#21 2009-12-26 02:27:08

KKnD
Zbanowany

Odp: Przygarnij Animkę!

jak cholera jedziesz dookoła świata...
Swoją drogą, jak to zrobiłeś ~Fari?
Bo chyba, dziadek zablokował moją bogatą listę adresów ip hitfakera

fontani32678yp1.gif

#22 2009-12-26 02:39:37

BigBang
Użytkownik

Widzę, że można ładnie zaspamować bazę zapytaniami z rożnych adresów IP, nigdy jeszcze nie robiłem czegoś takiego, więc nie mam doświadczenia. Można zrobić zabezpieczenia polegające na współdzieleniu zmiennych z cookies, co wyeliminuje wszelkie zapytania generowane z automatów. Trudno będzie napisać program edytujący hurtowo zawartość coockies i synchronizujący to z zapytaniami do bazy. Ale i tak pozostaje kwestia proxy, gdzie nie ma skutecznego sposobu odczytywania "oryginalnego" IP klienta, więc chyba zrezygnuję z tego na rzecz pracy.
Sporo nowości (i mocno humorystycznych akcentów) nadejdzie wraz z GEN 2, "rdzeń" mam, wystarczy tylko dopisać kolejne metody do już istniejących klas, najgorsza rzecz w tej chwili to grafika oczywiście. Miasteczko zostanie wykonane we flashu, będzie dynamiczne i kolorowe, reszta grafik to będą rendery w postaci png na normalnych stronach html. Moim zdaniem tworzenie całej strony tylko we flashu to porażka.

Edit: Nie powiedziałem, że przez cały czas będzie to prosta gra, ale nie da się zrobić wszystkiego naraz, GEN 2 będzie stanowił dobrą podstawkę, gdyż pierwsza się nie sprawdziła i nie mam zamiaru jej rozbudowywać. Ale skrypty po drobnych modyfikacjach będą dobre do nowszej wersji, w przyrodzie nic nie ginie.

Ostatnio edytowany przez BigBang (2009-12-26 02:45:02)

#23 2009-12-26 03:23:34

KKnD
Zbanowany

ja tam staram się pomóc, aby było uczciwie

fontani32678yp1.gif

#24 2009-12-26 12:39:54

Fari
Użytkownik

Swoją drogą, jak to zrobiłeś ~Fari?
Bo chyba, dziadek zablokował moją bogatą listę adresów ip hitfakera

Dokładnie tym samym programikiem, o którym teraz wspomniałeś. Odpaliłem go na 10 sekund, po czym wyłączyłem i powtórzyłem operację.

Trudno będzie napisać program edytujący hurtowo zawartość coockies i synchronizujący to z zapytaniami do bazy. Ale i tak pozostaje kwestia proxy, gdzie nie ma skutecznego sposobu odczytywania "oryginalnego" IP klienta, więc chyba zrezygnuję z tego na rzecz pracy.

Hmm... w takim razie może w przyszłości wprowadzić coś jak ogranicznik? np: 1 zaliczone kliknięcie max na 5 sekund, albo przy wykryciu "lawinowych" kliknięć link byłby blokowany na kilkanaście sekund-minut. Oczywiście pozwalało by to na kombinowanie, ale już 2 kliknięcia (włączenie i start programu) nie dawały by kilkuset kliknięć.

Sporo nowości (i mocno humorystycznych akcentów) nadejdzie wraz z GEN 2, "rdzeń" mam, wystarczy tylko dopisać kolejne metody do już istniejących klas, najgorsza rzecz w tej chwili to grafika oczywiście. Miasteczko zostanie wykonane we flashu, będzie dynamiczne i kolorowe, reszta grafik to będą rendery w postaci png na normalnych stronach html.

Mniej więcej na kiedy planujesz go wprowadzić oraz kiedy zostanie dodane wspomniane miasteczko?

#25 2009-12-26 14:16:56

BigBang
Użytkownik

Miasteczko graficznie jest ukończone w połowie, może dzisiaj/jutro skończę je, ale pozostaje jeszcze kwestia napisania skryptów do każdego elementu, parę dni to potrwa, może 5, może więcej.

Stopka forum

© Animesub.info 2025