Nie jesteś zalogowany.
Wiem, wiem... ponoć to nie to forum, ale tu dużo ludzi zagląda, ja nie znam żadnych specjalistycznych for, a sam Taipan raz napisał, że chętnie wymieniłby się przepisami na babki piaskowe, byle w odpowiednim temacie
Mam taki problem... Mając głośniki 5.1 grają mi centralny, dwa przednie i sub. Tylne w ogóle grać nie chcą... dodam, że kartę dźwiękową mam zintegrowaną z płytą główną Gigabyte (Sterowniki dźwiękowe się nazywają się Realtek HD Audio). Wie ktoś jak wymusić żeby grały te tylne? Dodam, ze szukałem na Googlach, ale po wykonaniu podanych czynności nic się nie stało... A no i może coś ma z tym wspólnego, to, że mam Windows 7?
Prosiłbym o pomoc.
I tak wbij w panel sterowania Dźwięki i Urządzenia audio Głośność Na dole masz Ustawienia Głośników Zaawansowane i wybierz interesujące cię zestawienia u mnie jest Głośniki Systemu Surround Sound 5.1 i oczywiście zastosuj i daj restart kompa. Jeśli dalej nie działa to prosił bym przez co odtwarzasz filmy i muze...
Znalazłem na necie :
jak masz karte zintegrowaną realtek`a to ustaw
ja mam akurat głośniki i kartę 7.1 ale po ustawieniu efektów dźwiękowych w moim przypadku otoczenie na pokój mam zawsze dzwięk z wszystkich głośników a gdy oglądam coś w systemie 5,1 lub 7.1 (gry) to kodeki bądź też gra same dostosują sobie głośniki
Może to ci coś pomoże ,
ewentualnie możesz sprawdzić tu
Udało mi się "uruchomić" głośniki tylne, ale problem w tym, że dźwięk jest zniekształcony i głośniki grają około 3x razy ciszej...
Sprawdź wszystkie podpięcia, bo jeżeli jack nie wejdzie wystarczająco głęboko, to są takie skutki
Musisz znaleźć miejsce, w którym ustawia się głośność danych głośników i nakierować większą moc na tył.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Część głośników nie ma funkcji grania wszystkimi naraz jeśli nie ma odpowiedniego dźwięku. Creative robi taki hłyt, dodając do "droższych" głośników funkcję "matrix" czyli gry na wszystkich nawet dźwięku mono
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Jakbyś miał dobre głośniki tak jak u mnie to byś mógł podłączyć pojedynczym cyfrowym kablem do dźwiękówki bo nawet ta na płycie ma wyjście cyfrowe.
Też mi kiedyś słabo tylnie grały. Okazało się, że w ustawieniach były ściszone XD
Trzeba wejść w windowsowe ustawienia dźwięku i tam zwiększyć tył.
Jeżeli jednak nadal będą dla ciebie za ciche(dla mnie też są ;]) to robisz to co Q(tyle że inaczej) napisał:
ps.
Creative robi taki hłyt, dodając do "droższych" głośników funkcję "matrix" czyli gry na wszystkich nawet dźwięku mono
Logitech też ma takie coś ;]
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2009-11-06 17:09:11)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"