#21 2010-04-16 17:12:03

Quithe
Użytkownik

Odp: Znikająca partycja

Najwyraźniej nie mój 5-letni Hitachi, bo to było pierwsze takie podpięcie i od razu problem się pojawił. Ale mniejsza z tym, ktoś wie co z tym zrobić, czy dysk można spisać na straty?

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#22 2010-04-16 17:17:56

DiamondBack
Użytkownik

W sumie też mam Hitachi 5-6 letniego i kiedyś też miałem z nim identyczny problem. W moim  wypadku pomogło schłodzenie dysku - działa do dziś. Włóż dysk do lodówki na kilkanaście min (oczywiście w szczelnym zamknięciu) i wtedy podłącz, jak załapie to szybciutko skopiować ważne pliki. A jak schłodzenie nie pomoże - postukać leciutko gumowym młotkiem. Następny krok to dysk rozkręcić, przykleić do talerzy papier ścierny i cieszyć się z nowej szlifierki smile

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#23 2010-04-16 23:53:59

Quithe
Użytkownik

Akcja desperacja xD Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł? Jutro podepnę do lapa dysk, ale czarno to widzę.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#24 2010-04-17 00:35:37

funki27
Użytkownik

Jeśli próba założenia nowej partycji nie powiedzie sie...(np. próba instalacji Linuxa na kieszeni z Ubuntu LiveCD) wsadź dysk do laka i wypróbuj przelecenie go programem HDD Regenerator...

W ostateczności pozostaje tylko to 'ZEROWANIE DYSKU',  na 3 tak 'poprawione' dyski tylko jeden nadawał sie do użytku...

Instrukcja Zerowania Dysku przeczytaj całe 5 stron, ale poprawiona instr. jest na 3 - post #69

Przy użyciu obu programów dysk mysi byc podpięty bezpośrednio do kompa, programy startują z dyskietki, pena  lub CD

Stopka forum

© Animesub.info 2025