#21 2010-06-27 19:19:05

lipa3000
Użytkownik

Odp: Tanuki

Regularnie zaglądam na Tanuki i Azunime. Najczęściej jednak czytam recenzje już po obejrzeniu jakiegoś anime. Gusta tanukowych recenzentów tak się różnią od moich, że nie mogę na tyle im zaufać, by oglądać z ich rekomendacji. Przykładowo wychwalają The Sky Crawlers (zresztą nie tylko oni, wysoko ocenili go też na Azunime i w magazynie Arigato), a ja na tym anime umarłem z nudów, zmartwychwstałem i znowu umarłem. Skończyło się na tym, że czekałem, aż wreszcie pokażą Pałac Kultury, a że za połową filmu nadal go nie było widać, to przewinąłem pod koniec. Z kolei niesprawiedliwie niskie oceny, moim zdaniem, otrzymały Detroit Metal City i Dokuro-chan 2 (przy czym drugą recenzję jeszcze jakoś mogę zrozumieć, choć sam na tej guro-ecchi-komedyjce nieźle się bawiłem). Może kogoś zainteresuje strona anime-chronicle.pl. Nie są to typowe recenzje, a mini recenzyjki poszególnych odcinków. Redakcja trochę się teraz obija, ale może na wakacje się znowu rozkręcą.

Y9SqV.pnglipa3000.png

#22 2010-06-27 19:25:45

Rozczochrany
Użytkownik

Odp: Tanuki

KieR napisał:

No, nie miałem czasu dużo napisać, bo qmple zaszli xD Ale właśnie najbardziej mnie boli tak ich stronniczość, porównywanie 2 różnych anime, nawet jak to są całkiem na odmienne gatunki. Osobiście wole sobie recenzje na Malu, Wikipedii angielskiej przeczytać i wziąć się za dany tytuł, bo jednak im to znacznie lepiej wychodzi xD

Ja za to omijam recenzje z daleka, wolę sobie Anidb włączyć, sortowanie według ocen i jazda od góry do dołu :p. Inna sprawa, że oglądam bardzo mało i na razie cały czas na pierwszej stronie jestem oczkod.

Stopka forum

© Animesub.info 2025