Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
są jeszcze takiego rzeczy jak sektor rozruchowy dysku i tam też bywają wirusy
poszukaj dystrybucji ratunkowej linuxa z anywirem, odpal w life i zrób skan
linuxy w life nie są specjalnie trudniejsze od windy
zwróć uwage czy masz połączenie z netem bo może być potrzebna aktualizacja bazy wirów
nie przenoś plików na drugiego kompa bo nawet jeśli zainstalujesz antywira to z nieaktualną bazą wirów nie wiele to da
edit
jeszcze coś takiego na szybko znalazłem
win xp life
Ostatnio edytowany przez camel (2009-11-02 14:36:58)
No i można poszperać WinXP managerem. Całkiem fajny programik, pokazuje wszelkie procesy, usługi itp, itd. Ogólnie sporo funkcji. Na programosy.pl jest.
A co do przywracania systemu to raczej to nie zda egzaminu - pewnie już dawno zainfekowane .
Hatake napisał:Powtórzę się:
1. Stracisz dużo czasu, ale przy pomocy paru baz danych antywirusów możesz podleczyć kompa do stanu działalności, bo w 100 procentach nie dasz rady.:DG. prawda. Całkowite odwirusowanie kompa jest możliwe - zdarzyło mi się tak zarabiać
Antywirus + program do wyłuskiwania procesów + płyta z Windowsem + masa czasu i dostęp do internetu
No to masz, jeszcze 4 opcja. Połączenie 1 i 3 w jedną.
Antywirusy to shit Oo xD sciagnij combofixa i hijackthis czy jakos tak to bylo potem kasuje... Jak sie na tym nie znasz proponuje stronke searchengines tam podac logi co sie dzieje i zrobia to za Ciebie.
Antywirusy to shit Oo xD
Shit... tylko gdyby wcześniej miał te 'szit' zainstalowany to teraz nie byłoby płaczu i zgrzytania zębami...
Jeśli masz zawiechy takie, że nawet komp na myszkę nie reaguje, do tego sam się restartuje to na 99% karta graficzna się pierdzieli. Myślę, że wirusy nie odegrały tutaj aż tak ważnej roli. Więc jeśli to karta to format nic tutaj nie pomoże. Odkręć obudowę i sprawdź czy kondensatory na karcie graficznej są wybrzuszone. Czasmi nawet nie muszą być a to i tak karta graficzna szwankuje. Kompek na pewno ci się restartuje gdy dostaje nieźle w dupe. Założę się, że jeżeli włączyłbyś go i nic nie robił to chodziłby sobie i chodził. Jeśli tak jest to nic innego jak karta graficzna.
Miałem podobne problemy ale to olewałem. A jak się karta graficzna spaliła to myślałem, że się dysk zjarał... A na nim 200GB cholernie ważnych danych.
Tak więc najpierw sformatuj tak jak radzą ci inni. Obowiązkowo wszystkie partycje. Jeśli problem nadal będzie występował to na 100% jest temu winna karta graficzna.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez Wolf3092 (2012-02-25 22:33:34)
Yullow napisał:Antywirusy to shit Oo xD
Shit... tylko gdyby wcześniej miał te 'szit' zainstalowany to teraz nie byłoby płaczu i zgrzytania zębami...
Ja uzywajac antywira zawsze mialem problemy z wirusami zawsze cos sie dzialo,teraz go nie mam od dobrego roku i nic mi sie nie dzieje a laptop jest czysty,a uzytkuje go tak samo;D
Obczaje tego NODa
jak juz to zrobisz, to go wywal i zainstaluj avire + freewarowego zonealarma.
najmniej obciazajace combo jakie do tej pory znalazlem...
Strony Poprzednia 1 2