#1581 2011-10-27 19:16:21

DiamondBack
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

coellus napisał:

Tia, zalew arabów w Polsce. Jasne. Francja nie ma takich skinheadów, więc sobie nie poradziła. Kierunek nie w stronę Francji i Anglii, a Czech, gdzie 80% społeczeństwa to ateiści.

Nie ma skinheadów? Ty wiesz o czym mówisz? Myślisz, że skini "obronią" Polskę? Widzę, że bardzo często lubisz się udzielać w tematach o których nie masz bladego pojęcia oczkod

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-10-27 19:18:14)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#1582 2011-10-27 19:18:04

coellus
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Nie ma skinheadów? Ty wiesz o czym mówisz? Myślisz, że skini "obronią" Polskę? Widzę, że bardzo często lubisz się udzielać w tematach w których nie masz bladego pojęcia oczkod

Nie takich. Nie łudźmy się, te burdy wszczynane we Francji to nie jest dzieło francuskich skinheadów, tylko Romów i Arabów.
Kto w Polandii robi burdy? Romowie i Arabowie czy skinheadzi i kibole?

Ty dulowaty userze!

#1583 2011-10-27 19:19:49

qwig
Użytkownik

coellus napisał:
DiamondBack napisał:

Nie ma skinheadów? Ty wiesz o czym mówisz? Myślisz, że skini "obronią" Polskę? Widzę, że bardzo często lubisz się udzielać w tematach w których nie masz bladego pojęcia oczkod

Nie takich. Nie łudźmy się, te burdy wszczynane we Francji to nie jest dzieło francuskich skinheadów, tylko Romów i Arabów.

emeryci, a co?

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#1584 2011-10-27 19:20:12

coellus
Użytkownik

qwig napisał:
coellus napisał:
DiamondBack napisał:

emeryci, a co?

A pardon, można ich doliczyć jezor

Ty dulowaty userze!

#1585 2011-10-27 19:20:28

DiamondBack
Użytkownik

coellus napisał:

O tym właśnie mówię.

coellus napisał:

Burdy u nas robiły i pielęgniarki. Ale co z tego? Zacznij myśleć a nie napominasz o czymś zupełnie innym. Czy to kibole czy to skinheadzi - to są Polacy. A poza tym ci drudzy nie zaczynają burd tylko co najwyżej rozganiają nielegalne zgromadzenia pederastów oczkod

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-10-27 19:22:19)

#1586 2011-10-27 19:23:47

coellus
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Burdy u nas robiły i pielęgniarki. Ale co z tego? Zacznij myśleć a nie napominasz o czymś zupełnie innym. Czy to kibole czy to skinheadzi - to są Polacy. A poza tym ci drudzy nie zaczynają burd tylko co najwyżej rozganiają nielegalne zgromadzenia pederastów oczkod

Misiek, mnie to nie interesuje. Twierdzę tylko, że się mylisz - zdjęcie krzyża =/= islamizacja Polski. Mentalnie jesteśmy zbyt zamkniętym i wojowniczym narodem. A to oznacza, że ten zalew Arabów nas nie czeka, za dużo u nas takich z kijem od bejsbola. Jak już powiedziałam, to nie jest kierunek w stronę Francji, a Czech. Poczytaj trochę o naszych południowych sąsiadach i jak wyglądało to u nich, wiele zrozumiesz i dostrzeżesz pewne podobieństwa.

DiamondBack napisał:

O tym właśnie mówię.

Lol, czyli przyznałeś mi rację. Zgodziliśmy się co do tego, że Francja nie miała dość "bojówek" z ulicy, by Romowie i Arabowie poczuli się jak u siebie w domu.
Z naszymi skinheadami i kibolami sytuacja nie do powtórzenia, i to nieważne, czy ten krzyż będzie tam wisiał czy nie.
Post niżej do usunięcia.

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-27 19:28:23)

Ty dulowaty userze!

#1587 2011-10-27 19:25:44

coellus
Użytkownik

.

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-27 19:26:19)

Ty dulowaty userze!

#1588 2011-10-27 19:30:41

DiamondBack
Użytkownik

DiamondBack - nie Misiek.

Zdjęcie krzyża jest początkiem osłabiania Chrześcijaństwa w Polsce. Co jednoznaczne jest ze wzmacnianiem islamu.
Co mają do tego Czechy czy inni? Powiedz mi co arab ma tam szukać? Tam się zarabia jeszcze mniej niż w Polsce. Tam jest za mało pracy a za dużo chętnych do pracy. W niemczech, we Francji, czy UK tam był ogromny deficyt siły roboczej - i zapełnili to Arabami - bo tanio. Fakt, że dzięki temu się rozwinęli ale gdzie skorzystali na tym "tambylcy"? Myślisz, że dlaczego tak się nie lubi Arabów i polaków w UK? Oni tracili pracę a ich płace spadły. Są setki zagrożeń odłączania się całkowicie od Kościoła. Mogę się rozpisywać o tym bez końca - ale wystarczy poczytać. Każdy z was ma internet oczkod

coellus napisał:

Lol, czyli przyznałeś mi rację.

wróć. Nie rozumiesz co piszę.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-10-27 19:32:51)

#1589 2011-10-27 19:35:25

Kenshiro
Użytkownik

DiamondBack napisał:

Zdjęcie krzyża jest początkiem osłabiania Chrześcijaństwa w Polsce. Co jednoznaczne jest ze wzmacnianiem islamu.

Co za bzdury wypisujesz.

Jednak ci islamiści to faktycznie zaraza.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-27 19:37:51)

#1590 2011-10-27 19:35:27

coellus
Użytkownik

DiamondBack napisał:

DiamondBack - nie Misiek.

Co mają do tego Czechy czy inni? Powiedz mi co arab ma tam szukać? Tam się zarabia jeszcze mniej niż w Polsce. Tam jest za mało pracy a za dużo chętnych do pracy. W niemczech, we Francji, czy UK tam był ogromny deficyt siły roboczej - i zapełnili to Arabami - bo tanio. Fakt, że dzięki temu się rozwinęli ale gdzie skorzystali na tym "tambylcy"? Myślisz, że dlaczego tak się nie lubi Arabów i polaków w UK? Oni tracili pracę a ich płace spadły. Są setki zagrożeń odłączania się całkowicie od Kościoła. Mogę się rozpisywać o tym bez końca - ale wystarczy poczytać. Każdy z was ma internet oczkod

Okej, DiamondBack jezor
To nie jest jednoznaczne ze wzmacnianiem Islamu.
Co mają do tego Czechy? Ano to, że u nich zaczynało się tak samo, też od krzyży (a nie: "chodźcie, przyjeżdżajcie na zmywak albo na budowę, bo nam się nie chce robić"), dzisiaj to państwo świeckie, gdzie 80% to ateiści i nie uwierzysz - Czesi! Co jeszcze mają do tego Czechy? Ano jak już wspomniałeś, ani w Czechach, ani w Polsce Arabowie nie mają czego szukać, bo zarobki mierne, w Polsce niewiele lepsze, nie czarujmy się. Na "ogromny deficyt siły roboczej" raczej nie mamy co narzekać, prawda?

DiamondBack napisał:
coellus napisał:

Lol, czyli przyznałeś mi rację.

wróć. Nie rozumiesz co piszę.

Nie, ty nie rozumiesz. Francja i Anglia to są społeczeństwa otwarte, przez co dzisiaj cierpią, francuska młodzież z kijami i nie tylko nie łaziła, angielska też. My jesteśmy społeczeństwem zamkniętym, wystarczy poczytać, co ty wypisujesz, co jest na murach, co wrzeszczą skinheadzi. I voila, oto masz mur dla Arabów i Romów nie do przeskoczenia. A krzyż skinheadów nie usuwa z automatu.

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-27 19:38:08)

Ty dulowaty userze!

#1591 2011-10-27 19:48:00

bodzio
Użytkownik

Tolerancja aż się wylewa w tym temacie... znaczy można spać spokojnie, jeśli chodzi o temat 'zalewu' obcej kultury xD

wladza1.png

#1592 2011-10-27 20:26:47

arystar
Użytkownik

coellus napisał:

Pro tip: w Polsce od ~10 lat nie ma prawdziwych skinów. :/
Jestem kibolem w spoczynku, czy to oznacza, że jestem zły? oczkod

#1593 2011-10-27 20:38:21

coellus
Użytkownik

arystar napisał:
coellus napisał:

Pro tip: w Polsce od ~10 lat nie ma prawdziwych skinów. :/
Jestem kibolem w spoczynku, czy to oznacza, że jestem zły? oczkod

Są, pojawiają się przy każdej Paradzie i nie tylko (jak ich zobaczyłam na manifestacji na Rynku w Krakowie odnośnie Rospudy, to już stwierdziłam, że oni nie to, że gejów tak bardzo nie lubią, oni lubią tego typu eventy jezor ).
Co do kiboli - cholera cię wie oczkod
Ale co nie zmienia faktu, że jak dochodzi co do czego, derby czy jakaś wyjazdówka - zawsze jest syf. Zawsze. Na studiach mieszkałam w akademiku obok stadionu Wisły i jak było derby, to mogłeś nie wracać na noc do akademika albo druga skrajność - nie wychodzić nigdzie.
Zresztą ja nie mam zamiaru rozmieniać się na subkultury w Polsce. Twierdzę tylko, że mentalnie i gospodarczo jesteśmy daleko od Europy Zachodniej (spora część imigrantów z Francji jest jeszcze z lat 70., kiedy to we Francji panowało modne przekonanie, że Francja powinna odpokutować swoją kolonizację i pozapraszać wszystkich do siebie, by mogli zacząć lepsze życie) + brak siły roboczej, z czym nie sposób się z DiamondBack nie zgodzić.
A pod nosem mamy Czechów, znacznie bliższych nam i mentalnością, i historią, i koniunkturą gospodarczą. I jakoś nikt tego nie widzi.

Ty dulowaty userze!

#1594 2011-10-27 20:44:45

krzykr
Użytkownik

Mi tam krzyż nie przeszkadza, może odstraszy pogan z sejmu, jeśli tak bardzo rani to ich uczucia, a ateista z definicji nie wierzy, więc dla niego to tylko patyk na ścianie. Przenajświętsza Rzeczypospolita według Jacka Piekary raczej nam też nie grozi.

#1595 2011-10-27 21:37:55

Sidorf
Użytkownik

Najgorsze w naszym "świeckim" państwie (i ogólnie kontynencie) jest pojęcie obrazy uczuć religijnych. Co to w ogóle jest? Za obrażanie chociażby uczuć politycznych nic takiego się nie dzieje. A tu od razu robią aferę.

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1596 2011-10-28 21:11:31

arystar
Użytkownik

coellus napisał:

Są, pojawiają się przy każdej Paradzie i nie tylko (jak ich zobaczyłam na manifestacji na Rynku w Krakowie odnośnie Rospudy, to już stwierdziłam, że oni nie to, że gejów tak bardzo nie lubią, oni lubią tego typu eventy jezor ).

Na antymanifach, jak babcię kocham, nie ma skinów. Kibole/blokersi/patrioci/dentyści/lewacy/niedoszli studenci prawa/etc. jak najbardziej. Łysa głowa nie musi od razu znaczyć, że się jest fanem Adolfinia. Małolaci z pegeerów, co se po murach swastyki malują (w dodatku w złą stronę), to margines, który potwierdza regułę.

Co do kiboli - cholera cię wie oczkod

jezor

Araby wybierają państwa, gdzie można żyć na "socjalce" => Niemcy, Belgia, Francja. Żerują na zasiłkach albo zapomogach.

Sidorf napisał:

Najgorsze w naszym "świeckim" państwie (i ogólnie kontynencie) jest pojęcie obrazy uczuć religijnych. Co to w ogóle jest? Za obrażanie chociażby uczuć politycznych nic takiego się nie dzieje. A tu od razu robią aferę.

To oczywiście nie dotyczy orientacji seksualnych? Pedał może się obrażać, ale za to, dajmy na to, katolik już nie?

#1597 2012-01-28 13:07:23

lugos
Użytkownik

Odkopuję temat smile

Zacznijmy od budżetu na 2012

Sejm uchwalił budżet na 2012 rok. Opozycja jest zbulwersowana, bo posłowie PO i PSL odrzucili wszystkie zgłoszone przez nią poprawki.
A jakie poprawki przeszły w takim razie?
Spośród około 350 głosowanych poprawek Sejm wprowadził do ustawy zaledwie sześć - zgłoszonych przez PO. Poparcie posłów uzyskała m.in. poprawka PO, która przywiduje 300 zł podwyżki dla służb mundurowych: strażaków, funkcjonariuszy BOR, Straży Granicznej, Służby Więziennej. Pieniądze mają pochodzić z rezerwy na przeciwdziałanie i usuwanie skutków klęsk żywiołowych. Wypłacanie podwyżki nastąpiłoby 1 października 2012 r. pod warunkiem, że do tego czasu środki z tej rezerwy nie zostaną wyczerpane. Sejm zgodził się też na trzy poprawki obniżające budżet IPN.

Okej, to teraz coś z roku 2010 smile

Kupujemy aparaty, kopiarki, skanery, papier. A wiecie jakie opłaty zawierają te sprzęty? smile

Ceny cyfrowych aparatów, kopiarek, skanerów, a nawet papieru wzrosną, bo Ministerstwo Kultury oraz Stowarzyszenie Wydawców chce rekompensować twórcom ponoszone straty. Wszystko przez mocno rozpowszechniony już sprzęt elektroniczny, który pomaga w łatwym utrwalaniu w wersji elektronicznej dzieł twórców. Z jednej strony przyczynia się to do ich popularyzacji, ale też powoduje straty z tytułu praw autorskich.

Kopiarki...

A kto jeszcze pamięta o nowych uprawnieniach NIK??

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1103 … STKIE.html

- Ta ingerencja jest nadmierna. Istnieje poważne zagrożenie nadużyć - komentuje nowe uprawnienia Najwyższej Izby Kontroli ekspert fundacji Panoptykon Wojciech Klicki. NIK wraz z nowelizacją ustawy o jej działaniu dostanie dostęp do danych wrażliwych Polaków, czyli m.in. o ich stanie zdrowia, DNA, pochodzeniu rasowym, etnicznym, poglądach politycznych, religijnych czy o życiu seksualnym. - Taki dostęp mają też służby. Tyle że służby mają ograniczenia - podkreśla Klicki.

Wszyscy pogadają, jak to gadamy o ACTA a pociąg jedzie dalej...

Jedynym rozwiązaniem, które mogłoby odebrać NIK-owi te kompetencje, jest ponowna nowelizacja ustawy. Dopóki do niej nie dojdzie, dopóty należy liczyć, że zgodnie z zapowiedziami NIK nie będzie korzystał z tych nowych uprawnień.

Ktoś wierzy w zapewniania ze strony polityków jakichkolwiek? smile

A ilu z was płaci abonament radiowo telewizyjny? U nas płaci najmniejszy % społeczeństwa w UE, bo jako tako jest możliwość jego uniknięcia. Porównują nas do zachodu, gdzie ten abonament jest wliczony do innych rzeczy, których płacenia nie da się ominąć. Np. w Irlandii kupujesz telewizor, to sklep dostarcza taką informację gdzie trzeba smile Gdzie indziej się płaci abonament mając komputer.

Unikanie podatków w Polsce? Czemu nie:

http://forsal.pl/artykuly/588316,psychi … akcji.html

Psychiatra nie pomoże już uniknąć podatku. Fiskus wkracza do akcji

Podatnicy znaleźli sposób, jak wykpić się od zapłaty podatku i kary za uporczywe nieregulowanie należności budżetowych. Przedstawiają w skarbówce zaświadczenie od lekarza psychiatry, że przyjmują leki psychotropowe.

– Dwa lata z rzędu – w rozliczeniu za 2009 i 2010 – nie wpłaciłem PIT i nadal nie uregulowałem tej należności. Gdy wezwali mnie urzędnicy skarbowi, powiedziałem, że od czerwca 2011 r. z powodu wypadku samochodowego leczę się psychiatrycznie i neurologicznie i nie jestem świadomy swoich obowiązków – zdradza nam swój patent pan Adam z Warszawy.

Teraz coś ze świata smile

http://www.pb.pl/2550291,51376,jestem-a … ywilizacje

Amerykański inwestor-miliarder, George Soros stwierdził podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Davos, że znajduje się pośród aniołów, którzy są wierzą, że na rynkach finansowych spoczywa odpowiedzialność zachowania ludzkiej cywilizacji – informuje portal Moneynews.com.

Centrum propagandy informuje o dobrej sytuacji gospodarczej Polski

http://forsal.pl/artykuly/588566,orlows … okiem.html

#1598 2012-01-29 15:32:18

lugos
Użytkownik

Post pod postem, ale co poradzić...

http://www.antykomor.pl/dzieki-ustawie- … odwolalni/

Jeśli wejdzie w życie ustawa samorządowa przygotowywana przez Bronisława Komorowskiego, prezydenci miast będą mogli zostać senatorami i staną się praktycznie nieodwołalni.
Chodzi o Ustawę o wzmocnieniu udziału mieszkańców w działaniach samorządu terytorialnego. Ustawa ta wzmacnia pozycje wójtów, burmistrzów i prezydentów. M.in. prezydent miasta będzie mógł pełnić jednocześnie funkcję senatora i będzie mu wtedy przysługiwał immunitet!
Te i inne jeszcze rozwiązania powodują, że np. w praktyce prezydent będzie nieodwołalny. Ustawa zmniejsza też społeczną kontrolę nad prezydentami miast.

Zabawa trwa dalej...

Ostatnio edytowany przez lugos (2012-01-29 15:33:03)

#1599 2012-02-17 17:16:04

lugos
Użytkownik

HICIOR smile

http://dzikikraj.interia.pl/news-a-jedn … nId,434666

Przypomnijmy: w poniedziałkowym "Kontrwywiadzie" RMF Konrad Piasecki spytał minister Joannę Muchę o trzecią ligę hokeja. Pytanie było podchwytliwe, bo w Polsce - oficjalnie - są tylko dwie ligi hokeja. Minister Mucha jednak odpowiedziała bez mrugnięcia okiem, że "te problemy są już opracowywane w resorcie".

Cała Polska miała kupę śmiechu z kolejnej wtopy minister Muchy, jednak Ministerstwo to Ministerstwo. Rząd. Oni. ONI. A oni, jak wiadomo, ONI mają tajemnice. I to jakie. Tworzą spiski. Wyrafinowane. Ukrywają kontakty z istotami pozaziemskimi i tak dalej. I TAK DALEJ. Rozumiemy się, nie?

No i teraz złowrodzy ONI dokonali kolejnej spiskowej manipulacji. Oto okazało się, że trzecia liga hokeja jednak istnieje. Widzieliście? Jeszcze w poniedziałek nie istniała, a teraz - proszę państwa - istnieje.

00017R45M5W50M2G-C303.jpg

To - w każdym razie miło patrzeć, jak ministerstwo staje na głowie i kombinuje jak koń pod górkę, żeby udowodnić, że Piasecki wcale minister Muchy nie wkręcił, choć przecież wkręcił. Bo minister Mucha na bank zdawała sobie sprawę z tej skomplikowanej gry niuansików, które wyczarowały trzecią ligę hokeja.

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywia … nId,434302

A jest pani w stanie dotrzeć do problemów trzecioligowego hokeja na lodzie?

Proszę mi wierzyć, że te problemy są już opracowywane w resorcie, chociaż one są gdzieś tam na 35. miejscu albo 98.

Za trzecioligowy hokej to niech się pani nie bierze, bo tej ligi nie ma. Tak przykładowo mówię…

Ale ja generalnie o hokeju mówię, bo nawet wczoraj rozmawiałam o szkoleniach w hokeju, które leżą i które nie istnieją. Ale w tej chwili priorytetem jest Euro i przygotowanie się do Euro.

PUENTA MINISTER MUCHY

“O sporcie wiem już bardzo dużo, być może więcej niż wiele osób, które się tym resortem zajmowały ”

#1600 2012-02-17 18:02:43

duch_84
Użytkownik

Mucha jest niekompetentna, że aż strach. Nie interesuje się sportem ale wiem o nim więcej niż ona.

Pytanie powinno brzmieć "Czy jej podwładni są bardziej kompetentni?" Jeśli nie to słabo widzę naszą imprezę.

Stopka forum

© Animesub.info 2024