Nie jesteś zalogowany.
Mnie rozwalił chory projekt nakazujacy zawieszenie w każdej jednostce dyplomatycznej obrazu komorowskiego.. Może by tak projekt nakazujacy zawieszenie krzyża? Współczuje ambasadorom, patrzeć codziennie na trakiego wodza.. Jeśli to wprowadzą to wybuchne śmiechem.
Nie tylko podatki uderzą w biednych. Dzieki bronkowi mozliwe sa zmiany w rentach - bo jak wiadomo najłatwiej zabrać tym którzy nie mogą się bronić, niepełnosprawnym i cieżko chorym..
Dlatego ja pewną część wypłaty odkładam i rośnie ona na koncie ^.^ dupiata emerytura mi niestraszna.
Ale fakt mimo że bardziej mi do PO niż PIS to motyw z porterami to głupota i trochę Stalinem zalatuje xD Tak na serio to niema racji bytu taka akcja z portretami kosztuje a jeśli rząd się na to zgodzi wbije kolejny gwoźdź do trumny.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-04 02:00:25)
Pomysł z zawieszaniem portretu w ambasadach - co mi do tego? W życiu nie byłem w ambasadzie i raczej nie planuję. Zważ tylko na to, że na ścianie wisiałby nie Bronek, tylko prezydent. Obecny i każdy następny.
Ale tak już jakoś w tym kraju mamy, że ludzie wolą czepiać się prawdziwych pierdół (ile mamy polskich ambasad, konsulatów itp. na świecie? Chyba w żadnym normalnym kraju ludzie nie kłócą się o kilkadziesiąt obrazów), jeśli tylko któraś 'życzliwa partia' (nieważna nazwa - opozycja) doniesie.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2010-08-04 08:04:11)
Mnie rozwalił chory projekt nakazujacy zawieszenie w każdej jednostce dyplomatycznej obrazu komorowskiego.. Może by tak projekt nakazujacy zawieszenie krzyża? Współczuje ambasadorom, patrzeć codziennie na trakiego wodza.. Jeśli to wprowadzą to wybuchne śmiechem.
Nie tylko podatki uderzą w biednych. Dzieki bronkowi mozliwe sa zmiany w rentach - bo jak wiadomo najłatwiej zabrać tym którzy nie mogą się bronić, niepełnosprawnym i cieżko chorym..
A matko, jak patetycznie. Może i lepiej, żeby nie było zmian w rentach, ale nie oszukujmy się, ilu rencistów jest fikcyjnych? Czasami mam wrażenie, że więcej niż tych prawdziwych. Coś z rentami trzeba robić i ja jestem nawet jak najbardziej za podniesieniem renty, ale tylko pod warunkiem, że będzie gruntowny "przegląd" dotychczasowych rencistów. No ale wtedy będzie oczywiście wielki lament.
Ty dulowaty userze!
A matko, jak patetycznie. (...)
Może, ale piszesz tak dlatego, że Cię to nie dotyczy. Gdybyś był samotnym ojcem wychowującym trójkę dzieci, albo chociaż jednym z dzieci, inaczej byś na to patrzył.. Na pewno znasz takie osoby, może zapytaj jak sie czują z tym że bedą mieli jeszcze mniej?
Projekt ustawy dot rent i emerytur PO powstał dawno, Lech go nie podpisał, nie zrobią w nim zadnych zmian tylko bronek podpisze tak jak było. Nie ma co liczyć że sprawdzą kto oszukuje państwo, a kto naprawde potrzebuje.. bo to by kosztowało a trzeba powiesić ok 350 obrazów i przepędzić ludzi spod krzyża (moim zdaniem jak chcą stać to niech stoją, jak sie znudzą sami odejdą).
@Sir_Ace
W jakim normalnym kraju ludzie kłócą sie o 1 krzyż? Sporo osób w życiu nie było na krakowskim a pałac prezydencki znają tylko z telewizji, lecz nikt nie pisze że go to nie obchodzi bo w życiu tam nie był...
ecz nikt nie pisze że go to nie obchodzi bo w życiu tam nie był...
Ja piszę. Nijak mnie nie obchodzi ten krzyż (w sensie lokalizacji). Po prostu szlag mnie trafia, jak widzę tych oszołomów, 70-letnią młodzież starowaną radiem, co wydaje certyfikaty, kto jest prawym Polakiem i katolikiem, a kto nie, i która uważa się za ważniejszą niż praworządnie wybrane władze. No i oczywiście świętsi są od papieża, bo i nawoływania księży/biskupów olewają (wiadomo przecież, że to byli aktorzy podstawieni przez żydów, bo żaden ksiądz krzyża nie ruszy).
Szczęściem z roku na rok skład im się powoli sypie...
coellus napisał:A matko, jak patetycznie. (...)
Może, ale piszesz tak dlatego, że Cię to nie dotyczy. Gdybyś był samotnym ojcem wychowującym trójkę dzieci, albo chociaż jednym z dzieci, inaczej byś na to patrzył.. Na pewno znasz takie osoby, może zapytaj jak sie czują z tym że bedą mieli jeszcze mniej?
Projekt ustawy dot rent i emerytur PO powstał dawno, Lech go nie podpisał, nie zrobią w nim zadnych zmian tylko bronek podpisze tak jak było. Nie ma co liczyć że sprawdzą kto oszukuje państwo, a kto naprawde potrzebuje.. bo to by kosztowało a trzeba powiesić ok 350 obrazów i przepędzić ludzi spod krzyża (moim zdaniem jak chcą stać to niech stoją, jak sie znudzą sami odejdą).@Sir_Ace
W jakim normalnym kraju ludzie kłócą sie o 1 krzyż? Sporo osób w życiu nie było na krakowskim a pałac prezydencki znają tylko z telewizji, lecz nikt nie pisze że go to nie obchodzi bo w życiu tam nie był...
Czyli wniosek jest jeden - na każdego chorego rencistę przypada trzech zdrowych rencistów (a wśród rolników to już w ogóle) i to oni go okradają, a nie państwo. Zrozum, że to, o czym ja pisałam to było podniesienie renty w zamian za odebranie tego statusu co najmniej jednej trzeciej. A jeśli ktoś jest samotnym ojcem/matką i jest rencistą, pomimo tego, że jest zdolny do pracy - no to sorry, niech idzie do roboty. Tylko takie rozwiązanie byłoby jeszcze bardziej niepopularne, więc zastosowano odpowiedzialność zbiorową - niech cierpią wszyscy, ci prawdziwi renciści i ci, którzy robią na czarno, zabierając tym samym robotę innym.
Co do krzyża - to nie jest kwestia jednego krzyża. To jest kwestia tego, że robią z Kaczyńskiego obiekt kultu, a zaczęło się od Wawelu. Już o paranoi pisowców pt. "zimny Lech" nie mówiąc.
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-08-04 14:04:48)
Ty dulowaty userze!
Kaczyński jest chyba najbardziej atakowanym/wyśmiewanym/obrażanym w Polsce politykiem (nawet jego zmarły brat). Mimo tego, że obecnie jest tylko opozycją.
Kaczyński jest chyba najbardziej atakowanym/wyśmiewanym/obrażanym w Polsce politykiem (nawet jego zmarły brat). Mimo tego, że obecnie jest tylko opozycją.
Śledziux, akurat ty wypowiadając się tutaj dobrze o kaczorze tylko pogarszasz mu (i tak marną) reputację.
Wojewódzki i Figurski - Arogancki Gest (Bartoszewski wymiata xD)
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-08-04 13:28:21)
KATOLICKIE OSZOŁOMY BRONIĄ KRZYŻA To tyle w kwestii w sprawie krzyża, trochę śmieszne a zarazem tragiczne ^.^ żałuje ze mnie tam nie było jak tam tak wesoło xD
Chyba każdy słyszał o zdjęciu reklamy "Zimnego Lecha" bo niby obrażała zmarłego prezydenta. Teraz zamiast niej widnieje.
Teraz zamiast się śmiać, boje się ze Lech posłucha.
To kwestia czasu aż znów ktoś powołując się na poprawność polityczną powie że ta reklama jest bee i fuj.
Czekam też aż wyrzucą Piłsudskiego wraz z ziomkami w wawelu bo będzie przyćmiewał tragicznie zmarłych co się PISowi nie podoba. (przy okazji rozwiąże się kwestia problemy czy Lech zasługuje na pochówek tam gdzie elita, jak elitę wywalą ), lub zburzą wawel i powstanie 500m krzyż xD
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-05 21:25:01)
Dobrze, że nie powiesili tej reklamy przed wyborami, bo bym nie mógł spać
Akurat ta reklama w przeciwieństwie do "Zimnego Lecha" pachnie mi autentycznie próbą zdobycia taniego rozgłosu. Chociaż możliwe, że to hasło promocyjne też ma już ponad rok.
Starzy ludzie jak grzyby po deszczu wyskakują w miejscach publicznych. Ja nie wiem gdzie oni się kitrają pomiędzy akcjami. A wszystko przez to, że im się nudzi. Jakby mieli większe emerytki to może by świat zwiedzali zamiast po manifestacjach latać.
Starzy ludzie jak grzyby po deszczu wyskakują w miejscach publicznych. Ja nie wiem gdzie oni się kitrają pomiędzy akcjami.
Jak to gdzie? W komunikacji miejskiej. Mają zniżki, to cały dzień jeżdżą autobusami i tramwajami. Nie zdarzył mi się jeszcze przejazd, gdzie nie byłoby żadnej baby z siatą itp.
Muszę przyznać, że wczorajsza impreza pod krzyżem mnie rozczarowała. Trudno to nazwać nawet demonstracją, bo poza sporadycznymi okrzykami nic ciekawego nam nie zaserwowano. No może atrakcją była laska wspinająca się latarnię i koleś w masce. Jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że pan organizator nie bardzo wiedział co zrobić ze zgromadzonymi protestującymi. Chyba jednak lepiej wypadają imprezy zakonu krzyżackiego, na których przynajmniej jest się z czego pośmiać.
Tak się zastanawiam ile czasu by posiedzieli pod pałacem "obrońcy", gdbyby ich zostawić samych sobie z tym krzyżem i przestać zawracać sobie nimi głowy. Telewizornia dala by sobie z nimi spokój i zajęła się na przykład mistrzostwami świata w pisaniu SMS'ów. Niech stoją i do zimy, może ona ich przekona. W końcu upał pokonał przeciwnika pod Grunwaldem, może teraz czas na śnieg.
Ostatnio edytowany przez Aurius (2010-08-10 12:53:37)
Jak na spontan z udziałem zakręconej młodzieży nie było źle, ktoś się przebrał za papieża i z okna pozdrawiał tłumy, ktoś latał z Xboxem 360.
Trochę pośpiewali, pośmiali się i rozeszli, taka mała trzoda.
Ci przeciwnicy krzyża to zwykłe łobuzy. Nie powinni w ogóle się tam zbierać. Jak wczoraj pokazywali w TVN ich zachowanie, te głupie uśmieszki, kpiny (nawet maski) było od razu widać, że zebrali się z nudów żeby się powygłupiać.
Zwolennicy krzyża zachowują się lepiej.
Kenshiro, chyba 'se' kpisz.
Ty dulowaty userze!