Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Powstała nowa polska strona, z której możemy ściągać anime, strona zawiera serie, które obecnie wychodzą, jak i wiele znanych i kultowych tytułów. http://anime-addicted.net/
Większość w rmvb, laamee
A jeśli chcecie wstawiać polskie hardki/softy, lepiej pytajcie o zgodę, głównie przez grzeczność
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Już myślałem, że to prywatny serwer a to tylko zbiór linków do MU :/ I jeszcze jakaś dziwna waga... Podziękuję :]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Mu sux, uploadowanie na takim shi... mija sie z celem.
Wole sciagam z torrenta lub mirc.
Ostatnio edytowany przez Viader (2010-02-12 20:43:16)
Za grosz w ludziach empatii. Jak już ktoś pisze treści typu "MU sux", to wypadałoby przed/po czymś takim wstawić fragmencik "moim zdaniem", bo dla co poniektórych ściąganie z torrentów jest dosyć problematyczne, czasem nawet niemożliwe. Na pewno podobnie jest z IRC i innymi 'metodami' downloadu.
Gdyby:
a) na stronie znalazło się więcej tytułów starszych/rzadszych
b) serie byłyby w normalnej jakości (a nie pliki przekodowane automatem do RMVB)
c) prowadzący dbali o aktualność linków
powiedziałbym stanowcze być może
[edit]
Przydałaby się też informacja, czy sub w danym odcinku to soft czy hard.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2010-02-12 21:20:47)
Mu sux??? -- Dlaczego?? to jest chyba najlepszy hosting (na pewno najlepszy jaki znam). Z MU ściągam stałą prędkością 1.3 MB/s i nie muszę liczyć na seedów, zwłaszcza jeśli chodzi o starsze serie, których nikt nie seeduje. To prawda, że na torrencie mam 2x szybciej ale tylko gdy jest sporo ludzi.
A teraz o stronie:
--plusy--
+ prosta strona z intuicyjną nawigacją, naprawdę można szybko znaleźć tego czego się szuka
+ można ściągać anime bez konieczności logowania
+ (nie wiem jak innym ale kolorystyka mi się podoba)
--minusy--
- jakość uploadów, po prostu mnie przeraża. Zaglądam na "Ai Yori Aoshi" a tam odc1 ma 60MB w RM -> - -' nawet nie chce wiedzieć jak by to wyglądało na moim 22" monitorze
- żadne anime nie ma choćby najkrótszego opisu. Jeżeli więc bym chciał ściągnąć coś nowego to wcześniej bym musiał poświęcić czas na szukanie o czym to jest.
- po prawej jest niesamowicie wielka pusta przestrzeń przeznaczona na reklamy, przydało by się aby tam było coś w stylu szybkiej nawigacji po uploadowanym anime, albo.... cokolwiek.
Niby jest 3:3 ale dla mnie największy minus to własnie jakość dostępnych tam tytułów, więc strona ta jest raczej dla tych co mają słabe łącza i nie zależy im na jakości, ja do tych osób nie należę i dlatego raczej nie będę korzystał z tego serwisu.
Acha i tak jak napsał Sir_Ace:
Przydałaby się też informacja, czy sub w danym odcinku to soft czy hard.
to jest chyba najlepszy hosting (na pewno najlepszy jaki znam).
Chyba kpisz.
Z MU ściągam stałą prędkością 1.3 MB/s
Chyba z premium bo mi chodzi zazwyczaj 20 w porywach do 4. XD
Jak sprawdzałem to nie wszystko jest tam w rmvb. Np. 5 cm/s jest w mkv i waży całe 700mb;]
edit:
nie, nie mam premium, ściągam na free przez Jdownloadera.. i idzie pięknie
No to masz fajnie bo mi ten sposób nie działa ;]
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2010-02-12 22:47:25)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Co do strony, to jak już wcześniej pisali, za dużo anime w kiepskiej jakości. Ja pewnie nie skorzystam, ale może dla kogoś innego strona będzie pomocna.
Co do MU, to ja zawsze ściągam maksymalną prędkością łącza (240kb/s), więc nie wiem, co u Was jest nie tak (premium oczywiście nie mam).
Wiecie co? Zacznijcie uploadować zamiast dziesiątek gównianego rmvb, na który skuszą się może tylko desperaci, wybrane anime w wysokiej jakości. Jeśli nie macie własnego serwera to możecie pokroić odcinek na części i wrzucić na kilka hostingów dla pewności. Może 7 lat temu ludzie chętniej ściągaliby rmvb, ale dzisiaj w dobie szerokopasmowych łącz i obrazu HD nikt nawet nie zainteresuje się waszymi upoloadami. Jeżeli skupicie się na wysokiej jakości, z pewnością znajdziecie wielu odbiorców, w tym mnie.
Edit: Co do MU- jak dla mnie najlepszy hosting, nie mam premium, ale download mam rzędu 3MB/s, a na dodatek ściągam to przez akcelerator bez żadnych problemów, mogę dać screenshoty niedowiarkom.
Ostatnio edytowany przez BigBang (2010-02-12 22:43:29)
nie, nie mam premium, ściągam na free przez Jdownloadera.. i idzie pięknie
Co do MU to jest najlepszy hosting na dzień dzisiejszy. Download nie spada mi poniżej 2Mb. Od chyba roku nie wyskoczyło mi nic w stylu "limit slotów dla userów non-premium". A codziennie miedzy 11-12 jest Happy hour a wtedy leci mi pełną prędkością i ściągam kilka plików naraz ale wrzucanie wersji rmvb to już przesada
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Hmmm... Mi jako użytkownikowi o słabym łączu (1Mb/s) stronka się podoba ^^ Gdybym miała ściągać takiego Bleacha, Naruto, czy innego tasiemca w avi czy mkv, to chyba bym to wieki ściągała :/ W niektórych seriach z tego co zauważyłam jest do wyboru kilka formatów, więc każdy może wybrać jaki format chce ściągnąć A że stronka dopiero niedawno wystartowała powinno się jej dać szanse, bo może pojawi się później więcej serii, dla tych co mają szybsze łącze
Ostatnio edytowany przez Eirie (2010-02-13 00:11:27)
Hmmm... Mi jako użytkownikowi o słabym łączu (1Mb/s) stronka się podoba ^^ Gdybym miała ściągać takiego Bleacha, Naruto, czy innego tasiemca w avi czy mkv, to chyba bym to wieki ściągała :/
Dobrze rozłożyć na torrencie priorytety i można oglądać bez przeszkód na takim łączu.
Co do stronki to tak jak mówi znacząca większość rmvb to już przeszłość (prywatna opinia) więc nie widzę sensu zabawy z tym formatem. Nie wszyscy oglądają anime na 14' monitorach. Dostępność jak i szybkość łącz się zmienia i wymagania rosną więc musicie o tym pomyśleć.
Sam wygląd stronki nie powala ale też nie odstrasza. Nawet można rzecz, że jest przyjemna.
Kończymy dyskusję o MU, piszcie o stronie. Serwis można wpisać jako plus lub minus, więcej o nim nie ma potrzeby. Podobnie z innymi formami downloadu.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Strona wydaje się przyjazna Choć takich stron to już sporo było (nie żebym złorzeczył)
Jeśli mogę coś zasugerować to:
- wstawjajcie wydania w oryginale a nie rmvb
- zadbajcie o informacje czyje to wydanie (obecnie różnie z tym bywa)
- miły byłby link do wydania na anidb albo jakieś bliższe info techniczne (rozdziałka, źródło obrazu, kodeki itd)
- pragnę zauważyć, że istnieje już strona z polskimi wydaniami na MU (dublowanie moim zdaniem nie ma większego sensu). Może lepiej uploadujcie wersje do których wrzucane są na ANSI suby?
Znalazłem już jedną serię którą pragnę pobrać także zajrzę jeszcze do was ;>
strona się rozwija, dodawane są linki o różnej jakości, aby sprostać oczekiwaniom użytkowników, strona posiada w bazie ponad 1300 tytułów anime, oraz ponad 200 dram, dlatego zachęcam do odwiedzania, może znajdziecie anime, w odpowiadającej Wam jakości
Ostatnio edytowany przez Anya (2010-04-28 09:59:33)
Strony 1