Nie jesteś zalogowany.
"Złośliwy chochlik niepostrzeżenie wykradł z naszego serwera rozdziały". I co z nimi zrobił? Bo w tym newsie nic na ten temat nie ma.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jakie 'wykradł'. Pewnie zrobił tak, jak my ostatnio na kanale irc. Przeglądaliśmy różne wydania mang i szukaliśmy też downloadu (z ftp grup, a nie z jakichś hostingów). I chyba właśnie ta grupa miała tak, że gdy się dopisało w przeglądarce jedną linijkę "[nowe]", pojawiał się dostęp do wszystkich chapterów stworzonych w czasie strajku, lecz nie wydanych. Koło setki tego było, jak nie więcej. To taka sama sytuacja jak z crunchyroll, jeśli pamiętacie.
AdF.ly : shorten urls and earn money
Czysta hipokryzja .
jak na moje oko, to przykro mi to mówić, ale osoba odpowiedzialna za serwer (a dokładniej mająca do niego pełen dostęp) nie popisała się należytym zabezpieczeniem katalogów.
bo, sorry, ale w przypływie ciekawości typu "jakim cudem ktoś mógł wykraść coś z serwera" sama dotarłam do losowego pliku w ciągu zaledwie... 30 sekund.
Więc jeśli ktoś z tej całej Unii to czyta, to powinien wiedzieć komu spuścić manto za brak odpowiedniego zabezpieczenia katalogów ;D
pozdro ^^
To chyba nie o to chodzi.
Nawet jeżeli wcześniej czytelnicy mieli możliwość otrzymać rozdziały z wyprzedzeniem, nigdy nie korzystali z tego przywileju, aby dokopać grupie.
bo, sorry, ale w przypływie ciekawości typu "jakim cudem ktoś mógł wykraść coś z serwera" sama dotarłam do losowego pliku w ciągu zaledwie... 30 sekund.
Toś taki sam 'hacker' jak ten chochlik, co 'wykradł' mangi i wrzucił 'wiadomo gdzie'
Nawet jeżeli wcześniej czytelnicy mieli możliwość otrzymać rozdziały z wyprzedzeniem, nigdy nie korzystali z tego przywileju, aby dokopać grupie.
Co znaczy 'dokopać grupie'? Stwierdzenie tak samo głupie z ich strony, jak cały ten strajk.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-22 17:32:58)
Ty dulowaty userze!
nover napisał:bo, sorry, ale w przypływie ciekawości typu "jakim cudem ktoś mógł wykraść coś z serwera" sama dotarłam do losowego pliku w ciągu zaledwie... 30 sekund.
Toś taki sam 'hacker' jak ten chochlik, co 'wykradł' mangi i wrzucił 'wiadomo gdzie'
Czy ja mówię, że jestem hakerem, nie bawię się w takie głupoty -_- ?
Ja tylko stwierdzam fakt, że nawet moja 4 letnia córka z łatwością do tych plików by dotarła.
A oni w wielki krzyk, że chochlik, że wyciekło.
A wystarczy jedną prostą rzecz zrobić. Więc widać, kto tu winny całego zamieszania
sprać tyłek, zabezpieczyć co trzeba i nie ryczeć jak dziecko.
coellus napisał:nover napisał:bo, sorry, ale w przypływie ciekawości typu "jakim cudem ktoś mógł wykraść coś z serwera" sama dotarłam do losowego pliku w ciągu zaledwie... 30 sekund.
Czy ja mówię, że jestem hakerem, nie bawię się w takie głupoty -_- ?
Ja tylko stwierdzam fakt, że nawet moja 4 letnia córka z łatwością do tych plików by dotarła.
Ja se jaja robię, znaki '' przy hackerze i nie tylko pojawiły się nie bez kozery.
btw. poczytajcie księgę gości, też wesoło
http://projekt-manga.net/ksiega-gosci
Ty dulowaty userze!
Swoją droga, jeśli to byłoby włamanie, to włamywacz ma podane wszystkie możliwe dziury na wierzchu w ich cmsie: http://projekt-manga.net/wordpress
Ostatnio edytowany przez qwig (2011-10-22 18:36:17)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
qwig, buhehehe...
fajnie wiedzieć
ja generalnie popularne cms'y omijam z daleka jak tylko się da ^^
ale i bez tego da się wejść tam gdzie potrzebujesz...
po prostu ktoś się mocno z******j od nich.
no pełna profeska
w każdym razie... niech przestaną już rozpaczać jak mleko się wylało, tylko przyjąć na klatę porażkę i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Mnie to (znaczy cała ta drama i w ogóle mangi online) zwisa i powiewa, ale no błagam, sama unia wystawia się na pośmiewisko dając "złodziejowi" wszystko na tacy dziwiąc się, że trafiło to do jego rąk.
Proszę o spokój!!! Jeszcze tylko 8 dni festynu klaunów
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Coś nowego na Unia Płaczków Skanlatorów
Osobiście nie czytałem jeszcze całego ich newsa ale sam tytuł
Zarabianie na pracy skanlatorów.
mnie odrzuca.
Ostatnio edytowany przez Arean9 (2011-10-31 00:27:11)
Jeżeli coellus nie wydała zgody na wrzucanie screena jej postów, powinna wytoczyć Unii proces. Tak w imię zasad i niewykorzystywania innych w internecie
Az szkoda czasu na czytanie tego.
Az szkoda czasu na czytanie tego.
A może jednak? Twój post też wrzucili do nagonki
Faktycznie, skopiowali tamten mój screenshot, mimo że teraz na manga-lib i tak jest już inny układ reklam. Szkoda, że nie pomyślałem o jakiejś kryptoreklamie
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2011-10-31 04:28:27)
Ejs, gratulacje, że chciało ci się przez to przebrnąć, tak to nawet bym nie wiedziała, że bezprawnie korzystają z mojego posta
Ty dulowaty userze!
Wyjdzie więc na to, że przychód będzie w granicach 6000 zł. Odejmując koszty własne, czyli około 1000 zł, zostaje nam zarobek na czysto, do kieszeni właściciela, czyli około 5000 zł miesięcznie.
Gdybyśmy my prowadzili tak dochodowy serwis, to zrobilibyśmy wszystko, aby zaskarbić dozgonną wdzięczność wszystkich grup skanlacyjnych!
Ostatnio edytowany przez bodzio (2011-10-31 08:25:29)
Zapomniałeś o macierzyńskim xDD