#981 2010-04-10 16:11:27

arystar
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

procek1500 napisał:

Ciekawe, czy żadne państwo nie wykorzysta sytuacji, w której znalazła się teraz Polska. Beż władz, słaba militarnie i polityczne może być smacznym kąskiem...

No, Czechy już się szykują...

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#982 2010-04-10 16:14:06

Kensai
Użytkownik

Chyba kolega pomylił czasy.

#983 2010-04-10 16:16:44

zergadis0
Użytkownik

Nie przesadzajmy, to nie średniowiecze, żebyśmy mieli małą garstkę inteligencji która jak umrze to od razu całe państwo się rozsypie. Ofiarom katastrofy oczywiście współczuję, ale przede wszystkim jako ludziom, bo polityków nowych znajdziemy bez większego problemu, i to nawet na wielu stanowiskach lepszych.

#984 2010-04-10 16:21:20

procek1500
Użytkownik

To żadna teoria spiskowa, tylko zwykłe gdybanie, nie sądziłem, że wywoła to aż takie oburzenie. Ja również nie jestem zwolennikiem takich teorii.

#985 2010-04-10 16:29:37

Boomerek
Użytkownik

To raczej nie te czasy, jeszcze ze sto lat i owszem, teraz świat trochę się rozwiną, tak mi się wydaje
Chociaż, rok 2012 nadchodzi wielkimi krokami : D

Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę!    || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||

#986 2010-04-10 16:35:45

Sir_Ace
Użytkownik

Jak by na to nie patrzeć, najwięcej ofiar wywodziło się ze środowiska PiSowskiego. Właściwie mam nadzieję, że partia się pozbiera, bo jakoś średnio mi się widzą rządy, gdzie jedno ugrupowanie będzie miało prezydenta, premiera + dodatkowo brak jakiejkolwiek znaczącej opozycji...

A w to, że coś się na stałe zmieni w naszym polskim piekiełku, jakoś nie wierzę. My Polacy jesteśmy mistrzami szybkiej żałoby, potrafimy się jednoczyć w sytuacjach kryzysowych. Ale gdy już umilkną płacze, a flagi wrócą na szczyty masztów, wszystko będzie po staremu. Niestety...

#987 2010-04-10 16:38:20

_KiRA
Użytkownik

Dobra, to może małe wyjaśnienie dla niekumatych ignorantów. Prezydenta nie ma, jego rolę obejmuje tymczasowo Marszałek sejmu. Na te wszystkie grube ryby w rządzie,, które umarły też są zastępstwa, czy lepsze czy gorsze, nie mnie o tym decydować. Czas pokaże co będzie dalej. Za dwa miesiące kolejne wybory (tak przynajmniej mówią). Wojny nie będzie, polski rząd się nie rozleciał, a co najwyżej na tym ucierpiał. Zastępstwa są. Jak już wspomniano, to nie średniowiecze.

PS. A 4chanowi i dzieciom 4chana CHWD (wiem że o tym wzmianki nie było, ale wkur***ją mnie takie ignoranckie c***).

Edit: Widzę, że niektóre serwisy traktujące o grach zmieniły już szatę graficzną na żałobną (np. PSP-Team, Gry-Online, itd.), ciekawe kiedy przyjdzie czas na AnSi i inne traktujące o fansubbingu.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-10 18:04:29)

#988 2010-04-10 17:56:53

Zarathustra
Użytkownik

_KiRA napisał:

PS. A 4chanowi i dzieciom 4chana CHWD (wiem że o tym wzmianki nie było, ale wkur***ją mnie takie ignoranckie c***).

Chyba każdy wie jak działa ten imageboard i jaki humor tam panuje, więc jeżeli tam wszedłeś i się oburzyłeś to wyłącznie twoja wina.

_KiRA napisał:

Edit: Widzę, że niektóre serwisy traktujące o grach zmieniły już szatę graficzną na żałobną (np. PSP-Team, Gry-Online, itd.), ciekawe kiedy przyjdzie czas na AnSi i inne traktujące o fansubbingu.

I każde karaoke w napisach wydanych w tym tygodniu musi być czarno białe? Serio nie przesadzajmy.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-10 18:04:52)

#989 2010-04-10 18:06:37

Quithe
Użytkownik

Bez przesady na te kolorki oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#990 2010-04-10 18:16:53

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Zarathustra napisał:
_KiRA napisał:

Chyba każdy wie jak działa ten imageboard i jaki humor tam panuje, więc jeżeli tam wszedłeś i się oburzyłeś to wyłącznie twoja wina.

_KiRA napisał:

I każde karaoke w napisach wydanych w tym tygodniu musi być czarno białe? Serio nie przesadzajmy.

To juz podchodzi pod fanatyzm. Nie róbmy sobie żartów z żałoby.....

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#991 2010-04-10 18:18:29

Revan
Użytkownik

Quithe napisał:

Czy ja wiem... nawet serwisy typu http://www.nhl.com.pl/ czy http://gwiezdne-wojny.pl/ już je zmieniły ^^ Idąc ich śladem zmieniłem chociaż logo na swojej stronie: http://theoldrepublic.com.pl/ . Wydaje mi się, że jest to na tyle ważne wydarzenie dla Polaków, że warto pokazać iż coś to dla nas [internautów] znaczy i łączymy się w bólu z rodzinami ofiar.

EDIT: oczywiście karaoke to już by było poniżej pasa... trochę powagi ^

Ostatnio edytowany przez Revan (2010-04-10 18:24:37)

#992 2010-04-10 18:45:02

Zarathustra
Użytkownik

Tak jestem niepoważnym fanatykiem, zadowoleni? Dobra nic już więcej nie piszę, bo wszystko zostanie wzięte za coś czego nie miałem na myśli...

#993 2010-04-10 18:46:39

ksenoform
Użytkownik

Ja też dorzucę swoje "3 grosze". Gdy w były wybory prezydenckie, chodź nie mogłem jeszcze wtedy głosować, powiedziałem "Nigdy bym nie zagłosował na tego człowieka(w myśl Kaczyński). Teraz wiem, że był to człowiek na "SWÓJ SPOSÓB MĄDRY", ale dla mnie zbyt paranoiczny. Ale moje współczucie nie koncentruje się na prezydencie, raczej ogólnie jako tragedia tych wszystkich 97 osób rządu i załogi. Z teoriami spiskowymi poczekajcie, np. do momentu gdy czarna skrzynka się zagubi albo okażę się zniszczona od wypadku. Według oficjalnych rosyjskich stanowisk, pilot podszedł do lądowania tylko dwa razy.

#994 2010-04-10 19:01:20

Otsune
Użytkownik

Podobna sytuacja miała miejsce 2 lata temu gdy Kaczyński leciał do Gruzji. Mięli lądować na lotnisku w  Tbilissi jednak pilot zdecydował, że wylądują w Azerbejdżanie ponieważ tam też nie było nowoczesnych systemów nawigacyjnych. Kaczyński był dość.....chaotyczny. Nie chciał się pewnie spóźnić na uroczystości więc jako najważniejsza osoba w polsce zdecydował, że mają wylądować tu i tyle......szczerze to takie mam teraz o tym zdanie. Wpierw oczywiście pojawił się pomysł: HA! Ruskie! mięli przeprosić za Katyń i pokazali nam gdzie te przeprosiny mają.....
W ostatnich wyborach nie głosowała, w tych też nie będę. Nie będę wplątywać się w politykę, mówcie sobie co chcecie o obywatelskich obowiązku i innych pierdołach. Nie wierzę w te bzdury, nie wierzę w polskę. Polacy jedyne co mogą to tylko tułać się po innych krajach. Tu nigdy nie będzie "Irlandii".

#995 2010-04-10 19:23:24

Krzyżu
Użytkownik

Proszę Cię, dziewczyno, zlituj się facepalmn.gif

lastfmbuttonbykiokuh.png

#996 2010-04-10 19:36:21

ufix sama
Użytkownik

Nie wiem co za baran wpadł na pomysł tego, by zwierzchnicy sił zbrojnych lecieli tym samym samolotem. Ot pewnie zadziałało zwykłe kumoterstwo. Jako ludzi - wiadomo szkoda, rodzin również. Resztę przemilczę, co by uczuć poniektórych nie urazić. Za błędy i głupotę (swoją lub cudzą) zawsze się płaci. Za jakiś czas okaże się, kto lub co zawiniło i wtedy będzie na kim psy wieszać, teraz to nie ma najmniejszego sensu.

#997 2010-04-10 19:42:18

Quithe
Użytkownik

Revan napisał:
Quithe napisał:

Czy ja wiem... nawet serwisy typu http://www.nhl.com.pl/ czy http://gwiezdne-wojny.pl/ już je zmieniły ^^ Idąc ich śladem zmieniłem chociaż logo na swojej stronie: http://theoldrepublic.com.pl/ . Wydaje mi się, że jest to na tyle ważne wydarzenie dla Polaków, że warto pokazać iż coś to dla nas [internautów] znaczy i łączymy się w bólu z rodzinami ofiar.

EDIT: oczywiście karaoke to już by było poniżej pasa... trochę powagi ^

Mnie inne serwisy mało obchodzą. Osobiście jestem przeciw, bo to dla mnie żaden cios. Żadnej z tych osób nie znałem, mało mnie interesowały. Jedyne co czuję, to współczucie dla rodzin, a to dla mnie za mało, żeby bawić się w wyrażanie żałoby za innych. Poza tym idąc dalej w trym trybie, czerń i biel powinny gościć bez przerwy, choćby z powodu dzieci codziennie umierających z głodu.
Generalnie to  decyzja Kane'a i do niego się z tym należy zgłosić, by co.
A wydarzenie było na tyle ważne, że mi zjazd na uczelni odwołali, hyh. Mogę jutro wcześniej wyjechać do roboty, o ile i kolej nie zacznie żałoby.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#998 2010-04-10 19:53:16

Aurius
Użytkownik

Otsune napisał:

W ostatnich wyborach nie głosowała, w tych też nie będę. Nie będę wplątywać się w politykę, mówcie sobie co chcecie o obywatelskich obowiązku i innych pierdołach. Nie wierzę w te bzdury, nie wierzę w polskę. Polacy jedyne co mogą to tylko tułać się po innych krajach. Tu nigdy nie będzie "Irlandii".

A co ma udział w wyborach do wplątywania się w politykę? Dlaczego Polacy mogą się tylko tułać? Co takiego strasznego dzieje się w tym kraju, że nie idzie tu mieszkać? Ja nie wierzę w takie puste wypowiedzi, które co chwila muszę czytać. Ile lat jeszcze będziecie wszyscy robić z siebie ofiary? Najlepiej jest popłakać w jakim to strasznym kraju przyszło wam żyć i poużalać się nad swoim losem. Psychiczny masochizm gnębi te społeczeństwo.
BTW. Skoro nie wierzysz w polskę, to chociaż uwierz w słownik.

_KiRA napisał:

Dobra, to może małe wyjaśnienie dla niekumatych ignorantów.

_KiRA napisał:

Na te wszystkie grube ryby w rządzie,, które umarły też są zastępstwa,

To niech mi pan kumaty nieignorant wyjaśni jakie to grube ryby z rządu zginęły pod Smoleńskiem?

#999 2010-04-10 20:11:53

Quithe
Użytkownik

Aurius, nie prowokuj, bo wrzuci opublikowaną listę, a to tu nie jest potrzebne oczkod

#1000 2010-04-10 20:19:44

ufix sama
Użytkownik

Aurius napisał:

Co takiego strasznego dzieje się w tym kraju, że nie idzie tu mieszkać? Ja nie wierzę w takie puste wypowiedzi, które co chwila muszę czytać. Ile lat jeszcze będziecie wszyscy robić z siebie ofiary? Najlepiej jest popłakać w jakim to strasznym kraju przyszło wam żyć i poużalać się nad swoim losem. Psychiczny masochizm gnębi te społeczeństwo.
BTW. Skoro nie wierzysz w polskę, to chociaż uwierz w słownik.

Co takiego? Zapierdzielał człowiek 5 lat, zdobył zawód, który naprawdę wymaga wiedzy i umiejętności i co? Gówno. Nie ma pracy. A jeśli już, za psie pieniądze, bo po co komu ludzie z wykształceniem znający się na rzeczy, jak można zatrudnić ćwoka, który spierdzieli robotę. Ja się tam nie użalam, wyjechałem za granicę, tam mnie docenili. Do kraju wpadam tylko odwiedzić rodzinę. Brat zdecydował się zostać. Pracuje za te psie pieniądze. Owszem, nie jest tu tak źle jak na wschodzie, gdzie np. zburzą ci dom, bo mają budować nowe osiedle, a ty nie dostajesz odszkodowania - jesteś tylko właścicielem budynku, nie ziemi, na której stoi. Zarobki w Polsce są wschodnie, ceny zachodnie. Dziękuję, postoję. Ilu z was stać na wakacje? Na nowy mebel, sprzęt, komputer czy coś tam jeszcze, ale przy tym i nie popadanie w długi (raty są formą długu)? Ładne to są tylko zapewnienia. Zobaczcie, ilu ludzi żyje na granicy ubóstwa lub może sobie pozwolić tylko na jeden posiłek dziennie? Albo o jakimś mięsie czy rybie może pomarzyć - kupi je od święta? Ile procent dochodu musimy w Polsce wydawać  na żywność? A ile za granicą? Zdajecie sobie sprawę, jak wzrosły od nowego roku ceny za wszystko, od opłat, leków po właśnie żywność? Za 10 zł w Polsce gówno kupię. Za 10 euro w Niemczech? Zresztą kto twardo stoi przy swoim, ten zapewne ma dobrze, a jest takie przysłowie: syty głodnego nie zrozumie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024