#101 2011-05-25 22:22:49

Subarashi
Użytkownik

Odp: "Zarabianie" na fansubach, czyli o anime online pod innym kątem

Ohana też nie lubi anime online i tego, że bodziowi kradną napisy:

Pokaż spoiler
image054eh.jpg

flzQwEU.jpg

#102 2011-05-25 22:24:25

Oberleutnant
Użytkownik

Miałem dwóch wujków i kilku znajomych, których mówiło się Bodzio, jednakże każdy z nich na imię miał Bogdan (Bohdan). A tak dla żartu napisałem, bo jakoś dostojniej brzmi - Bogusław, Bogusławie.

Jeśli nie masz na imię Bogdan i nie wymyśliłeś z powietrza tego nicku, to już naprawdę nie wiem, jak może brzmieć twoje tajemnicze imię. Ale kupię "Światło Księżyca" i się, do diabła, dowiem.

#103 2011-05-25 22:32:45

bodzio
Użytkownik

Oberleutnant napisał:

Miałem dwóch wujków i kilku znajomych, których mówiło się Bodzio, jednakże każdy z nich na imię miał Bogdan (Bohdan). A tak dla żartu napisałem, bo jakoś dostojniej brzmi - Bogusław, Bogusławie.

Jeśli nie masz na imię Bogdan i nie wymyśliłeś z powietrza tego nicku, to już naprawdę nie wiem, jak może brzmieć twoje tajemnicze imię. Ale kupię "Światło Księżyca" i się, do diabła, dowiem.

Imię staropolskie, na B, pochodna od Bogusława (stąd też i nick), ale to zupełnie odrębne imię xD
Hm, dostojny troll, nieźle.  smile_lol

Ohana by ich szybko załatwiła tym sierpem xD

wladza1.png

#104 2011-05-25 22:36:08

kozmen
Użytkownik

Anime online to zło w czystej postaci, gdyż (tutaj uogólniam):
1) Video jest do bani.
2) Dźwięk jest do bani.
3) Buforowanie jest do bani.
4) Zazwyczaj jest ogromna ilość reklam.
5) Nie wrzucają odcinków regularnie, nawet jeśli jest tłumaczenie.

Powiem tak nie robie w FullHD bo nie wiem czy to wogule na FB przejdzie ale reszte robie w HD(720p) i regularnie jesli napisy od tego autora co zawsze biora wyjdo max dzien pozniej, reklam u siebie nie mam co prawda na mojej 'podstronce' jest ale to tylko od wlasciciela serwera...

Ostatnio edytowany przez kozmen (2011-05-25 22:38:11)

#105 2011-05-25 22:38:47

Oberleutnant
Użytkownik

Bogumił.

Byś chociaż kraj, w którym aktualnie mieszkasz, napisał wielką literą, co? Bo widzisz akurat nazwy krajów (i nie tylko) piszemy wielką literą. W ogóle z jakiej jesteś strony online, kozmen?

A online i tak jest nic niewarte, a każde 720p na streamie będzie gorsze i brzydsze od tego "w pliku", to logiczne. A owe "HD" na tego typu stronach, to zazwyczaj jest tylko z nazwy, co mądrzejsi piszą jedynie HQ.

Ostatnio edytowany przez Oberleutnant (2011-05-25 22:42:51)

#106 2011-05-25 22:43:46

kozmen
Użytkownik

Oberleutnant napisał:

Bogumił.
A online i tak jest nic niewarte, a każde 720p na streamie będzie gorsze i brzydsze od tego "w pliku", to logiczne.

Tego nie kwestjonuje staram sie robic zeby mialo jak najlepsza jakos.. Jest duzo urzytkownikow ktorzym sie nie chce sciagac i wola obejrzec online... jakby nikt nie ogladal to by nikt nie upal..

#107 2011-05-26 05:52:31

bodzio
Użytkownik

Oberleutnant napisał:

Bogumił.

Byś chociaż kraj, w którym aktualnie mieszkasz, napisał wielką literą, co? Bo widzisz akurat nazwy krajów (i nie tylko) piszemy wielką literą. W ogóle z jakiej jesteś strony online, kozmen?

A online i tak jest nic niewarte, a każde 720p na streamie będzie gorsze i brzydsze od tego "w pliku", to logiczne. A owe "HD" na tego typu stronach, to zazwyczaj jest tylko z nazwy, co mądrzejsi piszą jedynie HQ.

rotfl
Zgaduj dalej.

Tych mądrych za dużo nie ma...

wladza1.png

#108 2011-05-26 10:09:04

tornadoretkinia
Użytkownik

Zostaje jeszcze Bolesław.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

crwr1.jpg

dobre, lepsze, radzieckie!

#109 2011-05-26 10:16:06

Sado
Użytkownik

Podobne imiona: Bogdał, Bogdaj, Bogdasz, Bogdan, Bohdan, Bogudar, Boguchwał, Bogumił, Bogumysław, Bogurad, Bogusąd, Bogwiedz.

Bogusąd... lol.

Ostatnio edytowany przez Sado (2011-05-26 10:16:29)

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#110 2011-05-26 10:16:27

ksenoform
Użytkownik

#111 2011-05-26 10:40:34

Wakabayashi
Użytkownik

bodzio napisał:

Chciałem wrzucać napisy do pewnej serii na bieżąco (Hanasaku Iroha), oczywiście trafiło to na strony online, dlatego nie mogę się zdecydować, co lepiej:
- dodawać tylko hardki, co jednak nie znaczy, że ktoś ich nie wrzuci... (obecnie napisy są do 8 epka włącznie, hardy stoją na 2.)
- porzucić serię na jakiś czas, poczekać, aż ktoś inny ją skończy i tamto tłumaczenie trafi na stream?
- zbunkrować się xD

Wiem jedno - jak się już zabrałeś za napisy, to ich nie porzucaj, bo to nie ładnie jezor. Jak Cię tak bardzo to wkurza, to faktycznie, może warto postawić na hardki. No i idź za radą Oberleutnanta i zrób ztrollowane napisy, z jakimiś bezsensami i głupimi tekstami gdzieś w środku. Wrzuć jako normalne, daj cynk na forum i niech kreskówkowicze się trochę powkurzają. Tyle Twojego, bo co innego można z tym zrobić?

@edit. Apropo imienia, to te pasuje jak ulał:
Bodzęta, pisane Bodzanta - staropolskie imię męskie. Być może spieszczenie od imion typu Bodzepor...  rotfl

Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2011-05-26 10:43:00)

#112 2011-05-26 10:41:52

slymsc
Użytkownik

bodzio napisał:
Oberleutnant napisał:

Swoją drogą, jak dobrze pamiętam, to coś "kombinowałeś" z napisami do drugiego sezonu, gdy Anime-Gate upadło, czyż nie, Bogusławie?

Próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie - kto mi zmienił imię i postępnie wmówił ludziom, że jest właśnie takie... Od kogo się zaczęło?   wow Kto wmymyślił Bogusława? No kto?  los

Ojtam, ojtam! Raz człowiekowi wypuściło się złe imię i plota poszła. jezor

Podpowiem, zaczyna się na Bo...

Pokaż spoiler
ale nie Bogurodzica  hehe

A wracając do tematu - na kur... nic nie poradzisz. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał uszczęśliwiać na siłę by online, pieprząc przy okazji wszystko to, co włożyłeś do w swego suba. Każdy ma swój sposób na powiększanie e-penisa czy e-łechtaki. Najlepiej przyczaj się i wydaj od razu całą serię. Ci, którym zależy na szybkości polecą na byle chłam, reszta zaciśnie zęby i poczeka na coś lepszego. Szkoda nerwów.
No chyba że aż tak ci zależy na ilości podbić czy ściągnięć.

Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

#113 2011-05-26 13:10:13

Sacredus
Użytkownik

Pytanie czy będzie mu się wtedy chciało kończyć serię, bo dla przypomnienia mowa o Hanasaku Iroha, która ma mieć podobno 26ep. Co do anime online to nie się po prostu nimi nie przejmuj i rób dalej swoje. Pomysł sobie, że oglądają to w kijowej jakości i nie mają z tego żadnych wrażeń estetycznych i poprawi ci się humor. Ewentualnie zrób tego troll suba i ciesz się z czytania bluzgów w komentarzach na stronach z anime online.

ksenoform napisał:

Borzygniew? Nawet pasuje do ortofaszyzmu jezor (tak wiem, siedź cicho, bo Bodzio postawi na tobie przecinek)

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-05-26 13:11:00)

#114 2011-05-26 13:18:53

Prototype
Użytkownik

Ja bym wolał jak już, to ostatecznie softy, bo w przyszłości jak wejdzie wersja BD w FULL HD, to będzie kaszana, a na taką czekam smile_big. Online to online, ja nie trawie takiej jakości xD jak zobaczyłem becka całkiem nie dawano, tak dla sprawdzenia, czy coś się poprawia, a tu piksele jakby nagrywane starą komórka smile_big. Lepiej mają się nowe serie, ale to nie jest w żadnym razie jakość HD, jedyne co jest HD, to z nazwy 720 i to wszystko smile_big. Ale gdybyś jednak wybrał hardki, to miło by było jakbyś tam kiedyś mi wysłał napisy do prywatnego użytku smile_big

Ostatnio edytowany przez Prototype (2011-05-26 13:20:51)

#115 2011-05-26 15:54:28

funki27
Użytkownik

Bodzio, a może jest tak skoro ty tak kochasz pluć i mieszać z błotem online, istnieje grupa osób uwielbiająca cię wk... i specjalnie mimo próśb i gróźb wystawiająca twe tłumaczenia?

Z online raczej nie wygrasz i nie wygracie, próbowałeś prywatna dystrybucje przez irc, prywatnego torrenta i nic to nie dało.

slymsc napisał byś wydal od razu cala serie, ale czy będziesz mieć tyle samo zaparcia, by cichaczem ciułać powiedzmy te 24epy... raczej  nie, sam napisałeś kiedyś ze potrzebujesz kopa do zachęty. smile_big

Wydawać hardki czy softy... oto jest pytanie - nikomu nie dogodzisz.

Mała propozycja, skoro jest już na ansi temat 'co kto tłumaczy' dodaj info ze masz dany tytuł w planach, dla tych wtajemniczonych i normalnych co potrafią wyczekać na tłumaczenie od ulubionego autora bądź do ukończenia serii z oglądnięciem, będzie to informacja ze można się od ciebie tego spodziewać.

A teraz by spróbować zawalczyć z online wydaj co jakiś czas hardki po 3-4epy z dodatkowym ass, który będzie zawierał niewkodowane efekty - w ten sposób zadowolisz fanów swych hardków i tych od subów pod BD, a online rzuci się na speedsuby.

Jeśli rozpoczniesz wydawanie hardków z opóźnieniem względem emisji TV powiedzmy 3-5 tygodni, wątpię by ktoś  specjalnie czekał na ciebie, chyba ze naprawdę cie lubi smile_big

Ostatnio edytowany przez funki27 (2011-05-26 16:09:39)

#116 2011-05-26 16:09:45

Kensai
Użytkownik

Online można wyprzeć, ale tylko przy całkowitym przejściu z softów na "hardki" (chodzi mi zarówno o soft-muxy, jak i full hardki), jak to ma miejsce w innych krajach. Jak ktoś będzie miał do wyboru ściągnąć gotowy epek i buforować plik o tej samej wadze (bo mało któremu uploaderowi będzie się chciało przekodowywać całkowicie plik, żeby zmniejszyć wagę), to większość wybierze pewnie pierwszą opcję. Od softów może odstraszać to, że jest milion wydań angielskich / rawów, a synchro pasuje jedynie do kilku z nich. A w online / "hardku" wystarczy kilka kliknięć i koniec myślenia.

#117 2011-05-26 16:17:45

kozmen
Użytkownik

Oberleutnant napisał:

Bogumił.
W ogóle z jakiej jesteś strony online, kozmen?

Ja upam naAOI anime-online info
Wiez ze nie zmienia to mojego polozenia ale co do szybkosci napisow to biore je do danej serii zawsze od jednego autora nawet jesli
musze czekac , no chyba ze napisze ze porzucil serie... to pytam kogo innego...

Ostatnio edytowany przez kozmen (2011-05-26 17:04:41)

#118 2011-05-26 17:12:44

bodzio
Użytkownik

ksenoform napisał:

Nie ma go na tej liście  rotfl Nawet wikipedia wymięka.

wladza1.png

#119 2011-05-26 17:15:42

Foris
Użytkownik

Kensai napisał:

Jak ktoś będzie miał do wyboru ściągnąć gotowy epek i buforować plik o tej samej wadze (bo mało któremu uploaderowi będzie się chciało przekodowywać całkowicie plik, żeby zmniejszyć wagę),

Ale o czym ty gadasz przecież podczas uploadowania do serwisów online te serwisy same przekonwerterują tak że plik zajmuje nie np. 300MB a max 50MB, a Hardsuby tylko ułatwią prace uploaderom ponieważ nie będą musieli już ściągać samemu filmu i ewentualnie dopasowywać napisów tylko wrzucą hardsuba i po robocie. Pójście w hardsuby tylko by ułatwiło im robotę zamiast utrudnić :/

Ja mam nadzieję że Bodzio oleje serwisy online i dalej będzie wydawać swoje napisy.

#120 2011-05-26 17:34:30

qwig
Użytkownik

Sacredus napisał:

Borzygniew? Nawet pasuje do ortofaszyzmu jezor (tak wiem, siedź cicho, bo Bodzio postawi na tobie przecinek)

To straszne, jak teksty z #bodzio przychodzą na ansi...

A nick bodzio wziął się od Bon Jovi jezor

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

Stopka forum

© Animesub.info 2024