#1021 2010-04-11 00:25:34

Sidorf
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

lipa3000 napisał:

I końcżąc już, dlatego wypowiadało się tylu przywódców państw?

Sztuka dyplomacji ;]

Ostatnio edytowany przez Sidorf (2010-04-11 00:25:49)

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1022 2010-04-11 00:30:32

nyga
Użytkownik

Ty możesz się wykazać i napisać, kto zmusił do tego wszystkiego przywódców państw.

Pan który się nazywa "obowiązek".

@Nie chcę się kłócić. Pozostańmy na tych kilku wymianach zdań. Z mojej strony to koniec. smile

Ostatnio edytowany przez nyga (2010-04-11 00:34:47)

#1023 2010-04-11 03:34:01

Kenshiro
Użytkownik

Innym krajom też jest na pewno smutno z powodu tego co się stało u nas.
Żałosne jest to jak ktoś twierdzi w Polsce, że oni udają smutek.

#1024 2010-04-11 09:37:55

Gela19
Użytkownik

Możliwe, że źle się wczytałam w te wszystkie wypowiedzi ale nigdzie nie zauważyłam zarzutu , jakoby KTOŚ UDAWAŁ smutek z powodu tej tragedii i śmierci tylu ludzi.
Jedyne o co może chodzić to to, że 3/4 narodu Polskiego wieszało psy na rządzie w tym i na prezydencie Lechu Kaczyńskim, wyśmiewając go i pomawiając, a dziś w obliczu tragedii Ci sami ludzie uważają go za wspaniałego człowieka i dobrego przywódcę dla naszego kraju. Hipokryzja jednym słowem, bo jako człowiek może był dobry - nie wiem nie znałam go osobiście ale jako rządzący się nie sprawdzał. Żal mi tych ludzi jako zwykłych obywateli, bo nie patrze pod kątem funkcji jakie pełnili. Każdy z nich miał rodzinę, bądź też planował ją założyć, dziś nie będzie im to już dane i współczuję wszystkim bliskim tych osób, ponieważ wiem co znaczy stracić bliską osobę jak zapewne każdy z was. Smutek nie jest na pewno udawany( o ile odczuwamy smutek po tym co się stało) jedynie sympatia do osób zmarłych. Grunt to przyznanie się do swoich poglądów i nie udawanie wielkich zwolenników osób, których się nie szanowało za całą kadencję, nie róbmy z tragedii pokazówki.

Zapalę w intencji zmarłych znicz i pomodlę się, bo dziś tylko tyle można. Tyle ludzi straciło życie w bezmyślny sposób tak naprawdę. Katyń po raz drugi zebrał swoje żniwo...

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#1025 2010-04-11 09:53:02

DiamondBack
Użytkownik

Gela19 napisał:

Jedyne o co może chodzić to to, że 3/4 narodu Polskiego wieszało psy na rządzie w tym i na prezydencie Lechu Kaczyńskim, wyśmiewając go i pomawiając, a dziś w obliczu tragedii Ci sami ludzie uważają go za wspaniałego człowieka i dobrego przywódcę dla naszego kraju. Hipokryzja jednym słowem, bo jako człowiek może był dobry - nie wiem nie znałam go osobiście ale jako rządzący się nie sprawdzał.

Wy to lubicie szukać dziury w całym. A może wy szukacie winnych śmierci Lecha Kaczyńskiego? Zaraz to on zginął w katastrofie czy popełnił samobójstwo w związku z atakami na niego? Ja jeszcze nie spotkałem się z takim, o którym ty mówisz, z tak wielką przemianą wewnętrzną, by teraz tak ubolewali nad jego śmiercią mimo, że tydzień temu na niego srali.
W tym wypadku zginęło bardzo dużo ludzi i każdy z nas znajdzie na tej liście kogoś kogo mu szczególnie szkoda. Stąd ten smutek nad tragedią a nie ŻADNA pier****na hipokryzja! Przestańcie wymyślać i bluzgać tu na ludzi, których tu po prostu nie ma. Serio, ja bym już zamknął ten temat, bo zrobił się księgą skarg i zażaleń na "jeb***ych, debilnych, poj****ych" idiotów. A to jest dopiero hipokryzja.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-11 11:39:24)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#1026 2010-04-11 11:29:28

Zjadacz
Użytkownik

_KiRA napisał:

Ciekawe jak mocarstwa azjatyckie mają się do tej tragedii. Nie słyszałem wzmianki o tym.

Wiesz, pierwszymi osobami, które dały mi cynk o śmierci Kaczyńskiego, jak wstałem, były DiamondBack i... kumpela z Korei. Co ciekawe, w koreańskiej telewizji przedstawili naszego prezydenta jako prawdziwego ojca narodu szanowanego przez ogół społeczeństwa.

"Skazany na zajebistość"

#1027 2010-04-11 11:42:09

Wanderer
Użytkownik

Gela19 napisał:

Jedyne o co może chodzić to to, że 3/4 narodu Polskiego wieszało psy na rządzie w tym i na prezydencie Lechu Kaczyńskim, wyśmiewając go i pomawiając, a dziś w obliczu tragedii Ci sami ludzie uważają go za wspaniałego człowieka i dobrego przywódcę dla naszego kraju. Hipokryzja jednym słowem, bo jako człowiek może był dobry - nie wiem nie znałam go osobiście ale jako rządzący się nie sprawdzał.

Ja bym nazwałbym to raczej poprawnością polityczną a nie hipokryzją. Choć i mnie w niektórych przypadkach lekko bierze, gdy słyszę powiedzmy Millera, który uważa nagle Kaczyńskiego za "erudytę, człowieka mądrego".
Faktem jest, że o niedawno zmarłych źle się nie mówi, szczególnie w telewizji, a już w ogóle jak jest się osobą publiczną. Zdarzyła się wielka tragedia. Cała góra rządzących Polską zginęła. W takich momentach u normalnych, czujących coś ludzi, smutek bierze górę nad niechęcią do opcji politycznych, bądź związanych z nimi ludźmi. Tak że jeśli ktoś nagle w mediach zmienia o 180 stopni swoje zdanie o zmarłej osobie, to nie jest to niczym dziwnym, bo w obliczu śmierci znikają wszelkie animozje.

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2010-04-11 11:43:05)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#1028 2010-04-11 13:07:29

Hatake
Użytkownik

O Boże, no nie pobijcie się przypadkiem zaraz... Albo wypowiadają się osły i barany, albo po tym temacie widać, jak kraj polski jest niestabilny poglądowo (nie mówie o politykach), w którym tworzy się komiczna karykatura demokracji.

#1029 2010-04-11 15:58:18

lipa3000
Użytkownik

Telewizja państwowa Rossija zapowiedziała w niedzielę w głównym wydaniu swojego magazynu informacyjnego Wiesti, że wieczorem pokaże film "Katyń" Andrzeja Wajdy. Projekcję dramatu Wajdy zaplanowano na 21.20 czasu moskiewskiego (19.20 czasu polskiego), w najlepszym czasie antenowym.

Dramat Wajdy telewizja Rossija po raz pierwszy wyświetliła 2 kwietnia w kanale tematycznym Kultura, w porze najwyższej oglądalności. Ocenia się, że obejrzało go wtedy 7 proc. rosyjskich widzów. Reżyser wyznał wówczas przed projekcją, iż nie sądził, że tego dożyje.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ … atyn_.html

Myślicie, że nastąpi jakiś przełom w stosunkach polsko-rosyjskich odnośnie II wojny światowej i zbrodni katyńskiej?

Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-04-11 16:00:28)

Y9SqV.pnglipa3000.png

#1030 2010-04-11 16:10:50

Wanderer
Użytkownik

Szczerze wątpię. Po paru tygodniach pocieszania i głaskania, wszystko wróci do normy i znów zacznie się batalia polskich rodzin o zaliczenie mordu katyńskiego do zbrodni wojennej. Rosja już nie raz pokazała, że posiada odmienną od zachodniej politykę i takie nagłe zwroty są nie w typie tego imperialistycznego państwa. Na pewno więc nie uśmiecha się jej wypłacać odszkodowań, które przynależałyby rodzinom pomordowanych, gdyby nazwano sprawę Katynia "zbrodnią wojenną".

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#1031 2010-04-11 22:52:54

Revan
Użytkownik

http://wyborcza.pl/1,75248,7758381,Smie … hieny.html ukryty

http://www.youtube.com/watch?v=Vczpj52c … r_embedded

Dwa linki ode mnie. Mam nadzieję, że ta batalia wyżej już się skończyła.

#1032 2010-04-11 23:09:04

tajniak13
Użytkownik

Prezydent stanowił pewną niewielką, wewnątrz systemową zaporę przeciwko najbardziej wyuzdanym pomysłom lewicy i liberałów.

Ze swojej strony pragnę zauważyć, żenującą postawę wielu dziennikarzy, m. in. tych z te fau enu

Kilka lat obrzucali Kaczyńskiego gównem przy każdej okazji, że mały, że brzydal, ***jowo mówi, ***jowo śpiewa, żone ma szpetną i nosi siatki z biedronki, że wstyd przynosi na cały świecie i że w ogóle nie mogło być gorzej a wczoraj czy dziś był wielkim politykiem, z poczuciem humoru, wspaniałym człowiekiem a żonę każdy kochał i podziwiał.
TVN wyj**** Krzyż na ćwierć ekranu a Olejnikowa opowiadała jak to zapłakana jechała do studia.

I gazeta gówniana, nagle bardzo im żal
http://wyborcza.pl/1,75968,7754043,Prop … z_nim.html

Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-12 19:26:00)

#1033 2010-04-12 00:06:57

Zjadacz
Użytkownik

tajniak13 napisał:

Prezydent stanowił pewną niewielką, wewnątrz systemową zaporę przeciwko najbardziej wyuzdanym pomysłom lewicy i liberałów.

Liberałów? Gdzie ty masz liberałów w polskim sejmie? Ale zgadzam się, to prezydentowi muszę oddać, że przez dłuższy czas nie podpisywał kretyńskiego traktatu, ale co z tego, skoro w końcu się ugiął?

"Skazany na zajebistość"

#1034 2010-04-12 00:18:21

Aurius
Użytkownik

tajniak13 napisał:

Ze swojej strony pragnę zauważyć, żenującą postawę wielu dziennikarzy, m. in. tych z te fau enu

Kilka lat obrzucali Kaczyńskiego gównem przy każdej okazji, że mały, że brzydal, ***jowo mówi, ***jowo śpiewa, żone ma szpetną i nosi siatki z biedronki, że wstyd przynosi na cały świecie i że w ogóle nie mogło być gorzej a wczoraj czy dziś był wielkim politykiem, z poczuciem humoru, wspaniałym człowiekiem a żonę każdy kochał i podziwiał.
TVN wyjebało Krzyż na ćwierć ekranu a Olejnikowa opowiadała jak to zapłakana jechała do studia.

A co mają napisać? Że dobrze im tak? Bo prezydent miał poglądy takie, a nie inne? Człowieku, to, że różnili się w poglądach politycznych czy naśmiewali się z niego, nie oznacza, że mają tańczyć na jego pogrzebie. Co mieli zrobić twoim zdaniem? Puścić Taniec z Gwiazdami zamiast relacji z miejsca katastrofy? Rozumiem, że ty byłeś uber ultra zwolennikiem Lecha Kaczyńskiego od samego początku, więc masz większe prawo do wyrażania żalu po jego stracie niż peowcy, tak?

#1035 2010-04-12 01:46:47

Maniack
Użytkownik

Zjadacz napisał:
_KiRA napisał:

Ciekawe jak mocarstwa azjatyckie mają się do tej tragedii. Nie słyszałem wzmianki o tym.

Wiesz, pierwszymi osobami, które dały mi cynk o śmierci Kaczyńskiego, jak wstałem, były DiamondBack i... kumpela z Korei. Co ciekawe, w koreańskiej telewizji przedstawili naszego prezydenta jako prawdziwego ojca narodu szanowanego przez ogół społeczeństwa.

http://www.kominek.tv/tt.swiatowa.prasa … ly,191.htm

Nie trzeba chyba komentować.

#1036 2010-04-12 02:28:48

Hatake
Użytkownik

Aurius napisał:
tajniak13 napisał:

TVN wyjebało Krzyż na ćwierć ekranu a Olejnikowa opowiadała jak to zapłakana jechała do studia.

A co mają napisać? Że dobrze im tak? Bo prezydent miał poglądy takie, a nie inne? Człowieku, to, że różnili się w poglądach politycznych czy naśmiewali się z niego, nie oznacza, że mają tańczyć na jego pogrzebie. Co mieli zrobić twoim zdaniem? Puścić Taniec z Gwiazdami zamiast relacji z miejsca katastrofy? Rozumiem, że ty byłeś uber ultra zwolennikiem Lecha Kaczyńskiego od samego początku, więc masz większe prawo do wyrażania żalu po jego stracie niż peowcy, tak?

Nie odwracajmy kota ogonem.
Pogląd tajniaka rozumiem i popieram, ale to jest ogólne społeczeństwo, a tvn media. Muszą przecież z prądem iść, nie?

#1037 2010-04-12 15:30:31

tajniak13
Użytkownik

Kaczyńskiemu można zarzucić wiele ale jest jedna rzecz która od różnia go od reszty politycznego motłochu III RP - polityka historyczna. To co zrobił na tym polu w kulturze, radiu, prasie i tv jest nie do ocenienia, dzięki niemu młodzi dowiadywali się o AK , WIN i NSZ.

Wiadomo zrobił lipę z traktatem lizbońskim (choć z pewnością był mocno naciskany) ale to i tak plasuje go na pierwszym miejscu bezdyskusyjnie jeżeli chodzi o prezydentów po 89 roku.

Był patriotą piłsudczykiem starej daty nie lubianym przez nowoczesne mass media, nienawidzony i wyszydzany zrobił piskusa swoim wrogom raz na zawsze wgryzając się do historii naszej Ojczyzny o którym będą pamiętać bardzo długo.

#1038 2010-04-12 15:57:47

coellus
Użytkownik

tajniak13 napisał:

I gazeta gówniana, nagle bardzo im żal
http://wyborcza.pl/1,75968,7754043,Prop … z_nim.html

O czym Ty człowieku mówisz? Ludzie wieszali na nim psy (nie będę ukrywać, że ja też) za to, jakim był politykiem. To była jego praca i wielu uważało, że źle wykonuje swoje obowiązki. Zresztą nie tylko Kaczyński tam zginął, kilka "wyuzdanych liberałów i lewicowców" również. Ale nawet jeśli mieszało się go z błotem za to, co robił na arenie politycznej i międzynarodowej, to nikt mu śmierci nie życzył (ja wiem, był niejeden debil, co w żartach coś gdzieś bąknął, ale na poważnie nikt), BO TO TYLKO PRACA. A zginęli LUDZIE, którzy jak każdy na świecie, mieli swoje rodziny, hobby, znajomych, nawyki, wady i zalety. To jest najważniejsze. A to, że dziennikarze mówią teraz coś zupełnie odwrotnego - niech rzuci kamieniem ten, kto jest bez winy. Rozejrzyj się po swoich sąsiadach, ilu było takich, którzy za życia za swoje przywary byli obgadywani przez wszystkich, a po śmierci ogólna gloryfikacja. I niekoniecznie nieszczera, ludzie już tak mają, że doceniają innych po śmierci i bardzo rzadko za życia. Tacy po prostu jesteśmy.

Ty dulowaty userze!

#1039 2010-04-12 21:30:33

Ataru
Użytkownik

Dlaczego tak chetnie odpowiada sie na jakies glupie skrajnosci i dlaczego sie z nimi dyskutuje, zamiast milczec by oni sami mogli robic to na onecie i pudelku z innymi takimi jak oni - tego nie rozumiem, drodzy, rozsadni forumowicze.

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!

#1040 2010-04-13 04:04:03

Hatake
Użytkownik

http://www.youtube.com/watch?v=6zLxY7kI … =topvideos 
Widział to już ktoś? Nie wiem, może wielu zareaguje tak samo, jak wszyscy w komentarzach do tego video, ale mnie osobiście krew zalała, gdy to zobaczyłem...

Stopka forum

© Animesub.info 2024