#1441 2010-07-05 22:17:59

Arst
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Cain napisał:

To zalegalizujmy wszystko. Dlaczego ograniczać się do tzw. "miękkich narkotyków"?

To zawsze jakieś wyjście, ale gdyby dać regulację np. że hospitalizowane z powodu tych narkotyków + innych używek (papierosy, alkohol) za leczenie musieliby zapłacić z własnej kieszeni. Czyli np. osoba paląca z rakiem płuc leczenia nie miałaby sponsorowanego przez NFZ. Takie coś, co prawda nie od razu, ale po 5-10 latach obowiązywania, aby społeczeństwo przekonało się, jak to wygląda, miałoby lepsze efekty niż zakazywanie - w myśl: "jak chcesz, to bierz, ale potem nie przychodź z płaczem". Albo przytoczone wcześniej złapanie na "gazie" pozbawiało cię prawka oraz wszystkich samochodów, których jesteś właścicielem/współwłaścicielem, a także jakichkolwiek zniżek w komunikacji miejskiej (poprzez np. odpowiedni wpis w dokumentach).

Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.

#1442 2010-07-05 22:46:50

Cain
Użytkownik

Niestety, Arst, jest to niemożliwe do wykonania. Dlatego też właśnie nie można zalegalizować niektórych rzeczy, tak jak i nie można zreformować systemu obowiązkowych ubezpieczeń społecznych i systemu emerytalnego w sposób, jaki przytoczyłem kilka stron wcześniej (likwidacja obowiązku płacenia składek).

Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.

#1443 2010-07-05 23:25:43

krzykr
Użytkownik

lipa3000 napisał:

Trochę odbiegnę od głównego wątku. Polecam wszystkim, którzy nie widzieli dokument o polskich politykach Władcy marionetek

Skończyłem właśnie ten film... Tyle spraw sobie przy okazji przypomniałem, pamięć jest zawodna i wybacza z czasem wiele wpadek i obietnic, o których nie powinniśmy zapominać. Z jednej strony mam ochotę wzorem Jochowych odciąć się od polityki, nie jednak tego nie zrobię, ponieważ jestem marionetką tańczącą w rytm głosowania na mniejsze zło.

Ostatnio edytowany przez krzykr (2010-07-05 23:26:39)

#1444 2010-07-07 12:22:15

tornadoretkinia
Użytkownik

http://wiadomosci.onet.pl/2194633,12,ur … ,item.html
Genialne, kiedy u nas tak wprowadzą.To było by piękne jakby politycy (nie tylko ci w polskim parlamencie ale także w samorządach lokalnych) w końcu ponosili odpowiedzialność za swe czyny.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

crwr1.jpg

dobre, lepsze, radzieckie!

#1445 2010-07-15 23:56:03

rutek
Użytkownik

#1446 2010-07-16 00:54:25

krzykr
Użytkownik

Rutek ten artykuł powinien brzmieć (Jak odróżnić dziennikarza Po od Pis). A nie "Jak odróżnić dziennikarza niezależnego od prawicowego". To niestety tylko już moje odczucie...

#1447 2010-07-16 02:53:20

rutek
Użytkownik

bardziej jak odróźnić dziennikarza PO-SLD-PSL od PiS... świetny artykuł, napisany z dużą dawką ironii.

#1448 2010-07-16 10:40:36

Hatake
Użytkownik

krzykr napisał:

Rutek ten artykuł powinien brzmieć (Jak odróżnić dziennikarza Po od Pis). A nie "Jak odróżnić dziennikarza niezależnego od prawicowego". To niestety tylko już moje odczucie...

Nie tylko twoje, bo mnie zajechało ostrą lewicą z tego artykułu.

#1449 2010-07-16 11:48:32

rutek
Użytkownik

Hatake napisał:
krzykr napisał:

Oj, chyba inny artykuł czytaliście, bo ten który przytoczyłem napisał "paskudny, prawicowy, PiSowski" pismak smile Zresztą spójrzcie na podpis pod artykułem, mi tez sie wydawało na początku ze to pojazd po prawicowych dziennikarzach ale doczytałem do końca.

#1450 2010-07-17 20:57:07

krzykr
Użytkownik

Od kiedy to prawicowy dziennikarz oznacza Pisowski? Pod artykułem jest jedynie "Piotr Legutko, dziennikarz prawicowy

Rzeczpospolita" gdzie rutek masz zapisane, że on jest z Pis? Na innej stronie?

#1451 2010-07-17 21:29:15

coellus
Użytkownik

Mnie uderzyło na dzień dobry stwierdzenie podziału "prawicowy - niezależny/obiektywny". Kocham ludzi, którzy myślą, że mają monopol na prawdę.
Natomiast cały artykuł i jego pretensjonalna ironia... nie skomentuję, szkoda mi gościa.

Ostatnio edytowany przez coellus (2010-07-17 21:31:43)

Ty dulowaty userze!

#1452 2010-07-17 23:53:30

Hatake
Użytkownik

rutek napisał:
Hatake napisał:
krzykr napisał:

Oj, chyba inny artykuł czytaliście, bo ten który przytoczyłem napisał "paskudny, prawicowy, PiSowski" pismak smile Zresztą spójrzcie na podpis pod artykułem, mi tez sie wydawało na początku ze to pojazd po prawicowych dziennikarzach ale doczytałem do końca.

Bo gdyby był naprawdę prawicowy, to skrytykował by także dziennikarzy wypowiadających się po stronie PO oraz mniejszości u władzy, czyli PSL i SLD (mniejszości faktycznej władzy).
Już nawet nie chodzi o to, że jestem prawie całkowicie po stronie pana Janusza Korwin-Mikkego, bo nawet bez jego "wyznawania" można stwierdzić to, cośmy napisali wyżej.
Niestety musisz się przyzwyczaić, że nawet taka gazeta jak RP jest stronnicza, nawet cząstkowo lub w pewnym sensie.
Być może tego nie zauważasz, bo piszą dokładnie po twojej myśli, a nie będąc okrutnym i ordynarnym, być może masz zbyt dużo ważniejszych i przyziemnych spraw na głowie, żeby logicznie i rzeczywiście obiektywnie pomyśleć nad tym, co jest napisane w tym artykule.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-07-17 23:55:31)

#1453 2010-07-18 11:18:06

Ataru
Użytkownik

Kazde powazne medium jest stronnicze, a Rzeczpospolita prasa powazna z cala pewnoscia jest. W Stanach Fox News jest konserwatywny i na nic nie zdaja sie narzekania republikanow - marudza i na tym tylko traca. W Polsce jednak moze byc klopot, bo "cala telewizje" i cala wladze zagarnie niebawem juz jedna partia - nie jest to dobry znak, nie mowcie mi, ze jest inaczej.

Ale Wy nie widzicie ironii w tym artykule, wezcie pod uwage, ze Rzeczpospolita jest wlasnie prawicowa, najbardziej prawicowa z naszych rodzimych, mainstreamowych gazet i chyba jedyna powazna, wezcie poprawke na te ironie, przeczytajcie raz jeszcze, bo na razie te Wasze komentarze...

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!

#1454 2010-07-18 11:36:02

coellus
Użytkownik

Jest ironia, o czym napisałam wcześniej, ale jak dla mnie ona jest płytka i pretensjonalna/frustracyjna. Przynajmniej do mnie nie trafia.

Ty dulowaty userze!

#1455 2010-07-18 12:06:53

Zarathustra
Użytkownik

Ataru napisał:

"cala telewizje" i cala wladze zagarnie niebawem juz jedna partia - nie jest to dobry znak, nie mowcie mi, ze jest inaczej.

Straszne rzeczy, a mariaż PiS (TVP1) i SLD (TVP2) był w jakikolwiek sposób pozytywny? Pomimo iż nie pałam wielką miłością do PO, to uwielbiam oglądać butthurt pisowców, więc dla mnie rewelacja.
Przecież to oczywiste, że ten kto dochodzi u nas do władzy zawsze zagarnia dla siebie media publiczne. Jak kogoś to jeszcze dziwi i frustruje niech przeprowadzi się do UK i ogląda sobie BBC.

#1456 2010-07-18 13:24:38

Ataru
Użytkownik

Q

mariaż PiS (TVP1) i SLD (TVP2) był w jakikolwiek sposób pozytywny?

A

Przecież to oczywiste, że ten kto dochodzi u nas do władzy zawsze zagarnia dla siebie media publiczne.

#1457 2010-07-18 13:48:11

Zarathustra
Użytkownik

Wspaniale, ale z twojej wypowiedzi mam wrażenie, jakby poprzednia sytuacja była w porządku, a nowa już nie.

#1458 2010-07-18 14:37:20

Ataru
Użytkownik

Tak jest, bo inne stacje, zwlaszcza tvn i fakty sa bardzo proplatformiane niemilosiernie. Ja zdecydowanie bardziej popieram platforme i bardziej cenie ich politykow, uwazam, ze moj kraj potrzebuje liberalnych zmian i duzych reform, ale ta sytuacja zdecydowanie sie nie podoba.

#1459 2010-07-18 14:45:37

Hatake
Użytkownik

Ataru napisał:

Tak jest, bo inne stacje, zwlaszcza tvn i fakty sa bardzo proplatformiane niemilosiernie. Ja zdecydowanie bardziej popieram platforme i bardziej cenie ich politykow, uwazam, ze moj kraj potrzebuje liberalnych zmian i duzych reform, ale ta sytuacja zdecydowanie sie nie podoba.

Liberalnych dla mas, trzeba podkreślić.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-07-18 14:45:48)

#1460 2010-07-18 14:54:51

Zarathustra
Użytkownik

Bo TVN to masońska telewizja, a tak poważnie to czasami oglądam różne programy na TVN24 i jadą każdego, kto odwali coś głupiego (a to, że najwięcej PiS chyba nie dziwi, sami sobie są w końcu winni).

Polsat jest bardziej stonowany, bo tak specjalnie tego nie uwydatnia. Pomimo, że PiS wali więcej farmazonów i smutów starają się to wyważyć, by nie posądzano ich tak jak TVN o zbytnią stronniczość w stosunku do PO.

Stopka forum

© Animesub.info 2024