Nie jesteś zalogowany.
Tez ogladam TVN24 i chocby fakt, ze z pisu zapraszaja idiotow, ktorzy maja dyskutowac z tymi co bystrzejszymi z platformy juz sie nie podoba. Teraz jakby to juz nieco sie zmienilo, ale takich detali jest wiecej. Lubie te stacje, ale zyczylbym sobie by to wygladalo jednak inaczej.
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
A to w PO/PiS są bystrzejsi? Jakoś ich nie zauważyłem
LoL ludzie jaka telewizja publiczna ? W Polsce nie było, nie ma i nie będzie TV publicznej dopoki wladze sa wybierane z nadania politycznego. Jesli wladza w telewizji bedzie wybierana w powszechnym glosowaniu wtedy mozna mowic o czyms co przypomina publiczna TV.
Słowo "publiczna" nie odnosi się do jej działań, a bardziej do sposobu finansowania Tak więc, czy tego chcemy, czy też nie, telewizja w Polsce jest publiczna.
Tez ogladam TVN24 i chocby fakt, ze z pisu zapraszaja idiotow, ktorzy maja dyskutowac z tymi co bystrzejszymi z platformy juz sie nie podoba.
Jak dla mnie to wygląda trochę inaczej. Jak oglądam wszystkich tych Migalskich, Bielanów, Poncyliuszów, Kowalów i Kamińskich, zazwyczaj się z nimi nie zgadzam (a nawet uważam za tępych buców), ale wydaje mi się, że oni po postu wierzą w to, co mówią. To trochę jak w Korei Północnej [Jarosław Kaczyński jest tak wielkim wężem stanu, że trudno za nim nadążyć" (Bielan)], ale oni chyba naprawdę są ideowcami (co innego, że wyznają idee nie swoje, tylko wodza).
Kiedy widzę platformersów, czasem nawet z czymś się zgodzę, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to głównie cwaniaki, którzy są nie tyle lojalni, co boją się pospadać ze stołków.
No więc, co kochani sądzą o dzisiejszej przepychance z katolibami w najważniejszym mieście Polski (Europy, świata, galaktyki...)?
Osobiście od południa miałem włączone kanały informacyjne i z otwartą paczką orzeszków czekałem na ostre kino akcji i mięcho. Ostatecznie się jednak zawiodłem, takie PG-13 liche było.
Wróciłem z pracy, a tu mi mówią, że coś tam się działo... A ja się pytam, to już policji i wojska nie ma, że grupka ludzi dyktuje komuś prawo? 0_o
Poczytałem, obejrzałem... aż się słuchać niektórych wypowiedzi nie dało. Ludzie mają jednak czasem nierówno pod kopułą. Przecież ten przedmiot bałwochwalczego wręcz kultu miał być przeniesiony do kościoła. Żyjemy w państwie teoretycznie świeckim, ale w takich chwilach widać, jak jest naprawdę.
To byli fanatycy. Jednak dobrze, że władze odpuściły bo jeszcze by się polała krew.
Ludzi się szanuje, motłoch już nie koniecznie. Na ludzi zomowców (czy tam innych oddziałów z tarczami i w kaskach) się nie posyła, na motłoch... też nie, choć nie wiem, czy słusznie. Nawet nie po to, by prać, kogo wlezie. Po prostu staliby murem, kiedy odpowiedni ludzie rozkręcaliby co trzeba. No i obowiązkowo wszystko nagrywać, żeby jedna baba z drugą nie twierdziła, że jej nietykalność cielesną gwałcą...
Kiedy oglądaliśmy bitwę o krzyż to oni
Rząd przyjął wieloletni plan finansowy. Zgodnie z nim od 2011 r. stawki VAT wyniosą 5, 8 i 23 proc. Droższe będą m.in. leki i nieprzetworzona żywność. Stanieje za to żywność nisko przetworzona. Rząd jednak dał sobie zawór bezpieczeństwa: w razie najczarniejszego scenariusza podatki mogą wzrosnąć także w przyszłym roku.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-08-03 21:12:41)
Kiedy oglądaliśmy bitwę o krzyż to oni
Rząd przyjął wieloletni plan finansowy. Zgodnie z nim od 2011 r. stawki VAT wyniosą 5, 8 i 23 proc. Droższe będą m.in. leki i nieprzetworzona żywność. Stanieje za to żywność nisko przetworzona. Rząd jednak dał sobie zawór bezpieczeństwa: w razie najczarniejszego scenariusza podatki mogą wzrosnąć także w przyszłym roku.
To jest prawdziwy powód do lamentu, bo teraz ci, którzy ledwo wiązali koniec z końcem będą wbijać zęby w mur.
Smutne... przez pewna część starego pokolenia Polska jest postrzegana jako stolica antysemityzmu.
Trochę to dziwne katolicy wymagają szacunku i akceptacji itd. tylko jak widać wierni jedynie wymagają bo o wszystko obwiniają żydów albo żydokomunistów (może jeszcze czarnych żydo komunistów gejów z Holandii?). Ogólnie demonstracja była nielegalna a biorąc pod uwagę gdzie się działa można było uważać że zagrażała państwu bo kto wie może jakiś arab w całym zamieszaniu mógł gdzie się przedostać i wysadzić pałac (takie małe marzenie xD) Ja bym się nie cackał z samolotów spuszczał bym boby z gazem pieprzowym i ruszył na tłum w Rosomakach ( i to mimo ze arabusy rozcinają ich pancerz otwieraczem do puszek jednak mohery ładnie by skosił). Państwo powinno ruszyć do boju na fanatyków a kościół powołać inkwizycje bo ludzi mają wierzyć w Boga i Jezusa z in vitro a nie w dwie deski postawione ku czci małego prezydenta.
Fajnie by to wyglądało z jednej wosjko polskie z drugiej armia Watykanu jak z Helisnga a po środku nawiedzone dziatki i ich pociechy.
I tak jak Zarathustra również sie rozczarowałem. Załączyłem kanał informacyjny TVNu i czekam na walkę stulecia która przyćmi wiejska walkę pudziana i dupa. Niby się szturchali i przepychali oraz wyzywali od żydów. Ale nie było obiecanej krwi! Miała się polać strumieniami, wyznawcy Zimnego Lecha mieli walczyć do ostatniego wojownika niczym protosi w ostatniej walce z hybrydami! Na koniec Moherowski Zeratul dzierżąc krzyż został by rozszarpany przez otaczających go wrogów.
EDIT: Może faktycznie krzyż miał odwrócić uwagę od podwyższenia podatku.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-03 21:34:13)
Ja Araba, który by się wbił w ten tłum i go wysadził, bym nawet pobłogosławił...
Dzięki takim sytuacjom mam dość tego kraju i z wytęsknieniem odliczam dni do skończenia studiów, aby się z nim pożegnać.
Edit: Właśnie sobie słuchałem w wiadomościach, jak KATOLICY wyzywają KSIĘDZA, który miał przenieść krzyż. Zastanawiam się, czy to starość, czy wojna i komuna tak najebała tym ludziom w głowie?
Ostatnio edytowany przez Kensai (2010-08-03 21:59:48)
Wiara w co? Bo na pewno nie w Boga, skoro walczą z jego przedstawicielem, jakim jest kapłan.
Gdzieś mam to, co oni by powiedzieli, bo ich zachowanie wyraźnie pokazuje, że nie mają po kolei w głowach, a z takimi się nie dyskutuje. Boli mnie to, że tacy fanatycy mają w kraju więcej władzy, niż wybrany rząd. Niestety jednak żaden polityk nie odważy się zrobić z tym porządku i będziemy skazani na takie przepychanki jeszcze przez minimum 10 lat.
Swoją drogą, dobrze, że Lech nie miał wypadku na środku skrzyżowania Marszałkowska-Świętokrzyska w Warszawie, bo też by nie dali ruszyć krzyża i trzeba by było robić obwodnicę w centrum miasta
Gdzieś mam to, co oni by powiedzieli, bo ich zachowanie wyraźnie pokazuje, że nie mają po kolei w głowach, a z takimi się nie dyskutuje(..)
Wiesz, oni to samo myślą o Tobie. Tylko różnica jest taka, że jeszcze by Ci nawrzucali od komuchów, żydów, zomo i kij wie, co tam jeszcze .
A z resztą posta to generalnie się zgadzam.
Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2010-08-03 22:29:15)