#1 2005-11-01 00:40:08

constans73
Użytkownik

Japońska kultura bycia.

Moim osobistym zdaniem Japończycy są naprawde niesamowici. Umią przyjąc zachodnią kulture i wybrać sobie to co dobre. No i pzekształcają jej elementy w swuj niepowtarzalny sposób. Powiedziałbym z wdziękiem.
Zauwarzyłem to przy oglądaniu anime i nie anime.
A jeśli chodzi o eksponowanie uczuć przez Japończyków. To osobiści mi się to podoba w odróżnieeniu o bezwyrazowych twarzy zachodu.
Podoba mi się to
pic011.jpg

#2 2005-11-01 00:47:00

B4RT3K
Użytkownik

Odp: Japońska kultura bycia.

Po za tym większość z nich jest bardzo, ale to bardzo miła. Dużo japonek ponadto jest bardzo ładnych (zależy od gustu ). Aż chce się tam mieszkać. Takie jest moje zdanie.:P

#3 2005-11-01 04:52:10

Kilgur
Użytkownik

ah slyszalem opinie ludzi ktorzy miekszkali w Japoni i nie jest to tak do konca fajne miejsce do zycia, ale z drugiej strony kazdy ma swoje podejscie do zycia, i co jednemu pasuje drugiemu nie smile_big

ara ara...

#4 2005-11-01 06:51:03

Sir Mavins
Użytkownik

Ładna jest.
Choc znam ładniejsze...

#5 2005-11-01 10:33:25

Zabuzasan
Użytkownik

A ja ostatnio byłem na wycieczce w Pradze i tam widziałem mnsutwo japończyków aż sam sie ździwiłem z kąd ich tyle jezor jeśli chodzi o kolesi to wszyscy są do siebie podobni a dziewczyny....widziałem wiele ładnych oczkod ale trafilo się też kilka twarzowców smile_big .
AA i jeszcze coś wszystkie młode japonki były badzwo fajnie ubrane ale jak zobaczyłem jakaś babke (japonke) po 40 to każda miała dres....co jest grane ? ojej

Zabuzasan.jpg

#6 2005-11-01 10:46:40

Smoczek
Użytkownik

Japonki są ładne - to fakt (przynajmniej mi się podobają), za to dziewczyny ktre znam nie przepadają za Japonczykami.
Czemu? Bo faceci lubią niższe kobiety, ale kobiety nie za bardzo lubią niższych facetw ^^.
Co do samej kultury... bardzo mi się podoba, nie tylko manga i anime, ale i pozostałe aspekty... czuć z daleka, że jest ona poprostu inna, fascynująca.... niestety jednak faktem jest, że Japonia nie jest miejsce w ktrym można byłoby bardzo przyjemnie żyć, a przynajmniej nie w wielkich miastach jak np. Tokyo...

#7 2005-11-01 11:38:26

Tarnum
Użytkownik

Japończycy są bardzo przyjaźnie nastawionym narodem i w dodatku bardzo rozwiniętym. Do dzisiaj pamiętam jak japończyk zapytał się mnie gdzie jest Pałac Kultury, a po wskazaniu drogi dziękował mi 5 minut jezor

#8 2005-11-03 23:54:47

constans73
Użytkownik

w170

#9 2005-11-04 00:02:18

constans73
Użytkownik

Znalazłem ciekawą polską strone z wiadomościami z Japoni i Polski, o anime, Konwentach anime, zdarzeniach politycznych i kulturalnych.
Oto i adres do niej:

http://www.manga.gildia.pl/

w200
w150

#10 2005-11-04 02:13:17

fillip75
Użytkownik

Włóżcie Polkę w dziecinne łaszki i też będzie pikna. Jednym słowem cudze chwalicie swego nie znacie. Nie wiem co jest takiego wyjątkowego w tym zdjęciu? Ciuszki? Spojrzenie? Bo jeżeli chodzi o urodę, to Polski są fajniejsze smile Taki typ urody "myszki" ma moja znajoma. Co do Japończyków. Na pewno lubią się dużo śmiać. Tak jak każdy z cywilizacji zachodniej. Tzn. mają kasę za pracę i korzystają z niej. My jak osiągniemy ich standard życia to też będziemy pełni humoru i dobrze ubrani. Wiem to z autopsji. Inaczej Polacy zachowują się na zachodzie, a inaczej tutaj. Tam promieniejemy i dobrze się bawimy, bo mamy za co. Tutaj ciułamy, i jak na razie nie zmieni się to wkrótce. No cóż, ale moge się mylić. W każdym razie, ja mam sen o Niemczech, a nie Japonii. Tam jest mój PARADISE i tam podobało mi się życie, wolne od problemu przeżycia od pierwszego do pierwszego. Tam on nie istniał, jak ktoś chciał pracować, a nie wałkonić się. A japoński, no cóż też mi się przyda, więc wziąłem się do roboty.

#11 2005-11-04 09:45:45

constans73
Użytkownik

Może i nie spotkałem osobiście żadnej Japonki. Ale widziałem filmy. Wiem że w ocenie właściwej myslenie, zbytnie myślenie bez odczuć zawsze jest błędne. A odczucia miałem jasne na korzyśc Japonek.
W czym mi się podobają?
W wyrażaniu uczuć.
Innym może się nie podobać,tak zwane dziecinne zachowanie. Ale ja nie uwarzam to za wadę ale za zaletę. Bo to nie jest naiwne wyrażanie uczuć, neskrępowane wyrażanie siebie.
Na zachodzie rządzi raczej dystans i powściągliwość oraz twarz bez zbyniego pokazywania co się czuje.

A poza tym uwarzam że Japończucy tak nie wymieniając szczególnie jakiejś grupy społeznej, ale biorąc pod uwage całość. Sądze że są czystsi duchowo czy też psychicznie i jeszcze nie oraz mom nadzieje że nigdy nie bedą tak zabrudzeni jak zachodnie społeczeństwo.

To są moje ogulne odczucia bez szukania dziury w całym.
Nara

#12 2005-11-04 10:01:33

constans73
Użytkownik

A tutaj jest link do pewnego Japońskiego filmiku. Musze przyznać że dawno tak nie byłem zaskoczony i dawno tak sie nie śmiałem, jak podczas jego oglądania: http://www.gildia.info/~darkchaser/gild … ziadek.wmv
Plik ma 6.55 MB
Dobrej zabawy

#13 2006-02-07 01:38:59

constans73
Użytkownik

A tutaj taka mała ciekawostka o japońskich automatach. A sprzedają oni takie rzeczy, że troche to powoduje ojej zdziwienie

Oto LINK

Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-07 01:39:49)

#14 2006-02-07 02:25:58

RiXeD
Użytkownik

Co w Japonii jest dobre? To, czego w Polsce ZUPEŁNIE brakuje. TOLERANCJA. Ja sam jako że częściowo przyjąłem Japoński styl bycia, padam ofiarą żartów, kawałów itp w szkole czy gdzie indziej. A Japonia nie zwraca uwagi na zachowanie bo sama jest mieszaniną kilku kultur (tradycyjna Japońśka, zmieszana z zachodnią itp.)

#15 2006-02-07 02:29:49

BeAsTMaStEr
Użytkownik

jsli lubia wypic na iprezach to moge z nimi pic :p

#16 2006-02-07 02:40:36

johny_lennon
Użytkownik

co mie fascynuje w japonii to ich kultura a przede wszystkim szacunek dla starszych osob i ich odswiadczenia zyciowego a i oczywiscie gejsze z ich kimonami jezor

#17 2006-02-07 04:57:58

_KiRA
Użytkownik

[cytuj]Co w Japonii jest dobre? To, czego w Polsce ZUPEŁNIE brakuje. TOLERANCJA. Ja sam jako że częściowo przyjąłem Japoński styl bycia, padam ofiarą żartów, kawałów itp w szkole czy gdzie indziej. A Japonia nie zwraca uwagi na zachowanie bo sama jest mieszaniną kilku kultur (tradycyjna Japońśka, zmieszana z zachodnią itp.)[/quote]

Ja to samo, odwalam praktycznie te same jaja [akcje] co Japończycy (choć nie wszyscy to czają:-D, i w tym problem:(, ale ja mam to gdzieś) i tego oczekuje od innych, w sumie można powiedzieć, że zmieniłem swój styl życia, z nędznego polskiego, na zaje-fajny japoński. Co do płci przeciwnej niech to pozostanie tajemnicą;). Szkoda, że u nas do szkoły nie chodzi się w mundurkach:( (choć są wyjątki;)). Dla mnie Japonia to "Ziemia Obiecane" i jak tam pojadę, to już stamtąd nie wrócę.

#18 2006-02-07 10:33:54

duch_84
Użytkownik

Troche to będzie z innej beczki, ale tylko troche:P.

Nie którzy z nas maja naprawde nie złego świra. Pocztajcie sobie część 1 i część 2, o tym jak zachowuje się Polak na obczyźnie.

Czytając to możecie się przekonać ile osób w A-G zna się na temacie, a ile pojechało tam jako wycieczkowicze.

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2006-02-07 10:35:53)

#19 2006-02-07 17:57:11

RiXeD
Użytkownik

Virus napisał:

[cytuj]Co w Japonii jest dobre? To, czego w Polsce ZUPEŁNIE brakuje. TOLERANCJA. Ja sam jako że częściowo przyjąłem Japoński styl bycia, padam ofiarą żartów, kawałów itp w szkole czy gdzie indziej. A Japonia nie zwraca uwagi na zachowanie bo sama jest mieszaniną kilku kultur (tradycyjna Japońśka, zmieszana z zachodnią itp.)

Ja to samo, odwalam praktycznie te same jaja [akcje] co Japończycy (choć nie wszyscy to czają:-D, i w tym problem:(, ale ja mam to gdzieś) i tego oczekuje od innych, w sumie można powiedzieć, że zmieniłem swój styl życia, z nędznego polskiego, na zaje-fajny japoński. Co do płci przeciwnej niech to pozostanie tajemnicą;). Szkoda, że u nas do szkoły nie chodzi się w mundurkach:( (choć są wyjątki;)). Dla mnie Japonia to "Ziemia Obiecane" i jak tam pojadę, to już stamtąd nie wrócę.

W pełni się zgadzam i za czytanie w myślach bluzgam ^^

duch_84 napisał:

Troche to będzie z innej beczki, ale tylko troche:P.

Nie którzy z nas maja naprawde nie złego świra. Pocztajcie sobie część 1 i część 2, o tym jak zachowuje się Polak na obczyźnie.

Czytając to możecie się przekonać ile osób w A-G zna się na temacie, a ile pojechało tam jako wycieczkowicze.

Tak tak. Często czytałemsłyszałem historie o tym, że "całe życie na wyjazd zbierałem, wreszcie poleciałem i po dwóch dniach portfel pusty"... Ale co poradzić? Przecież to WSPANIAŁA, PIĘKNA JAPONIA!

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-02-07 18:04:15)

#20 2006-02-07 22:34:30

constans73
Użytkownik

~duch_84  dziękuje za te dwa artykuły, są bardzo fajne. Bardzo to pocieszjące, źe jeden z nas dotarł do kraju pełnehgo wspaniałego Anime. I podzielił się że tam naprawde jest fajnie. yahoo

Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-07 22:36:59)

Stopka forum

© Animesub.info 2025