Nie jesteś zalogowany.
Nigdy bym nie pomyślał, że ansi jest bardziej popularne niż manga-lib. Sorki za wprowadzenie w błąd.
Macie moje dzieci wycenę tutaj z serwisu spoza polski i powiem tyle tymi wycenami można się podetrzeć każda jest nie miarodajna. I skończcie pierdzielić nie na temat dzieci kochane która strona ma więcej wejść.
Wam to chyba po razie by się przydało dostać i byście się nie przekomarzali która trzepie większy hajs.
Przecież o to wam w tym bzdurnym temacie nie chodzi.
W tym temacie o nic nie chodzi. My tu sobie lulzy urządzamy, śmiejemy się ze spinających się gości. Teraz np. ty dostarczasz nam pożywki.
[edit]
Cieszę się, że się cieszysz, że się z ciebie śmiejemy.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-09-21 17:09:51)
W tym temacie o nic nie chodzi. My tu sobie lulzy urządzamy, śmiejemy się ze spinających się gości. Teraz np. ty dostarczasz nam pożywki.
I to swiadczy o poziomie wybitnosći dyskusji która niby na forum ansi jest.
Ale chyba wiesz, że swoją osobą obniżasz tę "wybitność" jeszcze bardziej? A poza tym ogranicz emotki.
Ostatnio edytowany przez arystar (2011-09-21 17:10:29)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Sir_Ace napisał:W tym temacie o nic nie chodzi. My tu sobie lulzy urządzamy, śmiejemy się ze spinających się gości. Teraz np. ty dostarczasz nam pożywki.
Ostatnio Tai_ wykorzystał obrazek, który także teraz idealnie pasuje.
rikuo napisał:Sir_Ace napisał:W tym temacie o nic nie chodzi. My tu sobie lulzy urządzamy, śmiejemy się ze spinających się gości. Teraz np. ty dostarczasz nam pożywki.
Ostatnio Tai_ wykorzystał obrazek, który także teraz idealnie pasuje.
Lord Crane sam jesteś opóźniony (psychicznie chory) i publicznie mnie nie musisz obrażać . Łamiesz regulamin.
Miła chociaż faszystkę masz w avku. I nie będę się z zniżać do twojego poziomu.
Pierwszy raz widzę pojazd po kimś, pisząc na temat czyjegoś avatara
Słowniczek do łapki, tłumaczymy sobie zdanie z obrazka, a dopiero później wysuwamy oskarżenia (podpowiedź: występuje w nim takie coś jak idiom).
Podoba mi się ten najazd. Jest Biblia, są faszyści. Takiej zabawy nie było tutaj od dawna.
Ostatnio edytowany przez Aurius (2011-09-21 19:03:27)
Aż się wypowiem. Pewnie jedna i druga strona ma swoje racje, być może jedna mniejsze, a inna większe, ale to co mnie jak zawsze wkurza w takich tematach, to zasłanianie się ideą od "fanów dla fanów". Jakby wam tak na tym zależało, to jedyne o co byście walczyli, to jakość waszych prac (która z tego co patrzyłem jest zachowana). Ktoś kto robi dla fanów miałby gdzieś creditsy i to, że dodali to na stronę xy z wodnym znakiem. Wychodzi, że przynajmniej w części robicie to dla... sam nie wiem, pochwały?, swojego ego? (bo fajnie być skanlatorem/tłumaczem/wstaw sobie co chcesz) Cały strajk (już odcinając się od jego formy, sensu i czy coś w ogóle zdziała) przeczy waszym górnolotnym stwierdzeniom. Wychodzi, że przynajmniej w części jest dla (ulubione wyrażenie ansi) e-penisa i "by nie pozwolić złodziejowi zarobić" (znowu zapominając, że złodziejem jest najprawdopodobniej każdy kto to czyta, a "zarobki" nie istnieją lub w najlepszym wypadku są duuuuużo zawyżone i wynoszą grosze - na bochenek chleba dziennie może starczy). Pora spojrzeć prawdzie w oczy.
W sumie temat do popisania z nudów i do poobrażania kogo się da, ale co tam xd
PS. @Rikuo :facepalm: trolololo mod on. Tylko szkoda, że [pewnej stronie] też wstyd robisz przy okazji. xd
Edit: Dodajcie emotke na facepalma bo się często przydaje hehehe...
Ostatnio edytowany przez Urizithar (2011-09-21 20:44:43)
Nawet jeśli manga-lib zarabia, to nikt oprócz właściciela nie wie ile i ile z tego idzie na opłatę serwera, więc dyskutować na ten temat nie ma za bardzo sensu.
Swoją drogą, do zdjęć na manga-lib jest dodawany ten pasek na dole. Wydaje mi się, że to po to, by nie kopiowano stamtąd rozdziałów na centrum-mangi. Raz widziałem, jak ktoś umieścił na tej stronie takie właśnie rozdziały z reklamą na dole.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Ostatnio edytowany przez rikuo (2011-09-21 22:20:18)
Parę postów wyżej ktoś wspominał, ze na tym forum, oczekuje się od ludzi minimum kultury i uprasza się zachowanie obelg dla siebie
Ostatnio edytowany przez Hidu (2011-09-21 21:37:35)
Wróć, rikuo do tej piaskownicy, z której wylazłeś.
Zapewne ostały się tam jakieś niezbadane rejony, które warto by przekopać. ^^'
Będzie to dla ciebie o wiele bardziej ciekawsze i pożyteczne, niż dyskusja z ludźmi z ANSI.
Ani nic mądrego nie wnosisz, ani poprawnością nie powalasz. Przez co niepotzebnie utrudniasz i sobie, i innym. xd
Ps:
W zasadzie większość wątpliwości zostało już rozwianych. Temat został chyba wyczerpany.
Najwyraźniej nikt nic nowego już nie skrobnie, temat bez bólu można zamknąć, "trolle" również nakarmione.
Ostatnio edytowany przez Rein (2011-09-21 22:30:30)
A! Przez to całe flejmowanie zapomniałem o najważniejszym.
Szanowni Skalatorzy.
Dziekuje bardzo za powiadomienie mnie o stronie manga-lib. O ile do teraz pobieralem poslusznie rozdzialy do
czytania programem, to teraz, dzieki szerokiej kampani informacyjnej, prowadzonej przez Was, przerzucam sie na czytnik
manga-lib.
Do zobaczenia po strajku, qwig
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
coellus; Kalayit tak jak mówisz część korzysta z darmowych hostów, przez to mogą nic nie mieć z tych reklam, często jest tak właśnie z nimi (darmowymi), że w zamian, że nie musisz nic płacić za stronę właściciel ma prawo wsadzić ci reklamy i cała kasa ląduje u niego. Dlaczego SU zmieniało dość szybko swój pierwotny adres (darmowy)? Ponieważ jak szef grupy twierdził: "Serwer nie jest orłem, a ja już woli płacić trochę za stronę niż mieć gdzie się da reklamy - nawet na forum, co wkurza, przeszkadza z korzystania z niego i tworzy wizerunek, że chodzi nam jedynie o kasę).
Poza tym osobiście uważam, że takie strajki są bez sensu i nic nie dadzą - jeśli "Manga lib" kosi takie kokosy to prędzej wszystkie strony tłumaczące mangę padną niż oni - m-b ma pewnie opłacone rok z góry bo tak się bardziej zazwyczaj opłaca, a jak ją rzekomo stać to czemu by nie miała tego zrobi. To po pierwsze, a po drugie nawet jeśli nie będzie nowych cheaperów to i tam zapewne wiele nie stracą -> zarobią choćby na samych odwiedzinach sprawdzających czy nowy odcinek wreszcie się pojawił bądź też ludzie będą oglądać jakieś inne mangi w myśl zasady "nie ma mojej ulubionej rzeczy więc co mi szkodzi przejrzeć "to" - I tak mam chwilę wolnego czas".
Do tego zawsze znajdą się ludzie którzy jak zobaczą, że mangi nie wychodzą to albo będą robić swoje tłumaczenia aby chociaż coś było, albo też wpadną na pomysł "aha, ciekawe czyli zwolniło się miejsce w temacie xxx mangi więc może by tak założyć własną stronę z moimi tłumaczeniami tej mangi? (warunek manga jest dość popularna)".
[sarkazm on]
Ps. Niedługo mamy spodziewać się jako jedyną formę dostępnych mang fan-pl -> "Jako paczek z mangami na hasło + wirusem który jeśli będzie podejrzewał, że umieściliśmy ją na m-l bądź inną stronę będzie formatował nam twardziela i donosił o tym fakcie (wysłania mangi na np. m-l) na policję??"
[sarkazm off]
Takie narzekania/strajki bardzo przypominają pewien "genialny" pomysł dodawania zamulaczy w tłumaczeniach odcinków anime aby uprzykrzyć życie stronom z "anime online".
Szanowni Skalatorzy.
Dziekuje bardzo za powiadomienie mnie o stronie manga-lib. O ile do teraz pobieralem poslusznie rozdzialy do
czytania programem, to teraz, dzieki szerokiej kampani informacyjnej, prowadzonej przez Was, przerzucam sie na czytnik
manga-lib.
Do zobaczenia po strajku, qwig
6/10
I znowu będzie, że ansi jest ble
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"