Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Postanowiłem, ze spytam tutaj, jako ze chcialem skleić poszczegolne screenshoty z anime w jeden obrazek.
Niestety łączenie na brzegach jest ostre i widać przejścia pomiedzy warstwami. Druga sprawa to, to ze kolory sie roznia i jeden screen jest nieco innego koloru. Troche to skorygowałem, jednak nie znam sie na gimpie bo zawsze wystarczal mi xnview (obciecie, przekonwertowanie).
Także, jesli ktoś wie jak połączyć poszczegolne screeny by nie wygladaly jak przyklejane jeden do drugiego to chetnie uslysze podpowiedz.
Poza tym jest tu cos takiego jak zapisz projekt. Chodzi o to by zapisalo sie wszystko nad czym sie pracuje, to znaczy warstwy. Widzialem zapisz jako ale tam sam juz gotowe formaty jak jpg, czy inne...
Generalnie pierwszy raz z tego korzystam...
Tu jest przyklad o jaki defekt chodzi pomiedzy laczeniami
Sauce plox!
Poza tym jest tu cos takiego jak zapisz projekt. Chodzi o to by zapisalo sie wszystko nad czym sie pracuje, to znaczy warstwy. Widzialem zapisz jako ale tam sam juz gotowe formaty jak jpg, czy inne...
.xcf chyba zapisuje projekt, ale nie jestem pewny ;]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Sauce plox!
to znaczy, chcesz screeny?
DUDi napisał:Sauce plox!
to znaczy, chcesz screeny?
Nie, tytuł.
A co do problemu - nie mam pojęcia i się na tym nie znam, ale ja bym zrobił w M$ Paint. Zdziwiłbyś się jakie cuda z wykresami do inżynierki (czy jakiegokolwiek sprawozdania) da się tam zrobić.
Ostatnio edytowany przez DUDi (2010-02-10 22:53:02)
Możesz spróbować użyć miękkiej gumki, tzn. takiej, która nie usuwa całości tylko zwiększa przezroczystość na krawędziach... takie coś jak masz na tym screenie w pędzlu w piątym wierszu.
I zetrzeć trochę z jednej warstwy na łączeniu, to może uda się to jakoś zamaskować...
Również może się przydać większa liczba screenów...
Btw. dzisiaj robiłem coś podobnego z The Sacred Blacksmith, ale źródłem był BDrip .
Powiedziales sauce, wiec myslalem ze chodzi ci o zrodlowe screeny
Tytul to Usagichan de Cue!!
Możesz spróbować użyć miękkiej gumki, tzn. takiej, która nie usuwa całości tylko zwiększa przezroczystość na krawędziach... takie coś jak masz na tym screenie w pędzlu w piątym wierszu.
I zetrzeć trochę z jednej warstwy na łączeniu, to może uda się to jakoś zamaskować...
Również może się przydać większa liczba screenów...Btw. dzisiaj robiłem coś podobnego z The Sacred Blacksmith, ale źródłem był BDrip
.
ale to juz po zlaczeniu warst?
Nie bardzo wiem jak to ma niby mi pomoc. Z tego co widze, to ta "czerwona gumka" tylko maże do białości, badź jesli sie zmniejszy krycie to robi jakby taka bialawą smuge.
nie ma czegoś co po prostu pozwoli automatycznie ładnie złaczyć zdjecia.
Takie cos, jak zwykle ludzie robią panoramę z kilku zdjęć. W photoshopie pewnie cos takiego jest.. tutaj nic takiego nie widze, co by ładnie łączyło zdjecia.
-----
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-02-10 23:06:51)
Nie, na warstwach... ścierasz trochę z jednej, żeby się pokazało to z drugiej.
EDIT
Obczaj to:
http://www.shallowsky.com/software/pandora/
Ostatnio edytowany przez FAiM (2010-02-10 23:17:15)
hmm, tyle ze ja te warstwy mam jak widzisz w trybie "zwykły". I krycie 100.
A jak dam na mniejsze krycie to wtedy ta warstwa wyzej blaknie, bo w koncu nie pokrywa w stu procentach tla. Chyba ze tlo mam wywalic o_0
To po czesci dziala jak sie maznie ta gumka, bo faktycznie przejscie miedzy warstwami znika, ale warstwa wyzej jest wyblakla... Coś zle robie?
przyklad: przed, po. i
Ostatnio edytowany przez anonymous (2010-02-10 23:27:08)
Ale przecież nic nie pisałem o zmianie przezroczystości całej warstwy.
Radziłem tylko trochę zetrzeć krawędzie gumką na jednej z warstw (oczywiście tej nad).
Zresztą... tutaj:
http://forum.dobreprogramy.pl/panoramic … 59139.html
masz pl poradnik do Pandory.
Aa, no widzisz. Ale ze mnie... faktycznie zle na poczatku robilem, bo mazalem dolna warstwe zamiast gornej ... No to by w zasadzie mniej wiecej pomoglo rozwiazac moj problem. Tylko zawsze mialem problemy z korekcja kolorow. I nawet po zmazaniu widac ze to jednak nie jest jednolite zdjecie :/
zmiększyć
ale jak? nie widze zadnej opcji do zmiekczania... chybam slepy.. lol
No wchodzisz w Zaznaczenie i Zmiękcz... skrótami to alt + Z i alt + M jak by cię to interesowało. Oczywiście żeby opcja była aktywna musisz coś zaznaczyć^^
Aa, teraz widze
edit:
Noo, gotowe. Nie do końca idealnie, ale jak na mnie to calkiem nieźle
Swoją drogą, fajnie by było, żeby wiecej osob zrobilo takie obrazki z roznych anime. Wtedy mozna by miec calkiem fajne, rzadkie i duże "zdjecia".
Edit:
Teraz bylo łatwiej i szybciej.
Ostatnio edytowany przez anonymous (2010-02-11 01:18:42)
Strony 1