Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem nawet jak zacząć Napiszę krótko, odwiedźcie tą stronę i dopiszcie się do petycji.
Jeśli ktoś ma słabe nerwy niech nie ogląda filmu zamieszczonego na stronie. Chodzi tylko o wasz głos w sprawie tych biednych zwierząt!!!!
Petycja
Quithe to wywali, już to dawałam na forum i jeszcze ochrzan dostałam.
Ty dulowaty userze!
;(
A Pajacyki można wstawiać?? To też jest ważne
Nie powiem że w naszym kraju nie mamy podobnych przypadków maltretowania zwierząt ale w Chinach nie ma takich regulacji prawnych aby ten proceder zastopować (albo przeprowadzać takie sprawy bardziej humanitarnie). Nie chodzi o samo jedzenie tych zwierząt ale o ich traktowanie!!!!
Ostatnio edytowany przez shakkin (2010-08-24 00:54:53)
Nie wiem, czy aż tak i na tak masową skalę. Jednak u nas w mentalności po pierwsze dostaniesz miano zwyrodnialca, po drugie prokurator ci siądzie na kark. Tam to normalka.
Poza tym dla mnie to jest chore - w naszym kraju kaczka wysiaduje jaja w lesie, który liczy sobie 13 drzew i ekolodzy twardo bronią ją przed buldożerami czy przeniesieniem w inne miejsce "bo się stresuje", a tam, gdzie naprawdę przydałoby się ich zacięcie do obrony zwierząt to ich nie ma.
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-24 00:57:06)
Ty dulowaty userze!
Niestety masz rację, ale jeśli zmienię swoim głosem w tej petycji los choćby jednego zwierzaka...
Ta, coellus to kiedyś wrzuciła, akurat zdążyłem to oglądnąć, zanim Quithe to wywalił. Oficjalnie jest powiedziane, że robią to humanitarnie, a naprawdę widzimy jak jest. Nie wiem w ogóle czy ta petycja coś wniesie, poniekąd psiaki są przysmakiem Chinczyków, dlatego nie sądzę, żeby tak łatwo z tego zrezygnowali. Jednak trochę szkoda tych zwierząt, swojemu najgorszemu wrogowi, nie życzyłbym takiego losu...
Poza tym dla mnie to jest chore - w naszym kraju kaczka wysiaduje jaja w lesie, który liczy sobie 13 drzew i ekolodzy twardo bronią ją przed buldożerami czy przeniesieniem w inne miejsce "bo się stresuje", a tam, gdzie naprawdę przydałoby się ich zacięcie do obrony zwierząt to ich nie ma.
+1
Te niby organizacje ochrony zwierząt to po kiego licha są, tylko biorą kasę, a nic nie robią, na pal z nimi.
Jeszcze te kary za znęcanie się nad zwierzętami....Zal.pl
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
(...), ale jeśli zmienię swoim głosem w tej petycji los choćby jednego zwierzaka...
Taa jasne pomarzyć można
Ja powiem tak. Gdy ludzie krzyczeli do władz Chin "Uwolnić Tybet!" żółty skośnooki się wypiął i przypomniał światu gdzie ich ma <no i wypomniał kilka miliardowych długów> więc nawet gdyby ludność całej europy krzykała do drugiej światowej potęgi gospodarczej " Zabijać zwierzęta po hmmm po ludzku brzmi zbyt śmiesznie, humanitaryzm i zwierzęta nieee... wiem zabijajcie je z znieczuleniem! O!"
To bez celowe, fakt mięso rozluźnionego przed zabiciem zwierzątka jest leprze jednak Chińczyków jest DUŻO, nie mają czasu i pieniędzy na zabawę w kata z celi śmierci.
Po za tym gratuluje im pomysłowości wyłapują psy na ulicy czyli jest na nich czyściej i mają z tego tanie mięso dla i tak biednego ludu. <a odpadki na biopaliwo> Brutalna ekonomiczna ekologia xD
Takie życie jedni giną w cierpieniach inni na luzie.
Ale jest sposób przywiązać krzyże ku pamięci katastrofy smoleńskiej do tych chodzących jeszcze surowych worków mięcha i wtedy nikt ich nie ruszy no chyba ze bezie pomysł wmurowania ich w pomnik xD Lub zamiast petycji zbierajcie fundusze na powołanie armi. <tylko ile ludu trzeba by pokonać wojska Chińskie? oni maja więcej ludzi niż Polacy amunicji>
Nie wiem nawet jak zacząć Napiszę krótko, odwiedźcie tą stronę i dopiszcie się do petycji.
Jeśli ktoś ma słabe nerwy niech nie ogląda filmu zamieszczonego na stronie. Chodzi tylko o wasz głos w sprawie tych biednych zwierząt!!!!
Petycja
Ludzie w Chinach cierpią bardziej niż te zwierzęta , więc czymś takim po prostu mnie wkur****.
shakkin napisał:Nie wiem nawet jak zacząć Napiszę krótko, odwiedźcie tą stronę i dopiszcie się do petycji.
PetycjaLudzie w Chinach cierpią bardziej niż te zwierzęta , więc czymś takim po prostu mnie wkur****.
Dlatego chinole się dziwią jak im wszyscy krzyczą, że mają je traktować humanitarnie, skoro oni już tak postępują.
Człowiek człowiekowi może się odgryźć, zwierze nie potrafi (chyba tylko duże drapieżniki) Więc tłumaczenie że ludzie cierpią bardziej mnie rozmieszasz. Popatrz na nasz kraj, myślisz że jest inaczej z biedniejszą częścią społeczeństwa w naszym kraju?? Sami jesteśmy sobie winni!! A za zabicie jakiekolwiek osoby ze szczególnym okrucieństwem dostaniesz minimum 25 lat!! A za zwierze?? Może grzywnę, ewentualnie ograniczenie wolności w zawieszeniu!!!
Dobra, nie ma sensu dyskutować i porównywać do ludzi, bo zawsze rachunek wyjdzie na korzyść ludzi, wiadomo. I to, że ludzie też mają tam przerypane nie znaczy, że trzeba zwierzęta całkowicie ignorować. Po prostu krytykować oba zjawiska. Nie uważam, że nie powinno się jeść zwierząt wcale, ale jest jakaś granica okrucieństwa. Nie nazwałabym tych osobników ludźmi i nie umiałabym się zmusić do współczucia im przy jakimkolwiek nieszczęściu. Po prostu brzydzę się nimi i tyle.
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-24 01:34:24)
Ty dulowaty userze!
Człowiek sam jest zwierzęciem, a jak się zachowuje wobec innych gatunków albo wobec swojego?? Jedno słowo "okrucieństwo" ;D
A za zabicie jakiekolwiek osoby ze szczególnym okrucieństwem dostaniesz minimum 25 lat!! A za zwierze?? Może grzywnę, ewentualnie ograniczenie wolności w zawieszeniu!!!
To wina boga że nie obdarzył zwierząt duszą przez co są gorsze od ludzi, albo wina ewolucji że to ludzie teoretycznie żądza ziemią.
Albo to wina Boga że spartolił ewolucje i teraz zwierzęta wchodzą na nasz teren obdarowany nam przez boga. Hmmm ostatecznie to wina Boga ze jesteśmy wszystko żerni i zwłaszcza to że z mięsa pobieramy najważniejsze elementy budulcowe naszego organizmu.
Jak już masz kogoś winić to tylko BOGA! Wszak on nas stworzył i pozwolił pozyskiwać w sposób nieokreślony pożywienie.
<Lubie mieszać fikcyjne postacie w dyskusje>
Ludzie i zwierzęta ginęły, giną i będą ginąć, tak już jest na tym świecie. Człowiek zarabia pieniądze (ewentualnie robi do dla frajdy, lub dwa w jednym) mordując niekoniecznie tylko swój gatunek.
Nie zmieni tego żadna petycja, bóg, ani nawet sam Barack Obama.
Pamiętam, że jak byłem w woju zapoznałem typa, który pracował w ubojni i nagrał kilka filmików z roboty. Zapuszczali sobie muzę, a potem przy radosnych okrzykach nieogłuszonemu wieprzowi odcinali łeb piłą mechaniczną. Jako iż wojsko robi pranie mózgu, a do herbatki dodają brom te filmiki swego czasu nie spowodowały u mnie specjalnej reakcji, ale teraz zapewne byłbym poruszony.
Ludzie i zwierzęta ginęły, giną i będą ginąć, tak już jest na tym świecie. Człowiek zarabia pieniądze (ewentualnie robi do dla frajdy, lub dwa w jednym) mordując niekoniecznie tylko swój gatunek.
Nie zmieni tego żadna petycja, bóg, ani nawet sam Barack Obama.
(UP)Nic dodać, nic ująć,
jeżeli ktoś myśli, że taka "petycja" coś zmieni, to jest po prostu naiwny, jeżeli ktoś uważa, że traktowanie w ten sposób jest niehumanitarne, niech poszuka sobie w google filmiku z afryki, gdzie żywcem palono "czarownice" czy coś w tym stylu, w każdym bądź razie ludzi(tak to nie średniowiecze, tylko XXI wiek).
Żeby ktoś nie pomyślał, nie popieram, znęcania się nad zwierzętami, ale to tylko zwierzęta i ludzie są dla mnie ważniejsi, puki ludzie będą ginęli z głodu, nędzy lub przez jakieś stare wierzenia, mam gdzieś zwierzęta. Jeżeli w chinach zabicie 100 psów, nawet bestialsko a uratuje życie 1 dziecku, bo będzie miało co zjeść, jestem za zabiciem tych psów.
I jeszcze taka mała uwaga, tylko "inteligentów" porównujących tą sytuację z Polską, widział który, żeby u nas ktoś obdzierał psa na ulicy żywcem ze skóry, od tak masówka dla futerka...restauracji..etc? Jeżeli tak to pewnie były to głupie dzieciaki, myślące, ze są satanistami czy coś...
Kary za zabicie zwierzątka takie same jak za zabicie człowieka? cholewa... pracownicy ubojni zwierząt powinni zacząć się obawiać skoro pan/i shakkin chce karać tak samo, więc za szczególne okrucieństwo (np. tak jak na wiosce świniakowi w łeb młotem, czy królikowi, no pewnie mogli pojechać do ubojni, łącznie stracić więcej pieniędzy na transport i usługę niż ten zwierzak był wart...i zrobić to humanitarnie) 25lat... tak, we wspomnianych już ubojniach w takim razie wszyscy zostaną skazani za zwykłe zabijanie?
Niestety masz rację, ale jeśli zmienię swoim głosem w tej petycji los choćby jednego zwierzaka...
powodzenia życzę, w dalszym życiu, jeżeli z tą dozą naiwności.
Oraz chyba po raz pierwszy podoba mi się post zgrzyta... starzeję się xd w duchy tej wypowiedzi:
A teraz wszyscy współczujący zwierzaczkom w chinach, powinni się przyłączyć do "obrońców krzyża" na pewno jego wielka moc sprawi, iż wasze błagania (chcecie, żeby tak co najmniej 40% populacji chin, umierało z głodu, pamiętajcie o tym, zamiast pleść pobożne kazania o dobru zwierzątek) zostaną wysłuchane.
Z bogiem, obywatele!
________________________________________________________________________________________________
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
________________________________________________________________________________________________
no nie wiem, niech już ubijają te zwierzęta, ale tak aby zwierzę któremu skórę zerwali już się nie ruszało =_= znaczy nie żyło.
Dokładnie, humanitarne zabijanie, to szybkie zabijanie, w Polsce nikt normalny, nie obdziera żywcem zwierzęcia ze skóry, jak nie chcą uszkadzać skóry wystarczy nóż w pysk i po paru sekundach umiera jak po poderżnięciu gardła, i dokładnie jak mówił Zgrzyt, oni tak traktują Tybetańczyków, a oni też się nie bronią wiara im zabrania.
Żeby coś zdziałać trzeba siłą to wywalczyć, ale Chiny mają atomówki więc nikt z nimi nie zadrze, niezależnie od tego co będą robić, a obecna Polska armia nie ma szans z wyszkolonymi chińskimi mordercami(trenują na Tybetańczykach i innych wrogach rządu).
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2010-08-24 08:02:05)
Jest lepszy sposób. W schroniskach jest tyle bezdomnych zwierząt. Uratuj chociaż jedno, weź je do domu.