Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Jeśli będziesz używać komputera tylko w domu, to polecam stacjonarny (za takie same pieniądze dostaniesz naprawdę dużo lepszy sprzęt). Ale jeśli koniecznie musi to być laptop, to za nic nie kupuj Atoma. Jest on przeznaczony głównie do pracy poza domem/biurem i za jego ceną nie stoją osiągi, ale wygoda i komfort użytkowania np na uczelni. Nie dość, że ma stosunkowo słaby procesor, to jeszcze jego karta graficzna w tańszych modelach jest obcięta do kompletnego minimum.
Też się zbieram do kupna laptopa, i przy poszukiwaniach wpadłem na coś takiego: http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tf … t4200.aspx
Myślę, że całkiem przyzwoita cena oraz sprzęt. Spokojnie pójdą na nim pliki video HD, oraz wszystkie programy użytkowe (myślę, że większość gier też powinna chodzić bez zarzutów). Osobiście jednak zrezygnowałem z tego modelu, i zamierzam kupić: http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tf … _15_4.aspx w Media Markt - Vobis ma przerąbany system ratalny, i wyszło mi że jak wezmę tego pierwszego w Vobisie na 2 lata, to zapłacę ostatecznie tyle samo co za ten drugi w MM (raty 0%, a cena taka sama jak w Vobisie - problem jest taki, że nie mają na stanie modelu 22W i nie mają w planach go sprowadzać).
nie siedze w lapkach ale poszukam ci Stacjonarny to złożysz sobie potwora za 3000zł czy tam 2500zł
na allegro kupisz taniej sprzet czyli lepszy możesz mieć za tą samą kasę są Hurtownie
MSI EX620-008PL 2500zł na komputroniku
DELL Studio 1555 T4200 / ATI4570 / 250GB 2.500zł komputronic
jak bede szukal sam lapka to napewno sie zainteresuje
Podczepiam się pod ten temat, bo nie chcę zakładać nowego. Przymierzam się do kupna lapa, dzisiaj w gazetce, znalazłem takie oto COŚ. Ma jeszcze możliwość upgradu do Windowsa 7. Co myślicie?
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Ja tam czekam na to:
http://www.nvidia.pl/object/io_1243402808003.html
Neetbook na którym pójdą 1080p
Neetbook na którym pójdą 1080p
Nie, żebym się chwalił, ale na moim dwuletnim Compalu też chodzą (choć czasem, raz czy dwa na film, obraz lekko zatnie)...
Na moim półtorarocznym Compalu też chodzą full HD bez problemowo (karta 8600 GT robi swoje), ale mi chodziło bardziej o miniaturyzacje. Ten laptop do którego dałem linka będzie miał 10" ekran! Malutki, poręczny, można w podróż zabrać, a przy okazji też podłączyć pod większy ekran (np. w moim przypadku telewizor 50") i cieszyć się świetnym obrazem.
Malutkie lapciaczki mają sens tylko wtedy, gdy pod ręką mamy coś większego (pudlaka albo większego lapciaka). Na podróż czy nudny wykład złote to to jest, ale żeby non stop na tym pracować... Ale że jako biednego studenta nie stać mnie na dwa kompy, zostaje mi jedynie przytulić z uczuciem mojego 15,4 skarbeńka
Z resztą oglądanie fullHD na 10" (nawet w pociągu) to jakaś perwersja
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2009-09-04 17:40:04)
Podepnę się pod temat.
Ludzie spotkało mnie wielkie nieszczęście mój towarzysz i zarazem przyjaciel pożegnał się z życiem. W skrócie nie wiedziałem że netbooki tak efektywnie się palą. <przestroga dla pijących przy ognisku>
Dlatego czeka mnie kupno nowego netbook'a lub czegoś innego przenośnego. Sporo tu speców wiec liczę na pomoc.
Szukam czegoś do 1500zł
Co odpali anime w znośnej jakości
odpalę na tym gry pokroju Baldur's Gate i innych kultowych dinozaurów.
Jako ze ma służyć i do pracy musi obsługiwać typowe aplikacje biurowe.
Marzeniem by było jak by bateria wytrzymała dwa seanse filmowe.
Z mniejszych 10" maszynek myślałem nad jakimś MSI U135DX, a z większych tak ok. 15" o Asus K52N < ale pewnie bateria pada zaraz po wyjściu z domu>
I tak koniec ostatnio jest tez wysyp tabletów i parametry mają niemal identyczne jak netbooki warto się ni mi zainteresować?
Zgrzyt za 1500 dostaniesz już nowego Asusa 1215N jest na dwurdzeniowym atomie 1.8Ghz w tej cenie 2Gb ramu, dysk 250Gb, grafika to Ion2 czyli gt218 i ma 12' ekran, producent podaje że bateria trzyma 6-7h ale przy używaniu wifi, video spokojnie 4-4,5h trzyma.
Nie dość że odpalisz video hd i full hd a do tego pograsz w coś.
Po niedzieli powinienem mieć swój egzemplarz tyle że z 4gb ramu. To mogę zdać relacje więc jak co pw albo tutaj.
Jak kogoś to interesuje mam Asusa 1215N już od tygodnia.
Sprawuje się świetnie.
Można wygodnie pracować, touchpad też jest bardzo dobry jak na netbooki.
Anime w HD chodzą płynie [wystarczy w Media Player Classicu właczyć w filtrach wsparcie sprzętowe DVXA, wtedy program używa tylko grafiki ION Geforce]
Śmiało można grać w takie gry jak Counter Strike, Silkroad, różne mangowe pierdółki i co kto woli [głównie na pecetach nie grywam ale u mnie głownie są takie gry jak: Magical Battle Arena, CS 1.6, Portal, Silkroad]
Używam na wykładach i w terenie.
Programuje na nim, pisze.
Krótko mówiąc jest to dobry netbook i to bardzo w przyzwoitej cenie.
Polecam sklep X-kom
Strony Poprzednia 1 2