Nie jesteś zalogowany.
A czego się spodziewałeś? acp to skrót od "Anime i Centurie Pokemonów" przecie -_-
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Na ansi jest lepsza "dyskusja" o tym
Trolling is an art and is a synonym for Ansi. :/
Tu Qashqai
Noł łej, sis. :/ Liczę i liczę - a muszę przyznać, że nogą z matematyki raczej nie jestem - i jakoś moje obliczenia znaczące się różnią od twoich.
Jeżeli analfabeci mają kształtować język polski, to normalnie brak mi słów.
kiedyś w języku polskim oprócz liczby pojedynczej i mnogiej była liczba podwójna, ciekawe co się z nią stało (pewnie ówczesne pokemony i analfabeci jej nie używali imo) ?
Niektóre rzeczowniki (np. oczy, uszy, ręce) oraz liczebnik dwa do dziś zachowały kilka form liczby podwójnej, rozumianej jako formy liczby mnogiej (oczy, uszy) albo nawet liczby pojedynczej (np. w ręku pierwotnie znaczyło w dwóch rękach). Liczba podwójna rzeczownika przetrwała bez zmian w przysłowiu Mądrej głowie dość dwie słowie – słowie to właśnie podwójna liczba wyrazu słowo.
I co, teraz będziecie mi tutaj wypisywać wszystkie archaizmy?
Chcecie mi wmówić, że błąd nie jest błędem, bo kiedyś tam będzie poprawną formą?
I co, teraz będziecie mi tutaj wypisywać wszystkie archaizmy?
Chcecie mi wmówić, że błąd nie jest błędem, bo kiedyś tam będzie poprawną formą?
Nie, chcemy ci powiedzieć, że 90% (nie, nie przesadzam, nawet głupie słowo "iść" kiedyś było błędem) obecnego języka, którego tak zaciekle bronisz, to nic innego jak suma błędów wcześniejszych pokoleń (z czego ortofaszyści nawet sobie sprawy nie zdają). Zasady masz znać, wiedzieć, skąd się co bierze też, ale ortofaszyzm lepiej sobie wsadzić do kieszeni.
edit down:
to już nie jest dorama na 25 stron, to jest dorama na 20 stron i offtop na 5 stron.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-09-30 18:05:15)
Ty dulowaty userze!
Dorama, temat, 25, stron
cdn.
Ostatnio edytowany przez Maryskowo (2011-09-30 18:04:11)
Błąd to błąd. Ktoś zrobi, to można mu wytknąć, tyle.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Błąd to błąd. Ktoś zrobi, to można mu wytknąć, tyle.
Widzę przed tobą świetlaną przyszłość.
Nasz off-top utrzymuje ten zgniły temat przy życiu, biedni obrońcy skanlatorów nie mają już odwagi w nim pisać. Why?
Właściwie to dlaczego 'skanlatorów', jak oni tych mang nie skanują nawet...
Ostatnio edytowany przez bodzio (2011-09-30 20:46:33)
Właściwie to dlaczego 'skanlatorów', jak oni tych mang nie skanują nawet...
Pytanie za sto punktów? xD
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
bodzio napisał:Właściwie to dlaczego 'skanlatorów', jak oni tych mang nie skanują nawet...
Pytanie za sto punktów? xD
Za kieliszek chleba.
Ja ortofaszystą? Dobre sobie xD.
Bo to nie skanlatorzy, tylko twórcy mang ^^.
Uprzedziłeś mnie, ja to chciałem napisać ;F
A co do Unii powinni zmienić nazwę na coś takiego:
W ogóle jeśli oni tacy pokrzywdzeni dlaczego nie zrobią strajku pod sejmem :<
Dobrze by było jeszcze jakiś marsz "Marsz Unii Grup Skanlacyjnych/Tworzących Mange" ulicami miast tak by społeczeństwo się dowiedziało o tym problemie. Ogólnie może jeszcze przy następnych wyborach wystartują bo teraz chyba za późno by zarejestrować partie do wyborów ^^
blablabab ;F
Tak gwoli ścisłości to oni jej nie tworzą więc nazwę powinni zmienić na:
Ty tak na poważnie?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A co się spodziewasz od osoby, której przeszkadza to, że główny w animu nosi okulary?
Tak gwoli ścisłości to zapomniałeś dodać z jakiego języka na jaki tłumaczą.
Tak gwoli ścisłości to... WTF?!
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Aurius
jap-->ang--> pol , ale zależy od grup bo mogą iść na skróty i tylko tłumaczyć tylko ang--> pol
Ostatnio edytowany przez max-kun (2011-10-01 19:05:55)