Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Ja nie płaciłem od grudnia ale po częsci dlatego, że nawet jego numeru konta nie mialem) a teraz jak mi skasuje to się zdenerwię
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Dla osób, które nie czytały całego wątku, przypominam, że jest to nie tylko serwer FTP, lecz również pełnowartościowy serwer na którym można postawić stronę www.
Całość zarządzana jest przez cPanel, który wygląda mniej więcej tak:
waski: cieszę się, że byłeś zadowolony
dBack: PW
coś chyba serwer padł,
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
ano, a z kontaktu z Maciasem brak
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
ano, a z kontaktu z Maciasem brak
Jeśli ktoś chce to mogę załatwić FTP`a
A dokładniej shella
HDD: 70 GB
Transfer: Brak limitu
Dostęp: www/http (php), ftp, ssh
cena: 35zł miesięcznie
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2010-07-08 22:24:52)
@tymek88
hmm... a to jest coś... niezwykłego? :> w sumie nawet drogo
@tymek88
hmm... a to jest coś... niezwykłego? :> w sumie nawet drogo
Niezwykłego? Raczej nie - imo norma xD Sam mam dwa shelle, które wykupuje
Tak tylko napisałem... jakąs alternatywę, bo nie każdy wie, że istnieje coś takiego jak np ssh bez limitu transferu (+ możliwość przepakowania plików, itp
)
Czy drogo... tutaj bym się nie zgodził W porównaniu do innych ofert, które co jakiś czas przeglądam najniższe ceny to 55 - 60 zł za ~ 100 - 120 GB. Z tym, że jak patrzyłem, to konkurancja miała słabszy sprzęt. Może dla kogoś, kto potrzebuje ftp tylko pod pliki, większej różnicy to nie zrobi, ale ja wole mniej miejsca, a lepszy sprzęt
Niezwykłego? Raczej nie - imo norma xD Sam mam dwa shelle, które wykupuje
taniej by ci bylo serwer wziasc...
Tak tylko napisałem... jakąs alternatywę, bo nie każdy wie, że istnieje coś takiego jak np ssh bez limitu transferu
(+ możliwość przepakowania plików, itp
)
hmm.. ja u siebie mam jojodiffa do patchowania, mkvtoolnix jak ma ochote cos przemuksowac, klienta torrentowego do sciagania plikow z torrentow, klienta irca jak ktos potrzebuje zessac cos z bota ircowego, i wiele wiele innych rzeczy, wedle potrzeb...
ale nie istnieje nic bez limitu, poczawszy od lacza, konczac na dysku. brak limitu transferu oznacza tylko tyle, ze ten ktos zaklada ze nie przekroczy sie oferty... mi np wychodzi na serwer 4-6 TR miesiecznie, duzo, malo? to jest bez limitu czy nie? lacze jest wykorzysta w polowie, duzo, malo? nie wiem.. ale bez limitu, nie ma nic
Czy drogo... tutaj bym się nie zgodził
W porównaniu do innych ofert, które co jakiś czas przeglądam najniższe ceny to 55 - 60 zł za ~ 100 - 120 GB. Z tym, że jak patrzyłem, to konkurancja miała słabszy sprzęt. Może dla kogoś, kto potrzebuje ftp tylko pod pliki, większej różnicy to nie zrobi, ale ja wole mniej miejsca, a lepszy sprzęt
A drogo, powiedz mnie kolega.. co oprocz lepszego samopoczucia daje ci sprzet? sorry bardzo.. ale z wlasnego doswiadczenia, korzystajac z wlasciwego opogramowania, konfiguracji etc da sie wieeeeele wycisnac nawet ze slabej maszyny. A shell, to shell, duzo zalezy od admina, od jego podejscia etc. o wiele bardziej od jakis kont shellowych wole albo dedyki, chmurki, vpsy i miec nad tym kontrole, a nie dac administrowac komus innemu.
Ja tam się nie znam za bardzo na systemach takich jak linux, więc sam bym nie mógł być adminem
Na dedykach z kontami ssh, jest zazwyczaj parę osób, to wiadomo im lepszy sprzęt tym load będzie występował żadziej / będize szybciej mijał ;D
Co do konfiga, to wiem, że baardzo dużo od tego zależy * miałem już paręnaście kont u paru osób i gdzie niegdzie było widać różnicę (podobny sprzęt / ilość osób), dlatego cały czas siedzie u jednego kolesia - na pierwszym koncie było z 10 - 15 osóbm a serw lepiej chodził niż u kogośinnego, gdzie było 6 osób
Co do dedyka, to dla mnie za drogo, żebym sam miał za takowy płacić VPS - nie wiem jak teraz to wygląda, ale kiedyś jak patrzyłem to za podobną cenę, konto nie miało przydzielonych zebym wiele % procka i ramu ;p
Co do oprogramowania, mam to samo co napisałeś, oprócz tego programu do pachowania ;p
Aha, takie małe pytanko Jedziesz na windzie, czy na czymś innym? Jeśli na czymś innym, to używasz wine, czy może są jakieś odpowiedniki tych programikó co wymieniłeś, bezpośrednio na linuxa?
http://kimsufi.pl/ks/ -> za 73 zł miesiecznie masz najmniejsze kimsufi - 2gb ramu, 250gb dysku, do 3 tr transferu, wbrew pozorom ten celeron jest wydajny, a czesto sie trafia ze nie maja go na stanie, to dostajesz jakies core due , a jak pisales, ze masz 2 konta shellowe po 35 zl (jw) wiec... juz masz wlasny serwer, tylko dla siebie.
linuks, zaden inny system na serwer... wszystko jest na linuksa, jak cos, zapytaj wójka googla
Ostatnio edytowany przez alfista (2010-07-09 11:49:01)
Witam
Serwer nie padł, lecz zmienił się jego adres IP, co spowodowało, że stał się niedostępny pod starym adresem.
Nowy adres IP serwera to: 195.191.25.160
Pozdrawiam
Do wykasowania. Już sobie sam poradziłem.
Ostatnio edytowany przez Cain (2010-09-18 01:19:22)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7