Nie jesteś zalogowany.
n900- też niezłe cacko Taki prosty a zarazem elegancki designe ;D
Ale co do wyświetlacza, to jak teraz sobie czytałem, to ten nowy Samsung jako pierwszy telefon na świecie ma jakiś nowy wyświetlacz na technologii Super Amoled
Tutaj porównanie wyświetlacza z tego Samsuna i iPhona
http://www.youtube.com/watch?v=lRkb75gjVD0
a tutaj małą prezentajca:
http://www.youtube.com/watch?v=J5yqnzVfPQ8
Jakość obrazu naprawdę robi wrażenie ^^
Można by pomyśleć, że jak tak dalej pójdzie, to spadnie sprzedaż laptopów, bo ludzie zamiast notebook`ów będą kupować smartfony ;p
Odradzałabym raczej Samsungi, miałam jednego (nie pamiętam już modelu), po wielu nokiach, na szczęście ukradli (wiem, śmiesznie brzmi).
Dla mnie główną wadą była powolna reakcja telefonu, bateria też mi padła dosyć szybko - wytrzymywała 2-3 dni, a jakichś superfunkcji ten telefon nie miał. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, ale osobiście drugi raz bym nie wzięła żadnego modelu z tej firmy. Później, po kradzieży wzięłam dla odmiany Sony Ericssona k770i, mam go półtora roku i jestem zdziwiona jego wytrzymałością - inna rzecz, że nie należę do wymagających użytkowników.
Ty dulowaty userze!
Wszystko ładnie pięknie, ale ile ten samsung? N900 około 1700zł. Sam sie zastanawiam nad IPhone (korcą mnie fajnale i inne giery wydawane na tą platformę) - może w ameryce będą mieli taniej niż u nas, albo Samsung Avila GPS - może nie jest to jakiś duper uber smartfon z wyższej półki, ale wg mnie prezentuje się całkiem nieźle, no i drogi nie jest (a jak na moje wymagania styka). Może kiedyś rozważę tego Wave... bo całkiem kuszący jest. Szkoda że Nokie są cholernie drogie ;/
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-05-19 22:06:28)
Imo Samsung Avila GPS to taka zabaweczka... tylko kurzy mi się na półce. Wolę użytkować SE K800i...
1700 za n900, chciałbym tyle za nią zapłacić, jak ją kupowałem. :] No cóż, może i są drogie, lecz mogę powiedzieć, że zdecydowanie najlepsze, zaraz obok HTC.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2010-05-19 22:16:39)
Odradzałabym raczej Samsungi, miałam jednego (nie pamiętam już modelu), po wielu nokiach, na szczęście ukradli (wiem, śmiesznie brzmi).
Dla mnie główną wadą była powolna reakcja telefonu, bateria też mi padła dosyć szybko - wytrzymywała 2-3 dni, a jakichś superfunkcji ten telefon nie miał. Może coś się zmieniło od tamtego czasu, ale osobiście drugi raz bym nie wzięła żadnego modelu z tej firmy. Później, po kradzieży wzięłam dla odmiany Sony Ericssona k770i, mam go półtora roku i jestem zdziwiona jego wytrzymałością - inna rzecz, że nie należę do wymagających użytkowników.
Ja zawsze używałem SE (i mogę powiedzieć, że są bdb aktualnie mam coś takiego :
xD
Samsunga nigdy nie miałem, ale ogolnie z tego co czytam, to wszystkie te smartfony... nie można już chyba ich porównywać, porównująć firmy i zwykłe telefony komórkowe ^^
Co do tego samsunka to jedna wydaje mi się (z tego co piszesz), że się duuuużo zmieniło i z tego co czytalem (opinie, info, dane techniczne) i oglądąłem (prezentacje, testy), to ten samsung jest jednym z najlepszych modeli na rynku ^^
Do tego Samsung zaprojektował jakiś nowy autorski system (dla porównania, od dawna stosowało się symbiana)
Naprawdę, imo ciekawe
Wszystko ładnie pięknie, ale ile ten samsung? N900 około 1700zł. Sam sie zastanawiam nad IPhone (korcą mnie fajnale i inne giery wydawane na tą platformę) - może w ameryce będą mieli taniej niż u nas, albo Samsung Avila GPS - może nie jest to jakiś duper uber smartfon z wyższej półki, ale wg mnie prezentuje się całkiem nieźle, no i drogi nie jest (a jak na moje wymagania styka). Może kiedyś rozważę tego Wave... bo całkiem kuszący jest. Szkoda że Nokie są cholernie drogie ;/
Ten samsung kosztuje na amazon ~360 euro, tutaj: http://www.euro.com.pl/telefony-komorko … usel.bhtml masz za 1600 zł, a na allegro - nie wiem, nie używam
1700 za n900, chciałbym tyle za nią zapłacić, jak ją kupowałem. :] No cóż, może i są drogie, lecz mogę powiedzieć, że zdecydowanie najlepsze, zaraz obok HTC.
Qrde, a gdzie bym nie czytałem (telepolis.pl itp), to wszędzie piszą, że wszyscy idą na przód, tylko nokia jakoś słabo przędzie
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2010-05-19 22:19:45)
Ten nowy system operacyjny to nie jest wcale plus (przynajmniej na początku) bo bedzie dostępna mała ilość aplikacji na tą platformę. HTC HD2 bym polecał, ma świetne opinie, sam chętnie bym go przetestował. Ew Motorolke Droid(millstone). Ale to są Hi-endowe sprzęty..
coś o tym samsungu na pda.plSamsung Wave
http://interaktywnie.com/hi-tech/newsy/ … tone-13384
Tam jest spora dawka informacji + video testy z odtwarzania wmv (720 p - 25 MB) i avi (720p - 2 GB) + test porównawczy gry 3d na Samsungu i tej Motoroli, o której pisał rutek
Co do softu, to tak, pisali o tym, ale czytałem także, że Samsung wyłożył paręmilionów dolców na tworzenie różnego softu i na konkurs z tym związany (czy cośtakiego ;P)
///eit:
Przed chwilą znalazłem: "Samsung Wave, Sony Eicsson Vivaz (tego chciałem ) czy Samsung Omnia HD? – porównanie nagrywania w HD [wideo]"
http://interaktywnie.com/hi-tech/newsy/ … ideo-13367
Przydałoby się jeszcze coś takiego ze zdjęciami
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2010-05-19 23:02:21)
Bo Nokia sama sobie kładzie kłody pod nogi. Dziś od Nokii nie masz ani jednego fajnego telefonu. Ich flagowe produkty stają się niewypałami roku. N900 - jeśli jesteś fanem linuxa - jest dla ciebie.
Ja już tylko pod Android będę się pchał. Ale każdy ma swoje wymagania co do telefonu.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Fakt HTC 2 HD to zaiste wypasiony telefonik, również najnowszy model iphona 3 GS ponoć cuda potrafi, ale poleciłbym raczej coś nie tak kosztownego Nokie 5800 XpressMusic (żeby była jasność telefon też swoją cene ma), telefon bardzo prosty jak i praktyczny niektórzy ponoć nazywają go szpanerskim, ale co mnie do tego..
poniżej link do tego..
Jaki polecacie telefon komórkowy?
ja mam taki i bardzo dobrze się sprawuje ;] http://www.mgsm.pl/katalog/siemens/c75/
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2010-05-19 23:08:34)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
To zabrzmi trywialnie, ale wybierz telefon, który najbardziej będzie ci pasował.
Musisz wiedzieć czy ekrany dotykowe są dla ciebie, czy będziesz wysyłał dużo smsów, robił zdjęć, słuchał muzy, oglądał filmików itd.
Nie warto kupować telefonu nastawionego na internet, jeżeli nie będziesz miał do niego dostępu, bądź nie będziesz chciał z niego korzystać. Najpierw zdecyduj czy chcesz opcję slide, klasyczną (+QWERTY np) czy ekran dotykowy. Potem przejdź się do salonu i po prostu poproś o wszystkie telefony, które ciebie interesują, każ sobie każdy włączyć, włożyć kartę sim, i pobaw się chwilę, popytaj o jakość opcji, cyknij fotki. Zainteresuj się faktycznym czasem działania. Zwróć uwagę na jakość serwisu, zapytaj się sprzedawcy, z którym najlepiej się im pracuje (pamiętam, że LG było świetne, potem motorola, SE -różnie i Nokia na szarym końcu). Telefonu przecież nie musisz kupić w salonie, ale warto poza czytaniem postów, popytać się osób, które mają z tym bezpośredni kontakt.
Zawsze najlepiej wyrobić sobie własne zdanie.
Ostatnio edytowany przez Trips (2010-05-19 23:30:49)
Może i Nokia ostatnio nie popisuje się niczym konkretnym, lecz imo ta Nokia n900 daje radę. Studiuję informatykę, więc owy telefonik dla mnie idealny. Dostęp do netu ciągle mam, bo w domu, jak i na uczelni wifi dostępne. Esy szybko piszę, bo jest QWERTY. Poza tym n900 ma system na podstawie Linuxa, więc jeśli kiedyś bawiłeś się w ten system, to wiesz, że jeśli chodzi o aplikacje, to tutaj możesz praktycznie wszystko podłączyć pod koma. Ale ja stawiam piwo, że tobie zależy na oglądaniu filmów/anime itp na telefonie, to lukaj na wyświetlacze i rozdziałki, jednakże pamiętaj, że te nowe, które mają tzw. "igłę na ekranie", pożerają ogromne ilości energii, dlatego zwróć też uwagę na baterię w telefonie.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2010-05-20 00:02:54)
Jeśli chodzi o mnie i oglądanie anime w podróży/na ulicy/whatever to sobie wrzucam je na psp i gra. W sumie z konsolą się nie rozstaję, ba, na ostatnich studiach dali mi nawet przydomek pleyera dworcowego xD (zamiast na wykłady to się w crisis core albo ff7 grało), no ale dość offtopu.
Cóż... dla mnie telefonik to... powinien robić fotki (w razie czego, ofc, wiadomo, że aparat cyfrowy i kamera HD będą lepsze, ale nie zawsze chce się to targać) i ładnie grać (czyt. mp3). Odtwarzaniem filmików (choć nie jest to uber ważne) nie pogardzę, a i dostęp do neta byłby na plus. No i obowiązkowo GPS (dlatego avila, bo tani - i to też z jakiegoś mixa) - dużo jeżdżę, dużo podróżuję, dużo chodzę, więc się przyda. Chwilowo na nic lepszego mnie nie stać.
Ja tam się na telefonach nie znam, ale Nokia E51 wygląda na świetny telefon dla 'prostego użytkownika'. Wygląda jak stara dobra Nokia, obsługuje się ją bez żadnych udziwnień, a wewnątrz ma całą masę programowego śmiecia. Na symbianie, więc można sobie zainstalować emulator GBA, Operę czy jakiegoś Office'a. Dla mnie (jako budzik i dzwoniarka) ideał
Ja za mojego żywota miałem tak 2 Se K750 i W800 oba tak często się psuły że to po prostu śmiech na sali następne zakupiłem LG Shine fajna zabaweczka tylko przycisk "scrool" się zepsuł ale na gwarancji myk i po sprawie a od ponad 3 lat mam Motorole RAZR2 V9 z wymieniłem tylko baterie bo nie trzymała na napięcia i poza tym ten telefon jest nie śmiertelny cały poobijany nawet lakier z tylnej klapki zszedł (katowanie robi swoje) ale mogę polecić każdemu nawet jakiemuś hardcorowemu użytkownikowi (ale bez przesady)
telefon sam w sobie jest wręcz łopatologiczny w obsłudze nawet nie obyty szybko załapie co i jak.
Jakie plusy?
Słownik iTab wspomagany T9 oczywiście po Polsku
Przeglądarka Opera Mini
Karty Pamięci do 4GB
2 Wyświetlacze
2Mpx aparat (może wydaje się mało ale robi świetne zdjęcia)
HSDPA
Dzwonki AAC, MP3 do 265kb/s
Filmy mp4 i 3gp
Bluetooth 2.0 z obsługą słuchawek typu S9
Macie parę zdjęć:
http://img535.imageshack.us/g/moto2c.jpg/
P.S
Zabuliłem trochę za nią ponad 700zł ale w paczce dostałem Słuchawki bezprzewodowe Motorola S9 i kablowe, 3 ładowarki normalna Polską, Angielska i samochodowa, 2 baterie, motorola pozwala na ręczną aktualizacje softów w telefonach.
Ja od jakiegoś miesiąca mam Nokię X3 i stwierdzam, że to najlepszy telefon jaki miałem do tej pory (a miałem ich już trochę).
Telefon jest ładny, łatwy w obsłudze, ma świetny dźwięk, poza tym posiada:
- czytnik kart pamięci, maks. do 16GB
- aparat 3,2 Megapixeli
- radio z RDS (wbudowane głośniki stereo i wejście słuchawkowe)
- odtwarza filmy w formacie 3gp, .mp4, .avi, .asf.; kodeki: H.263, H.264, MPEG-4, WMV9
- Bluetooth i USB 2.0
- przeglądarka internetowa, obsługa TCP/IP
- transmisja danych, GPRS, EDGE
Zamierzam niedługo zakupić nowy telefon( w końcu!), i zastanawiam się nad dwoma. Może ktoś z was ma, albo miał i może się jakoś konstruktywnie wypowiedzieć na temat, któregoś z nich
1st HTC Wildfire White+FREE Nintendo Wii - Delivered with your mobile (xD)
2nd Nokia N8 Black
Wat du ju tink ?
EDIT BY Q
Używanie wyszukiwarki nie boli, ale jeśli jednak, zaopatrz się wcześniej w panadol
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-11-24 20:12:59)
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
W sumie chyba zależy też do czego chcesz go używać.
Osobiście brałbym HTC ze względu na andrioida i możliwości jakie posiada dzięki temu. Sam osobiści korzystam z HTC G1 i jako tako złego słowa na niego nie powiem.
Zajrzysz sobie na google market i aplikacje jakie są dostępne i myślę, że to jakoś może to wpłynąć na decyzję.