Nie jesteś zalogowany.
Jak na poranne wiadomości to lekko mnie to zszokowało. Może nie za wszystkimi ludźmi z tego samolotu przepadałem, ale jak ginie kilka najważniejszych osób naszego kraju to aż mnie ciarki przechodzą i zniechęca mnie to do podróży samolotami.
EDIT by Z: Wyciąłem linka do usuniętego już posta.
Te wasze teorie spiskowe są śmieszne i żałosne, zwłaszcza kolegi Siewca. Weź się chłopie opanuj, bo daleko nie zajedziesz....
Co do tragedii, za bardzo nie sympatyzowałem się z polityką Pana Lecha Kaczyńskiego, ale jakiś żal pozostał.
Zgadzam się w 100% z Kensai'em, to był wypadek, nieprzewidziane zdarzenie. Moim zdaniem mógł to być błąd pilota, ale to tylko moje przypuszczenia. A jak ktoś od razu na starcie oskarża Rosjan o ten czyn, to niech się lepiej schowa. Debilizm totalny....
Mogę jedynie przekażać moje wyrazy żalu i współczucia rodzinom ofiar. I tyle w tym temacie.
Pozdrawiam
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Też uważam że pilot mógł sobie odpuścić i na inne lotnisko lecieć, ale wyobraźcie też sobie jaką miał presje, że ważna misja, żeby zdążyć na czas na tak ważną uroczystość..... Prezydent zresztą też mógł naciskać żeby pilot jednak zdecydował sie wylądować, już raz było coś takiego że leciał gdzieś a pilot odmówił lądowania z powodu zagrożenia bezpieczeństwa i prezydent sie wtedy nieźle wkur#ił. Teraz mogło być tak samo, tyle że pilot nie był zbyt asertywny żeby odmówić prezydentowi. Ale gdybać to sobie możemy teraz do usranej śmierci....
Też uważam że pilot mógł sobie odpuścić i na inne lotnisko lecieć, ale wyobraźcie też sobie jaką miał presje, że ważna misja, żeby zdążyć na czas na tak ważną uroczystość..... Prezydent zresztą też mógł naciskać żeby pilot jednak zdecydował sie wylądować, już raz było coś takiego że leciał gdzieś a pilot odmówił lądowania z powodu zagrożenia bezpieczeństwa i prezydent sie wtedy nieźle wkur#ił. Teraz mogło być tak samo, tyle że pilot nie był zbyt asertywny żeby odmówić prezydentowi. Ale gdybać to sobie możemy teraz do usranej śmierci....
True. Właśnie boli mnie najbardziej zrzucanie wszystkiego na pilota, który niekoniecznie mógł być winny. Zaczekałbym spokojnie na jakieś konkrety zamiast wyzwierzęcania się na wybranych osobach.
"Skazany na zajebistość"
Dokładnie, ale musi być kozioł ofiarny i będzie nim biedny pilot, który był między młotem a kowadłem. Żaden zdrowy na umyśle pilot przy zerowej widoczności w starym gruchocie nie zdobyłby się na cztery podejścia do lądowania. Tym bardziej jestem zdziwiony, że na pokładzie byli wysocy przedstawiciele wojska i zezwolili na przymuszenie pilota do lądowania (jestem pewny, że tak było ale informacje z czarnych skrzynek odnośnie tego nie zostaną oczywiście podane).
[ * ]
W obliczu śmierci jesteśmy wszyscy równi. Zginęła głowa naszego państwa i wielu innych ludzi - tragedia pozostaje tragedią, więc wypadałoby jednak wykazać trochę taktu.
Poczekajcie z tymi teoriami spiskowymi do czasu aż ochłoną wasze głowy, a światło dzienne ujrzą ustalenia dokonane przez specjalistów.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Jak czytam niektore posty niektorych debili to trafia mnie jakas <piip>. Jestescie <piip>, ewidentnie. Te wasze teorie naprawde nie sa smieszne.
Podaja nam media sprzeczne informacje, ale kwestia pilotow, ktora tu w temacie poruszono... nie zapominajcie, ze lecial w tym samym samolocie szef Sil Powietrznych RP, to na pewno utrudnialoby jakikolwiek sprzeciw by wyladowac. Wiem jak to wyglada w praktyce.
EDIT BY Q
Wiem, że ludzie słabią, ale panuj nad językiem.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-10 17:56:47)
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
Ja się dowiedziałem o tym przez sen. Tzn. jak spałem. Ojciec mi wlatuje do pokoju o dziesiątej rano z krzykiem, że prezydent i połowa rządu nie żyje. Ja w to oczywiście nie chce wierzyć (myślałem że to kolejny dziwny sen) - tym bardziej będąc pół przytomny, ale słysząc rozwalony na cały dom telewizor uwierzyłem i poszedłem spać dalej. Co jakiś czas przychodził mi z informacjami dotyczącymi zabitych (najpierw 130, potem 96 chyba, nie pamiętam). No ale mniejsza z tym. Wstałem, zacząłem szukać wzmianek na necie.
Tragedia się wydarzyła, prezydent (do którego byłem obojętny, bo nie interesowałem się zbytnio jego poczynaniami, podobnie jak nigdy mnie polityka nie interesowała), połowa rządu, dowódcy wojskowi - wszyscy zginęli. Głupia śmierć, współczuję. Spoczywajcie w pokoju. Wszystko szczerze (żeby nie było plot). Śmierci nikomu nie życzę. A katastrofy lotnicze mnie osobiście przerażają (tym bardziej że mnie czeka podróż samolotem oO).
Odnośnie teorii spiskowych i ludzi o nich piszących:
Weźcie patelnię, rozgrzejcie ją na najwyższym ogniu, najlepiej do czerwoności jak się da i pier*****jcie się nią z całej siły prosto w łeb. Może trochę rozumu wam wróci. Bo to co piszecie to.... brak słów.
Odnoście piździelców z NK:
Co by tu powiedzieć - z debilami nie ma co gadać, o a obgadywać debili nie ma sensu. Debilzm, debilizm i jeszcze raz debilizm.
---
Ciekawi mnie co teraz w kraju będzie. Lepiej? Gorzej? Na dzień dzisiejszy... czarno to widzę. Choć z reguły nie interesowałem się tym.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-04-10 14:51:50)
W kraju? Przez kilka dni spore zamieszanie: objęcie przez Komorowskiego tymczasowo prezydentury, organizacja przyśpieszonych wyborów, obsadzenie stanowisk w kraju i wprowadzenie nowych posłów z kolejnych pozycji na liście do sejmu. Sejm pewnie wstrzyma pracę nad wszystkimi projektami do momentu nowych wyborów.
Jednak wydaje mi się, że przeciętny Kowalski aż tak bardzo tego nie odczuje w codziennym życiu.
Teorie się posypały jedna za drugą i to coraz bardziej powalające.
Zacznijmy od tego, że w obliczu takiej katastrofy Polska stała się dość osłabionym państwem...Straciliśmy bowiem wielu WAŻNYCH ludzi, w tym głowę państwa. JEŚLI naprawdę byłaby to teoria spiskowa Rosji, to myślicie, że media by się tego nie dowiedziały?! To psy na informacje i jakieś mniej podatne wiadomości na wpływy rządu, na pewno puściły by farbę- chociażby cień podejrzeń. No i na dalsze "ataki" Rosji raczej w tych warunkach nie musielibyśmy czekać. Pomyślcie trochę... Wszystko jest w toku, na pewno będą się starali wyjaśnić przyczyny. Czy pilot był winny? Nie nazwałabym tego tak... Chciał dobrze i skoro został pilotem to musiał się znać na tym co robi, ewentualnie maszyna zawiodła go na tyle, że nie umiał jej opanować. Musimy również dodać warunki jakie panowały. Czy ktoś z was kiedykolwiek miał styczność z samolotami czy też zwykłym samochodem np w czasie dużej mgły, gdzie widoczność jest zerowa i śliskiej nawierzchni np? Jak wam auto wpada w poślizg a nie znacie miejsca w którym jesteście i nic nie widzicie, raczej ciężko opanować maszynę. W powietrzu masz tyle gorzej, że nie masz tego szczęścia że jak wpadniesz w "kolizję" Zatrzymasz się na drzewie i MOŻE PRZEŻYJESZ. ( Wielu z was może mnie za to porównanie wyśmiać. )
Niestety jak to bywa zawsze gdy coś się dzieje, ludzie będą pisali i wysnuwali coraz to dziwniejsze teorie ponieważ mają miejsce na tego typu przemyślenia, w tym wypadku TU na forum... Jak tak czytam te komentarze to odnoszę wrażenie, że większość z was miałaby nadzieję na to, że to właśnie był spisek i zamach Rosji na Polskę.
Pożyjemy zobaczymy. Prezydent się nie spisywał na tym stanowisku owszem i nie przepadałam za nim ale żal mi go jako zwykłego człowieka, żal mi wszystkich którzy zginęli.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Smutne to co się stało. Nie powinni lecieć wszyscy razem tym samolotem. Z tego co mówią wynika jednak, że to wina pilota (pilotów) bo kilka razy podchodził do lądowania, a ktoś tam się wypowiadał, że maksymalnie można dwa razy.
Zresztą proponowali im lądowanie gdzie indziej, a nie posłuchali. Możliwe, że wtedy by przeżyli.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-04-10 14:43:04)
Dobra, widzę, że wszystkim się już komentarze zaczynają powtarzać, więc dodam tylko, że podzielam zdanie Kensaia czy Kiry. Jedno jest pewne. Przez najbliższe dni będzie w Polsce niezwykle "ciekawie"...
Aha, i nie bardzo rozumiem, czemu postawienie świeczki na gg to wielki problem wg pewnego użytkownika... ^^ Ale to już przemilczę.
BTW - może ktoś zrobić screena co tam debilnego wymyśili na NK? Wiecie, nie każdy ma konto na tym posranym serwisie ^
Dobra, Panie i Panowie, kończymy pisanie o NK i o teoriach spiskowych, bo z tragedii zaczyna robić się farsa. A nie powinna.
"Skazany na zajebistość"
Ja osobiście bardziej "płakałem" i przeżywałem śmierć Freda z Harrego Pottera niż
Lecha Kaczyńskiego , bo to na prawdę ciężkie jeżeli brat ginie, szczególnie bliźniak :<
Co tu gadać? Polska po raz kolejna została okradziona, tym razem przez los,
Ale tak czytając niektóre posty w tym temacie, to na prawde luudzie~~~~ Cyrki Oddwalacie! XDD
@dół:
To nie tak że nie oddaje czci zmarłym, ale wszystko zostało powiedziane. Ja po prostu dałem szczyptę humorku i swoje spostrzeżenie, bo w końcu Pan Prezydent nie był kimś bliskim i ważnym dla mnie, a bohater z dzieciństwa i owszem. Ale jako dla ludzi którzy zginęli w katastrofie, oddaje hołd.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-04-10 17:59:51)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Zjadacz popieram... Tu jest ANSI a nie nk i żadnych spisków nie było, chyba, że ludzi piszących tutaj...
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Od razu też proszę, żeby wątku zapoczątkowanego przez kolegę Boomerka nie kontynuować. Wypadałoby oddać cześć zmarłym, w końcu nie ma chyba większej próby dla narodu niż śmierć głowy państwa oraz najważniejszych urzędników państwowych.
"Skazany na zajebistość"
Niestety w takich chwilach człowiek przypomina sobie o istnieniu mediów :/. Przykre wydarzenie, a przede wszystkim tragedia dla państwa... W zasadzie nie muszę pisać nic więcej bo to co napisał _KiRA, w 100% oddaje to co myślę na ten temat.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2010-04-10 15:43:32)
Teraz kiedy człowiek już się uspokoił, to zaczyna trzeźwo myśleć. Ale nadal nie mogę uwierzyć, że zginęło tyle osób. Żal mi prezydenta i prezydentowej. Jak już pisałem nie był to mój ulubiony polityk, często go krytykowałem i trochę naśmiewałem się, z czego teraz jest mi głupio. Nie mogę wyobrazić sobie, że zginęli też wicemarszałkowie, prezes NBP, rzecznik praw obywatelskich, posłowie i tylu innych.
Ciekawe, czy żadne państwo nie wykorzysta sytuacji, w której znalazła się teraz Polska. Beż władz, słaba militarnie i polityczne może być smacznym kąskiem...
Ciekawe, czy żadne państwo nie wykorzysta sytuacji, w której znalazła się teraz Polska. Beż władz, słaba militarnie i polityczne może być smacznym kąskiem...
Ta, jasne. Tylko idiota by atakował Polskę w takim momencie. Poza tym jesteśmy w NATO, więc jakieś tam plecy mamy na czarną godzinę. Poza tym reszta świata również by się wstawiła, zważając na to, ile Polska pomogła (np. Afganistan). Kolejna debilna teoria spiskowa.