Nie jesteś zalogowany.
Znalazłem dziś na gry-online coś ciekawego, nie wiem czy już o tym słyszeliście, ale wygląda ciekawie .
Mianowicie:
Ukazała się nowa wersja moda Legend of the Galactic Heroes odtwarzającego tytułową japońską space operę na silniku Sins of a Solar Empire. Docelowo będzie to kompletna konwersja i nie zostawi wiele z podstawki w postaci niezmienionej. Na chwilę obecną jest dostępna jedynie beta, ale i tak jest w co grać. Nowe modele, tekstury, dźwięki plus zmiany w mechanizmach grafiki (mniejszy nacisk na ekonomię, większy na bitwy). Wszystko to razem zapewnie sporo frajdy, nawet tym, którzy nie są zaznajomieni z materiałem źródłowym.
Fanom LoGH pewnie się spodoba ^^.
Ostatnio edytowany przez Yoshimori (2010-06-21 17:32:12)
Jest też oryginalna gra:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=371430
Szkoda, że jestem za głupi, żeby to sobie zainstalować, zresztą pewnie na moim złomie i tak by to nawet nie poszło.
też się napaliłem ale nie mam dodatku Entrenchment który do tej pory nie jest chyba kompatybilny z polską wersja SoSE
Wczoraj (czy raczej dzisiaj) w radiowej Trójce o drugiej w nocy całą audycję Strzały Znikąd poświęcono Japonii i jej muzyce. Dwie godziny grania bez kiczowatego jrocka czy jpopu - całkiem przyjemnie. Trzeba będzie przeszukać Chomika, bo tam zazwyczaj takie rzeczy archiwizują
Sir_Ace, a znasz może jakieś tytuły tych piosenek. Wtedy ocenię czy są faktycznie tak dobre jak mówisz gdyż tego nie słuchałem.
Tylko uprzedzam, muzyka miejscami może być dziwna:
Polecam Motoro Faam ;-)
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2010-06-23 13:33:24)
Akurat rytmy bez głosu mnie nie interesują.
Sądziłem, że to będą piosenki.
Bo tym co słyszałem stwierdzam, że przeciętna piosenka (lub sam rytm) z anime dużo lepiej brzmi od tego.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-06-23 15:02:25)
No cóż, jeden lubi, jak mu ładnie grają, inny jak mu z butów śmierdzi. Kwestia gustu.
No właśnie. Lubię jak ładnie grają lecz to co proponujesz (i lubisz) jest odwrotnością ładnego grania.
Oczywiście to kwestia gustu.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-06-23 16:13:09)
To Motoro Faam rzeczywiście całkiem fajne, resztę obadam później, dzięki za listę Sir_Ace.
Kolejne wieści o Akirze
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd … p?wi=66850
Chyba gorzej od DB nie będzie.
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
ała aż strach pomyśleć co z tego wyjdzie... sam fakt że ten tytuł przechodzi amerykanizacje przemawia za tym iż będzie to gówno wyższych lotów.
i postara się zrobić film w taki sposób by zepsuć klimatu mrocznego cyberpunkowego dzieła.
Taak...
Bagiński znów się popisał
http://www.youtube.com/watch?v=vpR_Ckg3 … re=related
Ostatnio edytowany przez ODIN (2010-07-15 18:18:12)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Już dawno takich bzdur nie czytałem. Wiele z opisów tych pojęć mówi tylko część prawdy.
Jak stacje telewizyjne mierzą oglądalność np. Meczy Sportowych, czy sądaże mogą być tak dokładne?
w końcu stacjie telewizyjne na ich podstawie wydają decyzje o kasacji seriali.
Telewizor nadaje jakiś sygnał gdy jest włączony jak w tym anime europeiskim Metropia?
Ma ktoś fajną teorie spiskową czy może doczytał jak to działa i jest łatwe do wytłumaczenia.