#1 2010-04-17 09:15:44

123mamut
Użytkownik

Anime Online

Nowa strona do oglądania anime i dyskutowania na rożne tematy dostępne są tapety,avadary,sygnaturki z anime

anime-online.xaa.pl

#2 2010-04-17 09:54:11

wpieniacz
Użytkownik

Odp: Anime Online

Nowa strona a widze ze macie cudzy upload sprawdzilem ostatni odcinek Durarara!! hehe z takim podejsciem to tylko pogratulowac

#3 2010-04-17 11:25:40

KieR
Użytkownik

Tak samo ciekawe czy mają pozwolenie na udostępnianie napisów. Omg, tutaj reklamowanie stronek z anime online jest raczej... Każdy wie ;]

tumblr_static_bug.gif

#4 2010-04-17 11:43:32

Quithe
Użytkownik

No cóż, wywalać nie możemy jezor
Coś tam niby w topiku o szukaniu uploaderów pisali, że mają tryb poszanowania tłumaczy, ale za to nie mają go dla innych uploaderów i serwisów, skoro podbierają oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#5 2010-04-17 11:57:37

bobek784
Użytkownik

Quithe napisał:

No cóż, wywalać nie możemy jezor
Coś tam niby w topiku o szukaniu uploaderów pisali, że mają tryb poszanowania tłumaczy, ale za to nie mają go dla innych uploaderów i serwisów, skoro podbierają
oczkod

przejrzałem stronę i niestety tego nie zauważyłem. W odcinkach jest zostawione info o autorze, ale na stronie takowego nie ma, ani o zgodę nie pytali.

Choć jak na razie znam tylko jedną honorową stronę:
(żeby nie robić reklamy zaznaczam jako spoiler)

Pokaż spoiler
http://www.anime-shinden.info
robią własny upload.
pytają o zgodę na wykorzystanie napisów.
nie zmieniają ich.
dają info o autorze na stronie.

@DOWN

~Quithe
o sorka. teraz lepiej?

~Nighthanter
Czyli jak zwykle zależy to od ludzi, ja na szczęście tego jeszcze od nich nie uświadczyłem. Widać wszystko przede mną, hehe.

Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-04-17 13:19:50)

Nick na ANSI: bobek784v2

#6 2010-04-17 12:00:14

nover
Użytkownik

ta strona to jakaś farsa oO
awatary też pewnie kradzione, bo parę sztuk to na 100% z jednej z popularnych stron, po za tym w dziale z awatarami boginek link do strony nr 2 prowadzi do... www.musasabi.net.pl/av/omg2.html
fail?
większość awatarów i tak się nie wyświetla -_-
to samo z sygnaturami - założę się, że większość skądś skradziona, bo wydają mi się dziwnie znajome ^^

edit:
nie ma to jak mieć rację:
pierwsza lepsza z brzegu:
http://www.tineye.com/search/b1a52c0509 … 1a80de5fc7

Ostatnio edytowany przez nover (2010-04-17 12:02:08)

#7 2010-04-17 12:17:13

Quithe
Użytkownik

bobek784, jak już cytujesz, to daj cały cytat, nie bez powodu napisałem "niby" oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#8 2010-04-17 13:05:11

Nighthanter
Użytkownik

bobek784 napisał:

Choć jak na razie znam tylko jedną honorową stronę:
(żeby nie robić reklamy zaznaczam jako spoiler)

Pokaż spoiler
http://www.anime-shinden.info
robią własny upload.
pytają o zgodę na wykorzystanie napisów.
nie zmieniają ich.
dają info o autorze na stronie.

Taa.

Pokaż spoiler

To Aru Majutsu no Index - uploader: Loe. Nie pytał o pozwolenie. Nie ściagnął czcionek, wrenderował to na wersję Eclipse. Krótko i zwięźle, odcinek z tymi napisami wygląda, jakby ktoś go zjadł, a potem zwymiotował.

Tayutama - uploader: LoNGeR. Nie no, ten to już przegięcie, nie dość, że zrobił to samo, co uploader powyżej, to jeszcze jakieś bzdury pododawał do napisów. Na pal z nim.

Tak więc wcale nie taka honorowa. Poza tym wszystko zależy od danego uploadera, jeden się spyta, a drugi to świnia.

Przepraszam, że tak trochę oftopowo.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2010-04-17 13:17:11)

#9 2010-04-17 13:16:24

wpieniacz
Użytkownik

Sorry ale chyba cos zle napisales to ja jestem pomyk i na 100% pytalem sie o zgode poniewaz zawsze to robie Tak samo jak od Sagiri do Kimi ni Todoke.
Zostalem uploaderem na stronie wiedzac o zasadach jak pytanie sie o zgode
Co do wstawki jest ona po to gdyz wiele stron kradlo nasze uploady biorac gotowa wstawke sami nie pytajac sie o zgode, chocby taka kreskowka.pl polowa uploadow  z shindena jest tam dodana
Wiesz nie wszyscy maja takie same nicki na ANSI co na stronie ktore robia uploady byc moze dla tego moglo cos ci sie pomylic

Ostatnio edytowany przez wpieniacz (2010-04-17 13:17:06)

#10 2010-04-17 13:19:14

tymek88
Użytkownik

@Nighthanter

Przyznaję ci całkowitą rację oczkod
Jestem ciekaw co zrobiłyby te 'najlepsze' wielki, super, itd strony z anime online, gdyby tłumacze przestali przez miesiąc tłumaczyć anime i ansi by wyłączyli ;p

Ojjj, albo byłoby info na stronei głownej, że mają awarię, albo uploaderzy wyjechali na wakacje, albo translator w ruch xD

///edit:
Osobiście nie mam nic przeciwko, jeśli jakiś uploader chciałby wstawić dodatkowy napis z adresem swojej strony, ale żeby nic poza tym nie zmieniał i umiał dobrze (poprawnie) zrobić hardsuba z napisami ^^"
A to co się zdarza najczęściej, to to, ze ładnie wszyscy sie o zgodę pytają, dostają linka do czcionek, itp ale w samym hardku już widzimy wszędzie Arial ;]

Tak jest na 80% video, które widziałem ;]

Ostatnio edytowany przez tymek88 (2010-04-17 13:21:58)

#11 2010-04-17 13:20:54

Nighthanter
Użytkownik

Od wpieniacza dostałem pm'a z prośbą o udostępnienie, ale od pomyka już nie, więc wyszło jak wyszło.

#12 2010-04-17 13:22:08

bobek784
Użytkownik

Można kiedyś zrobić coś takiego. Taki strajk.

Nick na ANSI: bobek784v2

#13 2010-04-17 13:28:28

KieR
Użytkownik

Yes, yes, jestem za oczkod

tumblr_static_bug.gif

#14 2010-04-17 13:36:09

Aurius
Użytkownik

bobek784 napisał:

A możesz mi powiedzieć po co? Te strony aż tak uprzykrzają życie, że trzeba jakieś "sankcje" wobec nich stosować? A później z transparentami "Pracy i chleba" na ulicę wyjdziecie? No i zawsze związek zawodowy możecie założyć. Że też dalej chce wam się bawić w walkę z wiatrakami.

#15 2010-04-17 13:38:47

Asan
Użytkownik

bobek784 napisał:

Już kiedyś próbowano coś podobnego zorganizować, tylko że wtedy to bodajże wojna miała być jezor. No ale pomysł padł tak samo szybko, jak powstał.

Ostatnio edytowany przez Asan (2010-04-17 13:39:48)

#16 2010-04-17 13:46:55

Quithe
Użytkownik

Wojna już kiedyś była i udało nam się wymusić na sporej części uploaderów pytanie o zgodę, więc nie jest źle.

Ale dobra, koniec rozważań nad sensem istnienia takich stron, jak je niszczyć czy promować, do tego jest już odpowiedni topik. Następne posty nie traktujące bezpośrednio o tej stronce będą leciały.

#17 2010-04-17 17:11:41

laudemort
Użytkownik

wiem że miał być koniec ale pozwól mi się do tego odnieść jako osobie powiązanej, proszę o nie usuwanie go gdyż jest dosyć ważny:

kiedyś, znaczy się przez pierwsze 2 miesiące istnienia u nas online, owszem nie pytaliśmy o zgodę, są to jednak czasy zamierzchły

To Aru Majutsu no Index - uploader: Loe. Nie pytał o pozwolenie. Nie ściagnął czcionek, wrenderował to na wersję Eclipse. Krótko i zwięźle, odcinek z tymi napisami wygląda, jakby ktoś go zjadł, a potem zwymiotował.

Loe nie jest uploaderem od hohoho a ostatnią wizytę na stronie(już jako user) miał 23 kwietnia zeszłego roku http://www.anime-shinden.info/user/loe
poza tym wystarczyłoby do mnie napisać w tej sprawie a już dawno bym to poprawił zamiast roztrząsać  na ansi 20 tys razy, tu nic nie da, ja tu nie urzęduje, nieraz kilka postów przeczytam i tyle, do tego tematu dostałem link.

Tak samo Longer, tyle, że ten odwiedza stronę jako user.
Nie przystosowali się do nowych zasad właśnie z czcionkami, lepszą jakością,  pytaniem, lub po prostu niee mieli czasu i nie robili w czasie gdy te zasady zostały wdrożone.

z pomykiem sytuacja się chyba wyjaśniła(pomyk na shindenie=wpieniacz na ansi, nie każdy na 1 nick taki sam jak ja), poza tym nie wiem jak pomyk pisze pytania, aczkolwiek ja się pytam o pozwolenie dla strony i jest dla mnie rzeczą oczywistą, że jeżeli np. uplaodera nie ma a ktoś zrobi reup i nadal będzie wszystko ok i na tej samej stronie to nie trzeba się 2 raz pytać.

Tak więc twoje suby twoja decyzja, albo to zrobię na nowo dobrze, albo skasuje i z kim innym po prostu porozmawiam o subach. Odpowiedź proszę na PW, lub jeżeli masz konto na shindenie w co wątpię tam, bo pewnie 2 raz do tego tematu nie znajdę.

Tak więc wcale nie taka honorowa. Poza tym wszystko zależy od danego uploadera, jeden się spyta, a drugi to świnia.

obecnie nie, jeżeli jakiś uplaoder nie spyta się o pozwolenie, pisz PW ja już sobie z nim porozmawiam, jednak takich sytuacji nie powinno być, przyznam, ze była 1 w przeciągu ostatniego pół roku, aczkolwiek szybko ją zażegnałem i doszliśmy do porozumienia zaraz po tym jak się dowiedziałem (odnośnie One Piece).
Nie byliśmy bez skazy ale obecnie już tak nie jest.

Przyznaję ci całkowitą rację oczkod
Jestem ciekaw co zrobiłyby te 'najlepsze' wielki, super, itd strony z anime online, gdyby tłumacze przestali przez miesiąc tłumaczyć anime i ansi by wyłączyli ;p
Ojjj, albo byłoby info na stronei głownej, że mają awarię, albo uploaderzy wyjechali na wakacje, albo translator w ruch xD

zachęcam do spróbowania, pewnie napisałbym jak jest, a jakbym chciał być dowciapny jak ty po prostu bym podał adres ansi, i żeby tam pisali prośby/zażalenia, wszyscy u nas wiedzą lub powinni wiedzieć, że syby nie sa robione przez uplaoderów smile A ja miałbym wolne i nie zarzynał kompa codziennie przez miesiąc  lub w końcu zrobił reupy. Dobrze wiesz, że ja online też uważam za chłam, ale daje ludziom to czego chce, z czasem zaczną ściągać, tak jak uploaderzy u nas i nie tylko.

Osobiście nie mam nic przeciwko, jeśli jakiś uploader chciałby wstawić dodatkowy napis z adresem swojej strony, ale żeby nic poza tym nie zmieniał i umiał dobrze (poprawnie) zrobić hardsuba z napisami ^^"

zapewne chodzi o napis "upload tylko dla shinden-anime.info" etc. obecnie już też od wieków niestosowany u nas, może przez pojedyncze jednostki ale nie opłaca się czasowo dodawać dodatkowej linijki.

A to co się zdarza najczęściej, to to, ze ładnie wszyscy sie o zgodę pytają, dostają linka do czcionek, itp ale w samym hardku już widzimy wszędzie Arial ;]
Tak jest na 80% video, które widziałem ;]

zapraszam do sprawdzenia u nas, nie generalizowania, stare serie owszem ale z nowszych nie powinno być ani 1(stare wolno bo wolno ale są poprawiane). Zresztą dobrze wiesz, że do czcionek u was nie było się łatwo dobrać, żeby na starcie ściągnąć czcionki do DtB2 naczekałem się 15min (wejście do was na stronę>>wejścia na chomika>> czekanie na potwierdzenie rejestracji na chomiku>>ściągnięcie) dopiero ostatnio po rozmowie na gg to poprawiłeś linki oczkod i to nie jest odosobniony przypadek, nieraz czcionki wygasają it.

tak więc powtarzam, jeżeli macie zastrzeżenia do Shinnden Anime pisać do mnie PW, lub na stronie PW, tematów 10 tys nic nie da bo i tak do mnie nie dotrą.

Ostatnio edytowany przez laudemort (2010-04-17 17:42:29)

________________________________________________________________________________________________

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
________________________________________________________________________________________________

Stopka forum

© Animesub.info 2025