Gdybym nie był tam z bratem to z nudów, długo bym tam nie zabawił.
"ładniej" może to zrobię.
Zapraszam chętnych, jeśli np. chcą się wybrać ale nie mających towarzystwa.
EUROPEJSKA NOC MUZEÓW 2012- KUŹNIA WODNA W OLIWIE
Więcej info http://www.kuzniawodna.eu/noc_muzeow.html
P.S. Wiadomość robiona na szybko, więc przepraszam za być może nie zbyt logiczne zdania,
ale nie mam zbytnio czasu a chciałem wiadomość zamieścić dziś jeszcze a nie jutro po południu.
Vagabond MMV
To dla odmiany zapraszamy do nas jak niegdyś Coś zawsze można wykombinować
Isao okres letni się zbliża, niedługo zaczniemy planować termin wypadu pod namiot/domek do Boszkowa,
czy gdzie tam nasz w ubiegłych latach poniosło akurat ciebie nie było może w tym roku termin ci dopisze.
Mieliśmy taki fajny domek i zajefajny taras do grillowania i pogoda jak marzenie aż za mocno nas przypiekło.
Żałuj synu, że cię nie było na pewno do Poznania zawitam, dawno się nie widzieli
jeszcze zapomnę jak wyglądasz. Ale ciężko będzie trafić w dni "Poznania za pół ceny".
P.S. Sfinks niedawno urodziny miał a w przyszłe spotkanie z tego powodu poprawiny trza mu będzie zrobić,
więc jak to anonimowi mówią "Oczekuj, przybycia naszej osoby" .
__________________________________________________________________________________________
Coś na temat jutra ja z bratem i kolegą dotrzemy na miejsce, między 17-18.00.
Jeżeli ktoś się zgłosi to się dopasujemy i "zgarniemy" na imprezę.
Muszę uciekać około 23 zrobię więcej info bo dowiedziałem się, że worek na siłce mi "stygnie" i muszę iść
__________________________________________________________________________________________
Aktualizacja 23:55 lim-->&
Zbiórka na miejscu docelowym 17-18.19.2012r. Adres
Droga z SKM-ki na piechotę KLIK
Zapraszam chętnych
Na noc muzeów i kucie "żelaza puki gorące" w otoczce klasycznych pojazdów .
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2012-05-19 00:12:49)
Vagabond MMV
Dziś się nikt nie odezwał (chyba że do 17 bo o tej ruszam i na miejscu przypuszczam około 18 być),
nie wyraził chęci przybycia często spotykane zjawisko , ale zauważyłem że UG w przyszłym tygodniu,
zapewnia nam następującą atrakcję nawiązujące do kultury dalekiego wschodu.
Mianowice:
"Festiwal Kultury Azjatyckiej UG Made in Azja"
24-27 maja 2012 (czwartek - niedziela)
Miejsce : Kampus UG / Wydział Filologiczny UG / Budynek ACK UG Alternator / Tawerna Sopocka Mesa
Wstęp wolny na wszystkie wydarzenia festiwalu !!!
Cała informacja, związana z tematem imprezy.
Może ktoś się tym razem skusi, ja w niedzielę na warsztatach z medycyny się z ciekawości zjawię.
Zapewne punkty programu o tematyce sztuk walki także odwiedzę.
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2012-05-19 15:52:14)
Vagabond MMV
Witam, przypadkowo zauważyłem informację przy dworcu głównym PKS w Gdańsku przekazuję informację, a nóż dotrze do kogoś zainteresowanego.
(Informacja z Dziennika Bałtyckiego, poniżej część)
Yamato.
Teatr Muzyczny, pl. Grunwaldzki 1, Gdynia.
Wtorek, 25 listopada, godz. 19.
Bilety: 195/165/135 zł
Zespół wystąpi również w innych miastach w Polsce:
YAMATO - The Drummers of Japan
Yamato
20-11-2014 19:00
Kraków (Małopolskie) - Ice Kraków Congress Centre, Marii Konopnickiej 17
22-11-2014 19:00
Poznań (Wielkopolskie) - Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o. - MTP - Sala Ziemi, ul. Głogowska 14
24-11-2014 19:00
Warszawa (Mazowieckie) - Torwar, ul. Łazienkowska 6A
25-11-2014 19:00
Gdynia (Pomorskie) - Teatr Muzyczny, pl. Grunwaldzki 1
27-11-2014 19:00
Łódź (Łódzkie) - Teatr Wielki, Plac Dąbrowskiego
Oficjalna strona zespołu (klik).
Ja niestety, raczej nie będę na koncercie w Gdynii, trochę nie pasowny termin, prawie środku tygodnia wypada,
bilety do najtańszych też nie należą.
Ostatnio edytowany przez Katana_Blade (2014-10-28 21:58:05)
Vagabond MMV
bilety do najtańszych też nie należą.
A jeszcze są w ogóle?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Chyba są, skoro widnieją oferty sprzedaży Klik
Ale są tylko miejsca siedzące do wykupienia, jak ktoś chciałby stojące lub leżące to nie uświadczy
Vagabond MMV