Nie jesteś zalogowany.
DevilDrom napisał:Aurius napisał:To ja cię oświecę. Opłaty za poprawkowe egzaminy już są. I co to ma wspólnego z podnoszeniem poziomu edukacji?
Gdzie są opłaty za poprawkowe egzaminy? Nawet komisy są za free. Płaci się jedynie za warunek.
To czy się płaci, zależy od uczelni.
Ok, domyślam się, ale dziwi mnie, że istnieje taka uznaniowość w pobieraniu opłat przez publiczne uczelnie, że ustawa nie precyzowała tego szczegółowiej.
Tanis napisał:Palikot jest tylko po to aby odwrócić/zabrać głosy Pisorkom i innym ugrupowaniom. PO będzie mieć w rzadzie np. 30% a palikot 20% i już będą mogli rządzić z powrotem :]
lol.
Loluj na przerwach pomiędzy zajęciami muzyki, a plastyki ;]
Kolejny co wierzy we wrogość Palikota do Tuska i Po
PS. U mnie na uczelni jest tak że jak się nie za egzaminu to ma się warunek i powtarza się ćwiczenia/laboratorium + pisze się na nowo egzamin ;] A to wszystko za opłatą od 240zł do 1000zł zależy ktory rok to jest
Ostatnio edytowany przez Tanis (2011-10-06 20:18:22)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
A co mnie obchodzi jego wrogość. Tylko jeśli on komukolwiek zabiera głosy, to PO, przez co Twoje kalkulacje są błędne.
Nie macie czegoś takiego jak sesja poprawkowa (np. we wrześniu)?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A co mnie obchodzi jego wrogość. Tylko jeśli on komukolwiek zabiera głosy, to PO, przez co Twoje kalkulacje są błędne.
Nie macie czegoś takiego jak sesja poprawkowa (np. we wrześniu)?
Od jakiegoś czas widać spadek popularności premiera jak i PO. Lepiej jest zaryzykować i stworzyć alternatywę dla PIS,by pokazać ludziom, że palikot także krytykuje rząd. Wiadomo że SLD, PSL i inne partie nie liczą się w tych wyborach Dla mnie Palikot odgrywa szopkę mówi ludziom, że tak mieli rację PO to zła partia, a PIS to już w ogóle diabelska partia, więc głosujcie na mnie.
PS. Wrześniowa sesja poprawkowa jest tylko przy semestrze letnim, więc jeśli do ustalonego czasu nie otrzymałeś zaliczenia to wtedy po przechodzisz na ostateczny termin wrześniowy i jest to przedłużenie sesji. Tak samo tyczy się sesja zimowa, że można ją przedłużyć ;] Tylko jak się jej nie zaliczy to trzeba brać warunek za który trzeba płacić. U mnie na 4 roku połowa ludzi ma warunki z drugiego roku z elektrotechniki oczywiście na 3 roku semestrze letnim nie zaliczyli, więc mieli przedłużke na wrzesień, którą także nie zdali. I teraz albo dziekan się zgodzi i dostaną kolejny warunek [240zł] i będą odrabiać w tempie ekspresowym albo dostają repetę nie drugi czy 3 rok ;] Za bardzo się nie orientuję z tymi repetami, bo ja na 4 roku jestem na czysto Tylko zdać 7 semestr, napisać prace oraz ją obronić i będę
Ostatnio edytowany przez Tanis (2011-10-06 21:08:51)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Na PWR nie ma czegoś takiego jak egzamin poprawkowy za opłatą. Masz dwa terminy 'ustawowe' a jak nie zaliczysz to robisz cały kurs, przez cały semestr jeszcze raz. Oczywiście odpłatnie. I jak tak dwa-trzy przedmioty uwalisz (norma, bo u niektórych prowadzących nie da zaliczyć - np. do elektrotechniki pwr niedługo będzie wynajmować halę ludową, bo ze 700 osób czeka aż będzie ktoś inny prowadził) to już wychodzi ci ze 400zł na semestr do płacenia.
No prowadzący mają pełną dowolność jeżeli chodzi o zasady zaliczania. Czasem od dobrej woli prowadzącego zależy czy w ogóle będzie drugi termin. Z tego wynikają takie historie jak opisywała coellus. Chociaż działa to również w drugą stronę, bo czasem zaliczenie jest za darmo... tylko później powstaje problem jak trzeba zrobić projekt a nie wie się jak się do obliczeń zabrać.
'kampania wrześniowa' jest, jeżeli dziekan przedłuży sesję. Zwykle przedłuża, ale co z tego skoro może jednemu prowadzącemu zechce się zrobić jeszcze jedno kolokwium...
Tyle, jeżeli chodzi o offtopic na temat studiów.
Ja na wybory nie pójdę, bo nie mam papierka, że mogę głosować w innym mieście. A musiałbym zmarnować pół dnia i 40zł aby go zdobyć, więc poddałem się. Ale gdybym głosował to tradycyjnie oddałbym nieważny głos. Tym razem dopisałbym własną listę wyborczą 'FiM', oczywiście z Rainbow Dash na pierwszej pozycji.
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2011-10-06 21:08:30)
Tylko jeśli on komukolwiek zabiera głosy, to PO, przez co Twoje kalkulacje są błędne
Elektorat PO jest "nieruchomy", stoi na minimum 30% i co by się nie działo niżej nie spada. Tymczasem PiS spadł już do 18% a Palikotowi wzrosło do 10 =]
Osobiście nie pójdę na wybory ale gdybym głosował to na Palikota lub PiS.
z Rainbow Dash na pierwszej pozycji.
W sumie dobry pomysł. Wrzućcie to na jakiegoś kłejka czy inne demotywatory. Może Dash dostałaby ułamek procenta i kucyki pojawiłyby się we Wiadomościach
Myślę, że Julian kilka tysięcy głosów dostanie. xD
Podziwiam Was wszystkich - bez wyjątku... Chcę Wam się iść na wybory, czy choć dyskutować na ten temat - brawo! Mnie to zaczęło walić już dawno temu... Proszę bez tekstów "każdy głos się liczy"... IMO na tym forum są ludzie w dużym stopniu rozsądni i liczący się ze zdaniem innych, więc takie zagrywki sątu rzadko spotykane . Ale skoro tak temat się rozwinął to zapodam wam linka do pewnej stronki, z którą często się zgadzam (jeśli będzie to razić modków, to kasujcie linka bez skrępowania). Ja sam nie idę głosować, ale może kogoś z Was to ruszy/zmieni jego opinię.
Widzę, że młodzi są za Palykotem - w sumie i ja się skuszę, powinno być ciekawie.
Zaskoczyło mnie dość wysokie poparcie dla PIS-u - 15 głosów (tyle co na PO w tej chwili)...
Ruch Palikota. Lepszy rydz niż nic
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A nie wydaje wam się, że Palikot próbuje być tak lewacki, jak tylko się da, ale tylko w sferach obyczajowych? Prowadza się z homosiami, walczy o prawa kobiet, pije i jara, jedzie po Kościele. Za to coś rzadko mówi w TV o gospodarce i reszcie 'spraw marginalnych'. No, czasem krzyknie coś w stylu 'zmniejszyć podatki, ulżyć przedsiębiorcom', ale niezbyt konkretnie to brzmi.
Od pewnego czasu rzadko zaglądam do mediów, mimo to jako-tako znam poglądy innych partii, nawet malutkich typu Korwin czy PJN, a o Palikocie nic. Może to mylne wrażenie, ale wydaje mi się, że facet chce ugrać jak najwięcej jedynie na swojej fajności.
Sir_Ace, masz rację, Palikot jest jednym wielkim skandalistą, ale biorąc pod uwagę, że PO i PIS będzie miało większość w Sejmie, jeśli Palikot dostanie się do Sejmu, to będzie swoistym dynamitem podłożonym pod tyłki Kaczyńskiego i Tuska. Nie wyobrażam sobie, aby Palikot nie wykorzystał okazji i bardzo umilił tym panom życie. Szczególnie Tuskowi. Wolę wybrać go, niż nic nie robiącego Tuska czy też
Kaczyńskiego, którego w ogóle już nie trawię. Napieralski? Plecie same farmazony. To już wolałbym Olejniczaka na jego miejsce. Reszta z Pawlakiem na czele może wyjechać na taczce z Sejmu i już nigdy nie wracać.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A nie wydaje wam się, że Palikot próbuje być tak lewacki, jak tylko się da, ale tylko w sferach obyczajowych? Prowadza się z homosiami, walczy o prawa kobiet, pije i jara, jedzie po Kościele. Za to coś rzadko mówi w TV o gospodarce i reszcie 'spraw marginalnych'. No, czasem krzyknie coś w stylu 'zmniejszyć podatki, ulżyć przedsiębiorcom', ale niezbyt konkretnie to brzmi....
I bardzo dobrze, zawsze uważałem, że dla rozwoju gospodarki najgorsi są politycy.
Hmm ktos pisal wczesniej o studentach glosujacych na pis, ostatnio prowadzili sondaze na uczelniach u mnie w miescie i okolicach i ponad 38% glosowalo na Palikota a ~31% na pis... Gdzies mi sie obilo o uszy ze Palikot chce tez opodatkowac kosciol, co jest dobrym pomyslem.
Gdzies mi sie obilo o uszy ze Palikot chce tez opodatkowac kosciol, co jest dobrym pomyslem.
Chcieć może, ale nie przejdzie, to aż druga partia w Polsce, która o tym myślała, w naszym kraju trzeba się liczyć z falą protestów, oraz rozruchów po wejściu w życie takiej ustawy...
Kto będzie rządził? PoPiSy, ale głos na jakiegoś Palikota to dobra sprawa, przeciwko wszechpotężnemu kościołowi, robi burdel, więc można się pośmiać, a na dodatek ma gdzieś pieniądze z diet poselskich, sam się dorobił i nie musi żyć na koszt obywateli (z tego co wiem jeden z dwóch takich w polskim parlamencie, ale to informacje zasłyszane).
Swoją drogą u was w kościołach również nawoływano do głosowania na PiSiaczki? (List pasterski + frywolne dodatki od pasterza, trzymającego pieczę nad stadem swych owieczek).
________________________________________________________________________________________________
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
________________________________________________________________________________________________
Debata z Palikotem w Polsacie/TVP:
http://www.youtube.com/watch?v=QAOVGA74V4c
Jeśli komuś nie przeszkadzają jego typowo lewe poglądy, to nawet się można po tym do niego przekonać. Na mnie wywarło wrażenie jego opanowanie i spokój z jakim odpowiadał na pytania. Ja bym tą prowadzącą przeciągnął za włosy po podłodze... obejrzyjcie choć pierwszą część, to zrozumiecie
Albo, po prostu, przytoczę komentarze:
" Nie wiem jak ona się nazywa, ale ja bym jej nie powierzył zadania wykopania rowu w poboczu, bo na to jest o wiele za głupia."
"Jestem zażenowany poziomem prowadzenia dyskusji przez Panią Sakowską, (...)ciągłe przeszkadzanie w wypowiedziach, lekceważące uwagi i .............CZERWONE PAZNOKCIE"
"Ja bym tą dwójkę baranów, a w zasadzie barana i kozę nagrodził liściem w łeb, albo nawet i solidnym kopem w dupę."