Nie jesteś zalogowany.
http://pl.41q.com/
Lub/Oraz
http://www.enneagram.pl/
Sprawdź jaką osobą jesteś.
Mi z pierwszego wyszło to:
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa logicznie myslacymi, oryginalnymi i kreatywnymi myslicielami. Moga ich bardzo pociagac teorie i idee. Wyjatkowo zdolni i zmotywowani do przedstawiania teorii w mozliwie jasny sposób. Wysoce cenia wiedze, kompetencje i logike. Spokojni i powsciagliwi, trudno jest ich dobrze poznac. Posiadaja wlasny indywidualny sposób myslenia, nie sa zainteresowani kierowaniem innymi, czy podazaniem za nimi. Posiadaja wysoce analityczne myslenie, potrafia odnalezc zwiazek pomiedzy dwoma z pozoru niezwiazanymi rzeczami, osiagajacy najwieksze rezultaty jesli pozwoli sie im wykorzystywac wlasna wyobraznie i krytyczne myslenie.
Zawody które moglyby do Ciebie pasowac obejmuja:
Fizycy, chemicy, biolodzy, fotografowie, planisci strategii, matematycy, profesorowie uniwersyteccy, programisci komputerowi, animatorzy komputerowi, pisarze techniczni, inzynierzy, prawnicy, badacze sadowi, pisarze, artysci, psycholodzy, naukowcy spoleczni, analitycy systemów, badacze, mierniczy.
A z drugiego:
Ósemka w skrócie
Ósemki są bezpośrednie, ufne we własne możliwości, odważne, opiekuńcze.
Jak postępować ze mną
* umiej zadbać o siebie i o mnie
* bądź silny i bezpośredni
* nie plotkuj na mój temat i nie zawiedź mojego zaufania
* bądź wrażliwy i dziel się swoimi uczuciami. Dostrzegaj i doceniaj moją wrażliwą stronę
* doceniaj moje poświęcenie i mój wkład w sprawę, ale nie praw mi pochlebstw
* często wyrażam się w sposób asertywny. Nie zakładaj, że jest to osobisty atak na Ciebie
* gdy krzyczę i przeklinam, pamiętaj, że poprostu taka jestem
Co lubię w byciu ósemką
* bycie zależnym tylko od siebie i pewnym własnych możliwości
* umiejętność przejmowania kontroli i sprostywania wytyczonym celom
* bycie odważnym, bezpośrednim i solidnym
* bycie wspomagającym i ochraniającym tych, którzy są blisko mnie
* czerpiącym z życia pełnymi garściami
Co jest trudne w byciu ósemką
* przytłaczanie innych moją bezceremonialnością, odstraszanie ich gdy tego nie zamierzałem
* bycie nerwowym i niecierpliwym z powodu braku kompetencji innych
* nadstawianie karku za innych i nie bycie docenianym za to
* nie zapominanie ran mi zadanych i niesprawiedliwości
* denerwowanie się gdy ludzie nie trzymają się ustalonych zasad lub gdy sprawy nie idą po mojej myśli
Ostatnio edytowany przez Shinigami-sama (2010-08-25 21:50:54)
"Symmetry, that is what I enjoy aesthetically."
Death The Kid
Najlepszym probierzem ludzkiej osobowości są %%, a nie jakieś takie pseudo-psychologiczne krzyżówki dla znudzonych śWeEt SiXteEn.
Hmm w sumie ja tam w takie coś nie zbyt wierze, ale mi wyszło takie coś
Twój typ osobowości:
Ludzie o tym typie charakteru to entuzjastyczni i kreatywni idealiści. Są w stanie osiągnąć wszystko, co znajdzie się w obrębie ich zainteresowań. Maja wielkie zdolności komunikacyjne. Czuja potrzebę prowadzenia życia zgodnego z ich wewnętrznym systemem wartości. Pobudzają ich nowe pomysły, lecz nudzą ich szczegóły. Są to ludzie otwartego umysłu, zdolni dostosować się do sytuacji, i posiadający szeroki zasób zainteresowań i zdolności.
Zawody które mogłyby do Ciebie pasować obejmują:
Aktorzy, dziennikarze, pisarze, muzycy, malarze, konsultanci, psycholodzy, psychiatrzy, przedsiębiorcy, nauczyciele, doradcy, politycy, dyplomaci, reporterzy telewizyjni, handlowcy, naukowcy, przedstawiciele handlowi, artyści, duchowni, ludzie zajmujący się reklama, naukowcy społeczni, pracownicy społeczni.
A ile prawdy w tym jest?
Ostatnio edytowany przez AgentCiacho (2010-08-25 12:04:17)
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa spokojni, maja dystans do innych. Zainteresowani sa tym, jak funkcjonuje swiat. Posiadaja swietne zdolnosci manualne. To ryzykanci zyjacy chwila. Zazwyczaj zainteresowani i utalentowani w sportach ekstremalnych. Niewymagajacy wiele od zycia. Lojalni w stosunku do kolegów i swoich systemów wartosci. Nie przejmujacy sie zbytnio lamaniem prawa, jesli nie pozwala ono im czegos osiagnac. Niezalezni i analitycznie myslacy, wyrózniaja sie umiejetnoscia znajdywania rozwiazan napotykanych problemów.
Policjanci, detektywi, patolodzy sadowi, programisci komputerowi, informatycy, inzynierzy, stolarze, mechanicy, piloci, kierowcy, sportowcy, przedsiebiorcy, strazacy, sanitariusze, robotnicy budowlani, stomatolodzy, inzynierowie elektryki, rolnicy, zolnierze, kuratorzy, pracownic hut, pracownicy transportowi, zabójcy.
Nie wiedziałem, że spokojni ludzie lubią sporty ekstremalne xD
Policjanci, detektywi, patolodzy sadowi,... zabójcy.
A ja głupi wybrałem się na polibudę
szczerze mówiąc, to nie jest prawdziwy test osobowości, więc...
to, że oparty na teorii Junga i Myersa, nie znaczy, że podaje prawdziwe i rzetelne wyniki
jeśli chcecie zrobić taki prawdziwy test, to udajcie się do psychologa z dyplomem min. magistra psychologii, bo tylko dyplomowani mogą taki test przeprowadzić - te darmowe i w sieci, nie mają nic wspólnego z tym za co się podają ^^
Sobie lepiej zróbcie test z http://www.enneagram.pl/ niż coś takiego z pierwszego postu.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa popularni, wrazliwi posiadaja wielkie zdolnosci komunikacyjne. Skupieni na wlasnym wnetrzu, dbaja o to jak inni ludzie mysla i czuja. Zazwyczaj nie lubia przebywac sami. Na swiat patrza z ludzkiego punktu widzenia i stronia od bezosobowej analizy. Bardzo sprawnie radza sobie z ludzkimi problemami i z prowadzeniem zbiorowych rozmów. Zainteresowani sluzeniem innym ludziom oraz przedkladaja potrzeby innych ponad wlasne.
Nauczyciele, konsultanci, psychiatrzy, pracownicy spoleczni, doradcy, duchowni, przedstawiciele handlowi, menadzerzy, koordynatorzy imprez, politycy, dyplomaci, pisarze, aktorzy, projektanci, gospodynie, muzycy, katecheci.
Uwaga: Nie krepuj sie, zamiesc powyzszy opis osobowosci na swojej wlasnej stronie internetowej/blogu.
Kicz nad kicze. Nigdy nie myślałem o żadnym z powyższych zawodów, a do większości z nich po prostu się nie nadaję
"Co jest bardziej godna podziwu"
He jak by mnie znał ten program XD. 90% się zgadza xD. Na dodatek jeden z zawodów wykonuje xD
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa spokojni, powazni, wrazliwi i przyjazni. Unikaja konfliktów, nie sa sklonni do czynów bedacych powodem konfliktu. Lojalni i wierni. Posiadaja wyjatkowo dobrze rozwiniete zmysly, oraz wrazliwosc estetyczna na piekno. Nie sa zainteresowani dowodzeniem i kontrolowaniem innych ludzi. Posiadaja równiez szerokie horyzonty myslowe oraz latwo sie przystosowuja. Wykazuja sie oryginalnoscia i kreatywnoscia. Ciesza sie kazda chwila zycia.
Artysci, muzycy, kompozytorzy, projektanci, opiekunki do dzieci, pracownicy spoleczni, doradcy, nauczyciele, weterynarze, lesniczy, przyrodnicy, ksiegowi, stolarze, pracownicy uslugowi, wyzsi duchowni, sekretarki, pracownicy medyczni, kelnerzy, kucharze, pielegniarki, mechanicy, terapeuci, radiolodzy.
Mam dużo wspólnego z użytkownikiem Prototype. ^^
Sobie lepiej zróbcie test z http://www.enneagram.pl/ niż coś takiego z pierwszego postu.
Robię ten test co kilka miesięcy, zawsze wychodzi mi to samo. No i zgadza się w 90%
A ten test... No, w 80%
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa powazni i cisi, zainteresowani zapewnieniem sobie bezpieczenstwa i spokojnego zycia. Takze nieslychanie sumienni, odpowiedzialni i niezawodni. Posiadaja dobrze rozwinieta zdolnosc koncentracji. Przewaznie zainteresowani wspieraniem i promowaniem tradycji oraz ustalen. Dzieki dobremu zorganizowaniu i pracowitosci, pracuja oni pewnie w kierunku wytyczonych wczesniej celów. Sa w stanie wypelnic kazde zadanie, jak juz nastawia sie na nie.
Kierownicy przedsiebiorstw, administratorzy i zarzadzajacy, ksiegowe, policjanci, detektywi, sedziowie, prawnicy, lekarze, dentysci, programisci komputerowi, analitycy systemów, informatycy, rewidenci, elektrycy, nauczyciele matematyki, inzynierzy techniczni, pracownicy hut, technicy, czlonkowie strazy miejskiej.
O dziwo prawie dobrze. No przynajmniej wg tego jak ja siebie odbieram.
EDIT: Ale enneagram bije to na łeb na szyję. Przy okazji: wyszło mi 1w2.
Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2010-08-25 15:37:09)
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa powazni i cisi, zainteresowani zapewnieniem sobie bezpieczenstwa i spokojnego zycia. Takze nieslychanie sumienni, odpowiedzialni i niezawodni. Posiadaja dobrze rozwinieta zdolnosc koncentracji. Przewaznie zainteresowani wspieraniem i promowaniem tradycji oraz ustalen. Dzieki dobremu zorganizowaniu i pracowitosci, pracuja oni pewnie w kierunku wytyczonych wczesniej celów. Sa w stanie wypelnic kazde zadanie, jak juz nastawia sie na nie.
Kierownicy przedsiebiorstw, administratorzy i zarzadzajacy, ksiegowe, policjanci, detektywi, sedziowie, prawnicy, lekarze, dentysci, programisci komputerowi, analitycy systemów, informatycy, rewidenci, elektrycy, nauczyciele matematyki, inzynierzy techniczni, pracownicy hut, technicy, czlonkowie strazy miejskiej.
hmm, nawet się zgadza, nie licząc tego o tradycji. Co do zawodów to też nawet pasuje, studiuje na specjalizacji inżynierii oprogramowania.
W enegramie wyszło mi:
Twój typ to : 5w4
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-08-25 15:30:05)
Nick na ANSI: bobek784v2
heh, naprawdę lubię bawić się w takie rzeczy. Tym razem nawet nieźle do mnie pasuje
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa spokojni, powazni, wrazliwi i przyjazni. Unikaja konfliktów, nie sa sklonni do czynów bedacych powodem konfliktu. Lojalni i wierni. Posiadaja wyjatkowo dobrze rozwiniete zmysly, oraz wrazliwosc estetyczna na piekno. Nie sa zainteresowani dowodzeniem i kontrolowaniem innych ludzi. Posiadaja równiez szerokie horyzonty myslowe oraz latwo sie przystosowuja. Wykazuja sie oryginalnoscia i kreatywnoscia. Ciesza sie kazda chwila zycia.
Artysci, muzycy, kompozytorzy, projektanci, opiekunki do dzieci, pracownicy spoleczni, doradcy, nauczyciele, weterynarze, lesniczy, przyrodnicy, ksiegowi, stolarze, pracownicy uslugowi, wyzsi duchowni, sekretarki, pracownicy medyczni, kelnerzy, kucharze, pielegniarki, mechanicy, terapeuci, radiolodzy
A w enegramie wyszło mi:
Twój typ to : 4w5
test enegramie jest bardziej wiarygodny i mi wyszło 5w4 ^^
A zrobiłem, bo nic lepszego chwilowo do roboty i tak nie miałem ;3.
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru to entuzjastyczni i kreatywni idealisci. Sa w stanie osiagnac wszystko, co znajdzie sie w obrebie ich zainteresowan. Maja wielkie zdolnosci komunikacyjne. Czuja potrzebe prowadzenia zycia zgodnego z ich wewnetrznym systemem wartosci. Pobudzaja ich nowe pomysly, lecz nudza ich szczególy. Sa to ludzie otwartego umyslu, zdolni dostosowac sie do sytuacji, i posiadajacy szeroki zasób zainteresowan i zdolnosci.
Aktorzy, dziennikarze, pisarze, muzycy, malarze, konsultanci, psycholodzy, psychiatrzy, przedsiebiorcy, nauczyciele, doradcy, politycy, dyplomaci, reporterzy telewizyjni, handlowcy, naukowcy, przedstawiciele handlowi, artysci, duchowni, ludzie zajmujacy sie reklama, naukowcy spoleczni, pracownicy spoleczni.
A Enneagram 7w6.
Dawno na tym forum nic nie pisalem ;P.
Twoj typ:
Ludzie o tym typie charakteru sa kreatywni, pomyslowi i sprawnie myslacy. Odznaczajacy sie dobrymi umiejetnosciami w wielu dziedzinach. Czerpia radosc z rozprawiania na rózne tematy, nawet „jeden przeciwko wszystkim". Pobudza ich mysl o nowych pomyslach i projektach, lecz moga zaniedbywac swoje powszechne czynnosci zycia. Generalnie szczerzy i asertywni. Lubia towarzystwo innych ludzi i sa dobrymi kompanami. Posiadaja wysmienita zdolnosc rozumienia roznych koncepcji i logicznego myslenia w znajdywaniu rozwiazan.
Co ciekawe pokazalo mi zawod w ktorym pracuje
2. 7w6.
Hehe, wszyscy dają, to i ja sobie sprawdziłam xD
Twój typ osobowości:
Ludzie o tym typie charakteru są poważni i cisi, zainteresowani zapewnieniem sobie bezpieczeństwa i spokojnego życia. Także niesłychanie sumienni, odpowiedzialni i niezawodni. Posiadają dobrze rozwinięta zdolność koncentracji. Przeważnie zainteresowani wspieraniem i promowaniem tradycji oraz ustaleń. Dzięki dobremu zorganizowaniu i pracowitości, pracują oni pewnie w kierunku wytyczonych wcześniej celów. Są w stanie wypełnić każde zadanie, jak już nastawia się na nie.
Oraz 6w7
Szóstka to typ odpowiedzialny, godny zaufania, lojalny wobec rodziny i przyjaciół. Osobowość szóstki jest bardzo rozległa, od bycia zamkniętym w sobie i nieśmiałym do bycia towarzyskim i otwartym.
Szóstka ze skrzydłem siedem: 6w7 - "Kumpel"
Ostatnio edytowany przez Aniki00 (2010-08-25 22:47:48)
Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista"
Twój typ osobowosci:
Ludzie o tym typie charakteru sa przyjazni, potrafia sie dostosowac i sa ukierunkowani na dzialanie. To tak zwani „dzialacze" skupieni na uzyskaniu natychmiastowych rezultatów. Zyjacy chwila, sa ryzykantami, którzy prowadza zycie w szybkim tempie. Niecierpliwi w przypadku dlugich wyjasnien. Wyjatkowo lojalni w stosunku do kolegów, nie zawsze szanuja zasady które przeszkadzaja im realizowac sie. Posiadaja dar latwego nawiazywania kontaktów.
Przedstawiciele handlowi, handlowcy, policjanci, detektywi, sanitariusze, fachowcy medyczni, fachowcy informatyczni, przedsiebiorcy, komicy, agenci, kierowcy samochodów wyscigowych, strazacy, zolnierze, lichwiarze, oszusci, rewizorzy, stolarze, rzemieslnicy, rolnicy, pracownicy fizyczni, pracownicy uslugowi, przewoznicy.
Guzik, nie podoba mi się
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-25 20:22:47)
Ty dulowaty userze!