Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Ej no co jest? Nikt nie lubi Ulisesa ?
Ulises też był niezły, ale pamiętam go wybiurczo, bo leciał jakoś tak około 16, a wtedy zazwyczaj z chłopakami za piłką biegaliśmy ;D
Ulisesa w ogóle nie kojarzę. Ale Tajemnicze Złote Miasto było fajne
Była też taka bajka o dżinie z takiej śmiesznej lampy, ale co to za tytuł był to ja nie pamiętam. Nawet nie wiem, czy to made in Japan.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Dla mnie polonia to nowa stacja.[hehe]
Ja pamiętam z Telewizji Polskiej Załoge J. Czy jakoś tak się pisze.[kombinuje][cool]
A znaki rozpoznawsze to Formuła pierwsza na dziobie statku latajacego.
Ubranka ptakopodobne, czyli kaski z dziobem. Pelerynki jak skrzdełka.[madrala]
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-11 01:12:18)
Dla mnie polonia to nowa stacja.[hehe]
Ja pamiętam z Telewizji Polskiej Załoge J. Czy jakoś tak się pisze.[kombinuje][cool]
O to chodziło - "Wojna planet" Anidb.net? Ja tego nie pamiętam, choć gdzieś miałem kontakt (chyba też na poczciwej Polonii 1)
Mnóstwo tego wszytkiego było... Całe moje dziecińśtwo spędziłem przed telewizorem oglądając bajki , a teraz po tytułach w ogule nie kojarze , przynajmniej nie w całości ( Oprócz Królewny Śnieżki - wypasiona wersja z magicznymi barierami toporami i mieczami ). I mam takie pytanie : Generał Daimos - tam były takie skrzydlate ludki ? Jeśli tak , to ta bajka wypaczyła moje dzieciństwo , do dziś pamiętam jak jakieś uskrzydlonej pani za pomocą piły odcinano skrzydła ( to było ok 12 lat temu). A o czym był Ulises albo ten.. Gigi ?
Opis Ulisesa: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?s … rch=ulises
Jeszcze zapomnieliście o jednym anime: Yattodetta man... gostek miał kluczyk, panienka kłódeczkę i złączali to i przylatywal robot, potem jeszcze jakieś magiczne słowa i pojawiał się koń... w pewnym sensie podróbka yattamana... ale obejrzeć bylo milo:D
Teraz to już w ogóle Daimosa mi się chce Nie ma co, trza skądś go ściągnąć
Ja tez bardzo dobrze pamietam anime z Poloni 1 . Uwielbialam na to patrzec zawsze zasiadalam przed telewizorem razem z siostra hehe To byly czasy Pamietam ze Gigi gral w kosza chociaz byl strasznie niski a sily i energi dodawaly mu biale majteczki to byl ubaw, chcialoby sie to wszystko zobaczyc jeszcze raz
I ściąga ktoś?? Ja jak narazie ściągnąłem 1.70 MB
Tak sobie przypomniałem, że przecież parę lat temu z rana w TVN dawali stare anime takie jak "Filiputki" i "Hutch miodowe serce". Chyba do gimnazjum wtedy chodziłem, więc tak dawno to nie było. "Filiputki" nawet mi się podobały, co prawda do "Muminków" to lata świetlne, nie wspominając o "Tygrysiej masce", ale całkiem miłe anime, jeśli można użyć takiego określenia.[okej]
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-02-12 01:33:06)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
I mam takie pytanie : Generał Daimos - tam były takie skrzydlate ludki ? Jeśli tak , to ta bajka wypaczyła moje dzieciństwo , do dziś pamiętam jak jakieś uskrzydlonej pani za pomocą piły odcinano skrzydła ( to było ok 12 lat temu). A o czym był Ulises albo ten.. Gigi ?
Były "skrzydlate ludki" w Daimosie - anime tym przeokrutnym, biorąc pod uwagę oczekiwania ówczesnych polskich telewidzów (młodocianych, ale chyba nie tylko) względem kreskówek. Ulisses parę lat temu szedł na dolnośląskim Polsacie, to się chyba wtedy nazywało TV4 (dawno nie oglądałem telewizji). Były to przygody załogi statku kosmicznego nawiązujące do greckiej mitologii i nie tylko. Gigi był o koszykarzu-kurduplu.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-02-12 01:51:37)
posiadam prawie wszytskie odcinki daimosa brakuje kilku chcialem dorzucic jej do paczek z anmie by MBell ale z racji tego ze jest to nie pelna seria MBell sie nie zgodzil. Jesli ktos ma brakujace odcinki to z checia sie wymienie, jak uzbieram cala serie to zrobie paczke i puszcze poprzez Mbela
oto lista odcinkow ktore posiadam i ktorych mi brakuje:
- Daimos TVRip 1-10, 13-24, 26, 29-44 (brakuje odcinków 11,12,25,27,28)
07-audio wloskie, 41-audio japońskie, Reszta polski lektor.
pliki w avi: 1,2,3,4,7,8,9,10,13,14,15,16,17,18,19,21,22,23,24,33,41
pliki w ogm: 20,26,29,30,31,32,34,35,36,37,38,39,40,42,43,44
pliki w mkv: 5,6
Calosc miesci sie na 2 plytkach DVD
Pozdrawiam Bless/Heater
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna