Nie jesteś zalogowany.
Tytuł: Kamisama no Memo-chou
Gatunek: Seinen, kryminał
Typ: Seria TV
Rok: 2011
Narumi jest cichym, acz niepozbawionym charakterku licealistą. Niedawno wraz z matką przeprowadził się do Tokio, aby uczęszczać tam do szkoły. Pewnego dnia gubiąc drogę, znajduje się przed hotelem, z którego okna wyskakuje dziewczyna. Sytuacja ta sprawia, że poznaje grupkę zakręconych NEET-ów z bystrą dziewczynką detektywem na czele. Czy uda im się rozwiązać zagadkę? I jak w takiej bandzie odnajdzie się cichy Narumi?
Link do projektu: http://animegarden.eworks.pl/projects/show/id:101
Zapowiada się ciekawe anime więc cieszę się, że to Wy je tłumaczycie Szkoda tylko, że nie przetłumaczyliście większości maili.
Maile pominęłam, bo pojawiały się tak szybko, że nie dałoby się ich przeczytać, a ich treść nie miała znaczenia dla fabuły czy dopełnienia postaci. Odcinek drugi jest aktualnie w pierwszej korekcie (:
Widzę, że anime bardzo ładne wizualnie i świetna ta główna bohaterka.
Może być ciekawe bo bardzo lubię detektywistyczne anime.
No z mailami jest ten problem, że zazwyczaj za szybko znikają i mało co nam mówią. Tłumaczyć wszystkie to tak, jakby wrzucać tłumaczenie do każdego kanji, które mignęło na jakiejś tabliczce
która wersja jest "ładniejsza"- EveTaku, UTW, zero-raws czy leopard-raws?
która wersja jest "ładniejsza"- EveTaku, UTW, zero-raws czy leopard-raws?
Raws-4u
Dla wszystkich zniecierpliwionych informacja: odcinek drugi jest w drugiej korekcie, gdyż damtrix musiał wybyć i nieco to opóźniło sprawę. Odrobinę cierpliwości (; Odcinek trzeci lada moment leci do pierwszej korekty.
Kiedy można spodziewać się napisów do 2 i 3 odcinka?
oto jest pytanie... xD
No właśnie czekamy, ale jak na razie napisów nie ma.
Napisy będą, kiedy damtrix wróci z wyjazdu, a kiedy to dokładnie nastąpi - nie mam pojęcia.
Jak tam prace nad dalszymi przygodami Ogrodniczka? Pewnie nie ja jeden czekam, z niecierpliwością, na kolejne napisy
Przepraszam, ale przetrzymuję napisy do odcinka #7. We wtorek zajmę się korektą, dziś jestem po robocie, a czekam jeszcze na mieście na inwentaryzację. >.< A jutro też zapieprzam i poczynam przygotowania do przeprowadzki. Jeszcze odrobinę cierpliwości.
Uszy do góry!
Oj! Ureshi! Ureshi! Już się bałem, że Notatnik i Ogrodniczka przytkało, a to super serial sensacyjny, chyba lepszy od niego jedynie Black Lagoon.